Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotó

A folyékony szál emelése egy minimálisan invazív kozmetikai eljárás, amely műtét nélkül megszünteti az öregedés jeleit. A vélemények megjegyzik az esztétikai korrekció ezen módszerének viszonylagos fájdalommentességét és biztonságosságát. Mert arcplasztika mezo-koktélokat használnak, amelyek erős szubkután keretet alkotnak.

Előnyök és hátrányok

Az epidermisz megereszkedését megakadályozó folyékony szálak többkomponensű kémiai képlettel rendelkeznek. Az ilyen specifikus készítmények összetételében található biológiailag aktív anyagok nemcsak stabil kozmetikai hatást nyújtanak, hanem terápiás funkciót is ellátnak.

Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotóFolyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotóMeso koktélok nem műtéti emeléshez:

 • fokozza a bőr kollagén és elasztin - kötő fehérjék természetes termelését;
 • fokozza a sejtek regenerálódásának folyamatait;
 • telítse az epidermisz belső rétegeit tápanyagokkal, hialuronsavval, vitaminokkal, aminosavvegyületekkel;
 • szabályozza a víz-só egyensúlyt;
 • energiamérleg biztosítása;
 • javítja az anyagcsere folyamatait.

Az arc folyékony szálai, amelyek véleménye számos és ellentmondásos, megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A kozmetikai eljárás előnyei:

 • gyors fiatalító hatás;
 • hosszú rehabilitációs időszak hiánya;
 • fájdalommentes esztétikai manipuláció;
 • több kozmetikai és dermatológiai probléma egyidejű megoldásának képessége;
 • a mellékhatások kockázatának csökkenése és a nemkívánatos következmények kialakulása;
 • biológiailag lebontható gyógyszerek használata, amelyek teljesen szétesnek a testben, és nem halmozódnak fel a szövetekben;
 • a manipuláció kompatibilitása más kozmetikai eljárásokkal.

Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotóFolyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotóAz ilyen mezo-koktélok átfogó terápiás megközelítést nyújtanak, javítják az arcszínt, elveszített feszességgel és rugalmassággal ruházzák fel a bőrt. A nem műtéti folyékony szálakkal történő emelés előnyei a felhasznált gyógyszerek sokféle típusa és márkája.

Ez lehetővé teszi a kozmetikusok számára, hogy egyéni megközelítést gyakoroljanak, és kiválasszák azt a terméket, amely a legalkalmasabb a feladatok megoldására. Az arcplasztika ezen módszerének hátrányai a magas ár, az ellenjavallatok jelenléte, több foglalkozás szükségessége.

Bár az esztétikai korrekció eljárása minimálisan invazív, mégis a bőr károsodásával jár. ebből adódóan egy kis időbe telik, míg felépül. A mezoterápiás keverék egyes komponensei elméletileg képesek allergiás megnyilvánulások kiváltására és egyéni intolerancia reakcióinak kiváltására.

Jelzések

Az arc szubkután megerősítését írják elő az epidermisz petyhüdtsége és az arcizmok csökkent tónusa miatt. Az életkorral összefüggő változások, esztétikai hibák, dermatológiai rendellenességek kiküszöbölésére szolgál. Különleges készítményeket alkalmaznak nagy molekulatömegű hialuronsav és cink-klorid alapján.

Tipikus jelzések az esztétikus arckontúr korrekcióra:

 • a bőr rugalmasságának és rugalmasságának elvesztése az életkorral összefüggő okok vagy kóros tényezők miatt;
 • a zsírfelesleg feleslege az áll területén, az arcon, az orr szárnyainak területén;
 • az epidermisz általános petyhüdtsége;
 • rengeteg ránc a homlokon;
 • esztétikai hibák a periorbitális régióban;
 • sekély nasolabialis redők;
 • az arc túlzott szárazsága;
 • túlzott pigmentáció;
 • a faggyúmirigyek munkájának zavarai;
 • posztoperatív vagy traumás hegek és hegek jelenléte;
 • az arc kontúrjának elmozdulása.

Különböző típusú biogéleket használnak az esztétikai hiba jellegétől függően. A gyógyszer szükséges típusát és összetételét az egyedi indikációk szerint választják ki, figyelembe véve a fiziológiai kompatibilitást a mezo koktél aktív komponenseivel.

Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotóFolyékony szálak az arc számára (a vélemények a legtöbb beteg jó toleranciáját jegyzik) lehetővé teszik a szimmetria helyreállítását és a bőr egészséges árnyékának biztosítását.

Az esztétikai korrekciós eljárást a lézeres felújítás, a botulinum-toxin injekciók, az orrplasztika és más műtétek utáni rehabilitáció felgyorsítására írják elő. A fibrilláris fehérjék szintézisének aktiválása elősegíti a kötőszövetek szaporodását, ami miatt az arc ovális változásainak és ráncainak konfigurációja kisimul.

Ellenjavallatok

Ez a típusú emelés az egyik legbiztonságosabb és legkevésbé traumatikus eljárás az injekciós kozmetológiában. A bioaktív gélek összetevői nem lépik túl a transzdermális gátat, nem szívódnak fel a véráramba, és nem gyakorolnak szisztémás hatást a szervezetre.

A folyékony szálakkal ellátott arcplasztika lenyűgöző listát tartalmaz az ellenjavallatokról és a szituációs klinikai korlátokról. Ezt az eljárást nem olyan betegeknél hajtják végre, akik nem érték el a nagykorúságot.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt nem ajánlott erősítő tulajdonságú mezoterápiás koktélokkal emelni... A kozmetológiai piacon hatalmas számú gyógyszer van erre a célra, ami kibővíti a választékot és lehetővé teszi a biológiai összeférhetőség biztosítását.

A teratogén tulajdonságokkal és az intrauterin fejlődésre gyakorolt ​​hatásokkal kapcsolatos vizsgálatokat nem végeztek. Az ilyen biogélek fiziológiailag aktív komponenseinek behatolási képessége az anyatejbe nem bizonyított. Ezért a terhesség és a szoptatás az abszolút ellenjavallatok közé tartozik.

A folyékony szálakkal végzett esztétikai korrekció bizonyos krónikus kórképek, fertőző és gyulladásos folyamatok, valamint szisztémás betegségek esetén nem hajtható végre.

A mezoterápiás készítmények alkalmazásának abszolút klinikai ellenjavallatai a következők:

 • krónikus herpesz fertőzés;
 • endokrin rendellenességek, beleértve a diabetes mellitus minden típusát;

Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotó

 • tüdő tuberkulózis;
 • hematológiai rendellenességek;
 • a bőr és a lipidrétegek akut gyulladása;
 • aktív vírusos és bakteriális fertőzések, hipertermia kíséretében;
 • bronchiális asztma és a légzőrendszer egyéb betegségei;
 • szív- és érrendszeri diszfunkció.

Kozmetológiai manipulációt nem végeznek neurológiai rendellenességek, súlyos autoimmun patológiák, veseelégtelenség esetén. Tilos minden olyan betegség esetén, amely befolyásolja a vér reológiai tulajdonságait.

Az arc folyékony szálait rosszindulatú hiperpláziák jelenlétében nem használják, függetlenül azok helyétől.

A betegek véleménye szerint az allergiás reakciókat a legtöbb esetben nem rögzítik. Az egyéni intolerancia viszonylagos ellenjavallatnak számít, mivel mindig fennáll a lehetősége annak, hogy biztonságos analógot válasszon. Az ilyen készítmények egyes komponensei képesek azonnali típusú anafilaxiás reakciók kiváltására.

Meso koktélok összetétele injekcióhoz:

HatóanyagTulajdonságok és jellemzők
HialuronsavStabilizált kémiai vegyület, amelyet cink-sók kötnek meg. Teljesen hipoallergénnek tekintik.Alakítja a sejtek működéséhez, osztódásához és regenerációjához szükséges citoplasztikus környezetet.
Kalcium-hidroxi-apatitA csontrostok szintetikus analógja. Nem okoz anafilaxiás reakciókat és szövődményeket. Ritka esetekben biológiai intolerancia figyelhető meg. Az ilyen betegeknek el kell utasítaniuk a kalcium-hidroxi-apatit alapú mezókoktélt.
PolikaprolaktonA sebészeti gyakorlatban felszívódó varratanyagként használják. Biológiailag lebontható poliészter. A kozmetológiában a töltőanyagok kategóriájába tartozik. Serkenti a rostos szövetek növekedését, és saját szerkezetével kompenzálja térfogatuk hiányát. Növeli a sejtek turgorját.
Cink-sókTöltse fel a kollagénhiányt, simítsa ki az epidermisz megkönnyebbülését és távolítsa el a mély gyűrődéseket. Ne okozzon allergiás reakciókat.

A kémiai képlet ilyen komponenseivel szembeni túlérzékenység esetén az erősítő mezokoktélok injekcióját nem írják elő.

Kiképzés

A kozmetológussal végzett első konzultáció során vizuális vizsgálatot és a beteg tapintását végzik. Az orvos tisztázza a krónikus betegségekről, az allergiás hajlamról szóló információkat. Különleges előkészületekre nincs szükség.

A mezoterápiás manipuláció elvégzése előtt szabványos laboratóriumi vizsgálatokat kell előírni. Magába foglalja:

 • vérvétel a kiterjesztett biokémiai kutatásokhoz;
 • koagulogram - átfogó hematológiai elemzés a plazma reológiai tulajdonságainak felmérésére;
 • allergiás tesztek;
 • általános vizeletelemzés;

A vért kell eladni a tumormarkerek, a HIV-fertőzés, a hepatitis B és C antitestek meghatározásához... 30 nappal a mezoterápiás manipuláció kijelölt időpontja előtt abba kell hagynia az antibakteriális gyógyszerek, a hormonterápia és minden olyan eszköz alkalmazását, amely befolyásolja a véralvadás paramétereit.

Az arc folyékony szálai, amelyek áttekintése félreteszi az eljárás rendkívüli egyszerűségét, nem igénylik az étrend korrekcióját. Javasoljuk, hogy a kijelölt dátum előtt egy héttel hagyja abba az alkoholos italok fogyasztását és hagyja abba a dohányzást.Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotó

A nikotin negatívan befolyásolja a légzőrendszer állapotát és a légzésfunkciókat, míg az alkohol növeli a vérnyomást, túlzott terhelést okoz a szívizom számára és májmérgezést okoz.

Ezért az alkoholos italokra és a dohányzásra korlátozások vonatkoznak. Az eljárás előtt nem kívánatos sokáig a napon tartózkodni, és meglátogatni a szoláriumot. Az ultraibolya fény tonizálja a bőrt, ami gyengítheti a folyékony szálak hatását.

Közvetlenül a fiatalító eljárás előtt tilos egyéb kozmetikai manipulációkat végezniamelyek károsíthatják az epidermisz molekuláris szerkezetét. Szükség esetén az orvos további diagnosztikai vizsgálatokra küldheti a beteget, beleértve a készüléket is.

Az eljárás lépésről lépésre

Az arcbőr állapotának javítása hialuronsav alapú megerősítő készítményekkel helyi érzéstelenítésben történik. Az injekciós eljárás alacsony traumatikus, ezért csak a szúrási helyeket érzéstelenítik.

Fontos szempont az érzéstelenítő és az adagolás kiválasztása. Gyakran az epidermisz fibrotikus változásait a gyulladásos folyamat és a patogén mikroorganizmusok létfontosságú aktivitása okozza.

A kötőszövetek szaporodását ödéma és hiperémia kíséri. A helytelenül kiválasztott gyógyszer vagy a túlzott adag a kóros tünetek növekedését és negatív mellékreakciók kialakulását okozhatja.

Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotóElőzetesen felmérik a bőr állapotát, és meghatározzák a szükséges biogél térfogatot. Az aneszteziológus figyelemmel kíséri a helyzetet és módosítja a beadott érzéstelenítő gyógyszer adagját.

Az eljárást járóbeteg-alapon, szépségszalonban végzik. A beteget fekvő helyzetben egy speciális székbe helyezik. A foglalkozás 1,5-2 óráig tart.A megfelelő folyékony szál típusát egyedileg választják ki.

Túl vékony epidermisz esetén nem alkalmazható erős cink-sók koncentrációjú erősítő készítmény. A Biogelt jelentős mélységig táplálják, hogy megérintse a bőr minden rétegét.

Az eljárást lépésről lépésre hajtják végre a következő egymást követő lépésekkel:

 1. A bőr tisztítása a smink mikroszkopikus részecskéitől és különféle szennyeződéstől.
 2. Antiszeptikus kezelés, zsírtalanítás és az elülső felület teljes fertőtlenítése.
 3. A szúrási pontok megjelölése és meghatározása speciális jelölővel.
 4. Érzéstelenítés.
 5. Vezessen folyékony szálakat a kijelölt pontokra egy speciális vékony orvosi tűvel.

Az eljárás nem okoz kellemetlenséget, és a szúrásnyomok 2 napon belül eltűnnek.

Tipikus zónák az erősítő meso koktél bevezetéséhez:

 • nasolabialis redők;
 • periorbitális terület;
 • arccsont;
 • homlokfelület;
 • az áll;
 • arcát.
Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotó
Tipikus befecskendezési zónák facelift folyékony szálakhoz

Egy munkamenethez legfeljebb 3 ml öregedésgátló gyógyszer szükséges. A kozmetikai termék teljes térfogata megoszlik egy adott 0,1-0,2 ml-es injekciószámra. A fiatalító kezelések közötti időintervallum legalább 14 nap.

Ápolási eljárások után

 • A szál emeléséhez kizárólag természetes gyógymódok szükségesek a rehabilitációs időszakban - folyékony szappan, testápolók és gélek a mosáshoz. Nem tartalmazhatnak szintetikus adalékanyagokat, színezékeket és aromákat. Speciális szűrőkrémmel kell megvédeni a bőrt a nap ultraibolya sugárzásától.
 • Az öregedésgátló megerősítési eljárás után 4-5 napig az epidermisz érintett területeit gyenge hidrogén-peroxid-oldattal kezeljük.
 • 2 hétig tilos alkoholt fogyasztani, erős fekete kávét és teát inni. Ezek a termékek mérgező anyagokat tartalmaznak, amelyek lerakódnak a bőr és a zsírszövet szöveteiben.
 • Javasoljuk, hogy legfeljebb 14 napig korlátozza a cukros és lisztes ételek fogyasztását.

Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotó

 • Folyékony szálak az arc számára (a vélemények megjegyzik, hogy az esztétikai korrekció vizuálisan észrevehető hatása az 1. eljárás után jelentkezik) megtagadja a medence, a strand, a szolárium és más magas hőmérsékletű és párás helyek látogatását.
 • Kerülni kell a kémiailag agresszív anyagok és a mérgező gáznemű vegyületek bőrrel való érintkezését. Az esztétikai korrekció után 3 napig aludni csak a háton ajánlott.
 • 2 hétig tilos dekoratív kozmetikumokat használni. Nem masszírozhatja az arcot, és kívánatos kizárni annak különböző felületekkel való érintkezését. Szükséges kémiailag semleges tonikkal mosni az arcát, lúgokat tartalmazó szappan és tusfürdők használata nélkül.

Meddig tart az eredmény

A folyékony szálak kumulatív hatást fejtenek ki, amely egyértelműen megnyilvánul az idő múlásával. Az elsődleges eredmény 2 nap múlva válik láthatóvá. 2 héten belül egyértelműen elkészítik.

Az arc árnyalata érezhetően javul, a ráncok fokozatosan kisimulnak, a bőr feszes és rugalmas lesz. A fájdalmas pigmentáció gyorsan eltűnik, az arc oválja kiegyenlített.

Folyékony szálak az arcra. Vélemények, ár, meddig tart a hatás, fotóEz az eredmény a körülmények és a kedvező etiológiai tényezők sikeres kombinációjával akár 3 évig is eltarthat. A konkrét időzítést számos ok befolyásolja - a kozmetikus készségétől kezdve a természetes anyagcseréig, a test egyéni fiziológiájáig és a jó öröklődésig.

Ezt az eljárást támogatónak tekintik. 6 havonta megismételhető. Vannak olyan kísérleti gyógyszerek, amelyek akár 6 évvel meghosszabbítják az eredményt. A folyékony szálak minimális hatásidejét 6-9 hónapra becsülik. Egyetlen kozmetikus sem ad pontos garanciát az eredmény időtartamára.

Lehetséges szövődmények

Az injekció fiatalítása nemkívánatos és váratlan következményekkel járhat.Minden szövődmény az erősítő mezókokteil összetevőivel szembeni túlérzékenységgel vagy orvosi hibákkal jár, amelyek nem ritkák.

Negatív következményei lehetnek az igazolatlan gyógyszerek használata vagy a rehabilitációs ajánlások figyelmen kívül hagyása.

A gyakori mellékhatások közül:

 • a kezelt terület súlyos bőrpírja, amelyet néha viszketés kísér, egyértelműen jelzi a gyógyszer biológiai immunitását;
 • a szövetek duzzanata;
 • rövid távú égő érzés;
 • szubkután fájdalom.

Az ilyen tünetek általában egy héten belül önmagukban eltűnnek, és nem igényelnek orvosi beavatkozást. Ha ez idő alatt a negatív megnyilvánulások nem szűntek meg, konzultálnia kell egy bőrgyógyásszal.

A tanúsított folyékony arcplasztikai szálak ritkán okoznak mellékhatásokat. A vélemények megerősítik jó toleranciájukat. Az ilyen gyógyszerek teljesen biztonságosak és átfogó klinikai vizsgálatokon mennek keresztül.

Videofelvétel a folyékony szálakkal történő fiatalítás eljárásáról

Folyékony szál emelése:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj