Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után

A nők különféle módon szabadulnak meg a nem kívánt szőrtől. Az eltávolítási eljárás után azonban az új haj merevebbé válik, és gyakran növekszik, ami gyulladással jár. Ezt a betegséget pseudofolliculitisnek nevezik.

Esztétikai és fizikai kényelmetlenséget okoz. Különösen igaz ez a bikini területén, mivel itt a haj durvább, mint bárhol máshol. Megszabadulni tőlük népi módszerek, hámlasztás, cserjések és speciális készítmények segítségével, beleértve a homeopátiát is.

Hogyan lehet eltávolítani a benőtt szőrt

A cserjések, a hámlasztás, a népi gyógymódok elsősegélyt nyújtanak a benőtt hajszálaknak. Ha sok van belőlük, hosszú ideig tart a törlés. A probléma legegyszerűbb megoldása, ha két, három, négy szőr nőtt.

Ehhez 2-3 hétig bármilyen módon kerülje a szőrtelenítést, és az elhalt sejtek hámlasztása érdekében használja a bőrradír vagy a peeling használatát is. A haj megszorítása vagy kitépése nem ajánlott, mivel ezek a traumatikus cselekvések hozzájárulnak a fertőzés terjedéséhez.

A mechanikus eltávolítást a következőképpen hajtják végre:

 1. Fürdessen meg forró vízzel, vagy gőzölje meg a bőrt egy forró vízbe áztatott törülközővel. Ez a pórusok megnyílásához vezet, megkönnyítve az eljárást.
 2. Ezután használjon bozótot vagy hámlasztót a pórusokat eltömő bőrpelyhek eltávolítására.
 3. Ezután alkoholtartalmú folyadékkal vagy fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkező speciális szerrel kell kezelni a bőrt. A csipeszeket ugyanazzal az eszközzel dörzsölik. Az eszközzel óvatosan húzza le a hajat, és húzza ki a hegyénél fogva.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után
 4. Ha több szőrt kell eltávolítania, akkor a kéz és az eszközök kezelését újra elvégzik.

A gyulladás kialakulásának kizárása érdekében két napig szükséges a bőrt fertőtlenítőszerrel törölni, vagy kenőcsöt kenni antiszeptikumokkal.

Fontos! Ha a benőtt haj helyén dudor vagy tályog keletkezett, akkor a mechanikus szőrtelenítés nem alkalmazható.

Hogyan lehet megakadályozni a benőtt szőrszálakat

A bikini területén a bőr érzékeny és vékony.

A bejutás és a vele járó gyulladásos folyamat megelőzése érdekében szükséges:

 • válassza ki a növényzet eltávolításának legjobb módját;
 • megfeleljen az eltávolítási technológiának;
 • alkalmazzon bozótot vagy hámlást, ezek az alapok segítenek áttörni a már benőtt hajszálakat és megakadályozni mások bejutását;
 • kerülje az ultraibolya sugaraknak való kitettséget, mivel a növekedés intenzívebb;
 • használjon hidratáló tulajdonságú bőrterméket;
 • ne használjon éles tárgyakat a szőr eltávolítására, például tűket.

Hogyan távolítsuk el a hajat úgy, hogy ne nőjön be?

Minden szőrtelenítési technika bizonyos szabályokat tartalmaz. A borotva levágja a növényzetet, így a szőrszálak hegyesek lesznek. Ez további bőrirritációt okoz.

Ha az eltávolítást borotválkozással hajtják végre, akkor a bőrt előzetesen meg kell párolni. A hajat ezután borotvával vágják le a haj növekedésének megfelelően.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után

Ha az eljárást viasz segítségével hajtják végre, akkor azt száraz bőrre alkalmazzák, amelyet célszerű előhűteni. A kompozíció elszakad a haj növekedésétől.

Cukorpaszta alkalmazásakor a talkummal kezelt bőrre kenjük a haj növekedését, és a növekedésnek megfelelően tépjük le.

Szőrtelenítés

Borotválkozás után a bikini területén benőtt szőrszálak kevésbé valószínűek éles borotvával. Ez nagyban megkönnyíti és felgyorsítja az eljárást. Borotválkozáshoz a körülbelül 1 mm hosszú növényzet az optimális. PMielőtt megszabadulna a hosszú szőrszálaktól, ajánlatos először levágni őket.

 1. Borotválkozás előtt vegyen egy forró fürdőt.
 2. Ezután a bőrt súroljuk.
 3. Borotválkozószert visznek fel a kezelendő bikini területre.
 4. Távolítsa el a növényzetet borotvával.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után
 5. Minden alkalommal, amikor végighúzza a műszert a bőrfelületre, öblítse le folyó víz alatt.
 6. A borotválás befejezése után mossa le a krém és a haj maradványait.
 7. A bőrt megszárítják, a kezeket és a bikini fertőtlenítővel kezelik.
 8. A haj növekedésének lassabbá tétele érdekében a bőrt speciális szerrel kenik meg.
 9. Ha a bőr irritált, gyulladáscsökkentő kenőcsöt kell használni.
 10. Ha vágás következik be, azonnal fertőtlenítse azt a borotválkozó krém leöblítésével, és vattacsomóval állítsa le a vérzést.

A szőrtelenítés hatása csak két-három napig tart.

Gyantázás

A gyantázás fájdalmasabb, de a hatás csaknem egy hónapig tart. Az eljárás után nem ritka az irritáció és a gyulladás, ezért fontos betartani a bőrápolás szabályait.

 1. A bőrt először fertőtlenítővel kell kezelni, azonban száraznak kell lennie.
 2. A viaszt elkészítik: gőzfürdőben vagy egy speciális eszközben melegítik, és vékony rétegben elosztják a haj növekedésének irányában.
 3. Ezután egy csíkot alkalmaznak a tetején, hagyják, hogy a kompozíció megragadjon, és éles mozdulattal tépje le a növényzet növekedésével szemben.
 4. Így a teljes bikini területet kezelik.
 5. Ezután gyulladáscsökkentő szereket alkalmaznak.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után

Az első napokban meg kell kenni az epilálási területet antiszeptikus kenőccsel. A hámlasztást és a bozótokat 5-7 napig nem használják.

Mi a legjobb módszer a szőr eltávolítására

Kevesebb lesz a benőtt szőr a bikini területén, ha a megfelelő módot választja a megszabadulásra. A szakértők javasolják a shugaringot, mivel a borotválkozás a meghatározott terület gyakori kezelését vonja maga után, ami nem kívánatos. A vegetáció eltávolításának legelőnyösebb gyakorisága kéthetente egyszer.

Az epilátorral végzett mechanikus szőrtelenítés szintén nem kívánatos, mivel a bőr megsérül. A készüléknek való kitettség után a haj növekedésének iránya megváltozik, ami csak hozzájárul a benőtt szőrszálak kialakulásához. A shugaring, a felsorolt ​​módszerekkel ellentétben, az epilálás kényesebb módszere.

Benőtt haj borotválkozás után

A cukrozást a haj eltávolításának egyik módjaként hirdetik, utána sokkal kevésbé nőnek be, azonban ez nem teljesen igaz. Ha van hajlam a benövésre, akkor a szőrszálak a borotválkozás után be fognak nőni, különösen, ha nem követik az eltávolítási technológiát.

Rendszer és gondozási szabályok szőrtelenítés után

 1. Közvetlenül az eljárások után törölje le a bőrt antibakteriális szerrel.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után
 2. Hidratáló és tápláló termékeket kell használni, de csak az irritáció megszűnése után.
 3. A beavatkozást követő 1. napon vízkezelés nem ajánlott, mind a fürdőszobában, a zuhanyban, mind a nyitott tározókban.
 4. A ruházatot természetes szövetek közül kell megválasztani.
 5. A ruhadarab vágásának ki kell zárnia a súrlódást a kezelt területen.
 6. Heti 1-2 alkalommal, nem gyakrabban, 2 héttől kezdve. szőrtelenítés után használjon bozótokat és hámlasztókat. Alkalmazásuk után a bőrt meg kell nedvesíteni: kenje meg krémmel, tejjel vagy olajjal.
 7. A szakemberek javasolják a bozót használatát az epilálás előkészítéséhez, és az eljárás után részesítsék előnyben a hámlasztást. Fontos megjegyezni, hogy bármely készítmény allergiás reakciót válthat ki, ezért a kezelt területre történő felvitel előtt ellenőrizni kell az összetételt egy kis mennyiség alkalmazásával a könyök hajlítására.
 8. A bozótot masszázsmozgásokkal 2-3 percig elosztjuk, majd vízzel lemossuk.

Melyik orvoshoz kell fordulni

Ha a bőr állapota aggodalomra ad okot (sok gennyes tályog van, vagy ezek nagysága megnő, megragadva a bőr új területeit), konzultáljon kozmetológussal vagy bőrgyógyásszal, majd műtéti segítségért.

A bőr alatt maradt benőtt haj nem képes önmagában feloldódni, és még nagyobb gyulladást vált ki. Néha a tályog segítség nélkül nyílik meg. Ezután a sebet antibiotikumokkal kell kezelni, majd steril kötéssel le kell zárni.

Bozót és héj receptek

A bikini területén benőtt szőrszálakat (hogyan lehet otthon megszabadulni tőlük, az alábbiakban tárgyaljuk) ajánlott otthoni gyógymódokkal kezelni. Jó előre fel kell használni őket, anélkül, hogy megvárnák, amíg a benőtt szőr megkopik.

Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után
Próbálja ki a kávéradírt, hogy megszabaduljon a benőtt szőrszálaktól a bikini területén
 1. Természetes kókuszolajat adnak a kávéradírhoz, hogy elősegítse a bőr hidratálását és táplálását. A kávé közvetlenül bozótként működik benne. 2 evőkanál a vajat alacsony hőfokon vízfürdőben meg kell olvasztani, és melegre kell hűteni. Ezután adjon hozzá 1 evőkanál. kávé, só és cukor. Minden hozzávalót összekeverünk egy fa evőeszközzel. Rendeltetésszerűen használják.
 2. Kávéborító is készül egy egyszerűbb recept szerint, az őrölt kávét olívaolajjal kombinálva. A hatás is jó lesz.
 3. 3 evőkanál olívaolajat összekeverünk 2 evőkanál. méz (folyékony vagy kandírozott), adj hozzá 2 evőkanál. cukrot és néhány csepp levendula illóolajat.
 4. 3 evőkanál aloe juice, a levelekből kinyomva, 3 evőkanállal keverjük össze. kukoricalisztet és alaposan keverje össze.
 5. 3 fülre. gyúrjon aszpirint és öntsön 2 evőkanál. víz. A kompozíciót masszírozó mozdulatokkal viszik fel a bőrre. Ezután dörzsölje meg 3% -os hidrogén-peroxiddal.
 6. 1 evőkanál szóda 2 ek. meleg vizet, dörzsölje be, majd hagyja pár percig és öblítse le vízzel. Az eljárás után krémet alkalmaznak.
 7. Csatlakoztasson 2 evőkanál. agyagfehér 1 ek. petrezselyemlé, adjunk hozzá 3 cseppet. frissen facsart citromlé, és alkalmazza a kompozíciót. 10 perc múlva mossuk le vízzel. Ez a kompozíció segít a hiperpigmentációban.
 8. Csatlakoztasson 3 evőkanál. tengeri só és 1 evőkanál. sovány vagy olívaolaj.
 9. Vegyünk 3 evőkanál. tengeri só, 1 teáskanál. frissen facsart citromlé, 1 evőkanál. őrölt kávé, 1 evőkanál. olivaolaj.
 10. Keverjen össze 3 evőkanál. tengeri só, egyenként 1 evőkanál kozmetikai olaj és apróra vágott narancshéj, adjunk hozzá 2 cseppet. citrom és grapefruit kivonat.
 11. Csatlakoztasson 1 tk. növényi olaj 1 evőkanál. tengeri só és 1 szelet grapefruit, a héjjal turmixgépben apróra vágva.
 12. Keverje össze az aszpirin tablettákat glicerinnel: 1 tk. mindkét alkotóelem. Kezelési eljárást hajtanak végre, majd mechanikusan csipesszel távolítják el a benőtt hajat.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után
 13. Zabpehelyradír elkészítéséhez 3 evőkanál kell. porrá zúzott zabpehely, amelyhez zsíros tejfölt és mézet kell hozzáadni egyenlő mennyiségben az alkalmazáshoz megfelelő állagúra. A bikini terület feldolgozása után a készítményt vízzel mossuk.
 14. Még könnyebb a bőrt cukorral kezelni. Zuhanyozás után párolt, hidratált bőrre alkalmazzák.
 15. Hatására hasonló a finom sóradírhoz. 3 evőkanál lesz. sót, amelyet a cukorhoz hasonlóan be kell dörzsölni a problémás területre, majd vízzel le kell mosni. A só antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Ha a benőtt haj már kitör, akkor a bozótokat és hámlást nem lehet használni.

Népi gyógymódok

A bikini területén benőtt szőrszálakat (hogyan lehet mechanikusan, lépésről lépésre megszabadulni tőlük) szintén el lehet távolítani népi módszerekkel:

 1. A gyulladt területeket pontonként vízzel hígított fogkrémmel vagy fogporral kezelik. A készítményt 30 percig hagyjuk száradni, majd mossuk.
 2. Az olívaolaj segít puhítani a bőrt, lehetővé téve a haj áttörését a bőr felszínére. Kenje meg a bikini fűtött olívaolajjal, hagyja 30 percig, majd öblítse le vízzel.
 3. A badyagi port 3% -os hidrogén-peroxiddal hígítjuk, így zagyot kapunk. Egy hétig naponta 15 percig alkalmazzák.
 4. A szalicilsavat a lyukas szőrszálak kezelésére lehet használni a gyulladás csökkentése érdekében. 5 napig kell használnia a kompozíciót, hogy a szőrszálak önmagukból kijöjjenek. Mivel a szalicilsav nagyon kiszárítja a bőrt, az eljárás után be kell dörzsölnie egy hidratáló krémet.
 5. A népi módszerek szerint a sült hagymából származó borogatást kell használni. A hagymát megsütjük, majd félbevágjuk és 3 órán át a gyulladásra alkalmazzuk, ez idő után le kell vágni egy vékony réteget, amely érintkezett a bőrrel, és újra tömörítést kell készíteni. A vélemények szerint az ilyen cselekedetek gyorsan a tályog megnyílásához vezetnek.
 6. A házi hagymakenőcsöt a következőképpen készítjük el: sütj meg egy hagymát, tedd bele pörköltet, adj hozzá 1 tk. folyékony méz és liszt. Az így keletkező zúzát napi 5-ször gyulladással kenjük meg.
 7. Egy másik orvosság, amely magában foglalja a sült hagymát, egy borogatás reszelt mosószappan hozzáadásával. 2 rész hagymához vegyen be 1 részt szappant, tegyen alkalmazásokat közvetlenül a gyulladás helyére.
 8. Kényelmesebb orvosság a por, amelyet rózsaszirom tömjén és aloe levelek porjából készítenek. Ez a por segít enyhíteni a gyulladást. Napi 5 vagy több alkalommal kell használni.
 9. Használhatja almaecetet a bőr kezelésére.

Homeopátiás gyógyszerek

Óvatosan kell eljárni a homeopátiás szerek kiválasztásakor, mivel ezek allergiás reakciót válthatnak ki. Ezenkívül egy nem intim területre szánt termék megzavarhatja a mikroflórát.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után

Mindenesetre a termék használata előtt meg kell vizsgálni, hogy allergiát okoz-e. Az eszköznek gyulladáscsökkentő hatásúnak kell lennie, enyhíti a duzzanatot, felgyorsítja a szövetek helyreállítását és viszketésgátló hatású.

A hatékony homeopátiás szerek közül a Natur 2 GUNA krémet kell hívni. Közvetlenül az intim terület kezelésére szolgál, ezért nem sérti a mikroflórát, javítja a szövet szerkezetét, elősegíti a bőr nedvességét és csillapítja a gyulladást.

Az Arnika krém antibakteriális hatású, eltávolítja a gyulladást, mikrotrauma esetén elősegíti a bőr regenerálódását, és megakadályozza az öregedési foltok megjelenését.

A Traumeel S gélt tályogok és gyulladások esetén alkalmazzák. Blokkolja a fertőzés, gyulladás kialakulását, viszketésgátló hatású, enyhíti a duzzanatot és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. Szükséges egy bikini feldolgozása vele 2 rubeltől 5 rubelig / nap.

Gyógyszer

Benőtt szőrszálak a bikini területén (hogyan lehet megszabadulni tőlük kozmetikumok segítségével, és melyiket válasszuk, az alábbiakban ismertetjük) nem lesz gyulladt, ha az epilálás során a következő készítményeket alkalmazzák:

 1. Miramistin, amely hatékony antiszeptikus. A szőrtelenítés után kezelniük kell a bőrt. Megakadályozza a baktériumok szaporodását belül.
 2. Klórhexidin (szintén antiszeptikus) - gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
 3. Furacilin - elpusztítja a gyulladást okozó baktériumokat.
 4. A retin-a olyan gyógyszer, amely megakadályozza a pórusok eltömődését és a bőr keratolizációját.

Kozmetikumok a benőtt hajra

Kalo hajgátlóBenőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring utánnövényi kivonatokon alapuló spray. Lassítja a haj növekedését, nem okoz irritációt és viszketést.

Ha a krémet rendszeresen használja, akkor jól hidratálja a bőrt, megakadályozza a gyulladást és a benövést.

Nem csak lassítja a haj növekedését, hanem elvékonyodik is. 15 percenként háromszor, közvetlenül a növényzet eltávolítása után.

A második napon a kezelést megismételjük. Borotva használata esetén a bőrt az eljárás után minden alkalommal meg kell törölni.

Tend Skin (testápoló) - csillapítja a gyulladást, alkalmas az érzékeny bőrre, ugyanakkor fertőtlenít, csökkenti a pigmentációt.

Mind a manipulációk után, mind az eljárás előtti feldolgozás során használják. A krém megakadályozza az irritációt.

Kiosztják és nem mossák le. Antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, mivel aszpirint és izopropanolt tartalmaz. Az olyan komponensek, mint a glicerin, propilén-glikol, a ciklometikon, lágyító hatásúak.

Az előző termékhez hasonló a Skin Doctors Ingrow Go krém. A gyártó szerint a gyulladás és a pigmentáció a lehető legrövidebb idő alatt megszűnik, szó szerint egy nap alatt.

Valójában nem segít ilyen gyorsan, de valóban hatékony. Az előző készítményhez hasonlóan a hatóanyagok izopropanol, propilénglikol és aszpirin. A terméket közvetlenül borotválkozás után, vagy egy nappal a szőrtelenítés után vattával töltik fel.

Ha nem akar a badyaga porral kavarni, használhatja a Badyaga Forte gélt. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása van, felgyorsítja a bőr regenerálódását. A gyógyszert a kezelt területre 30 percig visszük fel, majd vízzel mossuk.

Kenőcsök a gyulladás enyhítésére

A bikini területén benőtt szőrszálakat (hogyan lehet megszabadulni tőlük, már leírtak) gyulladás jelenlétében antibiotikus kenőccsel kezelik. Gátolja a baktériumok szaporodását. Már akkor írják fel, amikor a haj elkezdett kopasztani. A kenőcs felvitele előtt a területet fertőtleníteni kell.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után

Az eszközt 1-2 napig használják, ráadásul nem ajánlott cserjésekkel, hámlasztással együtt használni, mivel nagyon megszárítja a bőrt. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a kenőcs más szerekkel való kölcsönhatását, javasoljuk, hogy bármely más szer alkalmazása után egy órával alkalmazzuk.

A "Dalacin" egy százalékos gél alapja klindamicin-foszfátot tartalmaz. Fel kell dolgozniuk a bőrt 2 r. / D.

Felszívódáshoz alkalmazzon Tretinoin krémet. Fő célja a pattanások kezelése, ugyanakkor elősegíti a tályogok megnyílását és gyors gyógyulását. Vízkezelés után alkalmazzák, 1 ford./nap. Néhány óra múlva le kell mosni.

Az Ichthyol kenőcsöt tályog esetén éjszaka alkalmazzák közvetlenül a gyulladás helyére. Ezután a helyszínt fóliával csomagolják és reggelig hagyják. A feldolgozás 2 rubel / nap. napi.

Antibiotikumok

Ha tályog kezdődött, orális antibiotikumokra van szükség. Az egyik leghatékonyabb a Cephalexin... 1-2 héten belül beveszik, az orvos utasítása szerint. Az önkezelés emésztési zavarokkal, alacsony vérnyomással, allergiákkal, a szív- és érrendszeri reakcióval járó mellékhatásokat okozhat.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után

A tetraciklint szájon át 6 óránként is beveszik, 1 tablettát az orvos utasítása szerint.

Bonyodalmak és következmények

Ha nem teszi meg időben a megfelelő intézkedéseket, a kezdeti szakaszban jelentkező irritáció nem korlátozódik a folyamatra. A károsodás tályoggá alakul, hiperpigmentáció kíséretében. A folyamat hosszú lefolyásával lehetséges a közeli szövetek fertőzése.

Nehéz esetekben, ha a gyulladás nem múlik el, és dudorok jelennek meg fehér folyadékkal, amely genny, tele van, sebészeti segítséget kell igénybe venni, mivel a tályog önmaga eltávolítása vérmérgezést okozhat, és súlyosbíthatja a helyzetet.

Ha dudor képződött, akkor valószínűleg ez nemcsak a benőtt haj, hanem egy dermatológiai betegség, neoplazma kialakulásának a jele is.Hasonló tünetek néha előfordulnak zuzmó, folliculitis, frinoderma esetén. Bármely sérülés súlyos következményekkel járhat.

Látnia kell bőrgyógyászt vagy kozmetikust. A vizsgálat eredményei alapján megállapítja, hogy mi okozza a gyulladást. Az orvos további vizsgálatokat rendelhet el a fertőző ágens típusának meghatározásához, vagy biopsziát végezhet.

A helyes diagnózis felállításához meg kell határoznia a szőrtelenítés és a gyulladás kapcsolatát. Ha a szőrtelenítés után azonnal megjelenik, akkor benőtt szőr.

A bikini területén benőtt szőrszálakat (hogyan szabaduljon meg tőlük maguktól, a cikk részletesen tárgyalja) el kell távolítani: minél előbb ez megtörténik, annál jobb, mivel a bikini területén lévő tályogok könnyen megsérülhetnek a ruházat által. És ez egy közvetlen út a tályog kialakulásához.

Ezenkívül a gyulladás kialakulásakor a tályogok mozgáskor fájdalmat okoznak. Szükséges a területet antibiotikus kenőccsel kezelni, és amikor a gyulladás elmúlt, gőzölje le a bőrt és hámozza meg.

Ha a csomó nem okoz jelentős kényelmetlenséget, akkor ideiglenesen le kell állítania az epilálást és antibakteriális kenőcsökkel kell kezelnie a lokalizációs helyet, például Baziron, Proderm, Dalatsin. Ha nincs javulás, akkor kapcsolatba kell lépnie egy kozmetikussal.Benőtt haj a bikini területén: hogyan lehet otthon megszabadulni tőle. Hogyan lehet eltávolítani, ha gyulladt, dudor lett, szőrtelenítés után, shugaring után

A szőrtelenítés után sötét folt képződhet a helyén, majd a következő sorrendben kell eljárnia:

 1. Hámozzon szisztematikusan. Ez segít eltávolítani a bőr felső rétegét és felderíti a területet.
 2. Alkalmazzon napi regeneráló kenőcsöt, például Badagu Forte vagy szalicil kenőcsöt, 15 percig kenve, majd vízzel eltávolítva.
 3. Törölje le a bőrt házi testápolóval, például friss citromlével vagy ricinusolajjal, vagy alkalmazzon aszpirin maszkot. Ez segít megvilágítani a foltokat.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a benőtt szőrszálaktól a bikini területén otthon, be kell tartania a fertőtlenítés és az eljárás összes követelményét. Nehéz esetekben ajánlott sebészi segítséget kérni, mivel az ügyetlen cselekvések másodlagos fertőzés kialakulását okozhatják.

Cikkterv: Mila Friedan

Benőtt haj videók

Hogyan lehet megszabadulni a benőtt hajtól. 5 egyszerű szabály:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Liza

  észrevette, hogy benőtt szőröm van, ha a bőrt korábban nem párolták és súrolták. Amikor elkezdtem elvégezni ezeket az eljárásokat, a benőtt haj eltűnt!

  Válaszolni
 2. Victoria

  Köszönöm a hasznos és érdekes cikket!
  A benőtt haj nagyon gyakori probléma a kozmetológiában, amellyel mind a nők, mind a férfiak szembesülnek. Általában olyan helyeken fordulnak elő, ahol a haj a legnehezebb. Kipróbálom a módszereit

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj