HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

A HPV a nők 80% -ában található meg, ami nagyon nagy és félelmetes adat. De nem mindenki tudja, mi az.

Mi a HPV

A HPV (humán papillomavírus) gyakori betegség a nők és a férfiak körében. Tízből 10 nő közel 8 szembesül ezzel a problémával életében. A fertőzés veszélyes, mert meglehetősen sokáig nem mutatkozhat meg semmilyen módon, és a következmények nagyon szorongatóak. Ez a vírus a méhnyakrák kialakulásának lendületévé válhat.HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

A HPV általában megfertőzi a hám felső rétegeit, amelyek nagy sebességgel kezdenek szaporodni, ami gyakran rákká alakul.

Hogyan terjed a HPV

Úgy gondolják, hogy ez a vírus nemi úton terjed, és még az óvszerek sem garantálják a teljes védelmet a HPV ellen. A nőgyógyászok biztosítják, hogy az óvszerek továbbra is csökkentik a vírus fertőzésének kockázatát. Az epidemiológusok kutatása és statisztikája szerint a nők gyakran a papillomavírussal fertőződnek meg a szexuális tevékenység első 2 évében.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése
Sokan tudják, hogy a HPV legtöbb típusa nemi úton terjed. Sokkal kevésbé ismert, hogy a nőknél nagyobb a fertőzés kockázata és a következmények súlyossága, mint a férfiaknál.

Sőt, az életkorú lányoknál kisebb a HPV kialakulásának kockázata, ami nem mondható el a férfiakról. Jelenleg a tudósok csaknem 150 HPV-fajt tenyésztettek, amelyeket négy osztályba sorolnak. Számos tanulmányt is végeztek, amelyek eredményeként arra a következtetésre jutottak, hogy a HPV a háztartásban is átvihető. A vírus ilyen típusú átvitelének köszönhetően az ember nem veszi észre, hogy már a HPV hordozója.

HPV tünetek nőknél

A nőgyógyászok leggyakrabban a nőknél találnak HPV-t. Kitaláltuk, mi az, meg kell ismerkednie a tünetekkel. A vírusos betegség alapvető tünetei a nemi szerveken és a testen egyaránt jelentkező növekedések. Sőt, a HPV tünetei mind a szebb nemek, mind a férfiak esetében azonosak.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

Az orvosok biztosítják, hogy ezt a vírust veszélyesebbnek tartják a nők számára, mivel az onkogén típusú vírusokkal való fertőzés méhnyakrák kialakulásához vezethet. Leggyakrabban a nemi szemölcsöket ismerik fel a nőgyógyászok, amelyek általában 2-3 hónappal a testbe való behatolás után jelentkeznek.

Az ilyen szemölcsök leggyakrabban a kisajkak és a hüvely területén nőnek. Gyakran vannak olyan esetek, amikor ilyen növekedéseket találtak a beteg végbélnyílásában.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

A vizsgálat során az orvos figyelmet fordít a vírusfertőzés következő külső megnyilvánulására (a HPV gyakori tünetei nőknél):

 • a méhnyak eróziójának jelei (citológiára kenetet vesznek); a dysplasia jelei;
 • nemi szemölcsök;
 • a hüvelyben elhelyezkedő papillómák;
 • a szemölcsök éles megjelenése vagy teljes eltűnése terhesség alatt;
 • neoplazmák jelenléte a méhnyakon;
 • fájdalom a nemi szervek területén;
 • égés, viszketés, szokatlan váladékozás stb.

Diagnosztika

A HPV diagnosztizálására nőknél gyakran kolposzkópiát és biopsziát alkalmaznak, amelyet genitális szemölcsök esetén végeznek. nőgyógyász az első vizsgálaton. Szintén széles körben ismert módszer a HPV diagnosztizálására a PCR - ez egy olyan vizsgálat, amely segít meghatározni a vírus DNS-ét. A PCR segítségével feltárható a vírus típusa és mértéke az onkogén kockázat vonatkozásában.

HPV típusok

Ma közel 150 papilloma vírusfajt azonosítottak. De mindegyik különböző karakterű növekedést okoz (egyszerű, hegyes, lapos, szálszerű, talpi).

Egyszerű

A HPV egyszerű típusát szokásos vagy vulgáris papillómának is nevezik. Ezeket a test leggyakoribb jóindulatú növekedéseinek tekintik. Az egyszerű papillómák először kis gömb alakú papulaként nyilvánulnak meg, amelyek az idő múlásával sötétebbé válnak, és egyenetlen és érdes felületté válnak.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

Megjelenhetnek csoportokban vagy egyetlen esetben. Az egyszerű növekedések általában a kezeken és az ujjakon előforduló papillómákat tartalmazzák.

Hegyes

A nőknél a HPV hegyes formája gyakran a szeméremajkak területén található. Ezek olyan kinövések, amelyek papillákra hasonlítanak, és általában többféle színűek (a világos hústól a vörösesig).

A végbélnyílásban is lehetnek. Mivel ez a típusú HPV a közepesen onkogén típusok csoportjába tartozik, az orvosok azt javasolják, hogy kezeljék és távolítsák el őket, hogy elkerüljék a rák kialakulásának kockázatát. Az ilyen papillómák eltávolításának módszerei nagyon különbözőek: egy speciális lézertől a folyékony nitrogén alkalmazásáig.

Lakás

A HPV másik népszerű típusa a lapos szemölcs. A hegyes papillómákkal ellentétben már nem nyúlnak kifelé, és az onkogén potenciál mértékét tekintve a legmagasabb helyet foglalják el. Lapos szemölcsök észlelésekor a nőgyógyászok azonnal elküldik a beteget kolposzkópiára és biopsziára.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

Mivel leggyakrabban a méhnyakon helyezkednek el, a méhnyakrák kialakulásának kockázata nagyon magas. Negatív teszteredmény esetén a hely diszpláziája esetén ezeket a növekedéseket azonnal eltávolítják.

Filiform

A rostos papillómák a HPV miatt keletkeznek, amely a bőr legkisebb sérülése révén jut be a testbe. HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezeléseA magas izzadású és zsíros bőrtípusú személyek nagyobb eséllyel fertőződnek meg ezzel a vírussal. Ez a típusú HPV hosszúkás és leggyakrabban 30 évesnél idősebb nőknél fordul elő. Szinte minden idős embernél van ez a vírus. A gyermekek nem kapják meg ezt a HPV-t.

Talpi

Ez a HPV mint plantáris papilloma nem onkogén típus. Ezek meglehetősen jóindulatú képződmények, amelyek leggyakrabban a lábakon találhatók. A sérült lábbőrrel rendelkező és érelmeszesedésben szenvedők gyorsabban betegednek meg. Könnyebb elkapni egy ilyen típusú vírust egy olyan ember számára, aki cukorbetegségben és visszérben szenved.

Ezenkívül a következő tényezők stimulálhatják a vírus fejlődését a szervezetben:

 • A láb túlzott izzadása vagy száraz bőr.
 • Lapos lábak és a láb ízületeinek ízületi gyulladása.
 • Kényelmetlen szintetikus lábbeli viselése.

HPV típusok nőknél

Jelenleg a tudósok tudnak 150 emberi papillomavírus létezéséről, és csaknem egyharmadukat tartják a legveszélyesebbnek a nők egészségére.

HPV típus 16

A 16. típusú HPV az onkogén vírusok csoportjába tartozik. Olyan gyakori, hogy majdnem minden második HPV-s embert diagnosztizálnak. A vírus csökkenti a daganatok kialakulásával szembeni immunitás szintjét, amely a bőrön lévő képződmények kialakulásának kiváltó oka. Maga a vírus a fertőzés után egy évvel elpusztul a szervezetben. Ezt elősegíti az emberi immunitás aktív fellépése.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

Ezen információk alapján az orvosok háromszor rendelik el a vizsgálatot. Ha egy év alatt a szervezet nem győzte le ezt a vírust, akkor a szakértők különböző gyógyszerekkel és vírusellenes tablettákkal való kezelést javasolják. Ragaszkodnak további vitaminok beviteléhez.

HPV 18. típus

A 18. típusú HPV-t rendkívül veszélyesnek tartják egy nő számára, amely az emberi testbe kerülve aktívan elkezdi okozni a neoplazmák növekedését. Veszélyesnek tekintik, mert ezek a formációk végül rákká válhatnak. A 10 fertőzött nőből csak 3 képes meggyógyulni ettől a vírustól az erős immunitás miatt.HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

Az öngyógyító folyamat is csaknem egy évet vesz igénybe. A HPV más típusaitól eltérően ez a vírus a bőr legmélyebb területét érinti.

HPV 31. típus

A 31. típusú HPV veszélyesnek tekinthető, csakúgy, mint a 18. és 16. típus. Az egyedülálló DNS-szerkezet miatt ennek a papillómavírusnak különleges genotípusa van, amely a legtöbb esetben mindkét nemre veszélyes. Mivel a nők gyenge immunitása nem képes megbirkózni a vírussal, a papillómák megjelennek a bőrön és a nemi szerveken.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

Gyakran előfordul, hogy a fertőzés pillanatától kezdve több hónap is eltelhet, mire az első tünetek megjelennek. Ez idő alatt az ember öntudatlanul megfertőzheti partnerét. Csak a megfelelő pillanatban, amikor a test meggyengült, és az immunrendszer harcolni fog más vírusokkal, a HPV aktívan szaporodni kezd és átjut a neoplazmákba.

A test észrevehetetlen inkubációs periódusa miatt olyan szövődmények jelennek meg, amelyeket nem lesz olyan könnyű gyógyítani.

A következő egyidejű tényezők növelhetik a test fertőzésének kockázatát:

 • Rendetlen és bizonytalan kommunikáció.
 • Stressz és hormonális egyensúlyhiány.
 • Egyéb fertőzések a testben.
 • A belek és a gyomor betegségei.
 • A terhesség és a szülés időszaka.
 • Hipotermia és megfázás.

HPV 33. típus

Az olyan vírus, mint a 33-as típusú emberi papillomavírus, rendkívül veszélyes az emberre. Ez a típusú vírus a rosszindulatú daganatok kialakulásának oka a szervezetben. A statisztikák szerint a világon magas szintű onkogén betegségek fordulnak elő a HPV-vel fertőzött embereknél. De ez a vírus nem él az emberi testben egy életen át.

A herpesszel ellentétben gyógyszerekkel kezelhető. Néha az emberi immunitás elpusztíthatja magát a vírust. A szövődmények elkerülése érdekében az orvosok különféle tablettákat és szubkután injekciókat is javasolnak.

HPV 35 típus

A HPV 35-ös típus egy átlagos onkogén kockázatú csoportba tartozik. Súlyos nemi úton jutnak be a testbe, és mélyen behatolnak a sejtek DNS-be.

Számos lehetőség van a vírus emberi testben való viselkedésére:

 • A szervezetbe kerülve maga a vírus is megsemmisül az erős immunitás miatt.
 • A fertőzés után a vírus szunnyad. De ugyanakkor ne felejtsük el, hogy egy személy már hordozza a HPV-t, és másokat is megfertőzhet.
 • A testbe behatolva a vírus aktívan fejlődik és szaporítja a sejteket.

Gyakran a 35-ös típusú HPV genitális szemölcsök formájában jelentkezik az emberekben, amelyek idővel meglehetősen nagy területet foglalnak el a testben.

HPV típus 39

A 39-es típusú vírus bármilyen korú embert megfertőzhet. A vírus nemcsak a daganatok kialakulását provokálja, hanem a különböző patológiák megjelenését is. Általában a nemi szerveket támadja meg, és a test egészséges sejtjeivel is táplálkozik.

Elsősorban lapos, valamint a női nemi szerveken megjelenő nemi szemölcsök formájában nyilvánul meg. A szakértők biztosítják, hogy csról ről a lapos szemölcsök jelenléte pontosan 39 HPV-típus terjedését jelzi.

HPV 45 típus

45 A HPV-t gyakran más betegségek, például herpesz és chlamydia kísérik.

A meghatározott típusú vírus a test több szakaszán megy keresztül:

 1. A genitális szemölcsök megjelenése a belső és külső nemi szerveken.
 2. A végbélnyílás körüli hámréteg elsöprő növekedése.
 3. A genitális szemölcsök növekedése a hüvely falain.

Vírus észlelésekor a genitális szemölcsök kezelését és eltávolítását írják elő.

HPV 51-es típus

Az 51-es típusú vírus magas onkogén kockázatáról ismert. A méhnyak eróziójában szenvedő lányoknak körültekintően kell eljárniuk a partner megválasztásában, mivel ezzel a vírussal való fertőzés provokálhatja a rák megjelenését.

HPV típusú 52

Az 52-es típusú papilloma vírus gyakran 40 év alatti képviselőknél található meg.A gyakori partnerváltozások növelhetik a fertőzés kockázatának tartományát. A nőgyógyász a genitális szemölcsök észlelésekor láthatja a HPV jelenlétét.

HPV 56 típus

Az 56-os HPV tipikusan a nők reproduktív rendszerére hat. Az ilyen típusú vírus provokálja a méhnyak erózióját. A fertőzés első tünetei a rigó vagy megfázás, amelyek gyengült immunrendszer következményei.

HPV 59-es típus

Az emberi papillomavírus 59. típusa bőrbetegségként jelöli magát, amelynek hatása DNS-szinten jelentkezik. Az orvosok az onkogén jellegű daganatok magas növekedését negatív momentumnak tekintik e vírus kapcsán.

A HPV osztályozása onkogén kockázat szerint

A tudósok összeállították az összes HPV-típus listáját, és az onkogén kockázat szerint osztályozták őket.

Nem onkogén

A szakértők a nulla szintű onkogén kockázat típusait azoknak a HPV-nek nevezik, amelyek soha nem váltják ki a rák kialakulását. Az orvosok 1-5 típusra, valamint 10, 28 és 49 típusra hivatkoznak erre a csoportra.

Alacsony onkogén kockázat

Az alacsony kockázatú ráktípusok által okozott daganatok ritkán jutnak el a rák stádiumába. A szakértők a 6., 11., 13., 32. és 34. típust tulajdonították ezeknek a típusoknak. Szintén a megnevezett csoportba tartozik a 40 és 44 közötti típus. Az 51-es és a 72-es típust alacsony onkogén kockázatnak is tekintik.

Közepes kockázat

Az orvosok a vírus különböző típusainak csoportját közepes kockázatú típusok közé sorolják: 26, 30, 35 és 52, valamint 53, 56, 58 és 65.

Magas onkogén kockázat

Magas onkogén kockázat dominál az olyan HPV típusokban, mint: 16, 18, 31, 33 és 39. Ez a csoport 45, 50, 59 és 61-62 típust foglal magában. A 64., 68., 70. és 73. HPV-típusokat magas onkogén kockázatnak tekintik.

HPV-kezelés nőknél a nőgyógyászatban

A HPV kezelése nőknél összekapcsolt terápiát foglal magában, amely gyógyszerekből és műtétből áll. Ez egy olyan helyzet, hogy a modern diagnosztika nélkül lehetetlen teljesen felépülni.HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése

A PCR diagnosztikát hatékonynak tekintik a területén, amelyhez teljes kenet szükséges. Jelenleg a HPV kezelésére számos gyógyszer és népi gyógymód létezik.

Gyógyszer

A gyógyszerek célja a test kardinális gyógyítása a vírus ellen.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezeléseA HPV kimutatása után az orvosok gyógyszerek egész sorát írják fel, amelyek a következőket tartalmazzák:

 1. Interferon alapú készítmények. Az interferon tabletta, különféle krémek és kenőcsök formájában értékesíthető. Megtalálhatja a megoldásokat is. Az interferon analógjai: "Viferon", "Intron A", "Genferon" és "Wellferon".
 2. Immunitásstimulánsok. A HPV elleni antitestek megnövekedett termelése miatt a kezelési idő felgyorsul. Ismert immunstimulánsok: "izoprinosin", "Kemantan", "Gepon" és "Immunomax"
 3. Citotoxikus szerekamelyek elpusztítják a neoplazmákat. Ezek közé a gyógyszerek közé tartozik a "Podophyllin" és a "Podophyllotoxin".

Az emberi papillomavírus által okozott kóros állapotok (condyloma, szemölcsök, dysplasia stb.) Kezelésére vonatkozó utasítások szerint jóváhagyott Immunomax egyre népszerűbb a modern immunmoduláló gyógyszerek körében.

HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezeléseSzakértők megjegyzik, hogy az Immunomax gyógyszer alkalmazása a HPV-vel összefüggő betegségek komplex terápiájában a relapszusok gyakoriságának csökkenéséhez és a fertőzések klinikai felépüléséhez vezet.

Hagyományos módszerek

A hagyományos módszerek ritka erdei gyógynövényeken alapuló receptek használatát foglalják magukban:

 • A leghíresebb módszer a celandin főzettel történő tömörítés. Úgy gondolják, hogy egy hónap elegendő a kezeléshez. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az eljárások számának körülbelül 4-5 alkalommal kell lennie naponta.HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezelése
 • Alkalmazhat jégkockákat, húrokat és húslevesbe fagyasztott chagákat is. Ezt a módszert naponta háromszor kell használni.
 • A pitypang, útifű, citromfű és zsurló alapú főzet szintén pozitív hatással van a kezelési folyamatra.
 • A szakértők azt is javasolják, hogy fordítsanak figyelmet a fokhagymára. A fokhagymából HPV kenőcs készíthető. Ehhez csak apróra vágott fokhagymát kell hozzáadnia egy vastag babakrémhez.
 • A nagymamák tanácsot adnak a szokásos mosószappannak, mert a szappannak szárító hatása van, ezt követően a condyloma eltávolításra kerül.

A népi küzdelem módszereinek használata előtt óvatosnak kell lenni, mivel a népi gyógymódok helyileg hatnak, míg a vírus a test mélyén szunnyad.

A papillómák eltávolításának módjai

A HPV leggyakoribb kezelési módja a papillómák eltávolítása, majd gyógyszerek alkalmazása. Sőt, a papillómák eltávolításának módszerei nagyon eltérőek.

Lézeres eltávolítás

A papillómák lézerrel történő eltávolítása a HPV genitális szemölcsök egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb eltávolítása a nőknél... Ez egyfajta eltávolítás, amely teljesen kiküszöböli a vérzés és a hegesedés lehetőségét. Ez az eljárás teljesen biztonságos, és nem vezet gyulladásos folyamatokhoz.

Sebészet

A műtétet teljesen radikális eltávolítási módszernek tekintik. Szikével a sebészek egyszerűen levágják a condylomákat.

Krioterápia

A krioterápia folyékony nitrogén alkalmazásával jár a papillómák eltávolítása során. Ennek az eljárásnak óriási hátránya van - a genitális szemölcsök ellenőrizetlen nitrogénhatása miatt gyakran előfordulnak visszaesések. HPV nőknél - mi ez, tünetek, típusok, hogyan terjed, az emberi papillomavírus nőgyógyászati ​​kezeléseA hegek szintén ennek a módszernek a jellemzői.

Elektrokoaguláció

Az elektrokoaguláció a HPV-vel szembeni magas frekvenciájú áram alkalmazásán alapul, amely kiégeti a condylomákat. Ez az égési folyamat magában foglalja a fehérjeszövetek koagulációját, ami kiválóan alkalmas a neoplazmák leküzdésére. Ezt az eljárást általában vizuálisan figyelik.

Az emberi papillomavírus agresszíven befolyásolja a nők egészségét. Minden lánynak figyelmesnek kell lennie, és időben ki kell vizsgálni, mivel a vírus tünetmentes lehet, és a következmények nagyon súlyosak. A HPV gyakran megnyilvánuló immunrendszer alatt nyilvánul meg és fejlődik ki.

Ha vírust észlelnek, azonnal meg kell kezdeni a kezelést, mivel ez rosszindulatú daganatok kialakulásához vezethet.

A HPV-kezelésnek gyógyszerekből és a neoplazmák helyi eltávolításából kell állnia. Emellett ösztönözni kell a vírus elleni hagyományos módszerek alkalmazását.

Videó a humán papillomavírusról (HPV) nőknél: mi ez, kezelési módszerek

HPV nőknél, mi ez:

 

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. K. Lilia

  Áthatolt. Szükséges gyakrabban futni a női orvoshoz és teszteket végezni

  Válaszolni
 2. Katty

  Remek cikk! Ezeknek a gyógyszereknek csak 80% -a nem spórol meg a HPV-től. Kemerovóban azonban mindenki ingyen ellenőrizheti a HPV jelenlétét. Avangard-med klinika, ha valakit érdekel.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj