Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, Shishonin

Az özvegy púpjának eltávolításához, amely a nyak tövében a 7. csigolya részén képződik, nemcsak szakembereknek kell rendszeresen masszírozniuk, hanem naponta is végre kell hajtaniuk. a legegyszerűbb gyakorlatok. Hozzájárulnak a szöveti sejtekben a vérkeringés és a nyirok áramlásának normalizálásához, amelynek következtében természetes a zsír újraeloszlása ​​és ennek következtében a marmagasság eltűnése.

Mi az özvegy púpja

Özvegy púpja (ennek eltávolítására szolgáló gyakorlatokat profi edző irányításával, szűken összpontosított lecke keretében vagy önállóan is elvégezheti otthon) - Ezek zsírlerakódások a hát felső részén, a nyak tövénél.

Ez nemcsak elrontja az ember megjelenését (lehetetlen elrejteni ruhák alatt), hanem provokálja a gerinc betegségeinek előfordulását is. A marmagasság (az özvegy púpjának másik neve) megzavarja a helyes testtartást, és hozzájárul a nyaki gerinc torlódásának kialakulásához is.

Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, ShishoninAz özvegy púpja férfiaknál és nőknél egyaránt előfordul. Az emberiség gyönyörű felének képviselői gyakrabban találkoznak vele a hormonrendszer működésének sajátosságai miatt.

A női testben rendszeres szexuális aktivitás hiányában az ösztrogének felhalmozódni kezdenek, amelyeket ellentétes helyzetben a reproduktív rendszer szerveinek működésének fenntartására fordítanak. Ha a reproduktív rendszert nem kell fenntartani, az ösztrogének elindítják a zsírraktározás folyamatát.

A menopauza kezdete vagy az életkorral összefüggő változások folyamán a női testben a férfi férfitípus (a felsőtest) szerint kezd lerakódni a zsír, ezért megnő a marmagasság.

Hány éves korban fordul elő

A test fiziológiai jellemzői miatt az özvegy púpja az esetek döntő többségében idősebb embereknél fordul elő. A marmagasság megjelenése a nőknél a klimax hormonális változások időszakában következik be - 45 éves és idősebb korban. Az özvegy púpú férfiakkal sokkal ritkábban és leggyakrabban csak 55 év után találkoznak.

Az orvosok az ilyen megjelenésbeli változásokat az emberek szexuális aktivitásának csökkenésével, valamint a szokásos életmód megváltozásával társítják - az idősebb emberek gyorsabban elfáradnak, megtagadják a fizikai erőfeszítéseket, átállnak az ülő monoton munkára stb.

Az okok

Az özvegy púpja (annak eltávolítására szolgáló gyakorlatokat naponta kell elvégezni, hogy látható eredményt érjen el belőlük) a következőkből származik:

 • természetes hormonális változások a testben (az életkor előrehaladtával a női hormonok kevésbé termelődnek, és a zsír felhalmozódása a férfitípus szerint történik - a felsőtestben);
 • a nyaki gerinc progresszív osteochondrosis (ülő életmód miatt következik be; elégtelen fizikai aktivitás, valamint a helytelen testtartás okozta hátbetegségek);
 • elégtelen kalciummennyiség a szervezetben (kiegyensúlyozatlan étrend vagy a tápanyagok testből történő kimosódása következtében jelentkezik egyidejű betegség, például oszteoporózis jelenléte miatt);
 • a nyaki gerinc izmainak állandó feszültsége a terhelés nem megfelelő elosztása miatt sportolás közben vagy a hátizmok gyengesége és a rossz testtartás miatt;

Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, Shishonin

 • genetikai hajlam az ilyen típusú változásokra;
 • túlsúly jelenléte (a BMI-képlet alapján kiszámítva és vizuálisan nem értékelve);
 • a fizikai aktivitás hiánya;
 • számos ritka betegség, például Itsenko-Cushing-kór, amelynek jellegzetes jellemzői a mellékvesék által termelt hormonfelesleg kialakulása.

Mikor kell eltávolítani a marmagasságot

Az özvegy púpja, a többi betegséghez hasonlóan, típusuktól függetlenül, a kezdeti szakaszban a legkönnyebben korrigálható. Amikor a zsír felhalmozódásának első jelei megjelennek a nyak tövében található hetedik csigolya területén, ajánlatos elkezdeni a gyakorlatsorok elvégzését, és legalább 4-5 havonta egyszer. vegyen részt egy masszázs tanfolyamon (10 eljárás) egy szakembertől.

A megjelenés és a test egészének fő változásai, amelyek jelzik a marmagadás kialakulásának kezdeti szakaszát, a következők:

 • a lerakódások méretének gyors növekedése a hetedik csigolya területén (különösen a vékony testalkatú embereknél észlelhető);
 • a púp kinyúlása a ruhákon keresztül (a kezdeti szakaszban galléros ingek vagy magas álló galléros teknős nyakak rejthetik el);
 • a testtartás megváltozása, szabad szemmel észrevehető (ezt nemcsak a marmagadók, hanem a körülötte lévő emberek is észreveszik);
 • látható kozmetikai hiba megjelenése;
 • gyakori és súlyos fejfájás és szédülés előfordulása, amelyek nem alkalmasak a gyógyszerkorrekcióra (abból adódóan, hogy a marmagasságban lévő zsíros lerakódások összenyomják a nyaki csigolyákban található artériát, ezáltal megzavarják az agy vérkeringését).

A tétlenség következményei

Az özvegy púpja (gyakorlatok annak eltávolítására, ajánlott kombinálni masszázzsal és kézi terápiával), időben történő korrekció hiányában negatívan befolyásolhatja az ember egészségét.

Lehetséges következmények:

 • az akut hátfájás előfordulása, nemcsak a nyaki gerincben, hanem az ágyéki és a mellkasban is. Ennek oka a terhelés nem megfelelő elosztása a háton, miközben egy ember ül vagy áll;Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, Shishonin
 • a saját testével való elégedetlenség, az ezzel az érzéssel járó depressziós gondolatok megjelenése (mivel egy púpot idővel képtelen elrejteni ruhák alatt);
 • kettős áll megjelenése (az ilyen változások helytelen testtartással járhatnak, amelyben az áll mindig kissé leeresztett helyzetben van);
 • a vérnyomás ugrása, gyakori migrén (a nyaki gerinc artériájának befogása miatt fordul elő);
 • oxigén éhezés (elégtelen oxigénmennyiséggel a szervezetben, védő tulajdonságai csökkennek, súlyosbodnak a krónikus betegségek, megjelenik az apátia, az ember munkaképessége és energiája élesen csökken stb.);
 • a látás állapotának romlása (az intraokuláris nyomás változásával társul, amelyet a nyaki gerinc artériájának bilincsei provokálnak).

Speciális torna az özvegy púpjától való megszabaduláshoz

Az özvegy púpjától való megszabaduláshoz ajánlott naponta egyszerű gyakorlatsorozatot végrehajtani, amelyet célszerű egy kezelő neurológussal vagy csontkováccsal együtt kiválasztani, akinek van elképzelése az adott személy egészségügyi jellemzőiről.

Egyszerű gyakorlatsor

Ennek a komplexumnak a befejezése legfeljebb 30 percet vesz igénybe, és az eredmény 2 hónap múlva észrevehető lesz. (napi helyes testmozgás függvényében).

GyakorlatJavaslatok annak végrehajtására
Fekvő felsőtest hajlítása
 1. Feküdjön a padlón a hátán, és helyezzen egy speciális kemény görgőt a lapockák alsó széle alá. A lábakat térdre kell hajlítani, és a lábakat erősen a padlóhoz kell nyomni.
 2. Mély lélegzetet véve a test felső részét, amelynek súlya függ, le kell engedni a padlóra.
 3. Miután 1-2 másodpercig rögzítette a helyzetet, erőteljes kilégzéssel, térjen vissza az eredeti helyzetbe, és emelje fel a testet a tartófelületről.

Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, ShishoninE gyakorlat során fontos biztosítani, hogy az alsó bordák egy szinten legyenek a gyomorral, és ne nyúljanak ki fölötte.

Az oldalt fekvő felsőtest hajlítása
 1. Feküdj az oldaladon a padlón, helyezd a hengeret az alsó bordák területére. A lábakat össze kell szorítani és meg kell hajlítani.
 2. Mély lélegzetet véve a test felső részét, amelynek súlya függ, le kell engedni a padlóra.
 3. Miután 1-2 másodpercig rögzítette a helyzetet, erőteljes kilégzéssel, térjen vissza az eredeti helyzetbe, és emelje fel a testet a tartófelületről.
Ellenállás légzés
 1. Feküdjön a földön, nyomja a hátát és a lábát erősen a tartófelülethez.
 2. A tenyereket az alsó bordák területére kell helyezni, a hüvelykujjakat a padló felé fordítva.
 3. Lassan vegyen egy mély lélegzetet, miközben ellenáll a kezének, enyhén nyomja a bordákat.
 4. A helyzet rögzítése nélkül lélegezzen ki és térjen vissza az eredeti helyzetbe.

E gyakorlat során a vállaknak rögzített helyzetben kell lenniük, függetlenül a belégzéstől és a kilégzéstől.

A gyomorra fekvő hát kiterjesztése
 1. Feküdj hasra a földön, nyújtsd a lábad természetes helyzetben. Helyezze a jobb kezét az alkarjára, és bal tenyerét támassza a padlóra mellkas szintjén.
 2. Mély lélegzettel oldalra kell nyújtania a szőnyeget, a hátát ívelve a mellkas gerincében. Irányítsa tekintetét a bal vállra.
 3. Kilégzés és visszatérés a kiindulási helyzetbe.Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, Shishonin

Gyakorlatok Anna Kurkurina edzőtől

Özvegy púpja (gyakorlatok annak eltávolítására, rendkívül fontos, hogy az ajánlott technikával összhangban végezzen) szintén korrigálható Anna Kurkurina tréner komplexumának segítségével.

GyakorlatJavaslatok annak végrehajtására
A mellkas gerincének elhajlása
 1. Álljon egyenesen, helyezze a lábait válltávolságra, nyújtja karjait oldalra, anélkül, hogy egyszerre hajlítaná őket. Kissé emelje fel az állát, húzza magába a gyomrot.
 2. A belégzésnek és a kilégzésnek megfelelő gyakorisággal meg kell hajlítani a mellkasi gerincet, a mellkas előre tolásával és a helyére való visszaadásával.
"Sárkány"
 1. Álljon egyenesen, helyezze a lábait válltávolságra, nyújtja karjait oldalra, anélkül, hogy egyszerre hajlítaná őket. Kissé emelje fel az állát, húzza magába a gyomrot.
 2. Mély lélegzettel emelje karjait a feje fölé, miközben megpróbálja nem változtatni a vállak kezdeti helyzetét. A keféket egymástól hátrafelé kell fordítani.
 3. Anélkül, hogy rögzítené a kezek helyzetét, állítsa vissza a végtagokat az eredeti helyzetbe, és tegyen pontot, amikor a kezek párhuzamosan érnek a padlóval.
Kézi érintési pontok
 1. Álljon egyenesen, helyezze a lábát válltávolságra, nyújtja az egyik kezét oldalra, anélkül, hogy egyszerre hajlítaná, a másikat tegye az övére. Kissé emelje fel az állát, húzza magába a gyomrot.
 2. Hajlítsa meg a kinyújtott karot, érintse meg a vállát, majd vigye át a kezét a marmára.
 3. Érintse meg újra a vállát, és tegye vissza a kezét az eredeti helyzetébe, egyenesítve a karját.
 4. A szükséges számú ismétlés elvégzése után meg kell változtatnia a dolgozó kezét.

A gyakorlatot gyors ütemben ajánlott végrehajtani.

Spirál
 1. Álljon egyenesen, helyezze a lábát válltávolságra, nyújtja az egyik kezét oldalra, anélkül, hogy egyszerre hajlítaná, a másikat tegye az övére. Kissé emelje fel az állát, húzza magába a gyomrot.
 2. A kinyújtott karot előre kell csavarni a válltól, spirális utat követve.
 3. A szükséges számú ismétlés elvégzése után meg kell változtatnia a dolgozó kezét.

A gyakorlatot gyors ütemben ajánlott végrehajtani.

Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, ShishoninGyakorlatok Dr. Bubnovsky-tól

Dr. Bubnovsky gyakorlatai segíthetnek megszabadulni az özvegy púpjától:

GyakorlatJavaslatok annak végrehajtására
Karokat lendítsen hajlamos helyzetből
 1. Feküdj hasra a földön. Nyújtsa a lábát természetes helyzetbe. Húzza az egyik kezét felfelé, a másikat hagyja a test mentén. A mellkasát a lehető legnagyobb mértékben a padlóhoz kell nyomni, az arcot a padlótól 5 cm távolságra kell elhelyezni.
 2. Mozgassa a kinyújtott kezet lefelé, nyomja a test oldalfelületéhez.
 3. Ismételje meg a hintát a kezével a szükséges számú alkalommal (legalább 20 ismétlés), majd cserélje ki a dolgozó kezét.

A kézlengések során fontos biztosítani, hogy a vállak ne emelkedjenek, hanem az eredeti süllyesztett helyzetben maradjanak. Ellenkező esetben az elvégzett gyakorlat hatékonysága nullára csökken.

Húzza meg a karját egy szimulátorban vagy egy tömeggel
 1. Feküdj a földön háttal lefelé. Fitballt vagy kemény hengert kell a lapátok alsó széle alá helyezni. A lábakat természetes helyzetben kell kinyújtani, a kezekben rögzíteni kell a szimulátor kapaszkodóit kábellel vagy rögtönzött súlyokkal (például vizes palackokkal).
 2. Kilégzéssel a kezeket élesen le kell engedni a padlóra, majd szünetek nélkül vissza kell állítani őket eredeti helyzetükbe.
 3. A karok egyidejű emelése után ajánlott megismételni a gyakorlatokat, felváltva dolgozni a végtagokkal.
Hátsó behajlás a mellkasi gerincben
 1. Feküdjön a földön lehúzott gyomorral. Vegyen támaszt térdére, majd tegye a fenekét a lábára. A kezeket ki kell nyújtani, a kezeket nem szabad letépni a padlóról.
 2. Kilégzéssel ajánlott a hátát lehajolni, megpróbálva a mellkasát a lehető legközelebb hozni a padlóhoz.
 3. Rögzítse a helyzetet 7-10 másodpercig, majd lazítsa meg a hátsó izmokat.
 4. 3-5 másodperc múlva ismételje meg a fent leírt gyakorlatokat.

Dr. Shishonin ajánlásai

Azok a gyakorlatok, amelyeket hatékonynak tartanak az özvegy púpjának eltávolításában, szintén olyan gyakorlatok, amelyeket Dr. Shishonin ajánlásai alapján hoztak létre.

Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, Shishonin

GyakorlatJavaslatok annak végrehajtására
A mellkas gerincének elhajlása
 1. Üljön egy széken vagy támlán, szék nélkül. Engedje le a kezét szabad helyzetben a test mentén. Emelje fel az állát, tegye a lábát válltávolságra.
 2. Mély lélegzettel hajlítsa meg a hátát a mellkas gerincében, a mellkasát tolva előre.
 3. Rögzítse a hátsó helyzetét 7-10 másodpercig.
 4. A megadott idő elteltével a hátat az izmok ellazításával kell visszaadni eredeti helyzetébe.
 5. Ismételje meg a fenti lépéseket, ahányszor szükséges.
A mellkas gerincének elhajlása karokkal oldalra terítve
 1. Üljön egy széken vagy támlán, szék nélkül. A kezek hajlítás nélkül szétszélednek. Emelje fel az állát, tegye a lábát válltávolságra.
 2. Mély lélegzettel hajlítsa meg a hátát a mellkas gerincében, a mellkasát tolva előre.
 3. Rögzítse a hátsó helyzetét 7-10 másodpercig.
 4. A megadott idő elteltével a hátat az izmok ellazításával kell visszaadni eredeti helyzetébe.
 5. Ismételje meg a fenti lépéseket, ahányszor szükséges.
Test lejtők
 1. Üljön egy széken vagy támlán, szék nélkül. A kezek hajlítás nélkül szétszélednek. Emelje fel az állát, tegye a lábát válltávolságra.
 2. Mély lélegzettel hajlítsa meg a hátát a mellkas gerincében, a mellkasát tolva előre.
 3. Rögzítse a hátsó helyzetét 7-10 másodpercig. Ebben az időben, anélkül, hogy megváltoztatnánk a hát helyzetét, több hajlítást kell végrehajtani jobbra és balra.
 4. A megadott idő elteltével a hátat az izmok ellazításával kell visszaadni eredeti helyzetébe.

Ismételje meg a fenti lépéseket, ahányszor szükséges.

Gyógytorna Carol Maggio

Carol Maggio gyógytornájának leghatékonyabb gyakorlatai:

GyakorlatJavaslatok annak végrehajtására
A fej emelése fekvő helyzetből
 1. Feküdj a hátadon a padlón vagy más kemény felületen. A lábakat kiterjesztett, természetes irányban kell elhelyezni.
 2. A tenyér hátulját a nyak elejére kell helyezni, kissé összekulcsolva.
 3. Kilégzéssel fel kell emelni a fejet, és ezzel egyidejűleg meg kell húzni a feneket.
 4. Miközben tenyerével tartja az ellenállást a nyakon, rögzítse ezt a helyzetet 5-7 másodpercig.
 5. A megadott idő elteltével a nyakat lazítani kell, és a fejét a padlóra kell fektetni.
A fej emelése hajlamos helyzetből
 1. Feküdj a földön háttal lefelé. Nyújtsa ki nekik természetes helyzetben a lábakat és karokat, húzza be a gyomorba.
 2. Kilégzéssel meg kell húzni a feneket, és ugyanakkor fel kell emelni a fejet és a nyakat a padlóról.
 3. Rögzítse a helyzetet 7-10 másodpercig, majd lazítson és engedje le a fejét a padlóra.
 4. Ismételje meg a fenti lépéseket, ahányszor szükséges.
Esztergályos emelők
 1. Feküdj a földön háttal lefelé. Nyújtsa ki a lábát és karját számukra természetes helyzetben, húzza be a gyomrot.
 2. Kilégzéssel meg kell húzni a feneket, és ugyanakkor fel kell emelni a fejet és a nyakat a padlóról.
 3. Rögzítse a helyzetet 7-10 másodpercig, majd lazítson és engedje le a fejét a padlóra. Amíg a fej felemelt helyzetben van, több balra és jobbra fordulást kell végrehajtani kényelmes ütemben.
 4. Ismételje meg a fenti lépéseket, ahányszor szükséges.

Csak tornával lehet megbirkózni a problémával?

Különösen a torna segítségével lehetetlen teljesen megszabadulni az özvegy púpjától. A testmozgás révén javítani lehet a hát felső részének megjelenését, valamint csökkenteni lehet a fejfájás súlyosságát és a szédülés gyakoriságát.

A rendszeres testmozgást ajánlott kombinálni:

 • az alvás megszervezése kemény felületen;
 • táplálkozási beállítások;
 • aktív életmód vezetése.

Mi mást tesznek a zsírpúp eltávolításához

Hatásos a zsírpúp megszabadulásában is:

 • masszázs;
 • kézi terápia;
 • fizioterápia (például krioterápia, melegítő alkalmazások stb.);
 • fizikoterápia;
 • úszás.
Gyakorlatok az özvegy púpjának eltávolítására. Videó: Bubnovsky, Kurkurina, Shishonin
Az özvegy púpjától való megszabadulás érdekében a speciális gyakorlatok elvégzése mellett a gallér zóna masszázsai ajánlottak

Abban az esetben, ha a fenti módszerek hatástalannak bizonyulnak, az özvegy púpjától való megszabaduláshoz használhatja:

 • zsírleszívás;
 • hardveres eljárások;
 • működési módszerek.

Az özvegy púpja negatívan befolyásolhatja az egészséget, például fejfájást vagy szédülést válthat ki. A nyak alján lévő hetedik csigolya területén lévő zsíros felhalmozódás eltávolításához naponta gyakorlatsort kell végrehajtania.

Olyan neurológussal vagy csontkovácssal együtt kell megválasztani, aki megérti az adott személy egészségügyi jellemzőit.

Videó a témáról: hogyan lehet megszabadulni az özvegy púpjától a nyakán

Gyakorlatok a marmától a nyakig. Hogyan lehet megszabadulni az özvegy púpjától:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj