Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. Összetett

A váll elülső deltoid izomzatán végzett gyakorlatok mind a férfiak, mind a nők körében elterjedtek. Ez a viszonylag kis izomcsoport sok atlétikai mozgásban vesz részt. Kivégzés nélkül elülső delta gyakorlatok lehetetlen jelentős eredményeket elérni a fekvenyomásban.

A vállizmok elülső kötege lekerekített sziluettet képez ennek a testrésznek, és rögzíti az ízületet anatómiailag helyes helyzetben, csökkentve a sérülés kockázatát. Ezért a lányok edzésük során fokozottan figyeljenek erre az izomcsoportra.

Lényeg és alapelvek

A tornateremben a lányok elülső válldeltájának gyakorlata sokféle. Edzheted ezt az izomcsoportot szabad súlyok (ide tartoznak a súlyzók és a súlyzók), edzőeszközök (blokkgépek a fejprésekhez és a kalapács típusú szerkezetekhez) és a saját testsúlyod használatával.

Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. ÖsszetettMinden módszernek megvan a maga egyedi vonása és alapelvei. Az elülső delták edzéséhez az alább leírt sporteszközöket használják.

Szabad súlyokkal

Súlyzó

A fő gyakorlat ebben az esetben a felső sajtó. Az atlétikai mozgás végezhető ülő vagy álló helyzetből. Az első lehetőség kiválasztásakor a gyakorlónak lehetősége van nagyobb súlyokkal dolgozni.

A sporteszközök felemelésénél a tehetetlenségi erők összekapcsolódása miatt a rúd alulról történő lebontása könnyebbé válik. Ugyanakkor ugyanakkor nő a gerincoszlop tengelyirányú és hajlító terhelése. A felső fejtartást tapasztalt sportolók használják, akiknek célja a vállak tömegének és térfogatának növelése.

Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. ÖsszetettAzoknál a lányoknál, akik még csak most kezdenek edzeni az edzőteremben, a sajtó 2. változata alkalmas súlyzó fejjel. Ha ezt a mozgást ülő helyzetből hajtjuk végre, a terhelés nagysága csökken. Ugyanakkor a gerinc túlzott stresszéből eredő sérülések kockázata is csökken.

A teljes minimalizálás érdekében megfelelően kell felállítania a padot a sajtó számára. A sporteszközök hátulját meg kell dönteni. Függőlegesen háttal ellátott pad használata nem megengedett. A háttámlának az abszolút függőlegestől 10-15 fokos szögben kell lennie.

Erre a sportfelszerelés helyes pályájának fenntartásához van szükség.

Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. ÖsszetettA súlyzóprés végrehajtásának technikája az elülső deltákon:

SzakaszLeírás
1A kiindulási helyzet felvétele. A mozgás megkezdése előtt el kell távolítani a rudat az állványokról, vagy le kell emelni a padlóról. Ebben az esetben a lány köteles egyenesen tartani a hátát. Az ágyékot nem szabad lekerekíteni. Ezután a választott végrehajtási módtól függően le kell ülnie egy padra, vagy egy csúszásmentes stabil padlófelületre kell állnia.
2A rúd és a karok helyzete. A pálya legalsó pontján a sporteszköz a kulcscsont szintjén helyezkedik el. A rúd kezei vállszélességre vannak egymástól. A könyök kissé előre, és a rúd alatt helyezkedik el. Ne vezesse vissza őket a testvonal fölé. Ez egy hiba.Ebben a helyzetben a vállízület természetellenes helyzetbe kerül.
3Súlyzó fekvenyomás. A rudat fel kell emelni simán. Rándulások és rándulások nem megengedettek. A lövedék pályája szelíd ív. A mellkas tetejétől kezdődik és a hallgató feje felett ér véget. Az egyensúly fenntartása érdekében a test kissé eltérhet a függőlegestől. Felül a könyök nincs teljesen kinyújtva.
4A rúd leengedése. Az alsó pontig történő mozgás inspiráció alapján történik. A sporteszközök hirtelen leengedését nem szabad megengedni. Ez fokozott stresszhez vezet a könyökízületeken.

Súlyzók

Kétféle atlétikai mozgás terjedt el: felső prések és hinták. A súlyzókkal ellátott fejprés sok tekintetben megegyezik a súlyzóval végzett hasonló gyakorlattal. A stabilizáló izmok munkájával és a sporteszközök pályájával kapcsolatban azonban számos fő jellemző van.

Súlyzókkal történő sajtó végrehajtásakor az érintett lány keze egymástól függetlenül mozog. Vagyis nincs olyan fogólap, amely egy síkban rögzítené a kefék helyzetét. Emiatt a súlyzók mozgási pályája is megváltozik. Felfelé haladva egy fényívet írnak le, és az amplitúdó legfelső pontján hozzák össze.

Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. ÖsszetettAnnak érdekében, hogy elkerülje a fokozott sérüléseket és a vállizmok számára lehetőséget biztosítson a maximális összehúzódásra a súlyzók emelésénél és süllyesztésénél, a gyógytornászok és a tapasztalt sportolók biztonságos technikát dolgoztak ki az elülső delták súlyzóprésének végrehajtására.

A súlyzók fölött történő préselés technikája:

SzínpadLeírás
1A gyakorlat végezhető álló vagy ülő helyzetből. De mivel ennek az atlétikai mozgásnak a végrehajtása során lehetetlen a súlyok maximális súlyát használni (a súlyzókkal való edzés sajátosságai miatt), a második lehetőség a legelterjedtebb. A sporttevékenység megkezdéséhez úgy kell beállítani a padot, hogy a háta dőlésszöge 10-15 fok legyen a függőleges vonaltól.
2A munkasúly kiválasztása empirikusan történik. Ilyen tömegű súlyzókat kell választania, amelyekkel egy lány 12-15 ismétlést hajthat végre a helyes mozgástechnika megsértése nélkül.
3A kiindulási helyzet eltér a lány által elfoglalt helyzettől, amikor a sajtót súlyzóval hajtja végre. Az atléta karja könyökre hajlik és felemelkedik, így a súlyzó ruda tengelye egybeesik a fülekkel. Ebben az esetben a kezeket ökölbe szorítják, és a tenyereket előre irányítják. A hüvelykujjak kissé lefelé vannak, és a kis ujjak fel vannak emelve (a kéz nem nyílik ki, és szilárdan tartja a súlyzókat).
4A felfelé irányuló mozgást kilégzéskor hajtják végre. Az emelkedést simán, rángatózás nélkül hajtják végre. A súlyzók ívet alkotnak, és a fej feletti legmagasabb ponton kapcsolódnak össze.
5A sporteszközök leengedése belégzés közben történik. A mozgás a kiindulási helyzet eléréséig folytatódik. Ezután szünet nélkül érdemes elkezdeni a következő ismétlést.

Az elülső váll-delta gyakorlatait nehéz elképzelni lengő mozgások nélkül. Az előtted hintázás az egyik legnépszerűbb gyakorlat ennek az izomcsoportnak a súlyzók segítségével. Ezt az atlétikai mozgást álló helyzetből hajtják végre. Mahi egy alternatív kezet emel magad előtt.

Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. Összetett

Ebben az esetben a kefék két fő pozíciót foglalhatnak el:

 • Pronáció (tenyér lefelé és hüvelykujj egymással szemben).
 • Supináció vagy részleges supination (a kezek párhuzamosak egymással, és a hüvelykujjak "felnéznek").

Ez a gyakorlat a fő funkcióinak elülső delta teljesítményén alapul. Nevezetesen az ember felső végtagjainak a feje fölötti helyzetbe mozgatása. Ebben az esetben a vállizmok elülső kötegét intenzíven bevonják a munkába, amikor a kar a test síkjára merőleges síkban van (előtted).

Az oldalakon történő tenyésztés vagy oldalra történő elrablás eltávolítja a terhelés egy részét a célizomcsoportból és bevonja a deltoid izmok más részeit az edzés folyamatába.

Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók.Összetett
Oldalsó súlyzó tenyésztés - Klasszikus mellső váll-delta gyakorlat

Ugyanakkor a kezek edzés közbeni helyzete nincs különösebb hatással a deltoidák elülső kötegére. Ez azonban különböző módon befolyásolja a felső mellkas izmait, amelyek szintén részt vesznek az edzés folyamatában.

A lengéstechnika a következő fő szakaszokból áll:

 • Súlyzó kiválasztása. A súlyok megválasztása 12-15 ismétléssel történik, egy megközelítésben. A lányoknak két okból sem szabad nagy súlyokat használniuk. Először is, a súlyzók lengetése előtted izoláló gyakorlat. Hatékony, ha a deltoid izmok alakján dolgozik, és nem képes növelni a hangerőt. Másodszor, a súlyzó hinta tempós atlétikai mozgás. A súlyzó felemelését éles, de kontrollált mozdulattal kell végrehajtani.
 • A kiindulási helyzet felvétele. Ezt a gyakorlatot álló helyzetből hajtják végre. A biztonságos végrehajtáshoz sík, stabil felületet kell választania.
 • A mozgás pályája. Amikor maga előtt hajt végre lengéseket, a hallgatónak be kell tartania a mozgás optimális pályáját. A súlyzók alternatív emelését a padlóval párhuzamos virtuális vonalig hajtják végre. 180 fokos teljes amplitúdó mellett a gyakorlat hatása csökken. A vízszintes vonal átlépésekor a deltoid izom terhelése csökken, a teher emelése a tehetetlenségi erők miatt történik. Ezenkívül a kezdők számára sem biztonságos, ha extra súly mellett lendítik a fejet.

Az elülső válldeltán végzett gyakorlatokat a megfelelő légzés normáinak betartásával kell végrehajtani. Az inhaláció mindig pihenés közben történik. Más szavakkal, belélegezni kell, amikor a sportfelszerelést az eredeti helyzetébe engedi.

A kilégzést feszültség időszakában hajtják végre. Vagyis az izomfeszültség szakaszában kell kilégeznie. Ez segít abban, hogy több izom erőfeszítést fejlesszen ki, és meghúzza magját.

Súlyok

A lányok számára az elülső delták edzése súlyokkal végezhető.

A leggyakoribbak a következő alapvető sportmozgások az ilyen típusú sporteszközökkel:

 • Mahi kettlebellel. A gyakorlat végrehajtásához ki kell választania egy megfelelő tömegű lövedéket. A súlyok kiválasztására vonatkozó ajánlások megegyeznek a súlyzókkal való munkavégzésre vonatkozó ajánlásokkal. Álljon fel egyenesen, majd kissé hajlítsa meg a térdeit, és vegye vissza a medencéjét. A kettlebellt két kézzel kell tartani, és a lábak közé kell helyezni a saját súlypontja alatt. A felfelé irányuló mozgást a pályához hasonló pálya mentén hajtják végre, amikor súlyzókból való lengéseket hajtanak végre. Ebben az esetben fontos a test kiegyenesítése a sportfelszerelés emelésével egyidejűleg.
 • Bunkó vagy felső sajtó. A gyakorlat megegyezik a súlyzópréssel, és ülő vagy álló helyzetből is elvégezhető.

Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. ÖsszetettA kettlebell gyakorlatok különböznek a felszereléssel végzett sporttevékenységektől, amelyet fentebb leírtak. Az ilyen típusú edzés fő jellemzője a fizikai aktivitás 2 fő típusának kombinációja: anaerob és aerob.

A kettlebell-hinták számos stabilizáló izmot tartalmaznak:

 • nyomja meg,
 • derék,
 • fenék.

Ez lehetővé teszi az egész test izmainak komplex hatását egy sportedzés során.

Szimulátorok használata

A deltoid izom edzése speciális felszereléssel gyakorlatilag nem különbözik a szabad súlyokkal végzett gyakorlástól. Hozzájárulnak az elülső delták fejlődéséhez is. Az ilyen típusú képzésnek azonban számos előnye van. A legfontosabb a diák fizikai követelményeinek és képességeinek alacsonyabb követelménye.

Saját testsúlyával

Az otthoni sporttal foglalkozó lányok között a leggyakoribb... Az elülső delták fejlesztésének hatékony gyakorlata, anélkül, hogy további súlyokat kellene alkalmazni, a felnyúló medence felnyomás.

A lány testének 45 foknál nagyobb szögben kell a padló felületéhez hajlani. Ebben az esetben a fő terhelés a mellizomtól a vállig tolódik.

Jelzések a használat kezdetére

A túlsúlyos vagy ülő életmódot folytató lányok és nők számára az elülső válldeltán található gyakorlatok láthatók. A fejlett vállizmok segítenek a helyes testtartásban.

A rendszeres testmozgás segít a fogyásban és megerősíti a gerincet tartó izmokat anatómiailag megfelelő helyzetben. Ez utóbbiak közé tartoznak a deltoid izmok.

A vállizmok elülső kötegének sportgyakorlatai segítenek megszüntetni a lányok izomfejlődésének egyensúlyhiányát. Hagyományosan a nők nagy hangsúlyt fektetnek az alsó testre edzés közben. Ennek eredményeként az ábra arányai sérülnek. A súlyzók vagy a felső súlyzók megnyomásával pillanatok alatt megszüntethető ez a probléma.

Használat ellenjavallatok

A vállizmok első kötegén végzett gyakorlatoknak számos ellenjavallata van, amelyek általában korlátozzák a lány fizikai aktivitását:

 • A szív és az erek betegségei.Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. Összetett
 • Súlyos kezeletlen hátsérülés.
 • Egyéb betegségek, amelyekben a nehéz emelés ellenjavallt.
 • A csont és a porcszövet szerkezeteinek degeneratív rendellenességei.

Hasznos tippeket

 • Mielőtt elkezdené az órákat az edzőteremben, gondoskodnia kell a kényelmes és biztonságos felszerelések beszerzéséről. A felsőruhának kényelmesnek kell lennie, és nem okozhat kellemetlenséget. Sík, stabil talpú cipő, amely biztonságosan rögzíti a lábat, megengedett.
 • Amikor meglátogatja az edzőtermet vagy otthon gyakorol, készítsen elő egy kis, személyre szabott törülközőt. Le kell törölniük az általuk használt sporteszközöket.
 • Sportkesztyű használható a tenyéren lévő bőr kopásának megelőzésére. Az edzés során a lányoknak legfeljebb 1 liter vizet kell inniuk. Ellátásáról a képzés előtt gondoskodni kell.

Fő komplexum

A váll deltájának elülső kötegét használják a legtöbb felsőtest gyakorlathoz. Hátsó felhúzásokkal és irányított lassú leereszkedéssel intenzíven nyújtózkodik.

A fekvenyomás segítségével a testtől a könyök elrablásának szögétől függően a fő terhelés az első deltákra eshet. Ezért a test ezen részének edzésénél fontos a terhelés helyes adagolása.

Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. ÖsszetettEhhez megfelelő gyakorlatokat kell választania, amelyek képesek a deltákat egyidejűleg használni az edzés során, fejleszteni bennük a szükséges erőfeszítéseket, és nem terhelni őket. A feltétel megvalósításának egyik módszere a képzési program felosztása.

Kezdő lányok számára kétnapos felosztás alkalmas. Ez azt jelenti, hogy a test összes izma feltételesen fel van osztva felső és alsó izmokra. Ebben az esetben a delta gyakorlatokat a mellkas és a kar izmaival együtt végzik. Kétnapos szétváláshoz végezzen egy válltornát. A legjobb megoldás a felső sajtó lenne.

A 3-4 hónapnál hosszabb ideig súlyzósan edző lányok számára háromnapos edzésprogram megfelelő... Ebben az esetben a nagy izomcsoportok egy erre kijelölt napon edzenek. A deltoid izmok ugyanazon a napon kombinálhatók, mint a mellkas vagy a lábak.

FeladatokIsmétlések számaJellemzők:
Swing előtted3 sorozat 12-15 ismétlésA gyakorlatot minden mozdulat után el kell végezni egy nagy izomcsoport számára, de a karok vagy más delták edzése előtt.
Súlyzóprés3 * 10-12 ismétlésLengő mozgások után vagy helyettük hajtják végre.

A testtömeg csökkentésének és a váll izmainak alakításának legnagyobb komplex hatása akkor érhető el, ha az elülső deltákat a lábbal együtt edzik. Ebben az esetben célszerű kettlebell-lengéseket végrehajtani. A gyakorlatot az összes nagy izomcsoporton végzett munka után kell elvégezni. Az ismétlések és megközelítések száma a tanuló fizikai állapotától függően változhat.

Az eredmény rögzítése

Az eredmény megszilárdítása érdekében a váll deltoid izmainak elülső kötegeit edzés után nyújtást kell végrehajtani. A cél izomcsoport könnyű statikus feszültsége felgyorsítja a helyreállítási folyamatokat és csökkenti a testgyakorlás utáni fájdalmat.

A delták nyújtására a hajlított és vízszintesre emelt kar elrablását alkalmazzák. A kezet az ellenkező váll húzza vissza, mintha megfogná a nyakat, és ebben a helyzetben 5-7 másodpercig rögzül.

Mikor várható a hatás

A deltoid izmok dinamikus erőedzése 4-6 héten belül eredményt adhat. A sporttevékenység vizuális hatása korábban megjelenhet. Ne felejtsük el azonban, hogy terhelések hiányában az elülső delták is gyorsan elveszítik alakjukat és hangerejüket.Gyakorlatok az elülső váll delta számára izolált lányok számára, kettlebell, súlyzók. Összetett

Az elülső deltoid izmok gyakorlása a lányok edzésének kötelező része. E sportos mozgás nélkül nehéz felépíteni egy gyönyörű és harmonikusan fejlett figurát.

Emellett a vállizmok felelősek a test elülső és hátsó pasztorális része közötti egyensúly fenntartásáért. A gerinc egészsége és a gyönyörű testtartás ettől függ.

Videó gyakorlatok a lányok elülső delta számára

Gyakorlat az első blokk elülső delta számára:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj