Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon

A mellkason végzett gyakorlatok, amelyeket tornateremben végeznek, az elülső mellkasfal mellkasának és mellkasának izomzatának fejlesztésére irányulnak. A test ezen részére összpontosító képzési folyamat biztosítja szimulátorok használata, valamint erősítő edzéshez szükséges sporteszközöket.

Ide tartoznak a súlyok, a súlyzók, a súlyzók. Az izomrostok megkönnyebbülésének elérése és a zsírszövet szintjének csökkentése érdekében saját testtömegű gyakorlatokat alkalmaznak. Ez egy vízszintes sáv és párhuzamos sáv.

Lényeg és alapelvek

A tornateremben végzett mellkason végzett gyakorlatoknak az edzésfolyamat alapelvein kell alapulniuk, az edzésprogram megszervezése pedig attól függ, hogy milyen eredményt kell elérni.

Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon

Az alábbi táblázat bemutatja a mellizmokon végzett gyakorlatok lényegét és alapelveit:

AlapelvekA képzési folyamat lényege
Rendszeres edzésAhhoz, hogy pozitív eredményt érjünk el a mell- és a mellkasi fejlõdésben, rendszeresen meg kell látogatni az edzõtermet, elkerülve a hiányokat. Átlagosan a hét folyamán legalább 2-3 alkalommal kell pumpálnia ezt az izomcsoportot. Az edzésfolyamat hiányosságai lassabb izomnövekedést eredményeznek, és nem járulnak hozzá a fizikai erő növekedéséhez sem.
A pectoralis major izomjának nyújtásaA pectoralis major izom a mellkas elejét takarja a kulcscsonttól a felső hasig. A mellkas térfogatának hatásának elérése, valamint szélesebb megjelenése érdekében rendszeresen gyakorolni kell az izomrostok nyújtását. Ehhez a súlyzóval fekvenyomáson történő edzés a legalkalmasabb. A sporteszközöket oldalra hajlítják, majd befelé viszik. Így a pectoralis major és minor izmokon fizikai aktivitás biztosított, és a rostok nyújtásának hatása is elérhető.
A felső mellizom pumpálásaAz edzőteremben végzett edzések termelékenységének növelése érdekében felváltva kell pumpálnia mind a 3 fő mellkasi izomcsoportot. Ezen szakaszok egyike a felső mellizom felső izmának edzése. Erre a célra egy présgépet használnak, amelynek hajlása 45 fok. Olimpiai súlyzót, súlyokat vagy súlyzókat használnak sportfelszerelésként.
Bump hatás eléréseA mellizmok esztétikai megjelenésének javítása, az anatómiai kontúrok kiemelésével vizuálisan vonzóvá tétele tréningeket alkalmaz a megkönnyebbülés elérésére. Ez a hatás elérhető a mellkas felső, középső és alsó részének egyenletes pumpálásával. Ez kis súlyokat használ, és hangsúlyozza az ismétlések maximális számát. Emiatt az izomrostok sűrűbbé válnak, minimális mennyiségű folyadék és zsírszövet van benne.
Erő edzés2 hét alatt legalább 1 alkalommal meg kell teremteni a stressz hatását. Ehhez az edzés folyamata úgy alakul ki, hogy 30-45 percen belül. edzeni az edzőteremben, csak a maximális súlyokat szabad használni.Például végezze el az olimpiai súlyzó fekvenyomását olyan súlyral, amelyet legfeljebb 2-3 alkalommal lehet tolni. Ezenkívül minden gyakorlatot helyesen és a technikai oldal törése nélkül kell végrehajtani. Hasonló műveleteket végeznek súlyzókkal, szimulátorokon lévő súlyokkal és súlyokkal.
Gyakorlatok a mellizom középső szegmenséhezA mellizom ezen része a legszélesebb. A szivattyúzáshoz és a minőségi fejlődés biztosításához teljesen vízszintes padon fekvő gyakorlatokat kell végrehajtani a sajtó számára. Mivel sporteszközök használhatók - súlyzó, súlyzók, súlyok, súlyok az edzőgépeken.
Az állóképesség fejlesztéseA nagyobb és kisebb mellizom állóképességének fejlesztésére szolgáló edzések hasonlóak az edzésfolyamat megszervezéséhez a megkönnyebbülés elérése érdekében. Ehhez könnyű súlyokat kell használnia, és az ismétlések számára kell összpontosítania.
Saját súlyának felhasználásávalA mellizmok fejlődésének legjobb eredményét, valamint a megkönnyebbülés és a fizikai állóképesség elért hatásának hosszú távú megőrzését saját súlyának felhasználásával érhetjük el. Ehhez gyakorlatokat végeznek a vízszintes sávon, a padlón történő fekvőtámaszokon és az egyenetlen rudakon. Az erő növekedésével és az ismétlések számának növekedésével az ellenálláshoz további súlyokat alkalmaznak. Ezenkívül a keresztlécen történő felhúzás során nemcsak a mellkas, hanem a hát legszélesebb izma is kialakul, ami biztosítja a mellkas térfogatának egyenletes növekedését. Az egyenetlen rudakon végzett gyakorlatok megnyújtják a mellkas izomrostjait, a tricepszet és a hátsó szárnyakat.
Súlyozott gyakorlatAz edzésfolyamat ezen elve további súlyok hozzáadását írja elő a saját testsúlyához. Ez lehet súlyzó, palacsinta egy összecsukható olimpiai súlyzóból, súlyok. A sporteszközök rögzítésére szolgáló speciális horoggal ellátott sportos öv kerül az övre. A súlyozott gyakorlatok hatékonyak a vízszintes sáv felhúzására, a padlón történő fekvőtámaszokra és az egyenetlen rudakra.
Alsó mellkas edzésA mellizmok fejlődésének ezen iránya magában foglalja a gyakorlatok elvégzését egy fekvenyomáson, amelyet 45 fokos szögben, de ellenkező irányban állítanak be. Az alsó mellkasszakasz szivattyúzása során a sportoló teste úgy helyezkedik el, hogy a feje lehajoljon. Ennek az edzésnek az a sajátossága, hogy nem ajánlott nagy súlyokkal végrehajtani. Ez annak köszönhető, hogy további vérmennyiség áramlik az agy erekbe.
Izolációs mellkasi edzések elvégzéseA mellkas fejlődésének izolációs edzései olyan gyakorlatok, amelyek fizikai aktivitást jelentenek kizárólag az izomrostok egy adott részén. Ebben az esetben a kar, a hát, a vállöv izmai minimálisan érintettek. Az elszigetelt képzés hatásának biztosítása érdekében figyelemmel kell kísérni a gyakorlat technikai oldalát. Nem rángathatja meg, nem hajlíthatja meg a könyökét, és emelheti a súlyt más csoportok izmainak (delták, alkar, bicepsz) segítségével.

A tornateremben végzett mellkasi gyakorlatok önállóan vagy edző vagy fitnesz oktató felügyelete alatt végezhetők. Mielőtt elkezdené a mellizmok szivattyúzásának folyamatát, javasoljuk, hogy készítsen egyedi ütemtervet a hét azon napjainak ütemezésével, amelyeken edzésre kerül sor.

Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon

Ezzel egy időben összeállítják a gyakorlatok listáját, az egyes tornafelszerelésekhez tartozó megközelítések és ismétlések számát.

Jelzések a használat kezdetére

A tornaterem mellkasán végzett gyakorlatokat rendszeresen a következő körülmények között kell végrehajtani:

 • a mellkas izomfűzőjének fejlődésének stimulálása, amely megtartja a csontszövetet, javítja az izom-csontrendszer működését, megakadályozza a bordák sérülését;
 • a felesleges testtömeg jelenléte, amely korrekciót igényel a mellkas nagy és kicsi izmainak gyakorlása révén (például nagy mennyiségű zsírszövet, amely a mellkas elülső részén lokalizálódik, és férfiaknál létrehozza a gynecomastia hatását);
 • túlzott soványság, az izomszövet hiánya vagy a dystrophia jelei (az edzésprogramot egyedileg választják ki minimális súlyok alkalmazásával, amelyeket fokozatosan adnak hozzá, amikor a fizikai erő és az izomfejlődés növekszik)
 • kísérő erőműsportok, amelyek biztosítják a fejlett mellizmok jelenlétét (ökölvívás, úszás, súlyemelés, lökés, kettlebell emelés);
 • rendszeres látogatás az edzőteremben más izomcsoportok pumpálásával (a háton végzett gyakorlat során szükség van a mellkas nagy és kicsi izomzatának pumpálására, mivel együttes fejlődésük gyors izomtömeget és a mellkas térfogatának növekedését biztosítja);
 • az anyagcsere folyamatainak javítása a testben, a női és férfi nemi hormonok egyensúlyának stabilizálása;
 • a fizikai állóképesség fejlesztése.

Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon

A mellkasi gyakorlatok egy összetett képzési folyamat, amely alapos megközelítést és minden cselekvés technikailag helyes végrehajtását igényli.

Használat ellenjavallatok

Az edzőteremben a mellkason végzett gyakorlatok ellenjavallt olyan férfiak és nők számára, akik betegségekkel vagy más egészségügyi problémákkal küzdenek.

Úgymint:

 • artériás hipertónia, amelynek lefolyását periodikus nyomásemelkedés és hipertóniás krízis kíséri;
 • ritmikus aktivitásának megsértésével járó szívbetegségek (tachycardia, arrhythmia, bradycardia, angina pectoris);
 • aorta aneurysma, amelyet az előzetes vizsgálat eredményei alapján diagnosztizáltak;
 • korábbi szívizominfarktus (a fekvenyomás további stresszt okozhat a szívben és egy második rohamot is kiválthat);
 • visszér, thrombophlebitis, valamint az érszövet egyéb patológiái;
 • az intervertebrális lemez sérve, gerincsérülések és egyéb hátbetegségek, amelyek megzavarják a mozgásszervi rendszer teljes működését;
 • arthrosis vagy a könyök gyulladásos betegségei, valamint a vállízületek (a nehéz sporteszközök felemelésével a betegség súlyosbodhat);
 • a csontszövet súlyos törésével járó korábbi mellkasi sérülések;
 • agyi stroke (függetlenül attól, hogy mennyi idő telt el a gyógyulás pillanatától, a súlyemelés kategorikusan ellenjavallt);
 • a központi idegrendszer minden olyan betegsége, amely megzavarja a mozgásszervi rendszer működését, eszméletvesztéshez, szédüléshez, epilepsziás rohamhoz vezethet;
  Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon
 • 1. vagy 2. típusú diabetes mellitus (edzés közben a vércukorszint gyors csökkenése fordulhat elő, ami sérüléshez, a hipoglikémiás kóma kialakulásához vezet, és a halál sem kizárt).

Az edzőteremben a mellkason végzett gyakorlatokat csak a test vizsgálatának elvégzése után, vérvizsgálat, vizelet, EKG, vérnyomásmérés és krónikus betegség jeleit mutató belső szerv ultrahangos diagnózisának elvégzése után szabad elvégezni. Feltéve, hogy nincs orvosi ellenjavallat, a sportolót felveszik az edzőterem felszerelésébe.

Hasznos tippeket

Mielőtt edzőterembe járna és megkezdené az edzés folyamatát, a következőket kell tennie:

 • látens krónikus betegségek miatt háziorvos vizsgálja meg;
 • sportruhákkal, cipők, mokaszinok, rövidnadrágok, pólók vagy edzőruhák formájában;
 • vásároljon fitneszkesztyűt a cseppes és véres bőrkeményedés dörzsölésének elkerülése érdekében
 • edzés közben igyon legalább 1,5 liter vizet;
  Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon
 • Fogyasszon energiát vagy szendvicset hússal, halzal, vajjal közvetlenül edzés után;
 • az edzés átlagos időtartama nem haladhatja meg az 1 órát;
 • a gyakorlatok elvégzése előtt jól meg kell nyújtani a karját, hátát, lábát, a nyaki és mellkasi gerincet.

Abban az esetben, ha az edzés során hasznos javaslatok érkeznek egy edzőtől vagy fitneszoktatótól, nem szabad figyelmen kívül hagyni őket. Meg kell hallgatnia a hasznos tanácsokat, és a legtöbbet kell kihoznia az edzőteremből.

Fő komplexum

A nagy és kicsi mellizmok mielőbbi fejlesztése érdekében a következő fizikai gyakorlatok elvégzése ajánlott.

A fekvenyomás egy emelt padon

Ebben az esetben egy tornatermi felszerelést használnak, amely paddal van felszerelve a préseléshez. Ugyanakkor a hajlásszintje 45 fok. A sportoló lefekszik a padra, és a hátát a lehető legszorosabban nyomja annak felületéhez. A lábát a padlón kell pihentetnie. Mély lélegzet esetén a megszerzett súlyú rudat eltávolítják a rögzítő lábakról.

A rúd markolatának váll szélességűnek kell lennie. Mély lélegzet esetén a lécet a kezével a mellkasához engedi. Kilégzéskor egy sporteszköz préselését végezzük a könyökízületek teljes kinyújtásával. Minden mozdulatnak simának kell lennie, rángatózás vagy egyéb hirtelen mozgás nélkül. Ajánlatos 8-10 ismétlést végezni 3 sorozatban.

Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon

A palacsinta teljes súlyát egyedileg választják ki, a sportoló fizikai erejétől függően. A mellizom középső szegmensének és annak alsó részének pumpálásához hasonló gyakorlatot hajtanak végre, de csak teljesen vízszintes padot használnak vagy lefelé hajlanak (45 fokos szög).

Súlyzó tenyésztés

Ehhez a gyakorlathoz szokásos vízszintes fekvenyomásot használnak. A sportoló a hátán fekszik, lábát a padlón támasztja, és a lehető legszélesebbre teríti, támaszpontokat hozva létre számára az egyensúly fenntartása érdekében. A karokat előre kell nyújtani, és a súlyzókat be kell szorítani a tenyérbe.

Belégzéskor a sporteszközök szét vannak osztva, így biztosítva a mellkas izomrostjainak maximális nyújtását. Kilégzés közben a súlyzókat szinkronban hozzák össze. Javasoljuk 12 ismétlést 3 sorozatban. Súlyzók helyett 8, 12, 16, 24 és 32 kg súly használható.

Fekvőtámaszok

Alapvető gyakorlat a mellkas izomzatának fejlesztésére, amely magában foglalja a saját testsúlyának használatát.

A teljesítéshez be kell tartania a következő technikát:

 1. Rögzítse a tenyerét és a lábujjait a padló felületén.
 2. Tegye a kezét vállszélességre.
 3. A belégzés pillanatában a felső végtagok a könyökízületeknél meghajlanak, és a test a lehető legmélyebbre süllyed. A mellkasnak gyakorlatilag hozzá kell érnie a padló felületéhez.
 4. Kilégzéskor a könyökön lévő karok lehajlanak és kiegyenesednek.

Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon

20-25 ismétlést kell végrehajtani 3 sorozatban. Ha elegendő fizikai erővel rendelkezik, a fekvőtámaszok száma növelhető.

Hadsereg sajtó

Ez a gyakorlat a felső mellizom fejlesztésére irányul.

A következőképpen hajtják végre:

 1. Vízszintes fekvenyomáson kell ülnie.
 2. A kezébe kell venni egy súlyzót, amely előre van felszerelve a szükséges számú palacsintával.
 3. A sportfelszerelés a fejen látható, a karok pedig a nyak felületére vannak rögzítve a lehető legszélesebb körben.
 4. A belégzés során a rudat az álla szintje alá süllyesztik a felső mellkasig.
 5. Kilégzéskor a sportfelszerelés a feje fölé emelkedik, és kiegyenesített karokon tartják.

Átlagosan 8-10 ismétlést kell végrehajtania 2-3 sorozatban. Az edzés idején a lehető legegyenesebben kell tartania a hátát, és nem szabad elernyednie. Ellenkező esetben megsértheti a hátát.

Megmártózik az egyenetlen rudakon

Ez a mellkasi gyakorlat teljesen lefedi az összes izomrost szegmenst.

A végrehajtás a következő szabályok betartásával történik:

 1. Meg kell fogni a rudakat a kezével, felhúzni magát és felemelni a testet.
 2. Abban a pillanatban, amikor a karok kiegyenesednek, és a test az egyenetlen rudak szintje felett van, mély lélegzetet kell venned, hajlítanod kell a könyöködet, és a lehető legmélyebben leereszkedned.
 3. Kilégzéskor a könyök nem hajlik meg, és a test a rudak szintje fölé kerül.
Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon
Gyakorlatok a mellkason az edzőteremben. A mártások az egyik leghatékonyabbak.

10-12 ismétlést kell végrehajtani 3-4 sorozatban. A fizikai erő növekedésével további súlyokat alkalmaznak az ellenállási gyakorlatok elvégzésére.

Súlyok húzása a szimulátoron

Ennek a gyakorlatnak a végrehajtásához, amely fejleszti a mell- és a mellkasi izomrostokat, le kell ülnie egy sporteszköz padjára. Fogja meg a kezével a fogantyút, amely kábellel csatlakozik a teherhez, majd húzza a mellkashoz. Belégzéskor a súly a felső mellkasra húzódik, kilégzéskor a súly felszabadul.

10-12 ismétlést kell végrehajtani 3-4 sorozatban. A súlyt egyedileg állítják be, de az átlag 30-65 kg.

Az eredmény rögzítése

A kapott eredmény megszilárdításához egyszerű szabályokat kell betartani, amelyek lehetővé teszik a mellizmok kiváló fizikai alakjának és fejlődésének fenntartását.

Például:

 • feladja az alkoholos italok, dohánytermékek és drogok használatát;
 • megfelelő táplálékkal látja el a testet az étrendben friss zöldségek, gyümölcsök, halak, hús, csirketojás, tejtermékek jelenlétével;
 • ne állítsa le az edzésfolyamatot, és legalább hetente egyszer látogassa meg az edzőtermet;
 • igyon annyi vizet, hogy biztosítsa az izomtömeg megfelelő hidratáltságát;
 • legalább 8-9 órát aludjon naponta;
 • kerülje a stresszes helyzeteket és a pszicho-érzelmi túlterhelést.

Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon

A fenti szabályok betartása mellett ajánlott, hogy minden nap, alvásból ébredve végezzen bemelegítést, és végezzen 20-30 fekvőtámaszt a földről. Ezzel a mellizmok egész nap tónusban maradnak.

Mikor várható a hatás

A mellkas izmaival végzett gyakorlatok első pozitív eredményei legkorábban 1-1,5 hónap elteltével lesznek észrevehetők. fokozott edzés. Megjelennek az izomrostok első körvonalai és körvonalai. A mellkas felső része terjedelmesebbé válik, és elkezd emelkedni a test általános szintje fölé. Az aktív izomnövekedés 5-6 hónap elteltével figyelhető meg. rendszeres edzés.

Ugyanakkor fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy a mellkasi, valamint a mellkasi fejlõdés kialakulásában pozitív hatás és elõrelépés csak megfelelõ táplálkozás esetén lehetséges. A sportoló számára bőséges élelmiszer-energiát kell biztosítani, és nem tapasztalhatja annak szisztémás hiányát. A mellkason végzett gyakorlatok, amelyeket az edzőteremben végeznek, súlyzók, súlyzók, súlyok használatát és saját súlyukat tartalmazzák.

Gyakorlatok a mellkason a tornateremben lányoknak súlyzókkal és anélkül, a vízszintes sávon

Azok a sportolók, akiknek nincs elegendő alapvető sporteszközük a mellizmok szivattyúzására, használhatnak szimulátorokat, amelyek készüléke biztosítja a súly felfogását a mellkas felső részéig. A mellkasi izmok minden részére irányuló rendszeres edzés biztosítja a gyors előrehaladást és a lehető legrövidebb idő alatt a pozitív eredmény elérését.

Ezek a gyakorlatok mind a férfiak, mind a nők számára készült képzési programba bekerülhetnek.

Videó a lányok mellkasi gyakorlatairól

Gyakorlatok a mellkason az edzőteremben lányoknak:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj