Plasztikai műtét a bordák eltávolítására. Fotók előtt és után, következmények

Resekciós eljárás ill borda eltávolítása ritkán végeznek orvosi okokból. A plasztikai sebészetben a technikát vékony derék és kecses sziluett létrehozására használják. A bemutatott fotók a művelet előtt és után bizonyítják hatékonyságát az ideális formákért folytatott küzdelemben. De a műtét előtt ismerni kell a rehabilitáció jellemzőit, emlékezni a lehetséges szövődményekre.

Miért van szükség alsó bordákra?

Az emberi borda 12 pár bordából áll, amelyek 3 csoportot alkotnak. Az első 7 alkotja a fő csontkeretet, ezért megnövekedett szövetsűrűség különbözteti meg őket.

A bordák alsó 3 egységét hagyományosan "hamisnak" nevezik: vékony porcokkal kapcsolódnak a csigolyákhoz, kis csontvastagságban különböznek egymástól.

Plasztikai műtét a bordák eltávolítására. Fotók előtt és után, következmények

A bordák fő célja a létfontosságú belső szervek védelme a sérüléstől és a külső nyomástól. A csontváz megbízhatóan bezárja a szívet és a tüdőt, kizárva a nagy erek véletlen károsodását. Részt vesznek a légzési mozgásokban. Az alsó párok megakadályozzák a lép, a máj és a hasnyálmirigy károsodását.

Az alsó bordák eltávolítására szolgáló műtét indikációi

A bordák eltávolítását, az előtte és utána készült fotókat, amelyek lehetővé teszik, hogy személyesen lássa a vékony derék hatását, eredetileg csak gyógyászati ​​célokra hajtották végre.

Az orvosi célú reszekció fő indikációi:

 • 3-4 fokos scoliosis súlyos formáinak megszüntetése a gerinchez való hozzáférés érdekében;
 • krónikus tuberkulózis csonttöréssel;
 • gennyes mellhártyagyulladás;
 • a mellkas veleszületett deformitása;
 • a csontszövet patológiás változásai osteoporosisban, onkológiában.

Ritka esetekben az orvosok bonyolult eljáráshoz folyamodnak, amikor a csontvelő-transzplantációhoz kiváló minőségű anyagot kell beszerezni. De az esetek 70% -ában az alsó bordák eltávolítását a beteg kérésére végzik esztétikai célokra. Egy ilyen művelet már régóta szerepel a plasztikai sebészek népszerű szolgáltatásainak listájában.

Az alak radikális változásának divatját az amerikai filmsztárok vezették be, akik gyorsan és egyszerűen szerették volna megszerezni a vékony derekat, hangsúlyozni a kanyargós csípőt. 1-2 alsó bordapár reszekciója lehetővé teszi, hogy még téglalap alakú alakokhoz is gyönyörű alakot hozzon létre. Ugyanakkor a kiálló has eltűnik, ezért az erősebb nem képviselői is gyakorolják az eltávolítást.

Ellenjavallatok

A bordák eltávolítása összetett műtéti művelet. Az eljárás előtti és utáni fotók egyedülálló eredményeket mutatnak, ezért évente kliensek ezrei fordulnak plasztikai sebészeti klinikákhoz.

Plasztikai műtét a bordák eltávolítására. Fotók előtt és után, következmények

Számos ellenjavallat tiltja a reszekciót:

 • hobbi extrém sportokhoz (az alsó bordák védenek a súlyos sérülésektől ütéskor vagy eleséskor);
 • a beteg elhízása;
 • pszichológiai betegségek vagy depressziós állapotok.

A plasztikai műtét nem ajánlott azoknak a nőknek, akik gyermekvállalást és gyermekvállalást terveznek.

A csontfűző megsértése esetén fennáll a belső szervek elmozdulásának veszélye az utolsó trimeszterben: az egyre növekvő méh nyomást gyakorol a gyomorra és a májra, ami az emésztés és a vérkeringés megsértését váltja ki.

A bordák eltávolítása (a reszekció előtti és utáni fotók megerősítik az ábra körvonalainak látható változását) nehéz és veszélyes művelet. Ehhez általános érzéstelenítés szükséges, ezért a szív- és érrendszer, a légzőszervek és a cukorbetegség betegségei válnak az elutasítás okává. Nem ajánlott csont patológiák, hematopoiesis rendellenességek, hormonális egyensúlyhiány esetén.

Bordaeltávolítási módszerek vékony derékhoz

Kétféle lehetőség van a művelet végrehajtására. Az orvos a legkevésbé traumát választja a beteg számára, figyelembe veszi súlyát, életkorát és a műtéti beavatkozás indikációit.

 • Nyitott vagy standard... Belső szervek további eltávolítására, mesterséges csigolya telepítésére ajánlott gerincferdülés esetén.
 • Zárt vagy laparoszkópos... Esztétikai sebészetben alkalmazzák, a hegek hiánya és a betegek gyors gyógyulása jellemzi.

Plasztikai műtét a bordák eltávolítására. Fotók előtt és után, következmények

Nyitott állapotban a műtét sokáig tart, és komplex érzéstelenítést igényel. Ezért megnő a szövődmények, a tüdőembólia kockázata, és a rehabilitáció több hétig tart.

Az endoszkópos típusú eljárásnak számos előnye van:

 • a vérzés és a szövődmények minimális kockázata;
 • a patogén mikroflóra fertőzésének valószínűségének csökkentése;
 • a gyógyulási időszak 3-5 napra csökken;
 • a koaguláns cauterizálja a bemetszés helyeit, így nincsenek belső varratok.

Az alsó bordák kivágása után az elülső hasfal összehúzódik, ezért a páciens 2-3 napon belül észreveszi a kívánt eredményt és a vékony derekát.

Optimális életkor a műtét számára

A bordák eltávolítása az előtte és utána fényképeken elképesztő eredményeket mutat, ezért vonzza a különböző életkorú embereket. Az orvosok figyelembe veszik a műtét optimális életkorát - a 30–35 éves időszakot, amikor a csontkeret kialakulása véget ér, a hormonális háttér stabil, eltérések és éles ugrások nélkül a pubertás időszakban.

A középkorú betegek egészségi állapota jó, nincsenek krónikus betegségeik, magas vérnyomásuk vagy szívbetegségeik.

A beteg előkészítése

A bordák eltávolításának előkészítése során a beteg alapos orvosi vizsgálaton vesz részt, tanácsot kap kardiológustól, traumatológustól és endokrinológustól. A szokásos vérvizsgálaton, a szív és a hasi szervek ultrahangján, EKG-n lehet szükség.

Az orvosok komputertomográfiát javasolnak kontrasztanyaggal: ez segít kizárni a csontszövet rejtett patológiáit, megmutatja a choroid plexusokat és a nagy artériákat. A műtét utáni szövődmények kizárása érdekében 1-2 héttel a tervezett reszekció előtt a beteg laboratóriumi vizsgálaton vesz részt HIV és hepatitis miatt.

Ki kell zárni a krónikus betegségek és a látens bakteriális fertőzések súlyosbodását, amelyek súlyos tályogokat és sebgyulladásokat válthatnak ki.

Az orvosok ajánlásai között:

 • a dohányzás és az alkohol teljes leszokása;
 • antikoagulánsok és hormonális gyógyszerek törlése;
 • étrend minimális mennyiségű zsíros és fűszeres ételekkel.

Bármilyen fokú elhízás növeli a zsírembólia kockázatát. A műtét során veszélyes szövődmény halállal fenyeget. Túlsúly esetén a gyógyulás lelassul, a hatás kevésbé érezhető. Ezért a zsírleszívást vagy a fogyást előzetesen táplálkozási szakember felügyelete alatt végzik.

A műtét előtt 12 órával teljes elutasítás javasolt, ami csökkenti az érzéstelenítés mellékhatásait és felgyorsítja a gyógyulást. A beteg tiszta vizet ihat gáz nélkül, vagy gyenge teát cukor nélkül.

A bordák eltávolításának technikája

A nyílt módszerrel a beteget mély gyógyszeres alvásba fecskendezik. Miután a bőr és az izomréteget hátulról a 8. borda szintjén boncolgatta, a sebész több helyen elvágja a periosteumot. Ha a nekrózis és a szennyeződés jeleit észlelik, egy kis töredéket eltávolítanak, és a gennyes váladék eltávolítására vízelvezető csövet helyeznek el.

A laparoszkópos módszer nem teszi lehetővé a mellkas teljes vizsgálatát, ezért csak gyulladás jeleinek hiányában végezzük.

A végrehajtási technika eltér a szokásos művelettől:

 • általános érzéstelenítést végeznek;
 • a hasi bőrt speciális antiszeptikumokkal fertőtlenítik;
 • a sebész 3-4 miniatűr metszést végez;
 • endoszkópot, speciális kamerát és sebészeti műszereket helyeznek az izomréteg alá;
 • gázt juttatnak az üregbe, hogy szabad helyet hozzanak létre;
 • az alsó bordapár gondosan eltávolításra kerül;
 • a bemetszések és szalagok helyét koagulátorral cauterizálják.

Plasztikai műtét a bordák eltávolítására. Fotók előtt és után, következmények

A műtét endoszkópiája után a beteg gyorsabban magához tér, az érzéstelenítés eltávolítása több órát vesz igénybe. Szinte láthatatlan hegek maradnak a testen, amelyek 2-3 hónap után teljesen meggyógyulnak.

Rehabilitáció műtét után

Normál nyitott mellkasi reszekció esetén a beteg legalább 10-14 napig a kórházban marad. Laparoszkópiával a gyógyulás legfeljebb 3-5 napot vesz igénybe.

A szövődmények elkerülése érdekében szükséges:

 • szedjen az orvosok által kiválasztott antibiotikumokat;
 • antiszeptikus oldatokat használjon a sebek kezelésére;
 • kövesse a diétát a széklet normalizálása és a székrekedés megszüntetése érdekében;
 • figyelje az ágy pihenését, amíg a bemetszések meg nem gyógyulnak.

A klinikáról történő kivezetés után a betegnek speciális kompressziós fehérneműt kell viselnie. A fűző támogatja az elülső hasfalat, kizárja a belső szervek prolapsusát. 3-6 héten belül fel kell használni, hogy elősegítse a test alkalmazkodását az új formákhoz, erősítse a derék területén lévő izmokat.

2-3 hónapig tilos a fizikai aktivitás és a sport, a nehéz terhek és táskák szállítása. Fel kell hagynia az aktív és extrém kikapcsolódással a túrázás mellett. A szolárium vagy a szauna látogatása átmenetileg kizárt. Minden hónapban meg kell látogatni egy sebészt, aki ultrahang segítségével figyeli a lép, a hasnyálmirigy és a máj állapotát és helyzetét.

Az eredmény a derék férfiak és nők esetében

A bordák eltávolítása után a külső változások már másnap észrevehetők. A végeredmények 4-6 hét alatt teljes mértékben megnyilvánulnak: ebben az időszakban helyreáll a vérkeringés, a nyirokfolyadék kiáramlása normalizálódik, és a duzzanat megszűnik.

Plasztikai műtét a bordák eltávolítására. Fotók előtt és után, következmények

Összehúzódik az elülső hasfal, a nőnek vékony a dereka, a férfiak pedig egyenletes prést alkotnak, kimerítő fizikai aktivitás nélkül.

A műanyag következményei

Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a bordák eltávolítása szövődményeket okozhat, és megzavarhatja az egész test stabil működését. A reszekció visszafordíthatatlan eljárás, ezért sok klinika pszichológiai vizsgálatokat végez a betegeknél plasztikai műtét előtt.

A beavatkozás után megjelenő gyakori problémák között vannak:

 • Fantom fájdalom a hipochondriumban, amelyeket fájdalomcsillapítók és nem szteroid gyógyszerek nem távolítanak el. Az ilyen betegek pszichiáter segítségét és speciális rehabilitációt igényelnek.
 • Jelentősen emelkedik szervi sérülés kockázata emésztés, lép vagy máj. A betegnek fokozott figyelmet kell fordítania az egészségre, kerülnie kell az aktív sportot, könnyű terhelést kell választania.
 • Néhány betegnél 2-3 pár borda eltávolításakor a légzési funkció károsodott: csökken a belégzés mélysége, ami negatívan befolyásolja az oxigén áramlását a vérbe, és az agyi keringés romlik. Ritka esetekben a gerinc deformitása a terhelés nem megfelelő újraelosztása miatt következik be, bronchiális asztma vagy krónikus bronchitis alakul ki.
 • Kiterjedt reszekcióval a a belső vérzés kockázata enyhe ütés vagy hasi nyomás után.
 • A szervek elmozdulásával aritmia alakul ki és a szív- és érrendszer egyéb betegségei.
 • 5-6-szorosára nő nephroptosis kockázata (a vese prolapsusa).

A bordákat eltávolító betegeknél nagyobb valószínűséggel alakulnak ki légzőszervi megbetegedések, amelyek a légzőrendszer patológiáival társulnak.

Működési költség

A bordaeltávolítási szolgáltatás költsége a klinika állapotától és a javasolt diagnózistól függ.

Az eljárás leírásaÁtlagos költség, dörzsölje
Thoracotomia osteomyelitis vagy csont patológiák esetén.13000–65000
Rezekció a csontvelő átültetés előtti vizsgálatához.13000–27600
Rezekció a légzőrendszer daganatai esetén.42400
Plasztikai műtét a derék formázására 1-2 pár borda eltávolításával.90000–160000
Operáció külföldi plasztikai sebészeti központban (az ár magában foglalja a szállást és a rehabilitációt egy izraeli vagy németországi klinikán).167000-től

Plasztikai műtét a bordák eltávolítására. Fotók előtt és után, következmények

A bordák eltávolítása összetett eljárás, az előtte és utána készült képek csábító eredményeket ígérnek. Olyan művelet, amely képes megzavarni az emberi belső szervek munkáját. Gyakran akár 6–8 hónap is igénybe veheti a teljes gyógyulást, ami fájdalmat és légszomjat hagy maga után.

Sok orvos azt javasolja, hogy sürgős szükség nélkül hagyja abba a reszekciót, tartsa fenn a harmóniát a hagyományos módszerekkel és a megfelelő táplálkozással.

Videó az orvos véleményéről a bordák eltávolításának műtétéről

Miért áll plasztikai sebész a műtét ellen:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Protasov K.A.

  A mai napig senki nem távolítja el a bordákat, ez őrület. Elég megváltoztatni az alsó 2 vagy 3 pár alakját. Ezt klinikánkon végezzük helyi érzéstelenítésben! Protasov K.A. orvos

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj