A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

Ha egy lánynak túl vékony ajka van, akkor ma ez már nem ok a műtéti korrekcióra. Az ilyen hibákat az esztétikai orvostudományban már régóta kiküszöbölik különböző anyagokon alapuló speciális gélek injekcióival. Az ilyen eljárások lehetővé teszik nemcsak az ajkak nagyítását, hanem az alakjuk megváltoztatását és a súlyosabb hibák megszabadulását is.

Mikor indokolt a vékony ajakfeltöltés?

Minden attól függ, hogy milyen a helyzet, és mennyi kellemetlenséget tapasztal a lány a túl vékony ajkak miatt. A növelésük eljárása nemcsak akkor indokolt, ha a pszichológiai állapot javítására vagy nagyobb önbizalomra van szükség.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

Ezenkívül esztétikai intézkedéseket hajtanak végre:

 • az ajkak mély hidratálása;
 • az előző kötet helyreállítása;
 • fényességet ad;
 • az ajkak kontúrjának megváltoztatása, hogy a száj más alakot kapjon;
 • megemelkedett sarkok;
 • megszabadulni a finom ráncoktól (az eljárás lehetővé teszi a szájvonal simítását);
 • arányváltozások;
 • ajakfiatalítás.

Kozmetológiai módszerek az ajkak térfogatának növelésére műtét nélkül

Valaha azt hitték, hogy csak a műtét növelheti a hangerőt.

Ma már több tucatféle tevékenység segíti a probléma megoldását:

Ajakfeltöltés módszerJellemzők:
Speciális eszközMint egy tapadókorong. Ez egy vákuumberendezés (szimulátor), amely a levegő pumpálásával 40-50% -kal képes megnövelni az ajkakat.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox
KrémekA kozmetikai gyártók speciális plumpereket gyártanak. Ezek fahéjon, mentán, pirospaprikán, gyömbéren és más összetevőkön alapuló krémek és kenőcsök.
JégHa először jégkockával masszírozza az ajkát, majd forró vízbe mártott szalvétát tesz fel rájuk, akkor a kövér ajkak rövid távú hatását érheti el.

Néhány lány néha a rögtönzött eszközök rovására próbálja elérni az ajakfeltöltést. Injekciók alkalmazása nélkül azonban az ilyen "népi" módszerek akár egészségre is veszélyesek lehetnek.

A krémek és a speciális termékek használata túl rövid ideig tart. Ezért a legjobb megoldás egy kevésbé veszélyes és hosszabb ideig tartó eljárás lenne injekcióval.

Lipolifting

A lipolifting az esztétikai orvoslás egyik legmodernebb módszere, amely lehetővé teszi az ajkak alakjának korrigálását és teljességét. A beteget saját zsírszövettel injektálják. Ugyanakkor lehetséges a maximális természetesség elérése.

A lipoliftingnek minimálisan lehetséges komplikációi vannak. Mivel a szöveteket magától a pácienstől veszik el (a has, a fenék vagy a comb zsíros lerakódásaiból), az anyag kilökődésének lehetősége kizárt, akárcsak a gélek esetében, amelyek idegen testek, amelyeket a test nem mindig érzékel jól.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

Egy személy nem lehet allergiás saját testének zsírszövetére, ami megint más anyagok meglehetősen gyakori hiánya. De még a zsírszövet használata esetén is lehetséges, hogy nem minden sejt lesz képes gyökeret ereszteni. Még akkor is, ha ez megtörténik, elegendő megismételni az eljárást a kívánt hatás elérése érdekében.

Hogyan működik, a hatás időtartama

A terjedelmesebb ajkak hatása átlagosan 3 évig tart. De ez az időszak sok tényezőtől függ. Az a tény, hogy az első eljárás után a zsírsejtek körülbelül 60% -a elkezd oldódni. Ez egy teljesen természetes folyamat. A zsíros anyag meggyökerezése hosszú ideig tart. Ez a folyamat akár 3 hónapot is igénybe vehet.

De ezek után meglehetősen hosszú távú hatásra lehet számítani. Voltak olyan esetek, amikor a betegek ajkai soha nem csökkentek, valamint ennek az ellenkezője volt az eredmény. Néhány nőnél a zsírsejtek néhány hónap után teljesen felszívódnak, és az ajkak visszatérnek korábbi alakjukhoz és méretükhöz. Ha a szövet egyáltalán nem gyökerezik, akkor korrekcióra lesz szükség.

Hogyan lehet kinagyítani az ajkakat

Az eljárás előtt orvoshoz kell fordulnia, teszteket kell végeznie és teljes körű vizsgálaton kell átesnie az összes lehetséges ellenjavallat kizárása érdekében. Ezt követően az orvosnak meg kell határoznia, hogy a beteg testének melyik zónájából jobb a zsírszövetet venni.

Ezt az eljárást egy speciális kanül segítségével, aspirátorral hajtják végre. Ennek köszönhetően lehetséges, hogy az extrakció során a sejteket nem károsítják, mivel csak sértetlen anyag vihető be. Ellenkező esetben kiigazításra lesz szükség.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

A keletkező zsírsejteket speciális oldattal kell megtisztítani. Ezt követően az anyagot centrifugába helyezve szűrjük. Ha ezen lépések közül legalább az egyik még nem fejeződött be, akkor néhány hónap múlva a sejtek elutasítják.

Az implantátum elkészítése után a beteget helyi érzéstelenítéssel injektálják, az ajkakat zsírszövet tölti ki, majd a szúrás helyeit steril tapaszokkal zárják le. Az egész eljárás körülbelül egy órát vesz igénybe.

Elektroporáció

A lányok vékony ajkai korrigálhatók gélek vagy zsírszövetek bevezetése nélkül.

Az elektroporáció kozmetikai eljárás az ajkak térfogatának feltöltésére elektromos áram segítségével:

 1. A szövet gyenge pulzáló mezőnek van kitéve. Serkenti az ajkak felszínén elhelyezkedő kis csatornák nyitását.
 2. Ezt követően készítményeket alkalmaznak az ajkakra, amelyek mikroszkopikus nyitott csatornákon keresztül jutnak el a dermális rétegekbe. Például a hialuronsavat alkalmazhatjuk ilyen szerként.
A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox
Az elektroporáció segítségével megnövelheti a lányok vékony ajkait

Ez a komponens speciális molekulákkal rendelkezik, amelyek vonzzák a nedvességet. Ennek köszönhetően az ajkak bőre hidratáltabbá és rugalmasabbá válik. Ez segít a hangerő növelésében is. Az ajkak természetesnek tűnnek, de a kacsahatás nem érhető el.

Ezt az eljárást kozmetikus végezheti el. De előtte át kell esnie egy ellenőrzésen, és fel kell mérnie a problémás terület állapotát.

Hogyan működik, a hatás időtartama

A látható hatás észrevehető az 1. eljárás után. Azonban a láthatóbb és hosszú távú eredmény elérése érdekében ajánlott legalább 8 ilyen táplálkozási ingert végrehajtani. A hatás 6-12 hónapig tarthat, a bőr tulajdonságaitól függően.

Hogyan lehet kinagyítani az ajkakat

Az eljárás legfeljebb 45 percig tart, és több szakaszban történik:

 1. Először az orvosnak el kell távolítania a sminkmaradványokat és a porszemcséket az ajkakról. Ezt követően a hámozást mikroabrazív részecskékkel rendelkező készítmények alkalmazásával hajtják végre. Erre a keratinizált szövet eltávolításához van szükség.
 2. Ezt követően az orvos úgynevezett mezo koktélt alkalmaz a beteg ajkán. Vitaminokból és hialuronsavból áll.
 3. Egy impulzusokat létrehozó speciális eszköz segítségével a szakember többször fut át ​​az ajkak felületén, hogy kinyissa a tubulusokat. Ennek köszönhetően a meso koktél mélyebb struktúrákba hatol.

Néhány beteg enyhe bizsergést érez az elektroporáció során. De gyakran az eljárás általában fájdalommentes. Ha a lány figyelmezteti a kozmetikust a fokozott bőrérzékenységre, akkor egy speciális, érzéstelenítő hatású krémet alkalmaz a kezelési területre.

Hialuronsav injekciók

A lányok vékony ajkait hialuronsav injekciókkal lehet korrigálni. Ez egy jól ismert és elterjedt kozmetikai eljárás. Számára speciális bioszintetikus hialuronsavat használnak, amelyet az ajkak szubkután rétegébe injektálnak.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

Ezt követően terjedni kezd, és a szöveteket kollagén rostokkal telíti. Ennek az eljárásnak a legkevésbé káros hatása is van, mivel a kollagén már minden ember bőrében megtalálható. Még akkor is, ha a kozmetikus hibázik és több hialuronsavat ad be, az nem árt.

Ez a módszer felváltotta a szilikon bevezetését, amelyet a kozmetológusok fokozatosan felhagynak, mivel ennek az anyagnak túl sok hátránya van.

Hogyan működik, a hatás időtartama

A hialuronsavnak köszönhetően az ajkak élesebbé és teltebbé válnak. Nehéz meghatározni az ilyen hatás megőrzésének pontos időszakát, mivel minden a szervezet egyéni jellemzőitől függ. Különböző kozmetikusok is alkalmazhatnak egymástól eltérő gyógyszermódosításokat.

Például, ha közepes viszkozitású gélt használnak, akkor az ajkak formája legfeljebb 1,5 évig marad. Ha a készítmény folyékonyabb, akkor a maximális időtartam nem haladja meg a 8 hónapot. Az ajkak azonban még az anyag teljes felszívódása után is kissé teltek maradnak, mint az eljárás előtt.

Hogyan lehet kinagyítani az ajkakat

A kozmetikai eljárást tiszta helyiségben kell elvégezni. A töltőanyagnak lezárt, eldobható fecskendőkben kell lennie. Maga az ajaknagyobbítás folyamata több szakaszban zajlik.

Először injekciót hajtanak végre az ajkak közepén, ezt követően fél órán belül a hialuronsav elterjedni kezd rajtuk. A kozmetikus hialuronsavat injektál egy vékony tűvel, amely 3 mm mélyen megy a bőr és az izomrétegek közé. Ha a szakember téved, a hatás kevésbé lesz tartós, vagy pecsét képződhet a szúrás helyén.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

A vékony ajkaknak eltérő mennyiségű anyagra lehet szükség, mivel minden lánynak megvannak a sajátos jellemzői a száj szerkezetére. A hialuronsavat szimmetrikus pontokon egyenlő mennyiségben kell beadni. Az összes injekció elvégzése után a kozmetikus ajakmasszázst végez.

Erre azért van szükség, hogy az anyag egyenletesen oszlasson el. Ezután az eredmény rögzítéséhez jeget kell alkalmaznia az ajkakon. Lehetetlen túlságosan nagyítani az ajkakat hialuronsavval. Az első napokban duzzadtnak érzik magukat, de ez a hatás meglehetősen gyorsan elmúlik.

Politejsav alapú töltőanyagok

A tejsav (PLA kristályok) egy viszonylag új, egyedülálló fejlesztés, amely biológiailag lebontható és hidrofób anyag, amelyet manapság a kontúrozáshoz használnak. Ez a kompozíció szintetikusan jön létre.

Biztonságos, nem allergén és nem szövetre reagál. Ezenkívül a tejsav nem halmozódik fel, és egyszerűen bomlik alkotórészeire: vízre és szén-dioxidra.

Hogyan működik, a hatás időtartama

A bőr alatti injekciót követően a tejsav hatással van a fibroblasztokra, aktiválva őket. Kezdenek aktívan termelni kollagén rostokat.Néhány héttel az ilyen kristályok bevezetése után a víz teljesen felszívódik belőlük, és helyén megújult szövetek maradnak, amelyek így erősebb kollagén keretet alkotnak.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

Ez a hatás több mint 2 évig tarthat. A tejsavnak köszönhetően egyfajta láncreakció indul meg a bőrben. Először a kötőszövetek aktiválódnak. Kollagént és elasztint termelnek. Ennek köszönhetően hialuronsav termelődik. Vagyis a dermis folyamatosan megújulási folyamaton megy keresztül. Ennek megfelelően a bőr megfiatalodik.

Maga a hialuronsav injekció formájában történő alkalmazásával összehasonlítva ez a módszer hatékonyabbnak és tartósabbnak tekinthető. A tejsav képes mélyebben behatolni és hosszabb ideig megőrzi aktivitását. De a hialuronsavval ellentétben szakaszos bevezetést igényel. Ez azt jelenti, hogy az ajakfeltöltés nem egy mozdulattal történik.

Hogyan lehet kinagyítani az ajkakat

Az ajak növelését úgy végezzük, hogy a gyógyszert vékony tűvel a bőr alá fecskendezzük. Először az orvos megtisztítja a beteg ajkait, majd elkészíti a kompozíciót. Injekcióhoz való vizet és lidokaint ad a termékhez.

Az elkészített készítményt alaposan fel kell rázni és 120 percig hagyni. De minden a konkrét gyógyszertől függ, mivel vannak olyan gyógymódok, amelyeket a nők otthon még önmagukban is használnak. De a kozmetikusok határozottan nem javasolják ezt.

A gyógyszert lineárisan adják be. Ezt követően az orvos intenzív ajakmasszázst végez, amely 15 percig tarthat.

Kollagén alapú töltőanyagok

A lányok vékony ajka kollagén töltőanyagokkal is megnövelhető. Ez egy másik biztonságos eljárás, amely rendkívül hatékonynak bizonyult.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

A kollagén egy fehérje az emberi testben, és felelős a bőr rugalmasságáért és szerkezetének fenntartásáért. Ha növeli ennek az anyagnak a mennyiségét, akkor elérheti a fiatalítás hatását.

Hogyan működik, a hatás időtartama

Az ajkak kontúrozásához kétféle kollagént használnak:

 • Bullish. Manapság nagyon ritkán alkalmazzák, mivel nagy valószínűséggel alakul ki allergiás reakció. Mivel a fehérje idegen, csak akkor adható be az ajkakba, ha teljes a bizalom abban, hogy egy ilyen injekcióval nem kezdődik reakció. Az allergia valószínűsége az eljárás után még több hétig fennmarad. Ezt a kollagént a lidokainnal együtt injektálják, mivel az eljárás meglehetősen fájdalmas. De ha először allergiás tesztet hajt végre, és a megfelelő ajaknagyobbító eljárást követi, akkor a hatás tartós lesz.
 • Emberi. Ezt a fajta fehérjét az emberi szövetekből növesztik speciális laboratóriumokban. Az ilyen gyógyszereket sokkal gyakrabban használják, mivel nincs kockázat az allergia kialakulására.

Az eljárás hatása a beteg testének jellemzőitől függően is eltérő lehet. Egyeseknél a hatás 5-6 hónapig tart, míg másoknál egy évig.

Hogyan lehet kinagyítani az ajkakat

A legjobb, ha a gyógyszert több eljárásra osztja, mivel a kollagén töltőanyagok bevezetésére vonatkozó előírások szerint jobb, ha nem egyszerre adják be az összes anyagot. Az első szakaszban a minimális adagot az ajkakba fecskendezik. Ha ezt követően 2-3 héten belül az anyagot nem utasítják el, és nem alakul ki allergiás reakció, akkor a szakember beadja a maradék gyógyszert.

Az eljárást a következőképpen hajtják végre:

 • A sebész megtisztítja a beteg ajkát, és vékony tűvel injektálja a gyógyszert.
 • Ezt követően az orvosnak jól el kell osztania a kezével. Különös figyelmet fordítanak a felső ajak V alakú üregére. Ellenkező esetben az ajkak természetellenes formát nyerhetnek.

A beavatkozás során az orvosnak ellenőriznie kell a gyógyszer adagját, az eredménytől függően, rendszeresen tükörrel megmutatva a beteg ajkát.

Botox vékony ajkakhoz

Manapság a botox számos hátránya miatt meglehetősen elavult ajakfeltöltő gyógyszernek számít. Ennek az anyagnak az a hatása, hogy rögzíti az izmokat.

Mivel az aktív arckifejezések vezetnek a ráncok megjelenéséhez, korábban csak a Botox segítségével sikerült elérni a fiatalító hatást. De ez az arcizmok részleges zsibbadásához is vezetett. Ez a hatás nem tart örökké, hanem csak először.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

Bár a botoxot gyakran elhagyják, amikor mimikai ráncokkal dolgoznak, az ajkakon használják. Jól simítja a felületüket és vizuálisan növeli a hangerőt. De meg kell értened, hogy mindegy, ez a gyógyszer képes befolyásolni a közeli ideggyökereket.

Hogyan működik, a hatás időtartama

Meg kell jegyezni, hogy a botoxot nem kifejezetten ajaknagyobbításra használják. Inkább csak az eredeti formájukra képes visszaadni őket, ha csak egy kis vizuális hangerőt ad hozzá. A gyógyszer 2-8 hónapig képes hatni. Ha betartja az összes ajánlást és gondoskodik az ajkáról, akkor az eredmény tovább tarthat.

Hogyan lehet kinagyítani az ajkakat

Az eljárást egy kozmetikus végzi, aki elvégezte ezt a típusú injekciót.

A botoxot a következőképpen adják be:

 1. A kozmetikus speciális vegyületek segítségével megtisztítja az ajkak felületét, majd érzéstelenítőt alkalmaz.
 2. 15-20 perc múlva meg kell jelölnie azokat a pontokat, amelyeken keresztül az injekciókat végzik.
 3. Finom tű segítségével az orvos Botoxot fecskendez az ajkakba és a környékre a ráncok eltávolítására.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox
 4. A kozmetikus jeget alkalmaz a beteg ajkára, hogy csökkentse a duzzanatot az eljárás után.
 5. 2-3 hét elteltével a Botox-ot szükség esetén újra beadják.

A lányok vékony ajkai megnövelhetők a Botox-szal, de fontos, hogy az anyag adagját ne lépjék túl. Ellenkező esetben fennáll a száj körüli izmok bénulásának veszélye. Ez káros motorfunkcióhoz vezet. Ha ez megtörténik, még enni is nehéz lesz. Sőt, a beteg ebben az állapotban akár egy évig is maradhat.

Ellenjavallatok

Bármely ajakkorrekciót, még akkor is, ha nem jár szúrás vagy műtéti beavatkozás, csak szakorvosi vizsgálat után szabad elvégezni.

Az ilyen események tilosak azok számára, akik:

 • onkológia;
 • mentális zavar;
 • bőrallergia;
 • diabetes mellitus;
 • akut fertőző betegség;
 • herpesz;A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox
 • hajlam keloid hegek kialakulására;
 • pattanások a száj körül;
 • autoimmun típusú betegségek;
 • rossz véralvadás vagy az ahhoz vezető betegségek;
 • megnövekedett testhőmérséklet;
 • a felhasznált gyógyszer egyéni intoleranciája;
 • a szív- és érrendszer betegségei.

Emellett az ilyen típusú injekciók és egyéb kozmetikai eljárások ellenjavallt terhes és szoptató nők számára. Óvatosabbnak kell lenned azok számára is, akik csak terhességet terveznek. Az ajakfeltöltésre szánt gyógyszerek negatívan befolyásolhatják a nő egészségét, ha nem sokkal az eljárás előtt olyan gyógyszereket szedett, amelyek csökkentik a véralvadás intenzitását.

Ezenkívül az ilyen rendezvények nem ajánlottak a nagykorúak számára. Ha egy nő egy bőrbetegség súlyosbodásában szenved, akkor jobb megvárni, amíg az állapota javul.

Eddig a szakértők nem egyeztek meg azzal a kérdéssel, hogy lehetséges-e ilyen kozmetikai intézkedéseket végrehajtani a menstruáció alatt. A legtöbb szakértő nem javasolja az injekciók elvégzését ebben az időszakban, mivel a nő testében ilyenkor hormonális túlfeszültségek jelentkeznek, és a folyadék elkezd elidőzni.

Gondozás után

Az első 3-5 napban a betegnek rendkívül óvatosnak kell lennie, hogy ne károsítsa az ajkait. Normális, ha érzékelésvesztést vagy duzzanatot tapasztal. Mindezek a tünetek kevesebb mint egy hét alatt eltűnnek. Az orvos gondoskodó gyógyszereket is kiad, amelyek felgyorsítják a gyógyulást és kiküszöbölik a fertőzés kialakulásának valószínűségét.

Az eljárás utáni első napokban ne érintse meg ajkait kezével. Az injekció beadása utáni első 6 órában nem szabad feküdni, jobb ülni vagy állni. Ebben az időben ajánlatos gimnasztikai gyakorlatokat végezni az ajkak számára, vagy csak fintorogni és mosolyogni, hogy az injekciózott gyógyszer ne gyűljön össze egy helyen.A lányoknak vékony ajka van. Hogyan növelhető a hialuronsav, a töltőanyag, a botox

Az eljárás után 24 órán keresztül ne szedjen fájdalomcsillapítót és antibiotikumot. 7 napig le kell mondania a forró zuhanyozásról, a szoláriumba járásról és a csókról. Kerülje a közvetlen napfényt. Az első 2-3 hétben nem szabad alkoholt fogyasztani, dohányozni és meleg ételeket fogyasztani.

Az eljárások költségeinek összehasonlítása

Nehéz pontosan meghatározni az eljárás pontos költségét, mivel a gyógyszereket általában egységenként fizetik.

Ám egy ilyen ajak korrekció átlagosan:

 • lipolifting - 25 000 - 27 000 rubel;
 • elektroporáció - 2 500 - 4 500 rubel;
 • hialuronsav injekciók - 10 000 - 20 000 rubel;
 • politejsav alapú töltőanyagok - 33 000 - 40 000 rubel;
 • kollagén alapú töltőanyagok - akár 35 000 rubel;
 • botox - 1000 - 3500 rubel.

Nyilvánvaló, hogy a vékony ajkak legolcsóbb módja a Botox. De a lányoknak sokkal több választási lehetőségük van.

A Botox olcsóbb eljárás, de ha a hatékonyságot és a biztonságot választja, akkor a politejsav vagy a hialuronsav alapú töltőanyagok a legjobb megoldás. Vagy előnyben részesítheti a lipoliftinget, amely valamivel kevesebbe kerül.

Ajakfeltöltés videók

Hogyan növelhető az ajkak otthon:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj