A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

Minden nő testének megvannak a maga sajátosságai, alakjai, amelyeket a születéskori genetikai kód, valamint az életmód határoz meg: táplálkozás és fizikai aktivitás. "Körte" - a leggyakoribb figuratípus, a nők jelentős része van a világon.

Miért ismeri a test típusát?

Az alakjának típusának ismeretében annak jellemzői minden nő számára hasznosak.

Ez lehetővé teszi:

 1. Mutassa meg az alak méltóságát.
 2. Elrejteni vagy kevésbé láthatóvá tenni a test problémás területeit, ha vannak ilyenek.
 3. Okosan válassza a szekrényét.
 4. Takarítson meg időt és idegeket a dolgok vásárlásakor.
 5. Ne költsön pénzt alkalmatlan ruhatárra.

Hogyan lehet meghatározni a testtípusát

A legegyszerűbb módja annak, ha fehérneműben állva megméred a mellkasod, a derekad és a csípődet. A mérésekhez vegyen egy mérőszalagot, és tartsa párhuzamosan a padlóval.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

A mellkas kerületének mérésekor a legkiemelkedőbb pontra kell összpontosítania. A pontos ábra érdekében fehérneműt kell viselni push-up nélkül.

A derekat a törzs legszűkebb részén mérik, általában a köldöknél vagy valamivel magasabbnál.

Szigorúan tilos a has beszívása vagy felfújása, mert ez csökkenti a mérések pontosságát, ami az ábra típusának helytelen meghatározásához vezet.

A csípő legszélesebb része az a körvonalat meghatározó vonal.

Ezek a mérések segítenek pontosan meghatározni testtípusát:

 1. Ha a csípő térfogatából kivonva a mellkas kerületét, a teljes szám meghaladja a 8-10 cm-t, és a csípő és a derék térfogata közötti különbség meghaladja a 24 cm-t, akkor ezek a mérések a Körte típusára jellemzőek.
 2. Ha a test felső része, valamint a combja sokkal dúsabb a keskeny lábakhoz képest, akkor ezek a jellemzők megfelelnek az Apple típusú ábrának.
 3. Ha a vállak és a csípő szélessége közötti különbség körülbelül 10-15 cm, és a mellkas kerülete jelentősen meghaladja a csípő körzetét, akkor az ilyen mutatók egy fordított háromszöget jellemeznek.
 4. Ha a mellkas és a csípő kerülete egyenlő, vagy a különbség jelentéktelen, és a derék átmérője 18 cm-rel vagy annál kisebb ezeknél a paramétereknél, akkor ezek a mérések jellemzik a homokóra típusát.
 5. Ha nincs különbség a mellkas és a csípő kerülete között, és a derék szélességében szinte egybeesik a két említett mutató szélességével, akkor az ilyen mutatóval rendelkező nők téglalapok.

A női alak típusai

A kapott mérések alapján 5 általánosan elfogadott testtípus létezik:

 1. Körte (háromszög).
 2. Alma (kör).A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal
 3. Fordított háromszög (T alakú).
 4. Homokóra (nyolcadik ábra).
 5. Téglalap (H alakú).

Homokóra

A bolygón csak a nők körülbelül 15% -ának van ilyen figurája, de a homokórát tekintik a testformák mércéjének. A híres 90-60-90 paraméterek, amelyekre minden modell vágyik, valamint a hétköznapi lányok, ennek a testalkatnak a variációi.

A homokóra fő jellemzője a harmonikus testarányok megőrzése bármilyen súlynál, akár túlsúlynál is.

Képviselőit a következő jellemzők jellemzik:

 • a vállak és a csípő szélessége egyenlő vagy megközelítőleg egyenlő;
 • a mellkas kerülete és a csípő térfogata is gyakorlatilag megegyezik;
 • ha felesleges kilókat hízik, a test minden része egyformán hízik;
 • túlnyomórészt nagy mell;
 • hosszú és vékony lábak;
 • kifejező derék bármilyen súlynál.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

A klasszikus mellett számos más név is létezik: nyolcas ábra, gitár, X-figura. A leghíresebb hírességek Scarlett Johansson és Monica Bellucci.

Téglalap

A modelliparban nem kevesebb, mint egy homokóra kereslet, annak ellenére, hogy a test kevésbé nőiesnek tűnik.

A téglalapok fő jellemzője a hosszú és általában vékony lábak. Ezenkívül az ilyen formájú nők ritkán híznak.

A téglalap alakú alak tulajdonosai számára több megkülönböztető jellemző van:

 • a váll és a csípő azonos szélességű;
 • a derék nem nagyon áll ki;
 • a vállak kissé szögletesek.

Kétféle téglalap létezik: egy vékony oszlop és egy igazi téglalap. Karcsú oszloptípusú lányokra a következők jellemzőek: kicsi mell, vékony kar és magas termet. És egy valódi téglalap képviselőinek legtöbbször közepes vagy alacsony termetük van, nagy a mellük.

Ennek a testalkatnak több nevét használják: klasszikus - téglalap, valamint négyzet, banán, H-alak. A csillagok között van elegendő tulajdonos a fenti típusból. Például Tina Turner és Anna Kournikova.

Körte

Az ókortól kezdve a Körte testtípust tartották a lányok legszebb testalkatának. A homokórától és a téglalaptól eltérően nincs férfias megjelenése.

A fő jellemzőt keskeny deréknak nevezhetjük, amely akkor is fennmarad, ha felesleges fontokat szerez.

A körte alakú típus figyelemre méltó:

 • szép mell;
 • törékeny vállak;
 • vékony kezek;
 • hosszú nyakú.

Többféle körte létezik:

 1. Igazi körte. Az ilyen testalkatú nőkre jellemző a nagy csípő, a teljes láb. A has azonban nem hízik el, lapos marad.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal
 2. Harang... E faj testalkatának terjedelmes csípője és masszív lába is van, de a dereka jóval rövidebb, mint az igazi körteé.
 3. Pontméret. A nőkre a nagy mell és a kicsi has jellemző - csapok, de széles csípővel a vádli és a boka meglehetősen keskeny marad.

A körte alakú típusnak más neve is van:

 • háromszög;
 • A-alakú;
 • trapéz;
 • a kanál.

A csillagok közül ennek a testalkatnak a legszembetűnőbb képviselői Shakira, Beyoncé és Rihanna is.

Fordított háromszög

Az egyik leggyakoribb testtípus. Világszerte a nők 10-15% -ában fordul elő.

A fő jellemzője a feszes lábak, amelyek gyakorlatilag nem híznak el, ha felesleges kilókat szednek, mindig meghosszabbítják a sziluettet.

A fordított háromszög testtípust a következők jellemzik:

 • masszív vállak;
 • nagy mell;
 • csinos csípő;
 • széles derék.

A fordított háromszögnek számos alternatív neve van: sárgarépa, T-alakú és borospohár. A csillagok és az általánosan elfogadott szépségek között vannak tulajdonosai ennek a testalkatnak. Ők Angelina Jolie, Charlize Theron és Anastasia Volochkova.

alma

Sok nő az ilyen típusú figurákat tartja a legproblémásabbnak. Ez azonban egyáltalán nem így van. Csak a megfelelő szekrény elkészítése a fontos. A megfelelően megválasztott ruhák segítenek korrigálni az alakot, arányosabbá téve a testet.

Az ilyen típusú ábrák fő jellemzője a közepes vagy nagy méretű mellkas, amely szinte nem függ a felépítéstől.

Az alma testtípusú nők esetében a következő jelek jellemzőek:

 • lábak, amelyek hossza arányos a testtel;
 • széles váll és csípő;
 • derék gyengén kifejezve a mellkashoz és a fenékhez képest;
 • vékony karok masszív felső részével.

Sokan úgy gondolják, hogy csak az elhízott nőknek lehet alma testtípusuk. De ezek téveszmék. Ez a fajta figura két típusra oszlik, amelyek jellemzőek lehetnek a vékony lányokra: egy igazi alma és egy váza. A női vázáknak általában nagy a melle, amelynek átmérője egybeesik a csípőjével, és kissé kifejezett a dereka.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

A vázaszerű figura tulajdonosai számára a legtöbb problémát az oldalak jelentik, mivel a túlsúly elsősorban rajtuk tükröződik. A valódi alma testalkatú nők kissé eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek: a mell kisebb, mint a vázáké, a derék és a csípő közötti különbség minimális, a felesleges fontok főleg a hasban halmozódnak fel.

Adele, Britney Spears és Kate Winslet a leghíresebb almatest-tulajdonosok.

Új típusú női alakok

Az elmúlt 50 évben a női test arányai jelentősen megváltoztak, közülük sokan már nem illettek bármely klasszikus testtípushoz. Erre a következtetésre jutottak a tudósok a világ minden tájáról. A testalkat változásának fő oka a mozgásszegény életmód volt, amely nemcsak a legtöbb nőre jellemző, hanem a férfiakra is.

Az átlagos alvási ráta is csökkent, ami hatással volt a speciális hormonok termelésére, amelyek meghatározzák a test különböző részeinek arányát. A másik ok az elfogyasztott ételek minősége, valamint az orvosi szolgáltatások színvonala volt. Mindez új típusú női alakok megjelenéséhez vezetett.

A Butternut squash a homokórából származó testtípus. Hasonló testalkatú nőknél a mellkas kerülete és a csípő térfogata hasonló, a derék kiemelkedik, de nem annyira, mint a homokóra típusának képviselőinél. A butternut squash testtípusra példa a híres amerikai színésznő, Eva Mendes.

Egy másik új típusú figura - padlizsán egy mutált körte. Az ilyen típusú alkatú nőknél a csípő a test legszélesebb része., és a mellkas kicsi vagy közepes méretű. A körtével ellentétben azonban a nők derékbősége - a padlizsán sokkal nagyobb, maga a derék pedig szélesebb. A híres tévés műsorvezető, Oprah Winfrey egy padlizsán jellegű figura tulajdonosa.

A harmadik, viszonylag nemrégiben megjelent ábratípust hívják brokkoli. Ennek a testalkatnak a prototípusa egy fordított háromszög. Ezt a fajta ábrát a mellkas kerülete jellemzi, amely jelentősen meghaladja a csípő térfogatát, és a derék éppen ellenkezőleg, megközelítőleg megegyezik szélességükkel.

A brokkoli veleszületett testtípusa nagyon ritka, de sok nő mellnagyobbító műtéttel éri el. Masha Malinovskaya orosz televíziós műsorvezető ilyen típusú figurával büszkélkedhet.

Szekrény választás

Minden figuratípusnál nagyon fontos a szekrényelemek helyes kiválasztása, mivel ez elrejti a lehetséges hibákat és problémás területeket, és rávilágít az előnyökre.

A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkalA homokóra figuratípus lehetővé teszi tulajdonosainak, hogy szinte minden stílusot, hosszúságot és textúrát viseljenek. Az egyetlen kivétel a zsákos dolgok. A ruhák nem lehetnek túl nagyok vagy túl kicsiek, nem alkalmasak a paraméterekre. Érdemes megjegyezni, hogy ez a szabály nemcsak a nyolcas nőkre vonatkozik, hanem bármilyen típusú figurák képviselőire is.

A homokóra testtípus esetében a fő hangsúlyt mindig a derékra kell helyezni, hogy hangsúlyozzuk annak kecsességét és finomságát.

Ez a hatás elérhető ruhák, fűzővel ellátott dolgok vagy a bordák szintjén lévő fűzés segítségével érhető el. Kiegészítőket is használhat: kiemelje a derekát keskeny vagy közepes szélességű hevederekkel, öv formájában megkötött sállal vagy lánccal.

A homokóra figura előnyeinek bemutatása teljes mértékben segít:

 • feszes kötött felsők;
 • tulipán szoknya;
 • rövid kabátok;
 • hüvelyruha;
 • ingek övvel;
 • ruhák;
 • ceruzaszoknya;
 • szorosan illő ruhák;
 • V alakú kivágások;
 • fellángoló szoknyák;
 • illesztett overall, overall, a derékra helyezve a hangsúlyt;
 • klasszikus nadrág;
 • fűzős ruhák.

https://www.youtube.com/watch?v=B7qX7g0vGv0

A következő ruhatár nem alkalmas nők számára - homokóra:

 • alacsony derekú ruházat;
 • egyenes stílusok;
 • táskás tréningnadrág;
 • Férfi dzsekik és ingek;
 • bombázók;
 • nagy mellkasi részen díszítő részletek;
 • galléros pulóverek;
 • magas sarkú cipő, platform;
 • dísztárgyak nagy elemekkel;
 • pulóverek.

A nyolcadik ábrával ellentétben a téglalap alakú típus a szekrény gondos kiválasztását igényli.

A női téglalapok fő feladata az arányok fenntartása, valamint a derék megfelelő kiemelése. A hangsúly a hosszú, gyönyörű lábakon van, a térd felett található ruhákkal és szoknyákkal, valamint a nadrágokkal.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

Női téglalapok esetében a következők a legjobbak:

 • ing ruhák;
 • ruhák képekkel;
 • túlméretes ingek;
 • ruhák vagy szoknyák peplumja;
 • laza pólók;
 • trapézruhák;
 • burkolat teteje;
 • V kivágások;
 • A-vonalú ruhák;
 • keskeny nadrág és farmer;
 • trapéz alakú szoknya;
 • aszimmetrikus ruhák;
 • közepes sarok;
 • magas derékú alja.

A nők téglalapjai erősen nem ajánlottak:

 • keskeny övek;
 • ruhák világos körvonalak nélkül;
 • a dolgok méreten kívül vannak;
 • keskeny hevederekkel ellátott felsők;
 • ceruzaszoknya;
 • a szekrény felső részének olyan elemei, amelyek szükségtelenül kinyitják a hasat;
 • egyenes stílusok;
 • magas gallér;
 • ferde vágás.

A körte alakú típus a szekrény és a szettek különlegesen körültekintő kiválasztását is igényli.

A kecses karokra és vállakra kell összpontosítani, és a masszív csípő és a teljes lábak jól megválasztott fenék segítségével csökkenthetők vagy elrejthetők.

A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal
A körte alakú típus különböző ruhák viselésével jár.

A női körte számára a legtöbb nyertes szekrény a következők lesz:

 • ceruzaszoknya;
 • Felszerelt felsőruházat;
 • farmer sötét színben;
 • kiszélesedő szoknya;
 • klasszikus nadrág;
 • sarkú cipő;
 • élénk színű felsők és pulóverek;
 • hatalmas kiegészítők;
 • A alakú ruházat;
 • csomagolóruha;
 • nagy dekoratív részletek a felsőtesten viselt tárgyakon;
 • egy vonalú szoknya;
 • nadrág vagy farmer középmagasságban.

Egy figuratípus tulajdonosai számára a körte nem fog működni:

 • túl szűk farmer;
 • nadrág, szoknya és ruha vízszintes csíkokkal vagy nagy mintákkal és nyomatokkal;
 • alacsony derékvonal;
 • egyenes ruhák;
 • magas nyakú pulóverek;
 • fülbemászó combpántok.

A fordított háromszögű nők számára fontos kihívás a felső és az alsó test egyensúlyának megteremtése.

A fő hangsúlyt a csípőre kell helyezni, mivel ez vizuálisan csökkenti a váll és a mellkas szélességét.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

A következő modellek a legalkalmasabbak a női sárgarépához:

 • a-line szoknya dekoratív részletekkel;
 • felszerelt ruhák terjedelmes szoknyával;
 • nadrág és farmer világos árnyalatokban;
 • V-nyakú;
 • Férfi ingek;
 • ruhák és blúzok;
 • barátok;
 • klasszikus nadrág középmagasságban;
 • fellángoló szoknyák.

Annak érdekében, hogy ne a széles vállakra koncentráljunk, érdemes feladni:

 • feszes szoknyák;
 • túl laza felsőruházat;
 • kabátok és kardigánok vállpárnával;
 • rövid rövidnadrág és szoknya;
 • nagy díszítő elemek a ruha tetején;
 • puffos ujjú ingek és pulóverek;
 • ruhák széles vízszintes csíkokkal.

Az almaformatípus a legnagyobb kitartást és szorgalmat igényli a szekrény és az egyedi szettek kiválasztásakor.

Az ilyen típusú alkatú nők fő feladata, hogy a testet vizuálisan hosszabbá és karcsúbbá tegyék. Érdemes a kecses lábakra összpontosítani, és próbáld meg kiemelni a derekat is.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

Ezeket a feladatokat a legjobban a következők kezelhetik:

 • A alakú ruhák;
 • aszimmetria;
 • többrétegű;
 • laza ing vagy blúz övvel;
 • függőleges darts;
 • a térdtől átnyúló nadrág;
 • trapéz alakú ruhák;
 • V alakú kivágások;
 • farmerek vagy nadrágok rajzai vagy nagy részletei;
 • tunikák;
 • térdig érő kardigánok;
 • klasszikus nadrág;
 • farmer farmer;
 • egyenes árok;
 • tulipán szoknya.

A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkalTestalkatú nők számára nem kívánatos, hogy egy alma legyen a szekrényben:

 • feszes ruhák;
 • levágott felsők, pulóverek és pulóverek;
 • farmer vagy nadrág átlag alatti fit;
 • túlméretezett stílusú dolgok;
 • fellángoló szoknyák;
 • terjedelmes ujjú felső vagy blúz;
 • testhezálló garbók;
 • éves szoknyák;
 • nagy rajzok és nyomatok a szekrény felső részének elemein;
 • nagy gombok az ingeken, kabátokon és kabátokon.

Helyes edzés

A fogyás vagy az alakjuk megfelelő fenntartása érdekében a fizikai tevékenységek fajtája és száma közvetlenül függ a testtípus szerinti egyéni ajánlásoktól. Minden testtípus esetében különböző gyakorlatsorok hatékonyak, amelyek a test bizonyos területein hatnak.

A homokóra alakkal rendelkező nők általában gyorsan híznak. Ezért azt javasoljuk, hogy minimalizálják a zsíros ételek vagy a sok szénhidrátot tartalmazó ételek mennyiségét. Kategorikusan lehetetlen elutasítani a vacsorát, valamint monoton ételeket fogyasztani, mivel nagyon nehéz megfelelni egy ilyen étkezési rendszernek.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

A homokóra testtípushoz az egész test izmaira irányuló gyakorlat szükséges. Erre az úszás a legalkalmasabb, akárcsak a tánc és a séta. A terhelésnek váltakoznia kell a kardió edzéssel. Ez segít abban, hogy egyenletesen megszabaduljon a felesleges kilóktól, és jó formában tartsa testét.

A téglalap alakú nők szintén szembesülhetnek a felesleges kilókkal, különösen a törzs középső részén. Az erőgyakorlatok ellenjavallt számukra, mivel rövidítik és pumpálják az izmokat. Emiatt a test vizuálisan nagyobb lesz.

A jóga és az aerobik jó fizikai tevékenység, amely hosszabb és rugalmasabbá teszi az izmokat.

Egy fém karika segít a derék formálásában. A fogyás legjobb hatásának elérése érdekében a téglalap alakú nőknek fel kell adniuk a különféle harapnivalókat, és három teljes étkezésnek köszönhetően teljes energiakészlethez juthatnak.

A körte típusú alak leggyakrabban lehetővé teszi tulajdonosának, hogy szenvedjen a csípőben és a fenékben lévő nem kívánt kilóktól. A fogyáshoz, majd az eredmény megőrzéséhez be kell tartani az étkezési korlátozásokat, valamint sportolni kell.

Az ilyen típusú nőknek minimalizálniuk kell a liszt, zsíros, sós fogyasztást: füstölt vagy kolbászos termékek, magas zsírtartalmú tej, burgonya, cékla. Emellett ajánlott naponta több mint 6 pohár tiszta ásványvizet inni. A fizikai aktivitás közül a guggolás különösen hatékony. Segíteni fognak a problémás csípő kijavításában.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

Egy nap alatt egyszerre 3-7 10-15 guggolássorozatot érdemes végrehajtani. A fordított háromszög testtípusú nők ritkán hajlamosak a súlygyarapodásra. Ezért ajánlott olyan gyakorlatokat végezni, amelyek a comb és a fenék izmainak erősítését célozzák. Ezek a gyakorlatok tartalmazzák a súlyzó guggolást.

Ez vizuálisan arányosabbá teszi a testet. A legjobb hatás érdekében a testmozgást megfelelő táplálkozással kell kiegészíteni. A szénhidrátokat csak reggel szabad fogyasztani, a vacsora pedig a nap legkönnyebb étele lehet.

Az almaszerű alkatú nők csak akkor fogynak le, ha megfelelő táplálkozásra váltanak. A további fizikai aktivitás kissé javítja a hatást, de ennek alapja a saját étrendjének megszervezése. Legalább naponta négyszer kell enni, de az adagoknak kicsinek kell lenniük.

A sült húst és halat sovány főtt ételekkel kell helyettesíteni. Mártásokat, fűszereket ajánlott eltávolítani az étrendből. A keményítőtartalmú ételek és édességek fogyasztását minimálisra kell csökkenteni.A szénsavas italokat és az alkoholt is el kell kerülni, és vízzel és zöld teával kell helyettesíteni.

A női formák osztályozása anyagcsere típusok szerint

4 metabolikus testtípus létezik, melyeket a testben a legdominánsabb mirigy határozza meg. Egy ilyen mirigy segít megérteni, hogy a test mely részeiben, elsősorban felesleges kilogrammok rakódnak le.

A következő típusokat különböztetjük meg:

 1. Pajzsmirigy típusú a pajzsmirigy dominanciájának eredményeként jelenik meg. Az ilyen anyagcseretípusú nők híznak a hasban és a lábakban. Fogyáskor a mellkas kerülete először csökken, a fenék elveszíti lekerekített alakját, és csak ezután változnak meg a problémás területek.
 2. Nyirok típusú a testet a mellékvese határozza meg. Az ilyen típusú nők csak fizikai aktivitással fogyhatnak. Túlsúly jelenik meg a felső testben: a hát és a has.
 3. Körte alakú típus - a nemi mirigyek és a mellékvesék dominanciájának jele. Ennek eredményeként az ilyen testtípusú nők súlya megnő a csípőjükben és a lábukban. Ezzel a metabolikus típussal meglehetősen nehéz lefogyni. A gyors séta, a kötél ugrása, a korcsolya és a görkorcsolya lesz a leghatékonyabb.
 4. Agyalapi mirigy típusa az agyalapi mirigy aktív munkájának eredményeként jelenik meg. Az agyalapi mirigy metabolikus típusának vékony és nem izmos teste a gyermek testalkatára emlékeztet. A túlsúly egyenletesen oszlik el. Gyaloglás, hosszú távok futása és táncolás révén megszabadulhat tőle.

Testalkat meghatározása csuklóval

A csukló kerülete, az úgynevezett Szolovjev-index lehetővé teszi, hogy meghatározza a kéz csontjainak vastagságát, amelyből következtetéseket vonhatunk le a testalkatról.A női alakok típusai: körte, téglalap, fordított háromszög, homokóra, alma. Ajánlások a szekrény kiválasztására és képzésre. Fotók példákkal

A csukló kerülete alapján történik:

 • aszténikus (a csukló kerülete legfeljebb 15 cm);
 • normoszthén (a mérés 15 és 17 cm között van);
 • hypersthenicus (a csukló kerülete meghaladja a 17 cm-t).

Így a saját testtípusának ismerete segít megérteni a test és a szervezet jellemzőit. A testfelépítés különböző indikátorokkal határozható meg, azonban 5 klasszikus típus létezik. Ezek közül a leggyakoribb a körte.

Cikkterv: Oksana Grivina

Videó a körte figura női típusáról

Milyen ruhák alkalmasak a háromszög alakú típusra:

https://www.youtube.com/watch?v=B8Pm43cZYMU

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Diana

  Soha nem választottam magamnak ruhákat az alak típusának megfelelően. Mindig az elv vezérelt: tetszik vagy nem ...

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj