Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Anatómiailag hibátlan arccsont hogy a megjelenés kifejező és vonzó legyen. Ez egy nagy, párosított koponyacsont. Anatómiai atlaszok világosan szemléltetik, hogy hol helyezkedik el az arcon. Többféle módon javíthatja megjelenésének vizuális érzékelését az alakjának korrigálásával.

Az arccsontok anatómiája és szerkezete

Az arccsontok a koponya-csontváz szerkezetek párosított részei, amelyek a szemüregek alsó határát képezik. Közvetlenül a fülkagyló alatt helyezkednek el. A koponya fontos szerkezeti eleme, amely meghatározza annak anatómiai konfigurációját. Szerkezetileg a zigomatikus csontok belépnek az arc régiójába, és összekapcsolódnak az agy (agy) részével. Nagy méretük, összetett formájuk és különleges elrendezésük miatt fontos szerepet játszanak a vizuális érzékelésben és egy esztétikailag tetszetős ovális kialakításában.

Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Az arccsontok (ahol az arcon áthalad és megjelenése a megjelenés típusától függ) nagy csapágycsontok, amelyek érzékelik a mechanikai terhelés jelentős részét.

A következő koponyatöredékekkel érintkeznek:

 • elülső;
 • időbeli;
 • ék alakú;
 • maxillary;
 • fül;
 • szem.

A zigomatikus csontok egyfajta anatómiai hídként szolgálnak a koponya agyi és arcszakaszai között. Anatómiailag ez a szerkezet szabálytalan négyszögnek tűnik, 3 síkkal és több, különböző hosszúságú folyamattal.

Az arcrész szimmetrikus csontjának elülső töredéke szomszédos a koponya agyi részének elülső felületének zigomatikus ágával. Kicsit egymás mögött mennek. Az összekötő varrat finom fogú.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

A zygomatikus csont időbeli folyamata a koponya occipitális szegmenséhez irányul. Ívelt körvonallal rendelkezik. Ez a töredék kapcsolódik az időbeli szerkezet zigomatikus részéhez.

A nagy, párosított arccsont 3 funkcionális felületet tartalmaz:

 • oldalsó;
 • időbeli;
 • szubokuláris.

Ez utóbbi a legsimább. Ez alkotja az orbitális aljzat alsó részét. Síkján zigomatikus-okuláris nyílás található. A szimmetrikus arccsontot számos rugalmas izomrost, erek és idegszövet borítja.

Az arccsont típusai

A nőknél a zigomatikus csont hangsúlyosabb és hangsúlyosabb megjelenésű, mint a férfiaknál.... Ennek oka az egész koponya anatómiai szerkezetének különbsége. Minden embernek egyedi jellemzői vannak a zigomatikus csontok alakjára és méretére.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Ezeknek a szimmetrikus arcszerkezeteknek a vizuálisan vonzó, túlértékelt elrendezése, amely nőknél gyakoribb, gyakran megtalálható a férfiaknál. A hagyományos izmos megjelenést főleg alacsony, masszív és lapos arccsontok jellemzik.

A nagy arccsontok meglévő fajtáit a táblázat mutatja:

Arccsont típusúLeírás és jellemzők
MagasEsztétikailag hibátlan. A magasan elhelyezkedő arccsontok a halántéknál kezdődnek, simán behajlanak a keringőüreg alsó síkjának régiójában, és az alsó szegmensnél keskenyek - a maxilláris csonthoz való ütközés zónájában. A kecses, szív alakú arc, hosszúkás és ovális típusú tulajdonosokra jellemzőek. A nőies megjelenés ezekkel az arccsontokkal szobrászati ​​jellegű, és nem igényel kontúrozást.
AlábecsülikA férfiakra jellemzőbb. A nőknél ritkábban fordulnak elő.A lányoknál kerekebb a konfigurációjuk. Az alacsony arccsontok a fülcimpából származnak, és finoman görbülnek az ajkak sarkai felé. Az ilyen arccsontok a kerek, háromszög és négyzet alakú arcok tulajdonosaira jellemzőek.
SzélesA párosított csont megismétli a koponya mandibuláris szerkezetének geometriai konfigurációját. A széles arccsontokat mongoloidnak hívják. Különleges kifejezőséget kölcsönöznek a megjelenésnek, és gyakran megtalálhatók az ázsiai csúcsmodellekben.
Központi elhelyezkedésNem gyakori arccsont típus. Néha szív alakú, ovális és kerek arccal rendelkező lányoknál fordul elő. Az arccsontok közepén elhelyezkedő tulajdonosoknál szokásos, hogy mosolygás közben gödrök képződnek az arcukon.
KicsiA legvonzóbb és legkifejezhetetlenebb lehetőség, amely esztétikai korrekciót igényel. Tipikus a kerek arc tulajdonosainak. A szobrászati ​​sminkek segítségével még kifejezőbbé teheti az ilyen arccsontokat.

A túlértékelt arccsont tulajdonosainak gondosan ellenőrizniük kell saját testsúlyukat. A túlsúly miatt az arcok teltek, a túlzott vékonyság miatt a megjelenés fájdalmas.

Az esztétikai korrekció módszerei

Az arccsontok (ahol egy nagy szimmetrikus csont pontosan az arcon helyezkedik el, a fent leírt megjelenéstípusok határozzák meg) a koponya olyan elemei, amelyek különféle módszerekkel korrigálhatók: a kontúrformától és a speciális gyakorlatsorozattól a kozmetikai módszerekig és plasztikai műtétekig.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Masszázs eljárásokat, DiMaggio torna, speciális étrendek és egyéb esztétikai korrekciós lehetőségeket alkalmaznak. Kifejezőbbé teszik az arc oválját, és vizuális vonzerőt kölcsönöznek a megjelenésnek. Az arccsont masszázs célja az arcizmok ellazítása.

Ez az eljárás segít megszabadulni az epidermisz rétegeinek felesleges nedvességétől, és esztétikusan tökéletes arckontúrokat hozhat létre. A tapintási manipuláció elvégzése előtt a bőrt speciális olajkészítménnyel vagy magas zsírtartalmú kozmetikai krémmel kezelik.

A masszőr gyors körkörös mozdulatokkal melegíti fel a hámréteget és az izomszerkezetet az arccsont alsó végétől a felső végéig az orbitális hüvely irányába. A nagy, párosított csont vizuális kifejezhetőségének biztosítása érdekében a jobb és a bal kéz 3 ujja egyszerre dagasztja az arcot az áll közepétől az időbeli részig.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Miután elérte a masszázsmozgások legfelső pontját, szünetet tartson 2-3 másodpercig, nyomja meg és térjen vissza a kiindulási helyzetbe. Az arcok látszólagos méretének növelése érdekében gyúrja őket tenyérrel az orrszárnyaktól a templomokig. Ezután óvatosan masszírozza a bőrt a nyak felé. Ez a masszázs különösen fontos azok számára, akiknek kis arccsontja van.

Egy speciális diétás étrend segít korrigálni az arc oválisát és vizuálisan megváltoztatni a párosított csontok alakját.

Neki köszönhetően:

 • megszabadulni a felesleges szubkután zsírtól;
 • megszünteti a szövetek duzzadását;
 • vonzó ovált alkotnak;
 • tegye az arcot megnyúltabbá, megnyúltabbá és intelligensebbé.

Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módjaHosszú távú és fenntartható eredmény elérése érdekében az étrendi adagot folyamatosan kell használni, különösen a túlsúlyos nők számára.

Az arccsontok esztétikai korrekciójára vonatkozó táplálkozási rendszer alapvető szabályai a következők:

 • minimális sós ételek fogyasztása;
 • félkész termékek elutasítása;
 • a friss gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények mennyiségének növekedése a napi étrendben;
 • erős tea, kávé és szénsavas italok pótlása ásványvízzel, gyümölcslevekkel, kompótokkal és gyümölcsitalokkal.

Csak sovány húst szabad enni. Célszerű a kolbászról lemondani. Csak élesztő nélküli süteményeket szabad használni.

Smink

A pufók lányoknak azt javasoljuk, hogy minimális mennyiségű kozmetikumot használjanak, hogy vizuálisan ne növeljék még jobban az arccsontjukat. Ne rajzoljon kiemelkedő párosított csontot. Kerek arcán már elég masszívnak tűnik.

Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja
Hogyan kell helyesen hangsúlyozni az arccsontokat az arcon

Annak érdekében, hogy az ovális finomabb körvonalat kapjon, hideg és világos tónusú pírokat használnak. Ezenkívül fedik az orr szárnyait, az időbeli részt és az alsó állkapocs vonalát.

Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Ezáltal az arccsontok kevésbé lesznek kiemelkedőek az arc többi elemének általános hátterében, ahol egy széles csont kecsesebbnek tűnik. A vonzó ovális típusú fiziognómia tulajdonosainak nem kell sminkkel korrigálniuk megjelenésüket.

Fő feladatuk saját arcuk természetes kegyelmének hangsúlyozása. A kifejező hangsúlyok létrehozása segít nekik elérni a természetes hatást. Természetéből adódóan az ovális arc legtöbb tulajdonosának túlértékelik az arccsontokat.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Pasztellporral vagy kiemelővel még fokozottabban kifejezheti a fiziognómia oldalfelületeit. A négyzet alakú arcát alacsony arccsont jellemzi.

A vizuális korrekció alapelvei közé tartozik a homlok temporális részére és a homlok felületére felvitt sötét pírral történő kezelés. Vizuálisan csökkenti az arccsontokat, és vizuálisan megemeli őket, hogy elsötétítse az alattuk lévő területet.

Fejezze be a kontúrozást szimmetrikus kiemelések létrehozásával az állon és az elülső felület közepén.

Háromszög alakú arccal rendelkező lányok számára javasoljuk, hogy hajtsák végre a sötétítést:

 • hajszál növekedési vonalak;
 • alsó állcsont;
 • állcsúcs;
 • az orr szárnyai.

Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módjaUgyanakkor a szem körüli területek, az orrnyereg és az álla középső része felderül. Használjon pasztell port vagy hasonló színű kiemelőt. Az arccsontok ideális formája és magas helyzetük a hosszúkás arc tulajdonosaira jellemző.

Természetes szépségük hangsúlyozása érdekében ajánlott számukra az áll, az orcák és a szem alatti sötétedés minimalizálása. Az orrnyerget és a homlok közepét fehér porral könnyítik meg. A sötét bőrű lányok esetében az ellenkezője érvényes. A fő feladat egy kifejező ellentét létrehozása.

Feladatok

Speciális torna komplexek vannak az arc számára, amelyek csökkentik a vizuális aszimmetriát, hangsúlyosabbá teszik a kontúrokat és kisimítják a finom ráncokat. Az ilyen gyakorlatok korrekciós fókuszúak. Feszességet és rugalmasságot kölcsönöznek a bőrnek, tonizálják az arcizmokat és egészséges árnyalatot adnak az arcfelületnek. Ennek a zónának az izmai ugyanúgy alkalmasak az edzésre, mint a has vagy a bicepsz izmai.

Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

A meglévő technikák célja a szubkután keringés fokozása. Rendszeres megvalósításuk nagyobb áttekinthetőséget ad a körvonalaknak, csökkenti a lipidréteg térfogatát, elősegíti az izomtömeg erősödését és felépítését, ami az arcot faragottabbá teszi.

A speciális arctorna eltávolítja a ptosist és összehúzza az arcát. Vannak olyan technikák, amelyek kifejezetten az arccsontok korrekciójára irányulnak. A mandibuláris izmok előre és oldalra gyakorolt ​​mozgása a rágóizmok megerősítését szolgálja, amelyek részt vesznek az arc ovális kialakulásában.

Feszültséggel mosolyog az arc központi részébe. Az ujjak edzőként használhatók, amely nyomást gyakorol az oldalfelületekre, az arccsontokra és a szájzugokra, hogy külső ellenállást érjen el.

Carol DiMaggio által kifejlesztett hatékony torna komplexum az arc számára. Ez magában foglalja a rendszeres, hosszú és ismételt ismétlést. Az eredmény 6 hónap után kezd megjelenni. Az arccsontok (ahol az arcukon elhelyezkedésüket a megjelenés típusa határozza meg) lehetővé teszik az alakjuk meghúzását és helyesbítését.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

A DiMaggio technika a következő lehetőségeket kínálja az arcizmok edzésére:

 1. Nyissa ki a száját szélesre, és nyomja az ujját az áll közepére.
 2. Nyújtsa mosolyogva az arcát, ajkait a fogához nyomja.
 3. Nyissa meg a száját széles mosollyal emelje fel az arcát és az alsó szemhéját.
 4. Helyezze a mutatóujjakat a szemüregek külső sarkaiba, a többit tegye az orr hátsó részére.A középső ujjakkal mérsékelt erővel nyomja a homlokfelület közepére.

A műveleteket legalább 15-ször meg kell ismételni egy megközelítéssel. A torna komplex nem megfelelő teljesítése káros lehet - duzzanatot és ráncokat okozhat.

Plasztikai műtét

Az arccsontok alakjának korrekciója sebészeti módszerekkel a célterület konfigurációjának megváltoztatására szolgál az esztétikai jellemzőinek javítása érdekében. A műanyag festése a párosított csontok méretének csökkentését szolgálja.

A technika a szövetek részleges eltávolítását biztosítja őrléssel vagy befelé történő elmozdítással - redukcióval vagy oszteotómiával. A műtét általános érzéstelenítéssel történik. A műtéti eljárás több órát vesz igénybe, és hosszú gyógyulási időszakot igényel.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

A műanyag festése:

 • növekvő;
 • körvonal;
 • liposzkóp;
 • beültetés.

Minden technikának egyedi különbségei vannak és a magatartás jellemzői. A szilikon implantátumok elhelyezését mandibuloplasztikának nevezzük. Az arccsontok műtéti korrekciójának másik gyakori módszere Bish csomóinak amputációja - speciális zsíros képződmények az arcon.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

A technika lehetővé teszi az elülső felület csökkentését. A műtéti beavatkozást csak 25 év feletti lányoknál végezzük. Korábbi életkorban lehetséges az arccsontok konfigurációjának természetes módon történő megváltoztatása.

Az eljárás veszélye abban rejlik, hogy a vázszerkezeti funkciót ellátó szerkezetek eltávolítása után az arcok összeomlása több éven át fennáll.

Az arccsontok kijavításához ellenőrző emelést végeznek. A módszer lényege, hogy megemelje az arcát. A műveletet felületesen vagy mélyen hajtják végre. Az első viszonylag kisebb korrekciót biztosít egy vékony zsírréteg eltávolításával az arcok belső felületéről és az epidermisz meghúzásával.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

A mély ellenőrző emelést az izmos váz kidolgozására tervezték, amely hosszú távú és stabil eredményt ad, de jár együtt az arcideg károsodásának kockázatával, ha a plasztikai sebész tapasztalatlan.

Az arccsontok (ahol az arcon helyezkednek el, meghatározza a korrekciós módszer választását) szimmetrikus csontok, amelyek dimplectomiával átalakíthatók. Gyakran azok a lányok, akik mosolyogva szeretnének csábító gödröket szerezni, miközben mosolyognak, gyakran ehhez a plasztikai műtéthez folyamodnak.

A műtétet helyi érzéstelenítésben végzik... A reszekció befolyásolja a nyálkahártyákat és azt a területet, ahol a zigomatikus izom található. A gödröcskék kialakulásához speciális műtéti fonalat használnak, amely összehúzza a lágy szöveteket.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Egy hónapon belül még a nyugodt állapotban is észrevehetők az arcon fellépő kis mélyedések. Az izomszerkezetek normál funkcióinak helyreállítása után a gödröcskék csak mosolyogva jelennek meg. Az eljárás visszafordíthatatlan. a jövőben megszabadulni a hatástól nem fog működni.

Kontúr orrplasztika

Az injekciós technika magában foglalja az arc természetes oválisának megváltoztatását, beleértve a zigomatikus részt is, speciális töltőanyag-készítmények bevezetésével. Lehetővé teszi a megjelenés traumatikus műtét nélküli átalakítását.

Injektálható gyógyszereket adnak:

 • transzdermális;
 • subdermális;
 • a nyálkahártyába;
 • intradermális.

A kontúr orrplasztikához megnövelt sűrűségű gél töltőanyagokat használnak hialuronsavval vagy kalcium-hidroxi-apatittal. A munkamenet legfeljebb 5-10 percet vesz igénybe. A fájdalomcsillapítás a legtöbb esetben nem szükséges.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

A gyógyszer injekciónkénti fogyasztása nem haladja meg a 0,5-1 ml-t, a kontúr rhinoplasztika eljárásának algoritmusa:

 1. Az injekció helyét előzetesen megtisztítják a kozmetikumoktól, zsírtalanítják és antiszeptikus oldattal kezelik.
 2. Szükség esetén alkalmazzon lidokain alapú érzéstelenítő gélt.
 3. A töltőanyagot vékony tűvel helyezzük be az orrszeptumba vagy a szaglószerv szárnyaiba.
 4. Minden injekció után a kozmetikus nyomó mozdulatokat hajt végre a gyógyszer egyenletes eloszlása ​​érdekében.
 5. Az eljárás befejezése után a bevezetési területet ismét fertőtlenítő oldattal kezeljük.

A kozmetikai manipulációt követően a rövid távú szöveti ödéma és az enyhe szubkután véraláfutás normálisnak tekinthető.

Előnyök és hátrányok

Az arccsontok alakjának korrigálásának minden módszerének megvannak a maga előnyei és hátrányai. A sminkkel történő korrekciót a legegyszerűbb lehetőségnek tartják minden lány számára. Előnyei az otthoni teljesítmény képességében rejlenek.

A hátrányok között szerepel a korrekciós hatás rövid időtartama és a kozmetikumok napi alkalmazásának igénye.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Az arcra vonatkozó fizikai gyakorlatok komplexuma, az úgynevezett arcépítés lehetővé teszi, hogy:

 • megszabadulni a testfeleslegtől;
 • húzza meg az ovális;
 • tegye tisztábbá és kifejezőbbé a kontúrokat;
 • növeli a bőr feszességét és rugalmasságát;
 • megszünteti a repüléseket;
 • javítja az epidermisz árnyékát;
 • kisimítsa a nasolabialis redőket.

Ennek a korrekciós módszernek a hátrányai a napi gyakorlatok szükségessége és a sok kimerítő ismétlés. Az arctorna technikájának be nem tartása ráncok kialakulásához vezethet.

A plasztikai műtétek lehetővé teszik a hosszú távú és fenntartható eredmények elérését, a kontúr ovális körvonalainak létrehozását, a bőr hatékony meghúzását.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

A műtéti beavatkozás hátrányai a következők:

 • a szövődmények kockázata;
 • fokozott trauma;
 • a helyreállítási időszak időtartama;
 • az eljárás magas költsége;
 • az ellenjavallatok jelenléte.

A kontúr orrplasztika kozmetikai módszerekkel hatékony korrekciót biztosít minimálisan invazív módon.Az arccsont az arc, a fotó, az anatómia, az elkészítés módja

Előnyei:

 • nincs hosszú távú rehabilitáció;
 • a légzési funkciókat nem befolyásolja;
 • nincs látható interferencia jele;
 • a végrehajtás sebessége;
 • az alkalmazott injekciós gyógyszerek bizonyított biztonsága.

A hátrányok között szerepel a foglalkozás és az egész tanfolyam magas költsége, az időszakos ismétlés igénye. Az arccsont párosított csont, amelynek alakja diétás táplálkozással és speciális masszázsokkal korrigálható. Az étrend és a technikák attól függenek, hogy ezek az elemek hol helyezkednek el az arcon, és milyen eredményt szeretne elérni.

Arccsont smink videó

Az arccsontok helyes kiemelése:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj