A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A nők széles orra gyakran okozza a saját megjelenésükkel való elégedetlenséget. A lányok enyhe, aránytalan szerve egyediséget kölcsönöz az arcnak, de sokan úgy vélik esztétikai hiba... A helyzet többféleképpen is korrigálható anélkül, hogy műtéti beavatkozást igényelne.

Széles orr, megkülönböztető jegyek

Az orr méretét a hegy, a hát, a gyökér és az alap egymáshoz viszonyított aránya határozza meg. Egy szerv akkor tekinthető nagynak, ha hossza meghaladja az egész arc hosszának egyharmadát. Az idegenek felfogását befolyásolhatja az orr magassága és szélessége.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

Vizuálisan a szerv nagynak tűnik, ha az orr háta arcának síkjához viszonyított arány meghaladja a 35 ° -ot. Leggyakrabban egy személy ebben az esetben mély (elsüllyedt). A vizuális mellett van egy tudományos módszertan, amely lehetővé teszi a légzőszerv méretének meghatározását.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika
A modern popkultúra sztárjának, Rihannának is széles az orra, de a többi arcvonása kevésbé teszi észrevehetővé megjelenésének ezt a tulajdonságát.

Az antropológiában az "orrindex" kifejezést használják (az orr szélességét elosztjuk a hosszúsággal, az eredményt százalékban fejezzük ki).

Egy szerv akkor tekinthető nagynak, ha az eredmény:

 • 80-100% - kamarin;
 • 100% és magasabb - hiperhamerinia.

Nagy orr gyakran található a mongoloid vagy a negroid faj képviselőiben. A szerv alakja néha öröklődővé válik. A méret az ember öregedésével is változhat.

Mikor van szükség az orr alakjának korrekciójára?

Feltételesen az orrkorrekció indikációi 2 típusra oszthatók:

 • orvosi;
 • esztétika.

Az első kategória a következőket tartalmazza:

 • törések;
 • fagyás;
 • égési sérülések;
 • sérülés.

Vegye figyelembe az esztétikai jelzéseket:

 • az orrszeptum görbülete;
 • szabálytalan testalkat;
 • a hát szűkülete;
 • széles orrú "burgonya";
 • púp jelenléte.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

Orrplasztikát végeznek, ha orvosilag indokolt. Az eljárás lehetővé teszi a légzés helyreállítását és az anatómiai szerkezet visszaadását a szervbe.

A széles orr gyors maszkolásának módjai műtét nélkül

A lányok széles orra műtét nélkül vizuálisan csökkenthető. Az álcázás leggyorsabb módszere az orgona alakjának árnyékokkal történő játékának tekinthető. Minden nő vizuálisan csökkentheti az orra méretét, ha rendelkezik bizonyos képességekkel.

Először is ki kell választania egy alapozót, amely a legközelebb áll a bőrszínéhez. Az árnyék létrehozásához további 2 eszközre lesz szükség: az egyik sötétebb, a másik világosabb, mint a bőr.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika
A lányok széles orra kozmetikumokkal korrigálható

Az alapterméket textúra alapján választják ki. Lehetőleg sűrűnek és természetesnek kell lennie. Ha egy nő arcán öregségi foltok vagy szeplők vannak, akkor külön kell őket maszkolni. Ebben az esetben mattító alapot visznek fel a bőrre.

Smink a széles orr elrejtésére

A lányok széles orra segít elfedni a sminket. Ha a sötétítési technikát alkalmazzák, akkor először is a bőrtípusnak megfelelő kontúrt kell választani.A szakértők azt javasolják, hogy kezdjék a púderrel: jól illeszkedik és könnyen árnyékolható.

Az árnyékvetés során természetes sörtéjű kefét kell használnia - csak ebben az esetben lesz az átmenet a legsimább. A világítószernek 2 tónussal világosabbnak kell lennie, mint a bőr, a sötétítéshez - 1 tónussal sötétebbnek.

A bőrt megfelelően elő kell készíteni a kontúrozásra: először meg kell tisztítani és meg kell hidratálni, majd egy alapot kell felhordani (könnyű alapozó vagy korrektor). Az alap vizuálisan kiegyenlíti a hangot és elrejti az érdességet. Ezt követően por kerül alkalmazásra (tanácsos nem krémes textúrákat használni).

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

Az önbarnító segítségével vizuálisan is csökkentheti az orrát: tiszta arcra kenik, és finoman árnyékolják.

Kontúrozás előtt meg kell határozni az orr helyes alakját. Ehhez a megjelenés részletes elemzését végzik, meghatározva a szükséges arányokat. A terméket vékony vonalban viszik fel az orrhídra. Szélessége nem haladhatja meg az 5 mm-t. A többi simán sötétedik és jól árnyékolódik. Kontúrozás után az orr karcsúbb és vékonyabb lesz.

Váltó hangsúly

Vizuálisan az orr kisebbnek tűnik, ha az ékezeteket helyesen mozgatják. A sminkesek javasolják az ajkak kiemelését. szem és szemöldök. Kiemelheti az arccsontokat is. Az ajkak és a szemek hangsúlyozásához használjon ragyogó rúzsokat és szemceruzákat. Egy dolgot ki kell emelnie, különben a smink vulgárisan fog kinézni.

Az arccsontokra helyezett hangsúly segít elterelni a figyelmet a széles orrról. Használhat bronzosítót vagy pirosítót. A sminkesek azt tanácsolják, hogy ne használja a csillogó port. A csillogó termékek éppen ellenkezőleg, kiemelik a hibákat. A széles orrú lányoknak egyértelműen meg kell határozniuk a szemöldöküket. Enyhén meghajlítva lekerekített alakot adhat nekik.

Helyes frizura

Bármely személy testrészei aszimmetrikusak. A széles orr megfelelő frizurával maszkolható. Sminkkel és kiegészítőkkel kombinálva a hiba szinte láthatatlan lesz. A rövid hajvágás nem alkalmas a széles orrú lányok számára. A „tökéletlen” arcvonásokra összpontosítanak. A terjedelmes, "lépcsőzetes" frizurák segítenek a hangsúly áthelyezésében.

Hosszúkás arc

A nagy orrú és hosszúkás arcú lányoknak gondosan meg kell választaniuk a frizurát. A hosszú egyenes frufru ebben az esetben nem megfelelő. A szakértők javasolják az előnyök kiemelését és a hátrányok kijavítását ferde aszimmetrikus frufru segítségével.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

Tartózkodnia kell:

 • sima szálakból;
 • az egyenes fürtökből egy terjedelmes koronával kombinálva;
 • közvetlen elválásból;
 • frufru nélküli frizurától.

A frizurák és a rövid haj formázása nem alkalmas nagy orrú nők számára.

Előnyben kell részesíteni a közepes hosszúságú hajvágásokat:

 • Aszimmetrikus bob. A rongyos vágás élesebb körvonalat ad az arcnak. Az arccsont és az áll kiejtett.
 • Sesson. A fodrász alkalmas nagy orrú és hosszúkás arcú lányok számára. A frufru ívelt, a szálak hossza eléri az állát. A fürtök egyenesek. A fodrász kiemeli az arccsontot és a homlokot.

Hajvágás hosszú hajra:

 • Hajnal. A lépcsőzetes frizura rejtélyt és nőiességet ad a megjelenéshez. Az összegömbölyödött zárak az arcra hullanak, és elvonják a figyelmet a széles orrról.
 • Hosszú kaszkád. Kerülni kell a középső elválást és az egyenes fürtöket. Az első réteg az állból indul. A frufru lehet egyenes vagy aszimmetrikus. A fürtök kissé hullámosak és gondatlanul stílusosak.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

Stílusoláskor a szakértők azt javasolják, hogy fényhullámokat hozzanak létre, vagy a tippeket kissé hajlítsák befelé. A rögzítéshez habokat és habokat használnak.

Vékony arc

A megfelelően megválasztott fodrász lehetővé teszi a vékony arc kissé lekerekítését.

A szakértők javasolják, hogy tartózkodjanak az alábbiaktól:

 • ferde frufru;
 • ultrarövid hajvágás; egyenes szálak hátra fésülve;
 • egyenes elválás;
 • lófarok.

Vékony arcú nők számára buja fürtökkel ellátott frizurák alkalmasak. A szálakat általában a homlokra és az arc közelébe fektetik.

Népszerű lehetőségek:

 • Hosszúkás Bob. A fodrász hozzáadja az eredetiséget és a kifinomultságot.A fej hátsó része rövidebb, az elülső szálak hosszúak.
 • Vízesés. Az elülső szőr kissé eltakarja az arccsontokat, a fej hátsó részén a szálak néha elérik a lapockákat. A fodrász többszintű, a stílus segít a hangerő elérésében.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A fodrász típusától függetlenül a szakértők egyenes frufru viselését javasolják, amelyek a szemöldökig mennek. Ez segít összpontosítani az arccsontokra és az állra.

Kerek arc

A rövid frizurák alkalmasak pufók lányok számára. Az ilyen típusú hajvágások lehetővé teszik az arc vizuális szűkítését.

Népszerű lehetőségek:

 • Réteges hajvágás. Ez lehet kaszkád vagy hajvágás bármilyen sorrendben. A fő jellemző a szakadt végek és a ferde frufru. A hajnak kissé el kell takarnia az arccsontot, és kissé az áll alá kell esnie. A színezés vagy a kiemelés jól mutat az ilyen típusú hajvágásoknál.
 • Bab. A szálaknak közvetlenül az álla alá kell esniük; a fej koronája általában fel van emelve. A könnyű hullámok és a fürtök extra hangerőt adhatnak az amúgy is kerek arcnak. A frufru gyakran terjedelmes. A telepítés során enyhe "hanyagság" megengedett.
 • Tündér. A fodrász rendkívül rövidnek tekinthető. Lehetetlen, hogy a szálak elérjék az arcukat. Általában az oldalukra fektetik. A kötetnek a koronánál kell lennie. A frufru lehet ferde vagy aszimmetrikus.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A kerek arcú lányok nem mennek ultrarövid frufru mellett.

Szögletes arc

A rövid hajvágás nem alkalmas négyzet alakú arcú nők számára. A szakértők azt javasolják, hogy a hajat legalább közepes hosszúságúra növeljék. A könnyű gondatlanság, a fürtök és a lágy hullámok rejtélyt adnak a képnek. A lépcsőzetes vagy többszintű hajvágást tartják a legjobb megoldásnak.

Sima frizurát (klasszikus fonat, lófarok, konty) nem szabad választani. A stylistoknak azt javasoljuk, hogy hagyják el az egyenes rövid frufruokat. Az ultrarövid frizurák kontrasztos színnel kiemelik a masszív állát.

A fodrász bármi lehet, a haj hosszától függően. A létra, a Cascade megadja a szükséges hangerőt. Az oldalsó elválás felhívja a figyelmet az ajkakra. A fodrász finom hajú nők számára alkalmas. A keratin kiegyenesítése elősegíti a fényes fényt.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

Az aszimmetrikus bob lehetővé teszi durva arcvonalak elfedését. A szálak kissé meghajlítottak egy kerek fésűvel és hajszárítóval. A fej hátsó részén található térfogat segít létrehozni egy vasalót. A természetesen hullámos hajat lófarokba gyűjtik és hajtűkkel rögzítik. Néhány szál maradt a templomoknál.

A feszes fürtöket hajszárítóval vagy hajsütővel hozzák létre. Hosszú hajú nők számára hosszú bob, terjedelmes hullámú hajvágás és oldalsó elválás alkalmas.

Sikeres hajvágás

A lányok széles orrát a fodrász elrejti. A rövid frizurákat a legjobb elkerülni. A tollakkal vagy létrákkal díszített hosszú fürtök vizuálisan lágyítják az érdes arcvonásokat, és felhívják a figyelmet az oválisra és az állra. A szálak általában különböző hosszúságúak, fényhullámokat adhat a képhez. Ehhez használjon hajsütővasat vagy hajsütőt.

A szétválás folyamatosan felhívja a figyelmet az orrnyeregre. Az oldalsó elválás kisimítja az éles vonalakat. A frufruoknak aszimmetrikusaknak vagy kissé ívelteknek kell lenniük. A hígítás segít vékonyabbá tenni.

Hosszú hajúaknak

Nagy orrú és hosszú hajú lányok számára Shaggy frizurája megfelelő. Fő jellemzője a szándékos gondatlanság és enyhe kócosság. A szakadt szálaknak és a buja koronának köszönhetően érik el. A fodrász extra mennyiséget ad a finom hajnak.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A szálakat teljes hosszában marják és 90 ° -kal hátrahúzzák. Technikáját tekintve a frizura kissé hasonlít a létrára. A fodrász göndör hajon is elvégezhető. Ahhoz, hogy a frizurája stílusos legyen, hajformázó termékeket kell használnia a stílus során. A korona további kötetet kap egy kerek kefével és hajszárítóval.

Közepes hosszúságú

A középhajú hajvágás debütálása egyetemesnek tekinthető. A frizura alkalmas nagy orrú, kerek vagy négyzet alakú arcú nők számára. A fodrászhoz őrölt, aszimmetrikus vagy ferde frufru tartozik, amely kisimítja az éles vonalakat.Oldalsó söpört vagy egyenes opciók alkalmasak sovány nők számára.

A fürtök helyzetét és a szálak hosszát kívánság szerint modellezzük. A technika szempontjából a fodrász hasonlít egy kaszkádra. A haj többféle módon is formázható. A fürtök hajszárítóval és kerek ecsettel kapnak térfogatot. A végek általában göndörödnek.

Bob fodrász

A bob alkalmas rövid, közepes vagy hosszú hajú nők számára. A sokoldalú hajvágás még mindig divat.

A frizuráknak több fő típusa van:

 • Klasszikus. Négyszögletes, ovális arcú lányoknak megfelelő. A vonalak legyenek egyenesek, a szálak kissé lekerekítettek legyenek a vége felé. A haj hossza legtöbbször közepes (a vállig), a frufru vastag, egyenletes, egyenes.
 • Hosszúkás. A hajvágás lehetővé teszi a haj hosszának megőrzését. A frizura az arc és az arccsont oválisára összpontosít, amely lehetővé teszi egy széles orr eltakarását. Az egyenes hajú nőknek nem kell minden nap formázniuk a hajukat.
 • Bob Kare. Az arc körül a szálaknak hosszúkásnak kell lenniük, és a fej hátsó részét le kell nyírni. A fokozott festési technikával kifejezőbbé varázsolhatja a haját.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A közelmúltban egyre népszerűbb a "lábon" négyzet. A fodrász kecses, vékony nyakú és ovális arcú nők számára alkalmas.

Durranással

A cikkben leírt szinte minden hajvágás frufru. Nagy orrú nők számára aszimmetrikus vagy ferde lehetőségek megfelelőek. A frufru kissé középpontba kerülhet az orrhídon - ez segít a szemre és a szemöldökre koncentrálni.

kiegészítők

A kiegészítők használatával nemcsak az arcvonásokat hangsúlyozhatja, hanem el is rejtheti a lehetséges hibákat, például egy nagy orrot. Kísérletezhet fülbevalókkal vagy szemüvegekkel. A széles karimájú kalapok el tudják hívni a figyelmet az arcodról. A fejfedőnek kissé el kell takarnia a vállakat.

Fülbevaló

A fülek ugyanabban a síkban vannak az orrral, ezért a szakértők azt javasolják, hogy összpontosítsanak rájuk. Ajánlatos lemondani a kis fülbevalókról, előnyben részesítve a nagy, fényes kiegészítőket. Alakjukban hasonlíthatnak a gyűrűkhöz vagy a vékony szálakhoz.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A szaküzletekben tollal vagy műkővel díszített fülbevalókat vásárolhat. A szokatlan alakú kiegészítők (négyzet, rombusz, sokszög) segítenek elterelni a figyelmet egy nagy orrról.

Szemüveg

A szemüveg vizuálisan is csökkentheti az orr méretét. Előnyben kell részesíteni a téglalap alakú vagy ovális keretű kiegészítőket. Kívánatos, hogy a lehető legragyogóbb legyen: fehér, piros, arany.

A nagy peremű, széles híddal ellátott szemüveg kettéválasztja az orgonát, és kisebbnek tűnik. A szakértők azt tanácsolják, hogy gyengén látó emberek váltsanak kontaktlencsére. A szemüveg, még ha vékony keretben is van, önmagára összpontosít.

Az orr korrekciójának műtéti módszerei

A nők és a lányok széles orrát műtéttel korrigálják. Leggyakrabban ez egy műtét - orrplasztika.

Az orrplasztika egy szélsőséges intézkedés, amelyet számos jelzés kísér a következőkre:

 • aszimmetrikus, rendellenesen elhelyezkedő orrlyukak;
 • egy szerv görbülete mechanikai sérülés miatt;
 • vékony vagy görbe orrszeptum, amely légzési problémákat okoz.

Az a személy, aki nem elégedett az orr alakjával, orrplasztikához folyamodhat.

A gyermekek életkorát a műtéti beavatkozás ellenjavallatának tekintik. Ennek oka a porc törékenysége. Ha a műtétet gyermeken hajtották végre, akkor az orrplasztika után a szövődmények kockázata meglehetősen magas. Az érett kort is abszolút ellenjavallatnak tekintik: a 40 év feletti sebészek általában nem hajlandók elvégezni.

Képek az orrplasztika előtt és után

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A krónikus kórképeket korlátozásnak tekintik:

 • vérzékenység;
 • súlyos vese- vagy májkárosodás;
 • nemi úton terjedő betegségek (beleértve a szifiliszt, a gonorrhoea, az AIDS);
 • tuberkulózis;
 • cukorbetegség.

Az orrplasztikának számos előnye és hátránya van.A műtét után a beteg önbizalomra tesz szert. A szégyenkezés hiánya mások előtt a fő előnynek számít. A hátrányok közé tartozik a helytelenül végzett műtéti beavatkozásból eredő légzési elégtelenség.

A széles orrú lányoknak kétféle műtétet kínálnak:

 • háttámla korrekció;
 • szárnykorrekció.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

Az első típusú műtéti beavatkozás számos korrekciós módszert foglal magában: ha a hát magas, akkor megrövidül, a rövid meghosszabbodik, a széles pedig keskenyebbé válik, kiszorítva a porcot.

Az orrszárnyak korrekciója aszimmetrikus vagy széles orrlyukú emberek számára javasolt.

Az orrplasztikát kétféleképpen végezzük:

 • az orrnyílások meghúzása;
 • a felesleges szövet eltávolítása.

Egy kis varrat maradhat a vágásnál.

Az orrplasztikának két módszere is van (beavatkozás típusa szerint):

 • nyisd ki;
 • zárva.

A nyílt plasztikai műtét a szervszövet boncolásával jár, lehetővé téve a belső struktúrához való hozzáférést. A műtét utáni hegek jobban észrevehetők. Zárt műanyaggal élvágások készülnek. A műtét után gyakorlatilag nincs heg: a műtét során az artériák nem károsodnak.

Az esztétikai hibák kiküszöbölésére a zárt orrplasztika alkalmasabb. A széles orr csökkentése érdekében lézeres beavatkozást végeznek.

A műveletnek számos előnye van:

 • rövid rehabilitációs időszak;
 • az ödéma szinte teljes hiánya;
 • minimális a vérzés kockázata;
 • a legpontosabb és leggyorsabb szöveti kivágás.

A lányok orra széles. Mit kell tenni, hogyan lehet megszabadulni, az orrplasztika

A legtöbb esetben a betegek 12–24 óra elteltével térhetnek haza. A szövődmények kockázatának minimalizálása érdekében rendszeresen meg kell dolgozni a varratokat és be kell tartani a gyengéd rendet. A rehabilitációs időszakban nem látogathatja a medencét, viselhet szemüveget, nem vehet igénybe napfürdőt és nem terhelheti túl a testet.

A lehetséges szövődmények közé tartozik a hematoma, az ödéma és a hipertrófia. A zúzódások 45-60 napon belül önmagukban elmúlnak. Megfelelő kezelés esetén a hipertrófia 2 hét alatt eltűnik.

Mennyibe kerül egy nagy orr összehúzása?

Az orrplasztika költségei a sebész végzettségétől és a klinika helyétől függően változhatnak.

Árak Oroszország különböző városaiban:

VárosMűködési költség
Moszkva és Szentpétervár, Moszkva régió, Szentpétervár150 000-500 000 rubel
Kemerovo és régiója50 000–250 000 rubel
Novoszibirszk és a régió60 000–150 000 rubel
Krasznodar és régió50 000-150 000 rubel
Rosztov és régió70 000-190 000 rubel.
Krasznojarszk és régió52 000-180 000 rubel.

A lézeres orrplasztika költsége 200 000 és 250 000 rubel között változik. A magas ár ellenére ezt a módszert biztonsága miatt meglehetősen népszerűnek tartják.

A nők és a lányok széles orra injekcióval csökkenthető. Szilikont, hidrogélt vagy hialuronsavat tartalmazó töltőanyagokat szubkután injektálunk. A korrekciós hatás 36-48 hónapig tart.

Széles orrcsökkentő videó

Széles orrplasztika:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj