Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A "szépséglövések" injekcióinak összehasonlítása

Nem titok, hogy jelenleg a modern kozmetikai eljárásokat nemcsak a Botox, hanem annak analógjai - a Dysport, a Relatox - segítségével is elvégzik, amelyek bizonyos szempontból meghaladják az elődöket.

Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlításaÚj gyógyszereket hoztak létre a hatékonyság és a hatás mértékének javítása érdekében, valamint az esztétikai plasztikai kozmetológia számos tényezőjének egyik fő tényezője - a szolgáltatások költségei.

Miért fontos tudni, hogy melyik a jobb: Botox vagy Relatox?

Sok beteg, aki a kozmetikai eljárások mellett döntött, nem tudja, melyik gyógyszer előnyösebb a "szépséginjekciók" injekcióinál: Botox vagy Relatox? Mi a jobb, ha egy adott esetben választunk?

Ezen alapok összehasonlításához elemeznie kell a "szépséginjekciók" 2 modern készítményének minden szempontját és jellemzőjét.

Ha szinte mindenki hallott a Botox-ról, akkor a Relatox egy új, kevéssé ismert gyógyszer. A Relatox egy új, hazai gyártású gyógyszer, amely minden tesztet és ellenőrzést sikeresen teljesített, és a Botoxszal együtt használják az arcfiatalítás esztétikai eljárásaiban.

Mondhatjuk, hogy ez bizonyos mértékben a Botox analógja. De az orosz piacon ezt a gyógyszert már aktívan használják a szépségszalonok. A gyógyszert 2014 óta használják a gyakorlatban.

Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása

A Relatox emellett egy rendkívül hatékony tanúsított orvosi termék, amely a kezdetek óta számos oroszországi klinikán alkalmazható.

A fő különbségek a Botox és a Relatox között

Hogyan lehet választani a két gyógyszer egyike mellett, hogy megtaláljuk a választ a fő kérdésre - melyik jobb, mint a Relatox vagy a Botox? A gyógyszer kifejlesztésekor az American Botox-on alapult. De a tudósok megpróbálták jobbá tenni gyógyszerünket, a Botox hátrányai alapján.

Bizonyos szempontból a Relatox megkerülte a Botoxot, de nem mindenben. A Relaxox kevésbé valószínű, hogy kellemetlenségeket okozna a szervezetben, és az injekció után jelentkező zúzódásokkal járó duzzanat nem fog zavarni.

Egy másik különbség a Botox-tól a hatás időtartama. A hazai gyógyszer hatása több hónapig tart tovább, mint a Botoxé. A gyógyszereknek még mindig nagyon sok különbség van, de ehhez szükség lesz a gyógyszerek szerkezetének elmélyítésére.

Az alapok közötti fő különbségeket az alábbi táblázat mutatja:

Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása

Mit tartalmaz a Relatox gyógyszer összetétele

A Relatox fő összetevője a neurotoxin A. A Botox létrehozására is használják. De a gyógyszer, amely az úgynevezett közeg, eltér a Botox-tól.

Orosz tudósok úgy döntöttek, hogy a nátrium-kloridot állati eredetű termékre cserélik, amely zselatinból áll.

A Relatox az ajkak és az orr mély ráncaitól, a homlokán, a homlokráncok közelében lévő ráncoktól és redőktől, a szem közelében lévő szarkalábak megszabadulására, valamint a szájzugok megereszkedésére szolgál.

Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása
Hogyan működik a Relatox

A Relatox profilaktikus célokra is használható, a ráncok kialakulásának megakadályozására.

A Relaxox alkalmas az arc alakjának megváltoztatására, a nyak és még a dekoltázs fiatalítására is. A Relatox, csakúgy, mint a Botox, a túlzott izzadás elleni küzdelemre használható.

A gyógyszer hátrányai

De a Relatoxnak vannak hátrányai is. Amikor a Relatox-ot a szövetbe injektálják, az injekciók nagyon fájdalmasak. Emiatt beadáskor erős fájdalomcsillapítókat kell használnia.

További hátrány a függőség kialakulásának lehetősége a beteg számára. A legjobb elutasítani az ilyen szépséginjekciókat, ha allergiás reakció lép fel a gyógyszer bármely összetevőjével kapcsolatban, ezért a legjobb, ha használat előtt konzultálunk egy kozmetikussal.

Tilos a Relatox alkalmazása terhesség és szoptatás alatt is. A Relatox nem ajánlott 18 év alatti személyek számára.

Nem ajánlott krónikus betegségek esetén alkalmazni, amelyek súlyosbodtak az injekció beadásának ideje alatt, a fertőző betegségek, a vérbetegségek, valamint a bőrbetegségek időszakában.

Szolgáltatási költség a Relatkos használatával

Egy másik különbség a Relatox és a Botox között a gyógyszer költsége. Érdemes tudni, hogy a Relatox gyógyszer nem kapható a szokásos üzletekben, rendeljen az interneten. A Relatox gyógyszertárakban rendelhető.

Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlításaA Relatox használatával végzett eljárás költségei függenek az Ön régiójában érvényes áraktól, valamint a klinika szolgáltatásainak költségeitől, ahol kozmetikai eljárásokat fognak végezni.

Mindenesetre az orosz piacon a Relatox költsége alacsonyabb, mint bármely más analóg gyógyszeré.

A Relatox egy ampulla hozzávetőleges költsége 150-200 rubel között mozog. És az eljárás költsége körülbelül 15 ezer rubel.

Ha összehasonlítjuk a Relatox költségeit a Botox költségeivel, akkor egy Botox ampulla akár 500 rubelbe is kerül, és a szolgáltatással járó szolgáltatások költsége elérheti a 30 000 rubelt.

A "Botox" gyógyszer

A Botox egy amerikai szakemberek által kifejlesztett, baktériumokon alapuló gyógyszer - a clostridia, eredetileg azt tervezték, hogy bevezetik az orvosi területre, és csak ezután fedezték fel az injekció beadásának helyén fellépő izomlazító képességét.

Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása

Ezenkívül a Botox injekciókat a következő betegségekre írják fel:

 • Agyi bénulás;
 • Strabismus;
 • olyan betegségek, amelyeknél nagyfokú izomfeszültség jellemző.

Ez érdekes! A Clostridium fajok tisztított formájú baktériumai A típusú botulizmus vírusok, vagyis ez a vírus Botox injekciókkal található meg a szervezetben, de nem kell tartani tőle.

A Botoxot nemcsak a ráncok kisimítására és az arcon lévő szabálytalanságok eltávolítására használják, hanem az izzadás csökkentésére szolgáló eljárásokra is.

Az eljárás előtt a beteg megkeresheti az orvost azzal a kéréssel, hogy a szükséges területet érzéstelenítő krémmel kezelje.

Nem szabad mágikus azonnali hatást várni az eljárástól, a látható változások csak néhány napig jelennek meg, és 2-6 hónapig tartanak. A botox eljárások folyamatos végrehajtásával a szakértők megjegyezték, hogy az eljárások hatása tovább fog tartani, mint azok, akik egyszeri injekciókat végeznek.

Ez érdekes! Azok az emberek, akik nem rendelkeznek az orvostudomány bonyodalmaival, azon a véleményen vannak, hogy a Botox injekciók szigorúan tilosak a gyermekek számára, mivel ez veszélyezteti a mentális és fizikai egészségüket, de a Botox injekciókat agyi bénulásban szenvedő gyermekeknek adják be a görcsök kiküszöbölésére. Az ilyen eljárások 2 éves kortól megengedettek és szükségesek.

Botox összetétel

Figyelembe véve azt a kérdést, hogy melyik gyógyszer a jobb, fontos elemezni a gyógyszer összetételét.

A gyógyszert por formájában állítják elő, amelyet az injekcióhoz tovább hígítanak. Ennek az orvosi terméknek az alapja a hemagglutinin, más szóval, az A típusú botulinum toxin.

A segédanyagok közé tartoznak a kémiai összetevők, például a plazmaalbumin és a nátrium-klorid. Normál formájában a botoxot üveg ampullákban állítják elő.

A Botox hatóköre

Érdemes alaposabban megvizsgálni ennek a csodaszernek a hatókörét.

Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlításaElőször is, a gyógyszer leghíresebb módja a kozmetológia, nevezetesen a szépséginjekciók. Az arc javítása és a ráncok kialakulásának megakadályozása érdekében az engedélyezett életkor 25 év.

Ezzel a gyógyszerrel könnyen eltávolítható a ráncok az arc következő területein:

 • A szem közelében;
 • Homlok;
 • A szemöldök közötti ránc;
 • Arccsont és arc;
 • A nasolabialis redők területe.

Ebben az esetben nemcsak a fő ráncokat távolíthatja el, hanem a következő pozitív hatást is elérheti:

 • A szemöldök és az ajkak kontúrja jelentősen javulni fog;
 • A Botox pozitív hatással van a kettős áll csökkentésére;
 • Az erek hálója is eltűnik ezen eljárások kúrája után.

Az orvosok és a kozmetológusok a következő ajánlásokat fogalmazzák meg ezen injekciókkal kapcsolatban - a látható pozitív hatás elérése érdekében egy éven keresztül 4 hónap után Botox-kúrát kell elvégeznie, majd miután ez az időszak letelt, megengedett az injekciók számának csökkentése és a közöttük lévő időintervallum növelése, évente kétszer - ez a legjobb megoldás.

Fontos megjegyezni! Tilos az arc masszírozása a Botox-eljárás elvégzése után, a szakértők azt javasolják, hogy aktívan dolgozzanak a mimikával, mivel ez egyenletesen osztja el a Botox teljes összetételét.

A botoxot az ajkak mennyiségének és alakjának hozzáadására is használják. Korrekciót végeznek olyan problémák esetén, mint az ajak aszimmetriája, a vékony ajkak, a szabálytalan ajak alakja.

A szokásos eljárás 4 - 6 injekcióból áll, a hatás 3-4 nap múlva jelentkezik.

Ne feledje, hogy egy ilyen divatos kozmetikai eljárásnak, mint a botox a hajnak, semmi köze ehhez a gyógyszerhez.

A Botox alkalmazásának ellenjavallatai

Egy másik különbség a Relatox és a Botox között a korlátozások kisebb listája, mivel az ellenjavallatok felsorolása tartalmazza az onkológiát, a fehérje allergiás reakcióját, máj- és veseproblémákat.

Szigorúan tilos injekciós eljárásokat végezni ápoló és terhes nők számára. Hemofíliával az injekció beadása is tilos.

A Botox és Relatox injekciók eredményei

A Botox és a Relatox alkalmazásával végzett arcfiatalító eljárások után szinte lehetetlen meghatározni a látható különbségeket, mivel ezek szinte azonosak. Ahhoz azonban, hogy az olvasót megismertessük az eljárások hatásával, megadjuk fényképek a szépséginjekciók előtt és után.
Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlítása

A Botox injekciók költsége

Egy másik jelentős pont, amely segít kiválasztani, melyik a jobb - a Relatox vagy a Botox az eljárás költsége, átlagosan egy külföldi Botox gyógyszer ára 3000 és 30 000 rubel között kezdődik.

Relatox vagy Botox - melyik a jobb? A szépséginjekciók injekcióinak összehasonlításaA tanfolyam teljes költsége nemcsak az injekcióhoz használt gyógyszertől, hanem a klinika képesítésétől és presztízsétől is függ, amelyben megbízik az arcában.

A klinika, valamint az injekcióhoz való gyógyszer kiválasztásakor sokan hajlamosak azt hinni, hogy az emberek véleménye segít megoldani a dilemmát, ami jobb: Relatox vagy Botox?

Azok a betegek, akiket átestek az eljáráson, másként értékelik. A Botox néhány betegnek második fiatalságot és sok pozitív érzelmet adott.

A betegek egy másik része a közérzet hirtelen romlását és a fájdalmas érzések jelentkezését észleli közvetlenül az injekció beadása során. Valószínűleg ennek oka nem a rossz minőségű gyógyszer, hanem a szakemberek alacsony szakmai képzettsége miatt.

A kozmetikusok megjegyzik mindkét gyógyszer hatékonyságát és magas hatékonyságát, ezért egyszerűen nincs határozott válasz arra a kérdésre, hogy melyik gyógymód nyilvánul meg jobban az esztétikai kozmetológia eljárásaiban.

Felhívjuk figyelmét a Botoxról és a Relatoxról szóló videoklipekre

Mikor kell elvégezni a botox injekciókat. És amikor nem tudja beadni a botoxot:

A beteg személyes véleménye: Botox, előtte és utána, Botox injekciók, hatékonyság:

Relatox injekciók a homlokba. Hogyan történik az eljárás:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Natalia

  A Relatox sokkal olcsóbb, mint bármely külföldi analóg. A mínuszok közül csak az eljárás fájdalmasságát lehet megjegyezni, és az injekciók után a bőr enyhén duzzadt. De ezt más előnyök könnyen fedezik.

  Válaszolni
 2. Olga S

  Botox injekciókat végeztem. Örültem az eljárás gyorsaságának, egy héttel az injekciók után a bőr tökéletes lett, az izmok ellazultak és a ráncok eltűntek. Az arc fiatalabbnak tűnik.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj