Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

A pigmentáció jelenléte a testen és különösen az arcon összetett fogalom. Az egyes területek festését sértő patológiák megjelenése. A kellemetlen probléma kezeléséhez meg kell határozni a kialakulás okát. Csak így érhetjük el a kívánt eredményt.

Az arcon megjelenő öregségi foltok típusai

Egyes pigmentek felelősek az emberi bőr színéért: melanin, bilirubin, hemoglobin stb. Mennyiségük növekedése vagy csökkenése esetén hasonló problémák merülnek fel.

Számos fajta létezik:

 1. Szeplők... A pigmentáció leggyakoribb típusa. A világos bőrű emberek különösen fogékonyak rá. Hosszan tartó ultraibolya sugárzás hatására jelennek meg, ennek eredményeként a pigment a bőr különböző területein egyenetlenül gyűlik össze. Megjelennek az arcon, a nyakon, a mellkason, a karokon. Kicsitől barnáig terjedhet. Rendszerint hideg időszakokban eltűnnek vagy elsápadnak. Az életkor növekedésével intenzitásuk kisebb lesz.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás
 2. Nevi - foltok (anyajegyek), intenzív színű területek, sima élekkel. A megjelenés okai, akárcsak a pigmentáció más típusaiban, a festő sejtek egyenlőtlen eloszlása. A színezés gyengéd, bézstől barnáig, sötét tónusokkal. A szorongást az ilyen foltok növekedése okozhatja, lehetőség van az onkológiává degenerálódásra.
 3. Dyschromia a terhesség alatt... A terhesség alatti pigmentáció meglehetősen gyakran jelenik meg. A színintenzitás és a hely eltérő. Szülés után az ilyen foltok eltűnnek. De vannak olyan esetek, amikor maradnak, és akkor kozmetikai segítségre van szükség.
 4. Chloasma - nagy pigmentfoltok találhatók az arcon, és főleg fiataloknál fordulnak elő. Egyenetlen körvonalaik vannak, fokozatosan egyesülnek, és egy akaratlan alakú nagy foltossá válnak. A nyakon, a füleken lokalizálva. Gyakorlatilag nem mennek a nyakkivágásig. Ultraibolya fény alatt a méret növekszik. A hormonális egyensúlyhiány az ilyen foltok fő oka.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás
 5. Vitiligo - foltok, amelyek nem kezelhetők, mert nem teljesen értettek. Ritkán találtak. Albinizmusban szenvedő emberek (a vitiligo másik neve), nincsenek vagy részben vannak olyan sejtjeik, amelyek melanint termelnek. Ennek eredményeként elszíneződött (pigment nélküli) foltok képződnek. Ilyen foltok jelenlétében nem ajánlott, sőt gyakran tilos napsugárzás. Napfény hatására onkológiává fejlődhetnek.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

Az életkorral kapcsolatos pigmentációt külön megkülönböztetjük. Különböző méretű sötétbarnás foltok jellemzik. Túlzott napsugárzásnak vannak kitéve. Jellemzőjük, hogy semmilyen tényező hatására nem változtatják meg a színüket. Például, mint a szeplők az év bizonyos szakaszaiban.

Az életkorral összefüggő pigmentáció akkor nyilvánul meg, amikor a menopauza kezdete miatt megváltozik a hormonális egyensúly.

Ennek oka lehet a májműködés megszakítása is. Kioszt:

 1. Lentigo - az idősekben rejlő pigmentáció. Leggyakrabban azokon a helyeken jelennek meg, amelyek hosszan tartó napsugárzásnak vannak kitéve, helyenként a leégéstől. A menopauza idején a lentigo nő.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás
 2. Keratoma - kerek alakú, pikkelyes szerkezetű tábla. Többnyire szürke, sárgás árnyalatú. Lehetséges az onkológiai oktatássá történő átalakulás. Eltávolítása ajánlott.
 3. Foltos a pigmentáció (szenilis szeplők), megjelennek a vállakon, a kezeken.
 4. Xanthoma szemhéjak - foltok jelennek meg a szem alatt vagy a belső sarkokban.

A pigmentáció megjelenésének okai

Pigmentáció az arcon: az okokat és a kezelést (amelyet az alábbiakban tárgyalunk) szakember állapítja meg. Megjelenésük a bőr fokozott pigment megjelenésének folyamata.

A területek lehetnek világosak, vörösesek vagy sötétek. A forma egyenletes és egyenetlen. Örökletes vagy szerzett. Ilyen területeken a bőr szárazabbá, érdesebbé és hajlamosabbá válik a ráncok kialakulására.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

A pigmentáció gyakori okai:

 1. Átöröklés. Az örökölt fiatalon is megnyilvánulhat.
 2. Vitaminhiány. A melanint vitaminok segítségével is előállítják, hiányukkal a bőr érzékenyebb a külső negatív tényezőkre és barnás foltok jelennek meg.
 3. Az ultraibolya fény az ilyen megnyilvánulások fő oka.
 4. A terhesség, a szülés utáni időszak - a nő hormonális egyensúlyának változásai hatására merül fel.
 5. A belső szervek zavart munkája. Jellemzően a máj, a vesék, a gyomor.
 6. Foltok képződése a pattanások helytelen eltávolításának eredményeként.
 7. A hormonális egyensúly változása általában.
 8. Stresszes állapotok.
 9. Helytelenül kiválasztott kozmetikumok, amelyek összetevői allergiás megnyilvánulásokat okozhatnak.

Lehetséges-e véglegesen megszabadulni az öregségi foltoktól

Pigmentáció az arcon: az okokat és a kezelést szakképzett segítség segítségével állapítják meg, ha az okok valóban súlyosak. Ha a külső tényezők hatására foltok jelennek meg, ajánlott kenőcsök, krémek vagy olajok kenése, amelyek széles körben elérhetőek. A fő hangsúly a speciális kozmetikumok minőségén és a bőr egyéni jellemzőin van.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

A kozmetikai termékek mellett számos kozmetikai eljárást kínálnak a probléma kiküszöbölésére. Tartós hatásuk van.

Ezek tartalmazzák:

 • fototerápia;
 • kémiai peeling;
 • krioterápia;
 • lézeres peeling;
 • dermabrázió;
 • ultrahangos peeling.

Bőrvilágosító termékek használata

A bőrvilágosító termékek előnyei és hátrányai

Minden speciális ápoló terméknek vannak bizonyos előnyei és hátrányai. Az értékelés megadásához össze kell őket hasonlítani valamivel. Ebben az esetben az összehasonlítást az otthoni gyógymódokkal és a speciális kezelésekkel párhuzamosan kell elvégezni. A fehérítő termékek fő jellemzője, hogy hatékonyak, és az eredmény nem azonnal látható.

Pozitív oldalak:

 1. A krémek a speciális eljárásokhoz képest kíméletesebb módszer, a bőr mély rétegeiben nincs trauma.
 2. Praktikus használni, mindenhol használható.
 3. Teljesen megbirkózik a pigmentációval, párhuzamos bőrápolással.
 4. Egyes összetevők további hatással lehetnek a ráncok megszüntetésére, az irritáció eltávolítására.
 5. Elérhető versus speciális kezelések.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

Hátrányok a fehérítő termékek használatával:

 1. Várható eredmény legalább egy hét múlva.
 2. A felhasználás menete körülbelül egy hónap.
 3. Az összetétel veszélyes összetevőinek veszélye. Néhány mérgező alkotóelem allergiás reakciókat vagy akár károsodásokat is kiválthat.
 4. A házi gyógymódok viszonylag olcsóbbak, mint az ipari gyógyszerek.

Fehérítő termékek

Az összes ipari fehérítő krém három csoportra oszlik:

 1. Hozzájárulás a melanin termelés blokkolásához - mivel hatással vannak a melanocitákra, működésük gátolt és az újbóli megjelenés blokkolt.
 2. Világító hatással.
 3. Dupla funkcióval: könnyítés és akadály.

Az arc pigmentációjának kezelése csak az okok megállapítása után kezdődik.

Az ipari, speciális termékek széles választéka közül a következő népszerű krémeket különböztetik meg:

 1. Krém a Vichy cégtől - Vichy Idealia PRO... Egyesíti a hatékonyságot és a biztonságot (nincsenek káros összetevők). Az akció célja a sötét foltok és a sejttermelés eltávolítása. A készítmény tartalmaz: kombuchát, vizet (termikus), savat (szalicilsavat), adenozint. Alkalmas irritált, érzékeny, száraz bőrre.
 2. Evinal - az akció mindenféle foltra irányul. Használható napvédő termékek alatt. A kompozíció tartalmaz: placentát, petrezselymet, kukoricaolajat, körömvirágot.
 3. Elure a Syneron Medical-tól. A fő komponens a Melanozyme. Eltávolítja a pigmentet a bőrrétegekben. 2 csomagban állítják elő, és két szakaszban biztosítják a felhasználást: először az érintett területeket dolgozzák fel, majd az egész arcot a melanin teljes elpusztításához.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás
 4. Akhromin az Alen Mak-Bulgaria cég gyártja - akciója a melanin eltávolítását célozza a sejtekből. Hatékony a szeplőre. Terhes és érzékeny bőrű nők számára nem ajánlott. Mellékhatások várhatók: szárazságot okoz, kiütések és bőrpír jelentkezhet. Ne használja pattanások esetén, kizárja a gyermekek általi alkalmazást. Használat előtt forduljon szakkozmetikushoz.
 5. Klotrimazol - univerzális gyógymód a pigmentáció megszüntetésére. Gyulladás esetén hatékony. Viszonylag olcsó költség és magas felhasználási hatékonyság. Hipoallergénnek tekintik, de a gyógyszer összetevőire egyéni allergia lehetséges. Terhes nők számára nem ajánlott.
 6. Neoton ragyogás - könnyű textúrájú krém, különösen alkalmas érzékeny bőrre. Nyáron megelőző intézkedésként használható. Óriási napvédő. Édesgyökér, glikolsav és szalicilsavak a készítményben.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás
 7. Bielita Vitex aktívan eltávolítja a pigmentációt, képes még a sötét foltokra is hatással lenni. A készítményben lévő gyümölcssavak képesek eltávolítani a hámlasztott sejteket. Megelőző intézkedésként használható. A készítményben nincsenek káros összetevők.

Használati feltételek

Mivel a termékek speciálisak, meg kell ismerkednie az ilyen kozmetikumok használatának szabályaival:

 1. Használat előtt, még akkor is, ha a gyógyszer csak ártalmatlan összetevőket tartalmaz, meg kell vizsgálni az allergiás reakciókat. Vigyen fel egy bizonyos mennyiséget a kéz belsejére, és hagyja állni negyed órán át. Bőrreakciók nélkül megengedett a használata.
 2. Alkalmazás ősszel, télen és tavasszal történik, amikor a nap kevésbé aktív.
 3. Vigye fel a megtisztított bőrre vékony rétegben.
 4. Alkalmazza egyszer vagy kétszer, az utasításoknak megfelelően.
 5. Az otthoni fehérítő termékek párhuzamos használata megengedett.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás
 6. Korlátozza a napsütést és használjon további védőfelszerelést.

Kiválasztási szabályok

Vásárlás előtt alaposan tanulmányoznia kell a javasolt lehetőségeket, tanácsot kell kapnia és meg kell ismerkednie a krém összetételével.

Szabályok:

 1. Alapvető szabály, hogy a bőr személyes tulajdonságainak megfelelően kell választani. A komponensek tevékenysége a fehérítésre irányul, helytelen alkalmazás esetén nem kívánt mellékhatások jelentkezhetnek.
 2. Vegye figyelembe a kort, a méretet és a pigmentáció mértékét.

  Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás
  Az arc pigmentációjának kezelésére szolgáló módszer kiválasztásakor annak előfordulásának okai (öröklődés, gyomor-bélrendszeri betegségek, túlzott ultraibolya sugárzás stb.)
 3. Javasoljuk, hogy káros összetevők nélküli krémeket használjon, főleg magas természetes tartalommal, amelyek lágyítják a vegyi anyagokat.
 4. Ha gyors eredményt ígérnek, és a készítmény kojinsavat vagy hidrokinont tartalmaz, tartózkodnia kell a vásárlástól. Ezek a mérgező anyagok gyorsan hatnak és károsítják a bőrt.

Kozmetikai eljárások

Lézeres peeling

Az arcon lévő pigmentáció (az okokat és a kezelést szakember állapítja meg) kozmetikai könnyítő eljárással - lézeres hámlasztással - kiküszöbölhető.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

Két változatban hajtják végre, a lézer típusától és hatásától függően:

 • Az első szén-dioxidon - CO2 a lézeres peeling mély. Bizonyos beállítások mellett vághat szövetet;
 • Erbium - a lézersugár áthalad az erbiumon (kémiai elem), hatással van a keratinizált sejtekre, mély behatolás nélkül. A bőrt nem károsítja az expozíció.

Van hideg és forró lézeres felújítás - egy másik fajtákra osztás:

 • Hidegen a sejteket rétegenként távolítják el anélkül, hogy felmelegednének az alsó rétegek. Egyszerű hámlasztásként;
 • Meleg állapotban fő funkciója mellett a fiatalítás a kollagéntermelés serkentésével történik. Ez a módszer felmelegíti az alsó rétegeket.

Ultrahangos peeling

Az arc pigmentációját ultrahangos tisztítás segítségével az ok azonosítása után hajtják végre egy speciális készülékkel, amely bizonyos frekvenciájú hullámokat produkál, és ezek biztonságosak. A kezelés magában foglalja a bőr felső rétegeinek eltávolítását. Második eljárás ajánlott 2 hét után.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

Több szakaszban zajlik:

 1. A bőr kezelése vízzel (ásványi anyag), amelynek célja a bőr tisztítása.
 2. Kezelés olyan eszközzel, amely elősegíti a pórusok nyitását és megtisztítását.

Kémiai peeling

A felületes bőrégetés savak alkalmazásával: glikol, gyümölcs, triklór-ecetsav és szalicilsav. Koncentrációjának mértéke szerint megkülönböztetik őket: felszínesek vagy mélyek.

Felületes hámlás

Ha felszínes, gyenge gyümölcssav-koncentrációt alkalmaznak. Működési elv: az elhalt sejtek felső rétegének eltávolítása a pigmentációval együtt. A fő plusz a sérülés és a fájdalommentesség kis mértéke. Van némi égő érzés, és idővel a bőr hámlása figyelhető meg.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

Az eljárás után a fő szabály az új foltok kialakulásának elkerülése érdekében a közvetlen napsugárzás kizárása.

Mély hámlás

A mélyhámozást triklór-ecetsav vagy szalicilsav alkalmazásával végezzük. Ez traumatikusabb módszer, de segít hatékonyan megszabadulni a foltoktól, sőt az apró ráncoktól, kisimítja a bőrt és kiegyenlíti az arcszínt.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

Az eljárás előtt vizsgálatot végeznek, kiválasztják a hámlasztó szert, az érzéstelenítés szükségességét. Meg kell választani a megfelelő típusú hámlasztást és a hámozás utáni ápolást.

Dermabrázió

A dermabrázió egy mechanikus hámlás, amelynek során a bőr mély felújulása következik be. Nagyon kemény, de hatékony eljárás. Örökre segít megszabadulni a hibáktól. Az expozíció mélységétől és a használt felszereléstől függően többféle típus létezik. Az eljárást csak akkor hajtják végre, ha nincs gyulladás.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

Több szakaszban hajtják végre:

 • a szükséges területek tisztítása és jelölővel történő kiemelése;
 • érzéstelenítés;
 • elhelyezés jégtartályokon;
 • az őrlést a kiválasztott fúvóka segítségével hajtják végre;
 • fagyasztás speciális spray-vel a hámozott rétegek eltávolításához;
 • kötés alkalmazása a vérzés megállítására (mély őrléssel);
 • a gyógyulási időszak legfeljebb egy hónapig tart.

Fototerápia

Elősegíti a magas melanin pigment tartalmú sejtek pusztulását azáltal, hogy a bőrt infravörös sugárzásnak teszi ki különleges hosszúságú.A folt, elfogadva a fényhullámot, világosabb árnyalatot kap, és hamarosan teljesen eltűnik. A módszer fájdalommentes: a foltok eltűnnek a bőr károsodása nélkül. Ez a módszer magában foglalja a pigmentáció megszabadulását több eljárás során.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

Szakasz:

 • a bőr típusát, az elváltozás mélységét vesszük figyelembe A kezelés időtartama, a sugárzás típusa megállapításra kerül;
 • az ellenjavallatok hiányának megállapítása;
 • az eljárás során szemüveget tesznek a szemre, hogy megvédjék őket az égési sérüléstől;
 • a tisztítás folyamatban van;
 • érzéstelenítő és hűtő gél felvitele;
 • a készülék segítségével impulzusokat dolgoznak fel, a melanint megsemmisítik és hámozással elválasztják;
 • nyugtató bőrpír enyhítő hatású hidratálás.

Krioterápia

A módszer alapelve a foltok eltávolítása folyékony nitrogén hatására. A folttal érintkezve a felületi sejtek megsemmisülnek, és ezzel egyidejűleg a helyreállítást stimulálják. Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolításMivel a bőr sérült, egy ideig vörösség figyelhető meg.

Az eljárás következő szakaszait különböztetjük meg:

 • tisztító területek;
 • nitrogénnel, spray-vel vagy bottal (pamut) történő kezelés;
 • a terület felfújt, néhány nap múlva csökken, hámlás következik be.

Fehérítés szalonokban

A fehérítést mechanikus, lézeres és kémiai hámlasztással végezzük.

A hagyományos orvoslás módszerei

Az arc pigmentációja (az okok és a kezelés bizonyos esetekben önmagukban is megállapíthatók) hatékonyan megszüntethetők népi módszerekkel. A probléma megszabadulásának minden modern módszerét széles körben használják. De korábban, ilyen eljárások hiányában, a nők rögtönzött népi módszerekhez folyamodtak, és meglehetősen hatékonyan megbirkóztak vele.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

A hatékony jogorvoslatok a következők:

 1. Citromlé. Keverjen össze egy kanál levet folyadékkal (10 evőkanál), és törölje le. Maszkként: a tejet és a levet egyenlő részekben keverje össze 20 g élesztővel.
 2. Uborka leve. Használjon rendszeres dörzsölést. Az uborkát reszeljük le, a lé után a zabkását maszkként használjuk. Vékony szeletekre vágható és az arcra teríthető. Egy ilyen termék nemcsak ragyog, hanem hidratál is.
 3. Petrezselyemzöld. Forraljon petrezselymet és törölje naponta az arcát. Tónusos hatás érdekében készítsen jégkockákat a húslevesből. Télire készítsen petrezselyem ágakat, és ha szükséges, készítsen kozmetikai jeget.
 4. Dinnye. A dinnye bőr összenyomódik.
 5. Tojáshéjak. Porrá őröljük, összekeverjük tejjel vagy kefirrel, hetente egyszer használjuk bozótként.
 6. Hagymalé. Alkalmazás után áztassa, öblítse le és egy ideig tejföllel. Az ilyen manipulációkat leginkább éjszaka lehet elvégezni.
 7. Olivaolaj világosító hatású, és táplálja a bőrt is.
 8. Rizs főzete. A főtt rizst leszűrjük, jégkockákat készítünk a folyadékból, és kétszer megtöröljük.
 9. Édes paprika. Használja a zúzát maszkként.
 10. Keményítő keverjük össze citromlével, felhordás után álljunk negyed órán át.

Összetevők összetettségét tekintve összetettebb maszkok:

 1. Száraz élesztő, grapefruitlé, 3% -os hidrogén-peroxid, egyenlő részekben citromlé, keverjük össze.
 2. Petrezselyem, uborka, ribizli (piros), pitypang (levelek), citrom, fehér agyag, gránátalma aprítás konyhai robotgép segítségével. Használat után törölje le az arcát jéggel.
 3. Daráljuk le a zabpehelyeket, keverjük össze eperrel, tejföllel.Pigmentáció az arcon. Okok és kezelés otthon. Krémek, kenőcsök, népi gyógymódok, maszkok, lézeres eltávolítás

A maszkok használata előtt a bőrnek tisztának, ideális esetben pároltnak kell lennie. Az eljárások után mossa meg arcát hideg vízzel, vagy törölje le bőrét jéggel a pórusok bezárásához.

Az arcon lévő pigmentáció eltávolítása néha hosszú eljárás, de érdemes. A pontos okok meghatározása után azonnal megvárhatja a kezelés eredményét, és élvezheti a hatást.

De a további eredmény teljesen az arcápolás mértékétől függ.

Videó a témáról: Pigmentáció az arcon. Okai és kezelése

Az öregségi foltok megjelenésének okai az arcon, kezelés:

A nem kívánt pigmentáció megjelenésének okai:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Regina P., 33 éves

  A nyári szezonban jó néhány szeplő van az arcomon és a vállamon. Ősszel gyümölcshéjjal küzdök velük.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj