Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Az egyik legnépszerűbb fodrászati ​​szolgáltatás a középhosszú, sötét haj kiemelése. Miután gondosan megvizsgálta a lehetséges eredmények fényképeit, eldöntheti, hogy az egyes szálak milyen szélességűek és árnyalatosak legyenek. Ez a gyengéd kezelés felfrissíti az arcot és elfedi az ősz hajat.

A kiemelés előnyei és hátrányai

A közepes hosszúságú sötét haj kiemelését gondos előkészítés után kell elvégezni. A mintaképen a frizura gyönyörű lehet, de valójában a festék negatív hatással lehet a hajra. Az összetételtől függően a festék jelentősen károsíthatja a haj szerkezetét.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Előnyök:

 • kiemeléskor a fürtöket kevésbé befolyásolja a festék, mivel a haj 25-35% -a színezett;
 • a frizura látványosabbá válik;
 • a haj térfogata vizuálisan növekszik a rövid hajú vagy vékony hajú nőknél;
 • a kiemelés természetesebbnek tűnik, mint a teljes színezés;
 • jól elrejti az ősz hajat;
 • a haj növekedésének gyökereinél jelentkező különbség kevésbé feltűnő;
 • ritkábban látogathat a szalonba a kiigazítások érdekében.

Az előnyök mellett a tisztázásnak vannak hátrányai is:

 • a haj száraz és törékeny lesz;
 • a kiemelés időszakos korrekciót igényel;
 • a szálak szétválasztása és a kompozíció alkalmazása sokáig tart;
 • nehéz magadnak megtenni;
 • folyamatosan kell használni a hajápolási termékeket;
 • a szálak sárga árnyalatot kaphatnak;
 • a hidrogén-peroxid használata a haj fényének és rugalmasságának elvesztéséhez vezet.

Közepes hosszúságú hajhoz

Kiemelés középhosszú sötét hajra - az eredmények fotói egyértelműen bemutatják a világosítás lehetőségeit. A kaliforniai vagy amerikai technikával, valamint shatus-szal készített kiemelések jól fognak kinézni. Ez a szín remekül mutat a világosbarna hajon.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Az eljárás átlagosan körülbelül 2 órát vesz igénybe.

A kiemelés nem ajánlott a következő esetekben:

 • a fejbőr károsodásával (sebek, gyulladás);
 • hajlam az allergiára;
 • fejbőr érzékenységgel;
 • ha nemrégiben végzett kémiai vagy biohullámot.

Rövid hajra

A rövid haj kiemelése jó módja annak, hogy varázsát és vonzóbbá tegye a frizurát, azonban a sötét szálakon történő kiemelés nehezebb, mint a világosbarna vagy a vörös haj.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Először is meg kell találnia egy jó mestert, akinek gondosan meg kell választania a festés árnyalatait és területeit. A sötét fürtökkel rendelkező hölgyek számára a szakértők azt tanácsolják, hogy válasszanak hideg fényt vagy színes meleg tónusokat.

A rövid haj kiemelésének fő előnyei:

 1. Sima színátmenet-effektus létrehozásának képessége. A legtermészetesebb megjelenés érdekében finom szálakra kell festeni.
 2. Jelentős különbség a fehérített és újranőtt haj között később jelentkezik, mint a teljes színezés után.
 3. A kiemelés kevésbé károsítja a hajat, mint a teljes színezés.

Rövid haj kiemelése:

 1. A haj alján történő festéskor adjon fényesebb árnyalatot, mint a haj fő tónusa.
 2. Két hasonló árnyalat használatát biztosítja egyszerre, ellentétben a természetes színnel.

Népszerű kiemelési technikák

A fő különbségek a különböző technikák között:

 1. Világító tartomány... Van egy festés zónák szerint és egy klasszikus változat. Az első technika bizonyos területek színezéséből áll, a második pedig a fürtök tonizálása a fej teljes felületén. Az árnyalatok fényereje a szálak vastagságától függ.
 2. Festékhang... Az eljárás elvégezhető a klasszikus séma szerint (a festék árnyalatát a természetes hajszínhez képest világosabbnak választják) vagy fordított technikával (ez magában foglalja a fürtök sötétebb tónusú festését).
 3. A színezőanyagok összetétele... A szálakra gyakorolt ​​hatás intenzív vagy szelídebb lehet. Az ammóniafestékek jobban károsítják a hajat.
 4. Technika... Körülbelül 20 típusú kiemelés létezik.

Festési módszerek

Tekercs:

 • Amerikai;
 • Velencei;
 • Kaliforniai;
 • balajaz;
 • hombre;
 • foglalás;
 • shatush;
 • színezés.

Klasszikus

Ez a fajta kiemelés nem megy ki a divatból, és különböző hosszúságú, bármilyen típusú és színű fürtökhöz alkalmas. 2 lépésben történik: először is a szálakat egy szőke port és egy oxigénezőszert ötvöző kompozícióval könnyítik meg, majd tonizálással végzik a természetes árnyalat és a színes részek közötti átmenet lágyítását.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

A fürtöket egy speciális fejdísz lyukain keresztül húzzák át, vagy a fésű fogantyúja választja el őket, körbe vagy egyenes elválás oldalára fektetve. Kontrasztos árnyalat érdekében a kompozíció felvitele után a szálakat fóliába csomagolják. Színezéshez használjon világos színű természetes árnyalatokat.

Részleges (zonális)

A kiemelés magában foglalja az egyes területek színezését, és közepesen hosszú, sötét hajon jól mutat. A fotó a frizurák különböző lehetőségeit mutatja.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Csak az egyes fürtöket érinti a festék. A természetes hatás elérése érdekében a részleges színezés a tónusok lágy átmenetével történik. Az eljárás képes vizuálisan hozzáadni a frizurához a hangerőt és az árnyalatok egyedi játékát.

Ritka

A ritka kiemelést megkülönbözteti az a tény, hogy a szálak kontrasztos árnyalatokkal rendelkeznek és egyértelműen kifejeződnek. A színezett részek egymástól távolságra vannak. Bármilyen színű, színes vagy diszkrét tónusú fürtökön végezzük.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Kevés a haj károsodása a festékkel történő kis festékterületek miatt. Ritka hajra nem ajánlott, mivel nem fog így vizuálisan növelni a hangerőt.

Gyakori

A gyakori kiemelés viszonylag nemrégiben népszerűvé vált. A módszer szerint a haj 45-60% -át megvilágítják. A többi természetes vagy világos színű marad. A technikát lyukakkal ellátott kalap segítségével hajtják végre. A lyukakon kis szálakat húznak és könnyítik meg őket.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Előnyök:

 • jó lehetőség azoknak a nőknek, akik nem tolerálják jól a festékeket, mivel szinte nem érinti a haj gyökereit;
 • maszkolja az ősz hajat;
 • gyengéd módon segít a természetes árnyalatok létrehozásában.

Hátrányok:

 • hosszú időt vesz igénybe - körülbelül 6 óra;
 • nem kívánatos a közelmúlt hajszínezése után.

Az ellenkezője

A fordított kiemelés azoknak a hölgyeknek megfelelő, akik vissza akarják adni természetes, sötétebb és telítettebb hangvételüket. Ezenkívül a módszer sikertelen festés után korrigálja az árnyékot.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

A technika segít megváltoztatni a haj világos színét sötétebbé, anélkül, hogy látható határ lenne az újranőtt és festett területek között. A szálakat hagyományos módon választják ki, majd a természeteshez közeli árnyékban színezik.

Kalifornia

A technika lehetővé teszi a sötét és a világos árnyalatok közötti lágy átmenet elérését, valamint a napfehérített haj hatását. A hang a gyökereknél intenzívebb, mint a végén.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

A technika nem jár fólia használatával.

A kaliforniai fénypontok rövid hajra is alkalmasak. A színezést úgy végezzük, hogy festéket alkalmazunk vékony és széles szálakra a haj gyökereitől vagy a hossz közepétől.

Amerikai

Amerikai kiemeléssel 2–5 árnyalatot használnak a haj tömegének vizuális növelésére és a kiemelések létrehozására. Vörös tónusokat és a színpaletta egyéb árnyalatait egyaránt használják.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

A hajon lila, lila, sárga fények is vannak. Az amerikai kiemelés nemcsak élénk és kontrasztos hangokat biztosít, a színezés puha színárnyalatokkal is történik.

velencei

A velencei stílusú kiemelések a közepes hosszúságú sötét hajon népszerűek. A fotón látható, hogy a haj ragyogóvá és fényűzővé válik. Megvalósításának technikája nagyon hasonlít a kaliforniai kiemeléshez, de a különbség az, hogy a velencei technikát sötét fürtök festésére hozták létre, és a napon kiégett szálak hatását hozza létre.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Az eljárás abból áll, hogy 2-3 tónusú halványító készítményt alkalmaznak a fürtökre anélkül, hogy elválasztanák őket a teljes hajmennyiségtől, ami hozzájárul a mesterséges színtől a természetes színig történő zökkenőmentes átmenethez.

Francia

A francia szőke a kiemelés egyik szelíd fajtája, alkalmas barna hajú és világos hajú nők számára. Sötét fürtökön a hatás elhanyagolható lesz. A szakemberek festéskor arany, világosbarna és karamell tónusokat használnak.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

A francia kiemelés a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • teljesen biztonságos, viaszt tartalmaz;
 • megőrzi a haj szerkezetét;
 • a fürtök egyenletes színűek, ellentétes ugrások nélkül.

A szálak teljes hosszában vagy zónákban végezhető.

brazil

A brazil kiemelés a kiégettnek tűnő szálakból áll. A festéstechnológia meglehetősen bonyolult, mert szükséges a megfelelő színezékek kiválasztása és felváltva, több szakaszban történő felvitele.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

A brazil kiemeléseket így hajtják végre:

 1. A méz, a bézs vagy a konyak meleg árnyalatainak megszerzéséhez a fürtöket 5 tónussal világítják meg.
 2. Ezután a színes szálakat sötét festékkel színezzük, míg a sötétebb színt a gyökereknél kell elérni, mint a hegyeken. Ennek során 2–6 árnyalatot alkalmaznak.

Színezett

A fekete fürtök hangsúlyozzák a frizura mélységét, annak jellegzetességét és térfogatát, emellett jól keretezik az arc oválisát, kiemelik arccsontját. Az életkor vizuális csökkenése érdekében a csokoládé hangokat keskeny vagy széles szálakon használják.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

A vöröses színek jól mutatnak önmagukban és feketékkel kombinálva. Vannak más, de nem annyira divatos árnyalatok a kiemeléshez. A legfontosabb az, hogy fantáziádnak megfelelően válasszd ki őket, és ne félj a kísérletektől.

Hombre

Az Ombre-t lágy vagy hirtelen színátmenet jellemzi függőleges irányban, leggyakrabban a sötéttől a világosig. 2 hangot használnak, néha a harmadikat használják - átmeneti. Harmonikusan néz a mesterségesen megvilágított szőkékre, akik vissza akarnak térni a hajszínükhöz. Kiégett hatást kelt.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Előnyök:

 • kíméletes módszerrel elősegíti a frizura revitalizálását;
 • legfeljebb 3 hónapig nem látogathatja meg a fodrászat;
 • bármilyen hajvágáshoz alkalmas.

Balayazh

Balayazh - kiemelés zónák szerint. A technika a haj egyes részeinek, például a fej hátsó részének vagy az időbeli zónának a könnyítéséből áll.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Jól néz ki a hosszú és rövid, fodros hajvágásokban. Ez a szelíd, ammóniamentes kezelés barnáknak és szőke lányoknak egyaránt megfelelő.

Shatush

Shatush - az egyes szálak ecsettel történő színezése anélkül, hogy elválasztanák őket a haj többi részétől. Sima átmenetekkel rendelkezik a sötétebb gyökerektől a könnyebb hegyekig.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Alkalmas fiatal hölgyeknek, bármilyen színű fürtökkel.

Csak a szőke árnyalatának sikeres kiválasztására van szükség.

Bronding

Bronding - két szín kombinációját jelenti: szőke és barna.Az arany-csokoládé palettán több hasonló hangszínt használnak enyhe világos árnyalatok hozzáadásával.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Foglaláskor a letisztult fürtök 2-3 hangszínnel eltérhetnek. A fürtök a gyökerektől rövid távolságra és a koronánál intenzív világítással egyenletesen színeződnek, hogy az égett szálak hatása legyen.

Színezés

A színezést különböző tónusú fürtök színezésének nevezzük. Lehet részleges vagy teljes. A technológia lehetővé teszi a haj kontrasztos színezését a természetes színhez képest. A kívánt eredmény elérése érdekében alkalmazzon sötétebb vagy világosabb színeket, mint az eredeti.Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Színezés osztályozása:

 • zonális;
 • saját tőke;
 • szalag;
 • átlós;
 • grafikus.

Színezéskor szabadon dolgozhat mind a szőke, mind a korábban kiemelt hajjal.

A folyamat a színezékek különféle árnyalatainak használatát foglalja magában.

Előnyei vannak:

 • a természetes szín felcsillan és "életre kel";
 • hosszú fürtökön egyenletes színátmenet jön létre;
 • nő a haj mennyisége;
 • szürke haj rejtve van;
 • a színes fürtök árnyalata a világítástól függően változik.

Divatos színek és árnyalatok

A természetes árnyalatok jelenleg divatosak. A színek játéka nagyon népszerű, lehetővé téve a haj természetes megjelenésének hangsúlyozását. Célszerű meghatározni, hogy melyik színséma illik az arcra: hideg vagy meleg, és ez alapján válasszon tónusokat.

A legjobb eredményt akkor kapjuk, ha olyan árnyalatokat használunk, amelyek ugyanazon színtartomány 2-3 tónusának tartományában vannak. Kiváló megoldás a csokoládé, a világosbarna, a kávé, a réz, a búza vagy a gesztenye színe.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

A világos személyiség kifejezéséhez a kiemelés kontrasztos színekkel történik, például:

 • lila, homok és kávé;
 • kék és platina;
 • lila és narancssárga;
 • étcsokoládé és aranybúza;
 • padlizsán és rózsaszín;
 • szürke és türkiz.

Hogyan lehet kiemelni otthon

Az a hölgy, aki rendelkezik alapvető hajfestési készségekkel, egyedül is képes kiemelni.

Az eljárás otthon elvégzéséhez elő kell készítenie a következő elemeket:

 • gumikesztyű;
 • fából készült fésű;
 • ecset;
 • hajtűk;
 • köpeny;
 • üvegtartály festék keverésére;
 • világosító keverék vagy por;
 • oxidáló összetétel;
 • fólia vagy speciális sapka akasztóval;
 • vatta.

Ha a kiemelés segítség nélkül történik, akkor egy pár nagy tükör között kell ülnie. Ez kiváló elülső és hátsó láthatóságot eredményez. Bármely méretű szál kiemeléséhez használhat fogkefét ecset helyett. A mesterek azt javasolják, hogy hajukat 12 szegmensre osztják a kényelmes feldolgozás érdekében. Ezután gyorsan kell festeni sörtékkel a kiválasztott fürtöket.

A színezett részek alja alá pamut törlőket helyeznek, hogy megvédjék a többi szálat a festéktől. A benőtt gyökerek festésekor a keveréket csak rájuk alkalmazzák. Az eljárás végén a hajat folyó vízzel alaposan leöblítik és gondoskodó készítményeket alkalmaznak.

Kalappal

A legegyszerűbb mód, hogy még a kezdők is megtehessék önállóan. Kívánatos, hogy a haj ne legyen hosszabb, mint 15 cm.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép
A közepes hosszúságú sötét haj kiemelései sapkával végezhetők.

Ezt a kiegészítőt saját maga készítheti el egy gumi úszósapka használatával. Ehhez egyenletesen 0,5–1 cm átmérőjű lyukakat vágnak bele.

Festéstechnika lépésről lépésre:

 • takarja le a vállát régi ruhákkal vagy köpennyel;
 • kalapot felvenni;
 • egy fésűből származó vékony fogantyúval önkényesen húzza ki a szálakat a résekből (szélességük és számuk a kívánt hatástól függ);
 • borítsa le a fürtöket festékkel;
 • várjon 15-45 percet;
 • a kupak eltávolítása nélkül mossa le a fehérített szálakat;
 • majd mossa meg a haját és kenjen balzsamot.

Fóliával

A közepes hosszúságú sötét haj kiemelései fóliával könnyen elvégezhetők. A fotó egyértelműen mutatja, hogy egy ilyen folyamat nagyon egyszerű.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Módszertan lépésről lépésre:

 1. Dobj egy köpenyt a válladra.
 2. Ha ételfóliát használ, akkor célszerű a hajnál 25 cm-rel hosszabb élekre vágni. Minden darab végét 0,5-1 cm-rel befelé kell behúzni. Ez a hajtás megakadályozza, hogy a festék a fejbőrre és a közeli szálakra áramoljon.
 3. Készítsen világosító kompozíciót.
 4. Osztja a hajat zónákra. Mindegyiket rögzítse csipesszel.
 5. Fésű segítségével jelölje ki a középső részt.
 6. Csúsztasson rá egy fóliasávot. Helyezze a zsebet a haj tövébe.
 7. Vigye fel a színező kompozíciót.
 8. Hajtsa félbe a fóliát, vagy takarja le a haját egy másik darabbal.
 9. Lépjen hátra 2 cm-rel, és színezze a következő szálat.
 10. Minden hajat kezelj így.
 11. Várjon 30 percet, öblítse le vízzel.
 12. Távolítsa el a fóliát, mossa meg a haját samponnal és hagyja magától megszáradni.

Kézzel

Ha kézzel emel ki, akkor a világító festéket a megmosott, kissé nedves hajra kell felhordani. A fejet le kell hajolni, és manuálisan egyenletesen kell felvinni a világosító készítményt a kiválasztott hajszálakra. Tartsa egy ideig, és mossa samponnal.

Fénypontok sötét hajú, középhosszú, rövid hajra. Fénykép

Ha fésűvel színez, akkor célszerű a száraz, mosatlan hajra felhordani a festéket. Először gondosan fésüljük meg a hajat, majd ritka fogakkal vesznek egy fésűt, letisztítják és egy mozdulattal könnyen megfésülik a hajat. Állja ki a szükséges időt, és mossa le a szokásos módon. A technika hátránya, hogy a szálakat egyenetlenül festik.

Speciális fúvókákat gyártanak, amelyek lehetővé teszik az ilyen eljárások hatékony végrehajtását.

A közepes hosszúságú sötét haj kiemelése szinte minden lány számára alkalmas. Bármely stílusban biztonságosan kísérletezhet, és különféle árnyalatokat használhat. A fotón lehetőségek láthatók világosító vagy sötétítő szálakkal, élénk kontrasztos effektusokkal.

A frizura átlagos hossza annyiban kényelmes, hogy a festékeket különféle módon alkalmazhatja: sapkával, fóliával vagy kézzel. Mindenesetre a haj terjedelmesebbé, fényesebbé, élénkebbé válik, és jobbá változtatja a megjelenését.

Kiemelő videó közepes hosszúságú sötét hajhoz

Hogyan történik a kiemelés a sötét hajon, megtudhatja a videón:

Tudja meg, hogyan történik a velencei kiemelés a videóban:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj