A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát

Sokan tévesen szemműtétet végeznek a bemetszés növelése érdekében kozmetikai műtétnek tekinthető... A kantoplasztikának köszönhetően fiatalító hatást érhet el. A korrekció lehetővé teszi, hogy megemelje a szemzugokat, a szemhéjak bőrét, és kifejezőbbé tegye a megjelenést.

A modern kantoplasztika lehetőségei

A plasztikai sebészet a szemvágás növelésére hatékony módszer az esztétikai hibák kiküszöbölésére (utánzó ráncok, aszimmetria). A műtét során a szakember részben eltávolítja a szalagokat, vagy rögzíti az izmokat a kívánt helyzetben. A plasztikai műtét lehetővé teszi az öregedés, a fáradtság jeleinek kiküszöbölését és a férfi vagy nő megjelenésének átalakítását.

A periokuláris bőr elég vékony, ezért a leggondosabb beavatkozás szükséges. Leggyakrabban a szem körüli bőrt negatívan befolyásolják az ultraibolya sugarak. Hatásuk alatt a kollagén lassan termelődik. A dohányzással vagy alkohollal visszaélő embereknél a bőr gyorsan elveszíti rugalmasságát.A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát

A plasztikai sebészet lehetővé teszi a szem alakjának korrigálását és az leeresztett élek emelését. A sebészeti beavatkozás számos negatív következmény kiküszöbölését is lehetővé teszi, amelyek a beteg gyulladásos betegségei következtében merültek fel.

A kantoplasztika megszünteti:

 • megereszkedett szemhéjak;
 • táskák a szem alatt;
 • kidülledő szemek;
 • az idegparézis eredményeként kialakuló aszimmetria;
 • az alsó szemhéj kifordulása.

Az eredmény sokáig kitart.

A szemnagyobbító műtét lényege

A technika szó szerint nem jár a szem megnagyobbításával. A plasztikai sebészet lehetővé teszi, hogy kifejezőbbé tegye őket.A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát

A korrekciónak több fő módja van:

 • a metszés változása;
 • a redő eltávolítása (kivágása) (a szem belső sarkából);
 • a szemhéj felső részének felemelése (a szempilla vonal mentén);
 • a felső szemhéj bőrének kivágása.

A kantoplasztikában a szakember a felső és az alsó szemhéj inakkal dolgozik, a kantust leereszti vagy megemeli. Számos ina létezik, amelyek a műtét során elválnak a porctól és új szinten rögzülnek. A kantoplasztika lehetővé teszi a szem alakjának és méretének megváltoztatását.

Jelzések

A szemnagyobbító műtétnek számos orvosi javallata van. A megjelenésével elégedetlen emberek plasztikai sebészhez fordulhatnak. Néha a betegek azt a vágyat fejezik ki, hogy a belső és a külső sarok helyét 2-3 mm-rel megváltoztassák a szem keleti alakjának megszerzése érdekében.

A kantoplasztikát "ázsiai" metszéssel rendelkező embereknél is jelzik. A plasztikai sebész a lehető legközelebb tudja hozni az európaihoz. A művelet jelzései a leeresztett külső dőlések. A St. Bernard megjelenést általában műtéti úton távolítják el.

A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát
A cantoplasztika segítségével meg lehet nagyítani a lányok kis szemét

Az orvosi indikációk a következők:

 • ptosis (a felső szemhéj túlnyúlása);
 • kozmetikai hibák kijavítása műtét után;
 • kidomborodó szemek, amelyeket az endokrin rendszer betegségei vagy a rövidlátás okoznak;
 • ectropion (a szemhéj kifelé fordítása);
 • a veleszületett típusú aszimmetria vagy az arcideg parézisének eredményeként megszerzett aszimmetria;
 • a szem mechanikai sérülése (égési sérülések, bőrdarabolás);
 • a születési rendellenességek okozta palpebralis repedés szűkülete.

A műtét típusát a plasztikai sebész választja ki a konzultáció során, a beteg részletes kivizsgálása és a kantoplasztika fő indikációinak azonosítása után.

Ellenjavallatok

A szem megnagyobbodására szolgáló plasztikai műtétnek számos ellenjavallata van:

 • az endokrin rendszer betegségei (hiperparatireoidizmus, hypoparathyreoidizmus, autoimmun jellegű pajzsmirigy-gyulladás, tirotoxikózis, gigantizmus, diabetes mellitus, hypothyreosis);
 • onkológiai betegségek (szarkoidózis, szarkóma, légcső rák, karcinóma, nephroblastoma, adenokarcinóma, hematoszarkóma, Hodgkin-limfóma, limfoszarkóma, melanoma, limfóma, rostos histiocytoma);
 • az erek és a szív patológiája (tromboembólia, stroke és szívroham anainézisben, kardioszklerózis, érelmeszesedés, aritmia, kardiomiopátia, reumás szívbetegség, iszkémiás szívbetegség);
 • a fertőző etiológia látószerveinek betegségei (endophthalmitis, dacryocystitis, blepharitis, kötőhártya-gyulladás, staphylococcus fekélyek, uveitis, episcleritis);
 • a vemhesség és a szoptatás időszaka;
 • a progresszív típusú rövidlátás;
 • száraz szem szindróma;
 • koponyaűri és intraokuláris nyomás.

A kimerültség a kantoplasztika viszonylagos ellenjavallatának tekinthető.

Sebészeti módszerek

A műtéti beavatkozásnak számos módszere létezik. Mindegyik módszernek számos előnye, hátránya van, és technikailag eltérőek lehetnek.

Fő típusok:

 • Oldalsó kantoplasztika... Azokat a betegeket, akik ki akarják javítani a szem külső sarkát, plasztikai sebészhez rendelték. Leggyakrabban az életkorral összefüggő változásokat tekintik a canthus süllyedésének okainak. A műtét során a szakember eltávolítja a redőket és kissé meghúzza a bőrt, ami lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a mimikai ráncoktól. Az arc kevésbé fáradtnak tűnik a műtét után.A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát
 • Mediális kantoplasztika... Olyan betegek számára írják fel, akik elégedetlenek saját megjelenésükkel. A plasztikai sebész meghúzza a szem belső sarkát azáltal, hogy kissé megváltoztatja a bemetszés alakját és méretét. A módszer teljesen biztonságos és nem traumatikus.
 • Cantopexy... A művelet lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az esztétikai hibáktól. Az eljárást férfiak és nők számára írják elő a szemhéjak megereszkedésének, elfordulásának kiküszöbölése érdekében. Leggyakrabban idős betegek fordulnak ezzel a problémával a plasztikai sebészeti klinikákra.
 • Epikantoplasztika... A műtét orvosi és esztétikai okokból elvégezhető. A műtét során egy szakember kimetszi a szem belső sarkában kialakult bőrráncokat. Az epicanthus kiküszöbölése után a szem vizuálisan nagyobbnak tűnik. Az eljárást a mongoloid fajok képviselői mutatják be.

A műveletet (típustól függetlenül) ellenjavallatok hiányában végzik.

Mi a különbség a kantoplasztika és a kantopexia között?

A kantopexia és a kantoplasztika különböző fogalmak.

A sebészeti beavatkozásoknak szinte ugyanazok az ellenjavallatai vannak, amelyek a következők:

 • a krónikus betegségek súlyosbodásának időszaka;
 • szemészeti patológia;
 • rossz véralvadás;
 • a látószervek gyulladása és fertőzései;
 • cukorbetegség;
 • jóindulatú és rosszindulatú daganatok jelenléte a testben.

A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árátMindkét eljárás célja az esztétikai hibák kijavítása a szem külső sarkának korrigálásával. A műveletek technikailag eltérőek. A kantopexiával a szakember meghúzza a kontroll szalagot, és más helyzetben rögzíti. Az elválasztása és a szalagok boncolása a csontoktól nem történik meg. A sebész kissé megemeli őket, és a periosteumhoz rögzíti.

A kantoplasztikával a kontroll szalagot elvágják, és az inát eltávolítják, amely felelős a szem külső sarkainak helyzetéért. Az ínszalagot kissé megemeljük és rögzítjük a kívánt helyzetben, varratokat alkalmazunk.

A kantopexiát tartják a legbiztonságosabb és legkíméletesebb módszernek. A műtétet a periokuláris szövetek sérülései okozzák. Ha a műtétet orvosi okokból tervezik, akkor a szakemberek általában a kantoplasztikát részesítik előnyben.

Felkészülés a szem megnagyobbodására

A szem megnagyobbodásához szükséges plasztikai műtét előkészítést igényel. Először is ki kell választania egy klinikát és egy szakembert, aki elvégzi a műveletet. Ezt a kérdést a lehető legfelelősebben kell megközelíteni: a végeredmény az orvos képesítésétől függ. A sebész konzultációt fog kinevezni, amelynek során elmagyarázza a plasztikai műtét technikáját és beszél a lehetséges következményekről.

A művelet típusát a végrehajtás jelzéseitől függően választják ki. Számítógépes szimulációk segítségével a plasztikai sebész bemutatja a végeredményt az ügyfél számára.A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát

A vizsgálat során a szakember felméri a beteg egészségi állapotát. A lehetséges ellenjavallatok azonosítására további vizsgálatokat lehet előírni. A betegnek elektrokardiogramon, fluorográfián kell átesnie, és székletet, vizeletet, vért kell adományoznia elemzés céljából.

A javasolt műtét előtt 48-72 órán át be kell tartania a "műtéti" étrendet. A szakértők javasolják az alkoholos italok és dohánytermékek teljes elhagyását. Az erős kávét és a fekete teát szintén ki kell zárni az étrendből.

10-14 nappal a javasolt műtéti beavatkozás előtt teljesen le kell állítani a vért hígító gyógyszerek szedését. A szakértők javasolják, hogy tartózkodjanak a szolárium látogatásától.

Szemmetszési technika

A legtöbb esetben a műtét általános érzéstelenítésben történik. Intravénás szedáció lehetséges. Ez egy modern fájdalomcsillapítási módszer, amelynek során a betegek alvás közben nem tapasztalnak félelmet és fájdalmat. Ez a típusú érzéstelenítés lehetővé teszi a plasztikai sebész számára az előírt összes lépés végrehajtását. Az intravénás szedáció után a betegek is gyorsabban gyógyulnak.

A modern korrekciós eljárás helyi érzéstelenítésben is elvégezhető. A plasztikai műtét végrehajtásakor a sebész figyelembe veszi a beteg testének egyedi jellemzőit, és különböző technikákat alkalmaz. A műtét előestéjén dekoratív kozmetikumokat nem szabad a bőrre kenni.

Az eljárást kórházban hajtják végre:

 • a beteget egy kanapéra helyezik;
 • az orvosi személyzet feldolgozza a bőrt, fertőtleníti és megtisztítja a szennyeződéstől.

A műtét előtt az orvos felvázolja a bemetszéseket (szaggatott vonalak közvetlenül a bőrre kerülnek).A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát

Kantoplasztika technika:

 1. az alsó felső szemhéjat kissé hátrébb húzzák, és egy szikével kis bemetszést végeznek (legfeljebb 8-10 mm, a sebész leggyakrabban a természetes bőrredőt levágja);
 2. a bemetszés révén a külső kantuszokat támogató inakat kimetszjük vagy reszekció nélkül ligatúrával rögzítjük;
 3. a bőr kissé kifeszül, vele együtt az ín rögzül;
 4. A szemhéj felemelése után a felesleges bőr kivágásra kerül, önfelszívódó kozmetikai varratokkal és steril kötéssel.

Gyakran a szakember a kantoplasztikával egyidejűleg végez blepharoplasztikát. A technika kissé eltér.

Számos fő szakasz áll rendelkezésre:

 1. Érzéstelenítés. A műtét általános vagy helyi érzéstelenítésben történik. A beteget az oldattal a felső szemhéjba injektálják. Időnként intravénás szedációt alkalmaznak.
 2. Szike metszése. A bőr bemetszésre kerül, és ha szükséges, kivágják a zsírszövetet. A műtét során az izomcsíkot eltávolítják. A zsírlerakódások túlnyomórészt a központi zseben keresztül nyíródnak ki.
 3. Varrás. A sebeket felszívódó varratokkal varrják, és steril kötést alkalmaznak.

A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árátA blefaroplasztikát lézerrel is elvégzik. Ha a páciensnek nincs orvosi javallata a plasztikai műtét számára, akkor a szakemberek általában kantopxiát végeznek blepharoplasztikával együtt. Ennek során eltávolítják a herniális komponenseket, megfeszítik a bőrt és rögzítik a periorbitális izmokat. A kapott redőket kivágjuk és varrjuk.

Mennyi ideig tart a művelet?

A szem megnagyobbodásának plasztikai műtéte meglehetősen egyszerű módszer a műtéti beavatkozásnak. Az eljárás időtartama a műtét típusától és az eset összetettségétől függ. Leggyakrabban egy magasan képzett plasztikai sebész 1,5-2 óra alatt elvégzi az összes szükséges manipulációt. Ha a műtétet ambulánsan végzik, akkor a beteget 3-5 napig a kórházban tartják fogva.

Felépülés és rehabilitáció a kantoplasztika után

Ha a műtét sikeres volt, akkor 3-4 óra elteltével a beteget hazaküldik... Ebben az esetben nincs szükség fekvőbeteg kezelésre. A kantoplasztika után 3-5 napon belül a betegnek rendszeresen fel kell keresnie az orvost. Az első napokban duzzanat, bőrpír vagy véraláfutás jelenhet meg a szem környékén. A beteg pislogáskor gyakran kényelmetlenséget tapasztal.

Ebben az esetben a szakember lágyító cseppeket ír elő, amelyek kiküszöbölik a szárazságot és a fájdalmat. Szüksége van a szem teljes békéjére: a kantoplasztika utáni rehabilitációs időszakban nem ajánlott hosszabb ideig számítógép mellett dolgozni és tévét nézni.

Leggyakrabban a kellemetlen érzés 3-5 nap elteltével önmagában megszűnik.

A rehabilitációs időszak időtartama nem haladja meg a 3-4 hetet. Jelenleg nem lehet kontaktlencsét viselni és dekoratív kozmetikumokat használni. Tartózkodnia kell a szauna, az úszómedence, a szolárium látogatásától. A szakértők nem javasolják a test túlterhelését.

Az erős megvilágítás fotofóbiát válthat ki, ezért napszemüvegben ajánlott kimenni. Fontos továbbá a legkényelmesebb és legbiztonságosabb alvási helyzet kiválasztása - nem ajánlott aludni a gyomrán vagy az oldalán.

A szakértők javasolják a szokásos étrend módosítását a műtét utáni rehabilitációs időszakban.

Ki kell zárni:

 • zsíros és sós ételek;
 • alkohol;
 • energia- és tonikitalok.

A menü alapjának zöldségeknek és gyümölcsöknek kell lenniük: nagy mennyiségű vitamint tartalmaznak, amelyek segítenek felgyorsítani a kollagén szintézis folyamatait. A szakértők azt is javasolják, hogy fogyasszanak tenger gyümölcseit, tojást, halat és vörös húst. Fehérjét tartalmaznak, amely az izomszövet "építőköve".

A műtét utáni hematomákra nem ajánlott jeges és hideg borogatást alkalmazni. A zúzódásoknak maguknak kell gyógyulniuk. A hideg érszűkületet és a szövetek lassú gyógyulását okozhatja. A steril kötéseket rendszeresen cserélni kell. Ez minimalizálja a fertőzés kockázatát.

Lehetséges következmények

A kantoplasztika utáni szövődmények számos okból merülnek fel:

 • Plasztikai sebész hibák... Sok beteg pénzt próbál megtakarítani és kevés pénzért jó eredményt elérni. A szakember kiválasztásakor nem ajánlott a reklámra hagyatkozni. Személyesen meg kell látogatnia a klinikát, és beszélnie kell orvosával. Jobb időpontot egyeztetni egy képzett sebésznél, aki minden szükséges igazolást megadhat.
 • Általános sebészeti kockázatok... A műtéti beavatkozás feltételesen sérülésnek tekinthető. A szövődmények kockázatának minimalizálása érdekében az eljárás előtt teljes vizsgálaton kell átesni a lehetséges ellenjavallatok azonosítása érdekében.
 • Az orvosi ajánlások be nem tartása... A beteg köteles rendszeresen megtisztítani a sebet és cserélni a steril kötéseket. Ellenkező esetben a lágy szövetek fertőzésének kockázata meglehetősen magas.
 • A szervezet egyéni jellemzői... Számos szövődmény merül fel a kis erek rendellenes elhelyezkedésének hátterében. Emellett a beteg negatív reakciót tapasztalhat a bőrpuhító cseppekre és a műtét utáni rehabilitációs időszakban felírt egyéb gyógyszerekre.

A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát

A komplikációk feltételesen 2 kategóriába sorolhatók:

 • Korai. Szinte azonnal megjelennek a műtét után. Ezek közé tartozik a duzzanat, a véraláfutás és a kis gyulladásos elváltozások.
 • Késő. Hetek vagy hónapok alatt alakulnak ki.Ide tartoznak az esztétikai problémák, a hiperpigmentáció és a varratok divergenciája.

Problémák és módszerek a kezelésükre:

 • Puffadtság... Leggyakrabban a klinikai szindróma nem tekinthető szövődménynek. Az ödéma önmagában elmúlik 5-7 nap után. Ha a test reakciója a sérülésre 10-14 napig fennáll, akkor fel kell keresni egy szakembert, és meg kell deríteni az ödéma kialakulásának pontos okát. A súlyos duzzanat homályos látást és fejfájást okozhat. A szakember antiallergiás gyógyszereket és dekongesztáns kenőcsöket ír elő a betegnek.
 • Haematoma... Metszéskor a sebész megérinti a szövetbe behatoló kis ereket. A vér felhalmozódik a bőr alatt, hematoma képződik. Számos fő típus létezik. A szubkután általában önmagától oldódik meg. A feszült vérömlenyek a nagy erek károsodásából származnak. A szövődmény csak műtéttel szüntethető meg. Retrobulbar hematoma vagy vérzés ritka. Műtéti hibából erednek.
 • Fertőzés... Leggyakrabban a szövődmény az orvosi ajánlások be nem tartásának következménye. A fertőzés szennyezett kötszer révén juthat be a sebbe. A szövődmény a hőmérséklet helyi emelkedésével, bőrpírral és duzzanattal jár. Sikeresen antibiotikumokkal kezelik
 • Hegesedés... Durva keloid hegek akkor fordulnak elő, amikor a test egyénileg hajlamos a szövetek proliferációjára. A helyi gélek és kenőcsök segítenek kisimítani a bőrt. Hardveres eljárásokat is alkalmaznak.

A kantoplasztika utáni szövődmények magukban foglalják a varrat divergenciáját is. Ebben az esetben a betegnek újra meg kell látogatnia a klinikát, és konzultálnia kell egy szakemberrel a további kezelésről.

Hatás műanyagok után

A vérömleny és az ödéma 12-20 napon belül teljesen eltűnik.A lányoknak kicsi a szemük. Hogyan lehet növelni a plasztikai sebészet árát

A kantoplasztika után a következő hatások figyelhetők meg:

 • nyitott megjelenés;
 • finom kifejező vonalak hiánya;
 • rugalmas, sima bőr;
 • meghúzta a szem külső sarkát.

A vélemények szerint az eljárás hosszú távú fiatalító hatást nyújt.

Szemnagyobbító műtét költsége

Az eljárás végső költsége számos tényezőtől függ, a következő költségeket tartalmazza:

 • Első időpont egy sebészhez. A szakemberrel folytatott konzultáció költsége 1500-3000 rubel között változik.
 • Elemzések és vizsgálatok. A műtét előtt a betegnek vért, vizeletet és ürüléket kell adnia a laboratóriumnak. Az átfogó vizsgálat költsége 2500-5000 rubel között változik.
 • Érzéstelenítés. Leggyakrabban a műtét általános érzéstelenítésben történik. Relaxációs gyógyszerek és érzéstelenítők tartalmazhatják az árat. Az érzéstelenítés ára 10 000 és 15 000 rubel között mozog.

A kantoplasztika hozzávetőleges árai:

A műtét típusa (kategóriától függően)A költség
Kantoplasztika 1. kategória55 000 - 60 000 rubel.
Kantoplasztika 2. kategória79 000 - 83 000 rubel.
Kantoplasztika 3 kategória42 000 - 48 000 rubel.

A legtöbb klinika tartalmazza a számlán azon gyógyszerek költségeit, amelyeket a plasztikai sebész a műtét utáni rehabilitációs időszakban felír a betegeknek.

A szemmetszés növelésére szolgáló plasztikai műtétet viszonylag biztonságos műveletnek tekintik. Orvosi előírásoktól függően a szövődmények kockázata minimális. A páciens nem tapasztal fájdalmat a kantoplasztika során.

Videó a kantoplasztikáról

Mi a kantoplasztika:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj