A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Olyan kozmetikai eljárás, mint csípő zsírleszívás nőknek, szalon körülmények között végezzük. A műveletet a szubkután zsír eltávolítására tervezték. "Lovaglónadrágnak" is nevezik. Az esztétikai orvostudományi klinikák gyakran mutatnak fényképeket előtt és után, amelyek a női test átalakulását mutatják be.

Az eljárás lényege, költség

A combok és a fenék kerületének zsírleszívása a comb és a fenék teljes területének átalakítására irányuló eljárást jelent a felesleges zsírlerakódások eltávolításával. Ez az eljárás egyfajta kozmetikai műtét, amelynek célja az alsó test megjelenésének javítása, és gyakori azok számára, akik a közelmúltban hatalmas mennyiségű túlsúlyt vesztettek. A nők csípő zsírleszívása (a fotók előtt és után lehetővé teszi a kozmetikai eljárás eredményének vizuális összehasonlítását) azoknak is megfelelő, akik el akarják távolítani az évek során felhalmozódott vagy a szülés után összegyűlt zsírfelesleget.

A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

A zsírleszívás egy elterjedt technika, amely a test szinte minden területén alkalmazható. Az eljárás nem a túlsúly kezelésének módszere, ezért utána meg kell szoknia az új életmódot, különben minden erőfeszítés hiábavaló. A zsírleszívás elvégzésének átlagos költsége klasszikus vagy ultrahangos módszerekkel 500-10000 dollár. Egy nem invazív lézeres eljárás több száz dollárba kerülhet.

A zsírleszívás javallatai

A zsírleszívás a leggyakoribb kozmetikai sebészeti eljárás a világon. A testkontúrozás iránti elkötelezettségből a különféle esztétikai kezelések nélkülözhetetlen kiegészítésévé vált, jelentősen javítva azok eredményeit. Annak ellenére, hogy az esztétikai és a terápiás javallatok között bizonyos és kóros állapotok között egyértelmű és egyértelmű különbség van, a zsírleszívást egyre több problémára alkalmazzák terápiás eszközként vagy a funkció javítása érdekében. A nőknél a csípő zsírleszívása módszer a zsírsejtek és ezáltal az ellenálló zsír csökkentésére.

A műtét előtt a betegek fényképet mutatnak az eljárás előtt és után. Fontos a pszichológiai tényező is - a műtét után sokaknak étrendet kell fenntartaniuk, hozzájárulva az eredmények megszilárdításához.

A zsírleszívás 2 mechanizmus révén távolítja el a makacs zsírt:

 1. A zsírsejtek eltávolítása az abszorpció során... Számuk csökken, ezért ismételt felosztás esetén az élő zsírlerakódások teljes mennyisége elérheti a kezdeti eredményeket.
 2. A zsírsejtek károsodása a kanül mozgatásakor. A megmaradt sérült sejtek 6-12 hét alatt lassan felszívódnak, ezért a zsírleszívás utáni végeredmény 2-3 hónap múlva látható, amit a konzultáció során hangsúlyozni kell.

A comb belső zsírleszívása során több kis bemetszést végeznek egy fém kanül behelyezésére, miközben a beteg alszik. A zsír elszívja a combokat, így a bőr sima, egyenletes kontúrra húzódik. Ez az eljárás biztosítja a bőr feszesítését. A comb területén a bőr vastagabb és jobban zsugorodik, mint más területeken.A beavatkozás előtt a páciensnek több hétig stabil súlyúnak kell lennie. A bricsesznadrágban lévő zsírlerakódások megszabadulása érdekében a betegnek meg kell értenie, hogy a cellulitit ezen a területen nem lehet megszüntetni. A zsír elszívása nem roncsolja a szubkután zsírban található kollagén rostokat.

A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

A nadrágzsír-zsírleszívás arra utal, hogy az embernek bármilyen életkorban emelkedik az ösztrogén és a progeszteron hormonja. Sikertelenségük nem függhet az endokrin rendszertől, és ha minden rendben van az egészséggel, igénybe veheti a zsírszívást. A női hormonok hozzájárulnak a nadrágzónában a zsír felhalmozódásához. A mozgásszegény életmód pedig megakadályozza őket a szétválásban. A stagnálás következtében cellulit jelenik meg. A zsírleszívás után fontos a megfelelő táplálkozás betartása, hogy a narancsbőr önmagában eltűnjön.

A zsírleszívás a bricsesznadrág zónájában a következő séma szerint történik:

IdőtartamRehabilitációNarkózis
A művelet 45 percet vesz igénybe, ha a zsír tömegaránya nem haladja meg a 30% -ot.A teljes rehabilitációs tanfolyam 6 hét alatt zajlik le.Mindkét típusú műveletet általános érzéstelenítésben végzik.
Ha a bricsesznadrágban a zsírtömeg térfogata meghaladja a 35% -ot, a műveletet 90-100 percen belül elvégzik.A zsírrétegek eltávolítását követő rehabilitáció 10 héten belül megtörténik, az étrend betartásával.

A liposzerkezetkezelés a zsír külső és belső combjának eltávolítására szolgáló módszer. Az eljárás szinte mindenki számára megfelelő, aki megfelelő táplálkozással és rendszeres testmozgással nem érhet el ideális eredményeket. Az esztétikai kérdés ebben a kérdésben az első, ezért megengedett műtétet igénybe venni a tökéletesebb testarányok elérése érdekében.

Ellenjavallatok

A csípő zsírleszívásának fő korlátja az emberi anatómián alapul. A betegnek elegendő zsírszövet-sűrűséggel kell rendelkeznie az adott területen. Néhány ember számára, akiknek tapintható csontváza vagy látható izomszerkezete van, a zsírleszívás nem lehetséges. A súlycsökkenés miatt túlzottan megereszkedett bőrű betegeknek csökkenteniük kell a lágy szöveteket, valamint zsírleszíváson kell átesniük, amelynek hosszabb gyógyulási ideje van - hegesedés.

Bármilyen típusú zsírleszívás elvégzéséhez először orvoshoz kell fordulni, mivel a beteg korától függetlenül számos korlátozás van érvényben:

 • Elhízást okozó endokrin rendellenességek. Ezek olyan betegségek, amelyeknél az eljárás nem praktikus. Ide tartoznak a cukorbetegség, Itsenko-Cushing-kór, insulinoma, hypothyreosis.
  A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények
 • Az elhízás genetikai kondicionálása.
 • A rossz véralvadással járó betegségek. A műtét során a beteget oldatokkal injekciózzák a vérzés csökkentésére. Ha problémák vannak a keringési rendszerrel, a művelet nem hajtható végre.
 • Gyomorfekély és mellékbetegségek, amelyek provokálhatnak belső vérzést.
 • A vese és a máj betegségei szintén a műtét tiltásának okai.
 • A szívbe helyezett szívritmus-szabályozók, a szív- és érrendszeri problémák és a magas vérnyomás.
 • Onkológiai daganatok.

Meg kell jegyezni, hogy jóindulatú daganat esetén a zsírleszívás orvosi rendelvény, ellentétben a rosszindulatú daganattal. Ha azonnali érrendszeri probléma jelentkezik a comb területén, a zsírleszívást nem hajtják végre. A sérült idegvégződések vérzést okozhatnak.

Az eljárás típusai és módszerei

A csípő zsírleszívása nőknél (a műtét előtti és utáni fotók több héten át mutatják az eredmények eltérését) a zsírrétegek eltávolításának módszerével összhangban kerülnek végrehajtásra. A test minden részére külön technikát biztosítanak a művelethez.

A csípő zsírleszívása figyelembe veszi a zsír helyét, az emberi anatómiát és az adott esetre alkalmas technikák tulajdonságait.

Vízsugár

A vízsugaras zsírleszívás, más néven aqualipo, javulás a tumeszcens zsírleszívás technikájában. A Waterjet zsírleszívás gyengéd, mégis erőteljes spray-t biztosít, amely segít a zsírsejtek kiszorításában az aspiráció során, hogy több szövetet gyűjtsön, kevesebb károsodással a környező területeken. A vízsugaras zsírleszívás lehetővé teszi a sebészek számára, hogy az átültetéshez kevesebb idő alatt több zsírt gyűjtsenek be, sóoldatot permetezve a kezelési területre a zsírszövet fellazulása érdekében.

A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Ha az egészséges zsírsejteket enyhe nyomással távolítják el a rádiófrekvenciás vagy lézerenergiájú szövetek "olvadása" helyett, akkor több sejt túlél, ha más területre kerül, és ez jobb betegkimenetet eredményez.

A műveletet a következő algoritmus szerint hajtják végre:

 • A vízsugaras zsírleszívást ugyanúgy végezzük, mint a tumeszcens zsírleszívást. Először a bőrt tisztítják. Egy kis bemetszést végeznek, hogy a kanült be lehessen helyezni.
 • Ezután a szövetbe tumeszcens oldat kerül, amely nemcsak enyhíti a fájdalmat, hanem szűkíti is az ereket a vérzés csökkentése érdekében.
 • Rendszer segítségével oldatot injektálnak nyomás alatt a kanül hegyére - hasonlóan a zuhanyfej sugárjához. Az optimális begyűjtés és transzfer érdekében segít a zsírsejtek eltávolításában a szövetek megsemmisítése nélkül.
 • A kanül előre-hátra mozog, leszívja a zsírt, amíg az összes kívánt zsírszövetet el nem távolítják.
 • Ha a zsírt transzplantációra is felhasználják, a leszedett szövetet megtisztítják és befecskendezik, hogy helyreállítsák a test többi részének teljességét.

A vízsugaras zsírleszívás célja a nem kívánt zsír eltávolítása és a test kontúrjának javítása.

Vákuum

Ez a régi klasszikus módszer a bőr alatti zsír eltávolítására. Az eljárást a leginkább traumatikusnak tartják, mivel vérveszteséggel jár. Az egyetlen plusz az a tény, hogy a sebész nem az operáció után, hanem a műtét során tudja értékelni az eredményeket. Az eljárás befejezése után a betegek gyakran nem gyógyuló zúzódásokat és vérömlenyeket észlelnek.

A vákuum zsírleszívás lényege a következő:

 • A sebész bemetszéseket végez a bőrön, ahol az üreges tűket behelyezik.
 • A kanült vákuum készülékhez csatlakoztatjuk.
 • A kanül mozgatásával az orvos eltávolíthatja a gép által felszívódó zsíros vegyületeket.

A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Van egy módosítása ennek a módszernek - fecskendő, amely magában foglalja a tű behelyezését egy kisebb üregbe. A fecskendő kis területet képes kezelni, legfeljebb 200 ml zsírig.

A vákuumtechnika 2 különböző módszer alkalmazását is magában foglalja:

 • Száraz zsírleszívás - üreges tűt használnak, amely elpusztítja az összes zsírsejtet, de megsérti a szomszédos területeket.
 • Nedves - tumeszcens zsírleszívás, ahol olyan oldatot alkalmaznak, amelynek segítségével a zsírsejtek nem fiziológiás, hanem kémiai pusztulást okoznak.

Mindkét módszer csak annyiban hasonlít egymásra, hogy a műtéteket mély érzéstelenítésben végzik, ami komoly kockázatokat és komplikációkat von maga után, ha 10 literig terjedő zsírtérfogattal dolgoznak.

Tumescent

Ez egy zsír eltávolító technika, amelyet innovatívnak tekintenek és tovább fejlesztenek a vákuum (száraz, klasszikus) zsírleszívás alapján. Az eljárás magában foglalja az energia felhasználását a szelektívebb szöveti lipolízishez (a szelektív szöveti lipolízis kétlépcsős folyamata szondával, majd a hagyományos aspirációs lipectomia (SAL) követi a zsír eltávolítását).

Az eljárás menete:

 1. A páciensnek először Klein-oldatot adnak, amely adrenalint, jeges kainot és sóoldatot tartalmaz. A lignokain lipofil és könnyen kiválasztódik a zsírból. A sóoldatban hígított epinefrin érszűkületet biztosít, minimalizálva a szisztémás felszívódást és a vérzést.
 2. Az érzéstelenítés után vékony tűket helyeznek a bőr alá, hogy elpusztítsák a zsírsejteket.
 3. A mikrokanuláris tumeszcens zsírleszívás a kemény és duzzadt zsírrészek elpusztításával jár.Ez eltávolítja a narancsbőrt és kisimítja a bőrt.
 4. Mind a 4-8 vágás (adits) mérete 1-3 mm.
 5. Az anesztézia fázisában beadott oldat felfújja a szövetet, lehetővé téve a kanülök szabad mozgását. Ugyanakkor az adrenalin összehúzza az ereket, gátolja a vérzést.

A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Az ezzel a módszerrel legfeljebb 4-5 liter zsír eltávolítható. Az indukciós folyamat lehetővé teszi a sejtek rétegződését, ami hozzájárul a bőr alóli gyors eltávolításához. Csípőzsír-zsírleszívás nőknél (a tumeszcens zsírleszívás előtti és utáni fotók segítenek az eredmények azonnali megtekintésében) ezt a technológiát használva különböző átmérőjű tűk segítségével végzik. A bemetszéseket elhagyó nagy kanüleket eltávolítjuk. A zsír kifolyik a lyukakon. Néha szükség van műtét utáni varrásra.

A különböző módszerek összehasonlításához egy táblázatot mutatunk be, amely bemutatja a tumeszcens zsírleszívás abszolút előnyét:

A szokásos módszerTumescent módszer
FájdalomkontrollÁltalános érzéstelenítésHelyi érzéstelenítés
KockázatokMagas komplikációs ráta.Kiskorú
VérzésJelentős vérveszteség, amely gyakran transzfúziót igényel.Minimális vérveszteség
Műtét utáni időszakErős parenterális fájdalomcsillapítókra van szükség.24 órás fájdalomcsillapítás, amely minimális szájüregi fájdalomcsillapítókat igényel
Kórházi ápolásSzükségesAmbuláns eljárás
Felépülés1-4 hét1-3 nap
A kanül mérete5 mm átmérőig2 mm átmérőig
VarratSzükségNem szükséges
A műtét időtartama12-ig nem.3-4 óráig
Zsírtérfogat8-10 l3-5 l

Mint látható, a tumeszcens zsírleszívási műtétet előnyösebbnek és fájdalommentesebbnek tartják. Az eljárás költsége 5000 és 9000 dollár között mozoghat.

Ultrahangos

A kanül ultrahangos zsírleszívása egy új technológia és számos előnnyel jár. A mechanikus zsírleszívásban a kanül oda-vissza mozgása utánozza a sebész mozgását, csökkentve a munkát. Ezenkívül lehetővé teszi a sebész számára a zsír eltávolítását a „nehezen elérhető” területeken, ahol a kanül erős mozgását a fizikai térbeli korlátok akadályozzák. Általában az eljárás intramuszkuláris vagy intravénás beadáshoz egyidejűleg szükséges gyógyszereket és nyugtatókat, valamint néha dinitrogén-oxidot igényel.

A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Ezek a tulajdonságok tehát érvénytelenítik a tumeszcens zsírleszívás fent említett előnyeit.

Az eljárás jellemzői:

 • Az ultrahangos zsírleszívást (UAL) azért vezették be, hogy károsítsák a zsírsejteket és ezáltal megkönnyítsék a zsír eltávolítását.
 • Ennek a módszernek azonban jelentős mellékhatásai voltak, például bőrégések.
 • A sérült zsír a folyadékot tartalmazó kis cisztákat is eredményezi, az úgynevezett szerómát.
 • Az ultrahangos zsírleszívás jelentős zúzódásokkal és elhúzódó műtét utáni ödémával jár.
 • Az ultrahangos készülékeket drágának tekintik, ami megnöveli az eljárás költségeit.

Az ultrahangos zsírleszívást a következő jellemzők jelzik:

 • Az étrendnek vagy a testmozgásnak ellenálló zsír a test bármely területén megtalálható, például a hasban, a combban, a nyakban, az arcban és az áll alatt.
 • A zsírleszívás alkalmazható a mell csökkentésére. Férfiaknál a gynecomastia a zsírleszívás fontos indikációja.
 • Hasznos lehet nem kozmetikai indikációk esetén is, például axilláris hyperhidrosis és lipoma esetén.

Gyakran több mint 2 alkalomra van szükség a nagy zsírlerakódások eltávolításához, amelyek 5-8 órán át tartanak, több hetes szünettel.

Lézer

A lézeres zsírleszívás vagy a lézeres lipolízis lézerrel távolítja el a zsírt a bőr alól. A beteg az eljárás során nem alszik el, mivel helyi érzéstelenítőt alkalmaznak a test azon részén, ahol a zsírt el kell távolítani. Ezt követően vágásokat végeznek a lézercső behelyezésénél. Egy órán belül a zsír megolvad és önmagából kifolyik.A CoolSculpting egyfajta kriolipolízis, amely nem invazív módszer a zsírsejtek feleslegének megszabadítására. Ehhez a folyamathoz nem szükséges metszés. Az eljárás lehetővé teszi a zsírsejtek biztonságos fagyasztását.

És maga a test idővel eltávolíthatja ezeket a zsírsejteket:

 • Az eljárás magában foglalja az applikátor elhelyezését a kezelési területen.
 • Fagyasztja a bőr alatti zsírsejteket.
 • A test ezeket a zsírsejteket hulladékként hasznosítja.
 • Minden foglalkozás 30-60 percig tart.
A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények
Csípő zsírleszívás. Az eljárás folyamatának fényképe.

A lézeres zsírleszívás fő előnye a szokásos hidromikroliposzukcióval szemben a zsírsejteket megolvasztó lézerenergia felhasználása. Belépnek kemény héjukba, és mikrokanulán keresztül eltávolítják őket az emulzióból. Ez az eljárás kevésbé traumatikus a szövet számára, és a kis erek egyidejűleg koagulálnak, ami csak minimális vérveszteséget biztosít. Az eljárás során kialakuló hőmérsékletek 38 és 41 fok között mozognak. A magas hőmérséklet stimulálja a kollagént, amely segít feszesíteni a petyhüdt bőrt.

Így a felület simábbá válik, és a szabálytalanságok kialakulásának valószínűsége minimális marad. A lipolízist a minimális zsírmennyiség eltávolítása céljából hajtják végre. A lézerenergia fototermikus hatásával lehetővé teszi az orvosok számára, hogy a zsírsejteket közvetlenül a bőr alá olvasztják, és ezért alkalmazhatók az arc területére.

Kiképzés

Először orvoshoz kell fordulnia, aki elvégzi a zsírleszívási eljárást. Fontos tisztázni a szubkután zsír mennyiségét. Ha sok van belőle, akkor több művelet is történhet.

Ezenkívül a beteg vizsgálatokat végez:

 • Rendszeres vérvizsgálat: általános elemzés a vérzéshez és az alvadási időhöz.
 • Ezenkívül át kell adnia a protrombin, a vércukorszint elemzését.
 • Ezután májfunkciós teszteken, HbS Ag-n, HIV-n és EKG-n kell átesni.

A műtét előtt abba kell hagynia a dohányzást és tartózkodnia kell az alkoholfogyasztástól. A műtét előtti este a beteg preoperatív nyugtatót, például diazepamot vagy lorazepamot kap a szorongás enyhítésére. K-vitamin injekciót adnak a posztoperatív véraláfutások minimalizálása érdekében. A műtét napján érkezéskor a betegek preoperatív antibiotikumokat kapnak, például cephalexint és 1 mg orális lorazepamot. 0,1 mg orális klonidint adnak az adrenalin által kiváltott tachycardia megelőzésére és szorongásoldó kiegészítő szerként.

Végrehajtási technikák

Az invazív eljárás típusától függetlenül az eljárások szabványos listáját hajtják végre:

 • A comb és a fenék zsírleszívásának első lépése az érzéstelenítés beadása. Az oldat térfogatát a műtét időtartama, a beteg magasságának és súlyának adatai határozzák meg.
 • Ezután bemetszéseket végeznek. A zsírleszívást apró bemetszésekkel végzik, gyakran a combok oldalsó oldalai mentén és a fenék alatt több helyen a természetes redő területén.
 • Először egy steril oldatot injektálnak a bemetszésekbe, hogy csökkentse a műtét alatti teljes vérzést, mivel ez végül csökkenti a traumát.
 • Ezután egy üreges csövet helyeznek a bemetszés helyére. A sebész előre és hátra mozgással lazítja a zsírt, hogy azt egy vákuumhoz hasonló géppel lehessen elszívni.
 • Sok esetben a bemetszések olyan kicsiek, hogy sebészeti szalaggal vagy ragasztóval lezárhatók. A kötéseket szorosan az érintett terület köré tekerjük a duzzanat csökkentése érdekében.

A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Ezenkívül az egyes eljárások eltérhetnek a céltól, a lokalizált zsír mennyiségétől és a beteg teljes testtömegétől függően.

Rehabilitációs időszak

Az invazív eljárás után a beteg több napig a klinikán tartózkodik. A sebész megfigyeli a dinamikát, amely után a pácienst elengedi, ellenőrzési napokat jelöl ki a látogatásra.Ambuláns alapon fájdalomcsillapítót kell szednie, és kompressziós fehérneműt kell viselnie 4-6 hétig. A csípőelvezetés legkorábban 4-8 hét elteltével távolítható el. Erre szükség van a zsírrétegek tagolásához, mivel a folyadék kitölti az üreges tereket azokon a helyeken, ahol nagy mennyiségű zsírlerakódást pumpáltak ki.

Lehetséges mellékhatások

A csípő zsírleszívása nőknél (a műtét előtti és utáni fotók 4-8 ​​héten belül mutatják az eredmények különbségét) kisebb szövődményekhez vezethetnek.

Alapvetően esztétikai hatásokról beszélünk:

 • a bőr érdessége;
 • éles átmenet a fenéktől a csípőig;
 • egyenlőtlen térfogat a test többi része között;
 • megereszkedett bőr;
 • hegesedés;
 • striák.

A legtöbb esetben a probléma esztétikus, és nem invazív kezelésekkel megoldható.

Hatékonyság és az eredmény meddig tart

A módszer hatékonysága csak néhány hét múlva értékelhető, amikor a különbség látható lesz. Az első időkben kevés különbség van a "volt" és a "van" között. 2-4 hónap elteltével azonban az eljárás jelentős hatását tapasztalhatja, amikor az ödéma alábbhagy, és a test kontúrjai helyreállnak. A rehabilitációs időszak végére a bőr tónusa normalizálódik, a szín kiegyenlítődik, a hegek és redők kisimulnak. Megfelelő táplálkozás esetén a hatás öregségig megmaradhat. A nők csípő zsírleszívása esztétikai eljárásnak számít, amely segít a zsírlerakódások elleni küzdelemben.

A nők zsírleszívása, vastag lábak. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Számos módja van a megvalósításnak - a műtéti beavatkozástól kezdve a nem invazívig. A sebészek általában a zsírleszívás előtt és után fényképes jelentéseket adnak be, hogy a betegek egyértelműen lássák a különbséget.

Csípő zsírleszívás videó nőknek

Csípő zsírleszívás nőknek:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj