A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

A hasi zsírleszívás egy modern zsírelszívó eljárás, amely segít megszabadulni a has és a derék extra centiméterétől. Az eljárás előtti és utáni fotók lehetővé teszik a zsírlerakódások eltávolításának hatékonyságának ellenőrzését mind a férfiak, mind a nők körében.

A zsírleszívás típusai

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, véleményekA testzsír eltávolítására szolgáló eljárás 3 típusra oszlik:

 1. alacsony térfogatú zsírleszívás (amikor legfeljebb 2,5 liter zsírszövetet távolítanak el a páciensből);
 2. közepes térfogat (egyszerre 2,5-5 liter);
 3. nagy mennyiség (5 liter testzsírtól).

Az eltávolítandó zsírszövet mennyiségét a sebész minden betegre külön-külön határozza meg.

A hasi területen teljesen biztonságos mennyiségű zsír eltávolítás (amelynek eltávolítása a testből mellékhatások és következmények nélkül) 200 ml-től 1 literig terjedő térfogatnak tekinthető.

A szokásos eljárást műtéti úton, általános érzéstelenítésben hajtják végre, ezt követően a beteg orvos felügyelete mellett több napig a klinikán van.

Nem műtéti zsírleszívás

Operatív és nem műtéti hasi zsírleszívás egyaránt létezik. Fotók előtt és után a döntés előtt mindig láthatja a sebészt. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a beteget nem metszik. és ne adjon be semmit a bőr alá, mint egy műtéti módszerrel.

Nem műtéti zsírleszívás akkor fordul elő, ha a problémás területek kicsiek.

Az eljárás gyakorlatilag fájdalommentes és nem igényel komoly rehabilitációt. A hasi zsírleszívás nem műtéti módszerrel történő végrehajtása során a mechanikus (hardveres) vagy kémiai (injekciós) úton elpusztított zsír természetes módon ürül ki a testből.

A zsírleszívás következő típusai nem műtétiek:

 1. lézeres zsírleszívás;
 2. ultrahangos zsírleszívás VASER LIPO;
 3. test Tite rádiófrekvenciás kezelés.

Lézeres zsírleszívás

A test alakjának a zsír eltávolításával történő korrekciójára szolgáló eljárást lézeres szonda segítségével hajtják végre, amelyet a has alá helyeznek a bőr alá. Az eljárás előtti és utáni fotók lehetővé teszik a fogyás ezen módszerének hatékonyságának értékelését.A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

Az eljárást az egyik legbiztonságosabb és fájdalommentesebbnek tartják.

A lézeres lipolízist egy speciális száloptikai cső segítségével hajtják végre, amelyet a beteg testén végzett műtéti bemetszéssel helyeznek a problémás területbe.A cső végén van egy speciális kibocsátó, amely szelektíven elpusztítja a zsírszövetet.

Az eljárás során lebomló zsír felszívódik a test véráramába, az eltávolított anyag semlegesítése természetes módon történik a májban. A lézeres zsírleszívást a testforma korrekciójának egyik leghatékonyabb módszerének tekintik.

A hagyományos vákuum módszerrel ellentétben a lézerkorrekció nem hagy nyomot a helyszínen... Az a metszés, amelyen keresztül a szondát a bőr alá helyezték, nem feltűnő, és egy idő után teljesen eltűnik.

 

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

 

Ez az eljárás pozitív hatással van a bőr teljes tónusára is, mivel az alacsony frekvenciájú lézersugárzás nemcsak eltávolítja a zsírt, hanem stimulálja a kollagént is, ami a bőr és a kezelt területek természetes feszesüléséhez vezet.

Ezt a korrekciós módszert akkor alkalmazzák, ha 500 ml zsír eltávolítására van szükség.

Az eljárás időtartama nem haladja meg a 40 percet. Ha a problémás területek mennyisége meghaladja a fenti mutatót, akkor a legtöbb esetben standard műtéti módszert alkalmaznak.

A szakértők azonban nem tiltják meg, hogy 6 hónap elteltével újabb lézeres hasi lipolízis-kezelést végezzenek.

A rehabilitációs időszak orvos felügyelete alatt 1-2 órán át tart... Ekkor a beteg egy speciális osztályon pihen, ahol egy szakember figyeli őt, megfigyeli és rögzíti a személy posztoperatív állapotát.

A szakemberek nem javasolják a test fizikai aktivitásnak való kitettségét 1-2 hétig a plasztikai sebész felkeresése után.

Az eljárás utáni hatás nem azonnal észrevehető, de 2-4 hét múlva teljesen megnyilvánul. Mivel a bőr hőmérsékleti hatása a lézeres szonda működési helyén jelentkezik, ennek pozitív simító és feszesítő hatása is van. Az eljárás után nincsenek megereszkedett üres bőrredők.

A készüléknek való kitettség után azonnal enyhe ödéma figyelhető meg, amely gyorsan elmúlik.

Fotók a has zsírleszívása előtt és után

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

Ultrahangos zsírleszívás VASER LIPO

Az ultrahangos zsírleszívás a VASER LIPO készülék segítségével teljesen biztonságos módszer a test problémás területeinek korrigálására. Az ágyéki régióban található zsírlerakódások eltávolítása előtti és utáni fotók megerősítik a módszer nagyobb hatékonyságát.

A lézertől eltérően ez az eljárás egyáltalán nem igényel bemetszéseket a testen. A zsírszövetre gyakorolt ​​hatás közvetlenül olyan eszközzel jelentkezik, amely elpusztítja a kibocsátott ultrahang által eltávolítottakat.

Egyszerre akár 300 ml felesleges lerakódás is eltávolítható.

Az ultrahangos zsírleszívás a VASER LIPO készülékkel akár 1,5 órát is igénybe vehet.

A megsemmisült szövet a véren és a májon keresztül természetes módon ürül... Az orvosok nem javasolják ezt a zsíreltávolítási módszert, ha a betegnek májproblémái vannak. 1 alkalomra legfeljebb 2 cm-t hagy a derékban. A kézzelfogható hatás eléréséhez legalább 3 foglalkozás szükséges.

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

Az ultrahangos zsírleszívás VASER LIPO teljes folyamata 28 nap... Az eljárást ambulánsan végzik, és utána a betegnek nem kell az orvosok felügyelete mellett a klinikán tartózkodnia.

Az ultrahangos expozíció után nincs ödéma, véraláfutás és heg, nincs szükség az altatásból való kilábalásra vagy az altatással szembeni allergiás reakciókra.

Fotók a has zsírleszívása előtt és után a VASER LIPO készülékkel

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

Body Tite rádiófrekvenciás zsírleszívás

A szubkután zsír eltávolítása rádiófrekvenciás impulzusok segítségével a Body Tite készülékből gyors és fájdalommentes. A Body Tite-et Izraelben találták ki és állították össze, utána számos kritikát szerzett Európában és az USA-ban számos plasztikai sebészeti klinikán.

A rádiófrekvenciás zsírleszívás akár 6 liter zsírt képes eltávolítani egy eljárás során, ezért a módszer az egyik leghatékonyabb módszer az ábra problémás területeinek kezelésére.

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

Az eljárás időtartama 1 és 1,5 óra között változik, ezalatt a Body Tite eszközt alkalmazzák a beteg problémás területére.

A rehabilitációs időszak minimális, és a rádiófrekvenciás expozíció után a beteg szinte azonnal hazamehet.

Az eljárás után 1-2 hétig korrekciós fehérneműt kell viselnie, érdemes betartani a sebész ajánlásait és tartózkodni a fizikai aktivitástól egy rövid rehabilitációs periódus 3-4 napján.

A has és az oldal zsírleszívása ezzel a módszerrel rendkívül hatékony és biztonságos modern technika.

Fotók az eljárás előtt és után

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

Lipoabdominoplasztika

A lipoabdominoplasztika a hasi zsírleszívás klasszikus műtéti módszerei közé tartozik.

Az eljárás egyesíti a szokásos zsírleszívást - a felesleges zsír eltávolítását a problémás területről és a test alakjának korrekcióját.

A műtétet egyszerre 2 szakember végzi, miközben a beteg általános érzéstelenítésben van. A bemetszések speciális elrendezése miatt a posztoperatív varrat, amely idővel feloldódik, eleinte elrejthető a fehérnemű alatt.

A műtét után korrekciós fehérneműt kell viselni, és 2–4 hónapig tartózkodni kell a fizikai aktivitástól.

A lipo-abdominoplasztika egyértelmű előnye, hogy több műveletet is elkerülhet, ha a zsírelhárítást és a testformálást egyben kombinálja.

Fotók a lipoabdominoplasztika előtt és után a derék és a has területén

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

Hasplasztika

A has zsírleszívása abdominoplasztikával szintén a zsírszövet megszabadulásának operatív típusa. Másoktól eltérően ez a módszer segít megszabadulni a drámai fogyás következményeitől, nevezetesen a hasi bőr megereszkedésétől.

A hasplasztika elvégezhető általános vagy helyi érzéstelenítésben. Ez utóbbi esetben némi hasi kellemetlenség lehetséges.

Az eljárás során a rectus abdominis és a derék izmokat varrják, és a köldök új helyen alakul ki. A művelet 2–5 órát vesz igénybe.

Ez a módszer kategorikusan nem ajánlott azoknak a nőknek, akik a jövőben gyermekvállalást terveznek. A bőrfeszesítés jellege miatt terhesség esetén a műtét minden eredménye elvész.

Az a rehabilitációs időszak, amely alatt a betegnek a klinikán kell tartózkodnia, az érintett terület nagyságától függ. Bizonyos esetekben legfeljebb 3 hét szükséges orvosi felügyelet mellett, és vannak olyanok, amelyekben a beteget másnap elengedik és hazaengedik.

A hasplasztika után mellékhatások és szövődmények lehetségesek, például allergiás reakció érzéstelenítésre vagy enyhe aszimmetria az alsó hasban.

Fotók a hasi műtét előtt és után

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

 

A hasi zsírleszívás eredményei. Fotó egy férfi előtt és után

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

A hasi zsírleszívás eredményei. Egy nő fotói előtt és után

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

A zsírleszívás javallatai

A zsírleszívás fő indikációi a következők:

 1. Azok a betegek, akik rendszeresen sportolnak, de legfeljebb 9 kg túlsúlyosak.
 2. Aránytalan elhízás esetén, amelynek során a test egyes részei harmonikusan kiemelkednek az ábra általános hátterében, a hasi zsírleszívás ajánlott.
 3. A felesleges testzsírtól szenvedő emberek a problémás területen.
 4. Szült nők, akiknek a has megereszkedett bőre nem tért vissza korábbi formájába.
 5. Olyan férfiak, akik önmagukban nem tudnak megszabadulni a hasi súlytól.

Ellenjavallatok

A zsírleszívás nem ajánlott a következő betegségekben szenvedőknek:

 • vírusos betegségek;
 • onkológiai betegségek;
 • a belső szervek betegségei;
 • cukorbetegség;
 • mentális zavarok.

A zsírleszívás tilos a nők számára a menstruáció alatt, a terhesség alatt és a szoptatás ideje alatt.

Hasi zsírleszívási zónák: 1, 2, 3, 4 zóna - mi ez?

A plasztikai sebészek a hasi zsírleszívás területét 4 zónára osztják. Az egyik zsírleszívási zóna egy tenyérrel egyenlő terület, azaz 100 cm négyzet.

A személy magasságától függően legfeljebb 8 zóna lehet a hasi zsírleszíváshoz.

Felkészülés a műtét zsírleszívására

A hasi zsírleszívási műtét előkészítése szakemberrel történő konzultációval kezdődik. A beteggel folytatott beszélgetés és a vizsgálat során az orvos megismeri a kérelmező életmódját, rossz szokásait és az esetlegesen alkalmazott drogokat.

Ezt követően a beteg egészségi állapotának teljes képének elkészítése érdekében a szakember előírja a szükséges vizsgálatokat. Ha a betegnek olyan rossz szokása van, mint a dohányzás, akkor általában arra kérik, hogy csökkentse a napi elszívott cigaretták számát, vagy hagyja el ezt a tevékenységet a műtétre való felkészülés és a további rehabilitáció teljes időtartama alatt.

A nők különleges helyet foglalnak el a plasztikai sebészek között. Az eljárás előtt 14 nappal be kell fejeznie a fogamzásgátló tabletták és szalicilátokat tartalmazó gyógyszerek szedését.

Hogyan halad a művelet?

A klasszikus hasi zsírleszívási műtétet általános érzéstelenítésben végzik. A páciens hasüregébe egy speciális kanülcsövet helyeznek be, amelynek sebészeti bemetszése nem haladja meg az 1,5 cm-t.

A kanül egyik oldala vákuumkészülékhez csatlakozik, másik vége a sebész speciális mozdulataival felszívja a zsírt a szükséges területről, amikor egy bizonyos területen mechanikus vákuum jön létre.

Érzéstelenítés a hasi zsírleszíváshoz

Bizonyos esetekben általános és helyi érzéstelenítést alkalmaznak a hasi zsírleszíváshoz. Az érzéstelenítést sebészeti beavatkozásra használják és lézeres zsírleszívással, amikor egy szondát helyeznek a szükséges üregbe. Nem műtéti módszerekben, amikor a beteget nem metszik, nem használják.

Műtét utáni időszak

A posztoperatív időszak időtartama függ a hasi zsírleszívás módszerétől, amelyet a beteg választ. Működtethető esetekben ez hosszabb (legfeljebb 3 hét), és a zsír hardveres eltávolításával több órás pihenést vehet igénybe a klinikán.

Ezenkívül a beteg állapota és gyógyulása az eltávolított zsír mennyiségétől függ.

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

A posztoperatív időszakban, az orvos utasításai szerint, a betegnek speciális kompressziós ruhákat kell viselnie hogy megadják a szükséges alakot a test korrigált területeinek. Nem ajánlott a fizikai aktivitás megkezdése a manipulációk utáni hónaptól.

Zsírleszívás utáni rehabilitáció

A szakértők javasolják a rehabilitációt és a gyógyulást a hasi zsírleszívás után otthon. Ebben az időszakban korlátozni kell a közepes és magas intenzitású fizikai aktivitást, a betegnek ajánlott a pihenés és a speciális étrend.

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

A test helyreállítása során érdemes egy ideig lemondani a rossz szokásokról és feltétlenül kövesse az orvos utasításait.

Veszélyes a zsírleszívás? Potenciális kockázatok

A hasi zsírleszívás a képek előtt és után megtekinthető a speciális közösségek és klinikák webhelyein és fórumain. A zsír eltávolítása a hasból, amelyet egy jó szakember végez a szabályok és előírások betartásával, teljesen biztonságos, de kockázatok és szövődmények lehetségesek.

Az egyikhez lehetséges szövődmények, a szakértők figyelembe veszik a test kontúrjainak szabálytalanságait a bőr alatti zsír egyenetlen eltávolítása miatt. A posztoperatív periódusban változhat a bőr érzékenysége. Duzzanat és vérömleny is lehetséges a hasi korrekción átesett személy túlzott aktivitása miatt.

Fáj a hasi zsírleszívás?

A has zsírleszívása - típusok, fotók előtt és után, vélemények

A modern technológiák a zsírleszívás alkalmazásával a hasi korrekció folyamatát a lehető fájdalommentesebbé tették.

A műtét során a beteget elaltatják általános érzéstelenítés segítségével vagy helyi érzéstelenítéssel deszenzitizálja a szükséges területet.

A hardveres módszerek teljesen fájdalommentesek, és szakember felügyelete alatt hajtják végre őket.

Lehetséges a hasi zsírleszívás császármetszés után?

A has zsírleszívása, a hasi régió korrekciója előtti és utáni fényképek ebben az esetben is elérhetők a szakemberektől. Császármetszés után az eljárás legalább 1 év elteltével lehetséges szülés után.

Az öltések 7-14 napig történő eltávolítása után a páciens állapotától függ. A konzultáción a szakember a pácienssel együtt elvégzi a szükséges méréseket, és arra a következtetésre jut, hogy a hasi zsírleszívás melyik módja alkalmas a kliens számára.

Van-e különbség a férfiak és nők zsírleszívásában?

A hasi zsírleszívás fő különbsége férfiaknál és nőknél az, hogy a zsír az ellentétes nemekben különböző intenzitással halmozódik fel. A zsírleszívás után a férfiak és a nők által kiváltott hatások is eltérőek.

Az erősebbik nem nem akarja eltávolítani a felesleges zsírt, és hangsúlyosabbá akarja tenni a hasát, míg a nők lapos, tónusú hasat és vékony derekat akarnak.

Technikailag a testformálás folyamata nem különbözik mindkét nemnél.

A hatás időtartama, a zsír visszatér?

A hatás időtartama a beteg életmódjától függ. Az orvosok megjegyzik, hogy ha az étrendet és a fizikai aktivitást nem vizsgálják felül, akkor az eltávolított zsír valószínűleg újra megjelenik a test problémás részein.

Hol lehet zsírleszívást szerezni?

Ha kiválaszt egy klinikát a hasi zsírleszívás révén végzett testkorrekcióra, akkor az orvosi szervezet és alkalmazottainak hírnevén kell alapulnia, ellenőriznie kell az engedélyt és más hivatalos dokumentumokat.

Miután kiválasztott egy klinikát, el kell döntenie egy szakemberről, aki segít a probléma megoldásában... Ehhez meg kell ismerkednie a plasztikai sebész munkájával, miután tanulmányozta a hasi zsírleszívás terén elért eredményeit, megvizsgálta az ügyfelek fotóit a plasztikai műtét előtt és után.

Az északi fővárosban hasonló eljárásokat hajtanak végre a "GrandMed", "Albatross", "Longevity".

Moszkvában olyan klinikák, mint a "Naomi", Dr. Penaev klinikája és mások, a has zsírleszívásával foglalkoznak.

Mennyibe kerül a hasi zsírleszívás?

A szentpétervári klinikákon a has zsírleszívása például az utcai "GrandMed" klinikán. A 35 éves Sadovaya 12 000 rubelbe kerül.

És a fővárosi klinikán Dr. Penaev a st. Aseeva, 2, Moszkva, a VASER LIPO ultrahangos zsírleszívási eljárás költsége 1 zónára 20 000 rubel.

A zsíreltávolítási eljárás előtti és utáni betegek fotói, valamint a betegek számos áttekintése és véleménye bizonyítja a hasi zsírleszívás nagy hatékonyságát.

A szakértők emlékeztetnek arra ez az eljárás nem tartozik a fogyás egyik módszerévé, de csak radikálisan, de gyorsan segít elérni a kívánt eredményt.

Hasznos videók a témáról:

Hogyan hajtják végre a hasi zsírleszívást? Nézze meg a videoklipben:

A hasi hasplasztika összes információja és technikája a videoklipben:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Darja

  Lézeres zsírleszívást végeztem. Kicsit drága, de a hatás minden elvárásnak megfelelt. Teljesen meg voltam elégedve.

  Válaszolni
 2. V. Andrej

  A műtét nélküli zsírleszívás az ultrahangos hullámok felhasználásán alapszik, hogy elpusztítsák a dermis mély rétegeiben összpontosuló adipocitákat (zsírsejteket) és fokozatosan csökkentsék azok mennyiségét. Különböző orvosi és tudományos vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy ez a kezelési módszer nem növeli a vér zsírtartalmát, mivel a zsírlerakódások elpusztulnak és örökre eltűnnek a szervezetből. Sőt, azon a helyen, ahol az egyik adipocita elpusztult, soha nem jelenhet meg egy másik, emiatt ez a zóna örökre zsírmentes lesz.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj