Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

Az arcemelés (emelés) a kozmetikai manipulációk általános elnevezése, amelyek célja a bőr frissességének helyreállítása, az arcemelés, az ovális kontúrozása.

Mi az ideális emelés, azt minden nő maga határozza meg. Ma az ilyen eljárások széles választékát kínálják, amelyek mindegyikének megvannak a maga jellemzői, jelzései és előnyei.

Arcemelés - mi ez, a kozmetikai eljárás jellemzői

Az életkor előrehaladtával a bőr hajlamos elveszíteni tulajdonságait. Először is vannak problémák a rugalmassággal és az ellenálló képességgel. Ezután a mimikai ráncok egyre inkább megjelennek, az arc kontúrjai elmosódnak.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

A modern emelés célja ezeknek és más problémáknak a leküzdése. Az alkalmazott technikák magukban foglalják az élettani tónus helyreállítását és a bőrben előforduló fő folyamatok normalizálását.

Az idők során maga az arcemelés koncepciója átalakult: amit ismert, szinte minden nő ismeri. Kezdetben a korrekciót kizárólag szikével kellett elvégeznie. De a technológia nem áll meg. A sebészeti beavatkozások ma is relevánsak.

Rajtuk kívül a kozmetikai orvoslás számos más technikát kifejlesztett, többnyire kímélő, nem műtéti. Most a lehetséges szövődmények minimalizálódnak, célzottak és a pontos beavatkozásokat gyors helyreállítással gyakorolják.

A nem műtéti arcplasztika, valamint a műtéti beavatkozások célja a felmerülő, életkorral kapcsolatos változások leküzdése, többek között:

 • a bőr rugalmasságának elvesztése;
 • az arc kontúrjának változása;
 • a finom és mély ráncok megjelenése.

A kozmetikusok és sebészek közös munkájának köszönhetően egyre több új technika jelenik meg, amelyek szembetűnőek eredményeikben. Megtalálható a bonyolult problémák megoldása, az eljárások ellenjavallatainak listája csökken.

Javítási jelzések

Az arckorrekciós manipulációk végrehajtásának indikációi a következők:

 • a ráncok megnyilvánulása;
 • a sárga vagy szürkés bőrszín megjelenése;
 • pigmentáció;
 • hámlás és szárazság;
 • a bőr megereszkedése, lazasága;
 • az életkorral kapcsolatos változások;
 • zsír az áll alatt;
 • kettős áll jelenléte;
 • a szubkután zónában található nyaki izmok gyengesége.

Szakértők szerint az arcemelés minden bőrtípusra alkalmas eljárás. Sima és fiatalító, feszesítő hatásuk életkortól függetlenül észrevehető.

Az arc kontúrjának emelése a zónától függően

Állítólag három fő területen működik az arcon és a kontúrjain:

 1. Felső (a homlok manipulálása, esetleg a szemöldök és a hajszál vonala).
 2. Közepes (ide tartozik a száj és az arc is).
 3. Alsó (a nyak és az áll, az alsó állkapocs eljárásai).

Felső arcemelés

Ezen a területen végzett munka során szemöldök- és homlokbőr korrekció végezhető. A fő célkitűzés a szem és a szemöldök külső sarkának emelése, amelyek az életkorral összefüggő változások következtében lecsökkentek, kisimítják a ráncokat az orrhídon és a homlokon.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

A korrekció szükségessége akkor jelenik meg, ha a 40 évnél idősebb embereknél az öregedés súlyos jelei vannak. Ritka esetekben ezen a területen 30 éves betegek számára végeznek munkát. Általában a szakértők ilyen esetekre a sebészeti beavatkozásokkal történő korrekció klasszikus lehetőségeit, valamint a modern endoszkópos technikákat javasolják.

Jelzések az alsó arcemeléshez:

 • a szemöldök vonzerejének elvesztése, megereszkedése;
 • az orr tetején lévő szövetfelesleg, az orr hegyének és az egész felső arcának egyértelmű leereszkedésével;
 • a mély ráncok megjelenése a homlokon;
 • redők az orr gyökerében;
 • felesleges szövet a felső szemhéjban;
 • súlyos rugalmasságvesztés a halántékon és a szemzugban;
 • függőleges vagy ferde irányú glabelláris vonalak megjelenése.

Középső arcemelés

Néhány évvel ezelőtt problémás volt a középső harmadik személlyel való foglalkozás. A modern technológiák képességeinek köszönhetően a területet önálló műtét vagy komplex emelés során korrigálják. Ez a zóna magában foglalja az alsó szemhéj és a nasolabialis régió által határolt teret.

A harmadik középső emelés enyhíti:

 • a szájzugok megereszkedése;
 • a szem alatti bőr megereszkedése (kozmetológusok szerint a blepharoplasztika a legjobb kiegészítő egy ilyen arcemeléshez);
 • nyilvánvaló nasolabialis redők.
 • az arctérfogat és a bőr lazaságának elvesztése.

Az elvégzett eljárások eredménye a "fáradt" arc megváltozása, fiatalabb és frissebb megjelenéssel. Egy adott eset jellemzőitől függően egy adott technika vagy azok kombinációja ajánlott a legjobb hatás biztosítása érdekében.

Alsó arcemelés

Az arc alsó harmadának korrekciója során munkát végeznek az ajkak, a nyak és az áll területén. Az ilyen felvonó célja:

 • mély ráncok;
 • lazaság és a bőr megereszkedése;
 • ptosis;
 • kettős áll.

Különböző technológiákat alkalmaznak, beleértve a minimálisan invazív és endoszkópos technológiákat. A mai módszerek lehetővé teszik a nagy bemetszések elkerülését.

Az arcplasztika típusai

A kozmetológiai irodák és a szakrendelések különféle típusú emeléseket kínálnak. A legmegfelelőbb kiválasztásához konzultálnia kell szakemberrel, meg kell találnia azok előnyeit és hátrányait, a főbb jellemzőket.

RF-arcemelés: mi ez, vélemények a kozmetológusokról

A modern RF-arcemelés: mi ez és milyen eredményeket ad a gyakorlatban, vezető kozmetikusok válaszolnak: nem műtéti lehetőség a bőr öregedésének legelső jeleinek kiküszöbölésére. Termolifting, thermage néven is ismert.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

Leggyakrabban ilyen korrekciót végeznek a fiatalok számára, akik továbbra is termelik a kollagént, ha szükséges a bőr megfiatalítása anélkül, hogy komoly műtéti beavatkozásokhoz kellene folyamodni.

A hatás rádiófrekvenciás energián keresztül történik, amelynek hatására a kollagén átalakításának hátterében a bőr szerkezete normalizálódik. Maga a folyamat a szubkután szövetre és a bennük lévő mikroszkopikus változásokra irányul.

A kollagént tartalmazó területek a hőmérséklet fokozatos emelkedése miatt hatékonyan csökkennek. Amikor a manipuláció során a szöveteket 50 fokosra melegítjük, a kollagénrostok belsejében található rostok összenyomódnak... Ezzel párhuzamosan denaturálódás és vízveszteség figyelhető meg, a nyújthatóság csökkenése - ez a kulcs a bőr rugalmasságának növekedésében.

A modern kozmetológusok azt állítják, hogy az RF-emelés eredménye a bőr kollagéntermelő folyamatának aktiválása és összenyomásuk.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

Általában az orvosok megjegyzik az ilyen eljárás egyértelmű pozitív eredményeit, felhívva a figyelmet arra, hogy évente legfeljebb kétszer végezhető el. Ha a befejezés után a bőrirritáció megjelenik, az a közeljövőben nyomtalanul eltűnik.

Endoszkópos arcplasztika: mi ez

Számos különféle eljárást dolgoztak ki a vonzerő helyreállítására. Az egyik az endoszkópos arcemelés. Mi ez, magyarázzák a kozmetikai orvoslás szakértői. Valójában ez egy minimálisan invazív műtéti eljárás.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

Végrehajtásakor jellemző, hogy a legkevesebb vágást nagy korrekciós pontossággal végezzük a végén. A negatív megnyilvánulások megszüntetésére szolgál nemcsak az arcon, hanem a nyakkivágásban is.

Az endoszkópos eszközök képességeinek köszönhetően nincs szükség a bőr jelentős kivágására. A múlt század végén belépve az orvosi gyakorlatba, folyamatosan fejlesztették őket, kibővültek képességeik, ami megmagyarázza a plasztikai sebészetben való használatukat.

A tényleges endoszkópos emelés viszonylag nemrégiben terjedt el. De az ilyen korrekció jó eredményeinek köszönhetően sok kozmetikus tanácsot ad.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

Mégis, ez egy műtéti beavatkozás, amely érzéstelenítést igényel. Ezért az eljárás előzetes előkészítést és a beteg gondos vizsgálatát igényli.

Körkörös arcplasztika: mi ez

Ahhoz, hogy a bőr ismét friss, fiatalos megjelenést kapjon, körkörös arcplasztikát végeznek. A műtéti manipulációk eredményeként a felesleges bőrterületeket eltávolítják, az alatta lévő lágy szöveteket részben megfeszítik.

Általában a munkát csak a felső bőrrel végzik. De a legjobb hatás érdekében a szakemberek gyakran megérintik az izmok aponeurotikus rétegét is. Minél mélyebb a beavatkozás, annál tovább tart a felépülés.

Sok esetben, az eljárások komplexumának részeként, egy ilyen emelést blepharoplasztikával kombinálnak.

A műtét utáni első napokban az arc ödémás lehet - ez normális reakció a beavatkozásra. 7-10 napon belül, amikor az öltéseket eltávolítják, és a zúzódások eltűnnek, az arc frissebb és fiatalabb lesz.

A kör alakú emelés részeként a munka a nyakkal, az arc minden területével zajlik. Ennek eredménye a mimikai és más típusú ráncok eltűnése, az arc fáradt megjelenésétől való megszabadulás, a nyak és az áll ráncainak megszüntetése.

Plazma arcemelés: mi ez

Plazma arcemelés - mi ez, és hogyan halad a bőr helyreállítása: ez az eljárás magában foglalja az injekciókat plazmával, amely nagy mennyiségű kollagént, elasztint tartalmaz. Végül a bőr megújul, kisimul, eltűnik róla a pigmentáció. A kozmetikusok nemrégiben kipróbálták ezt a módszert.

A plazmaemelés célja a test rendelkezésére álló erőforrások aktiválása, amelynek eredményeként a bőr megújul. Külső beavatkozások hiányában hatással van a szervezet regeneratív és immunrendszerére.

A vezetés indikációi:

 • a bőr feszességének és rugalmasságának elvesztése;
 • ernyedtség;
 • a megkönnyebbülés vagy a bőr tónusának negatív változásai.

Az eljárás sajátossága, hogy garantált eredményt nyújt a fertőzés kockázatának teljes hiányában a manipuláció során. Az allergiás megnyilvánulások vagy a hatóanyag elutasítása szintén lehetetlen.

Lézeres arcplasztika: mi ez

A megereszkedett bőr, a mély ráncok és a megnyilvánult érhálózat megszabadulása érdekében az esztétikai orvoslás szakértői azt javasolják, hogy forduljanak a lézeres emelési technikához.Ez a hatás magában foglalja a sejtek lézerrel történő melegítését, amelyek a bőr belső rétegeiben helyezkednek el.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

Ebben az esetben a kollagén rostok aktívan összenyomódnak, a bőr természetes regenerációja megy végbe, és aktiválódik a kollagén és az elasztin termelése.

A technikának megvannak a maga jellemzői, a tervezett hatás területétől függően. Kis területekkel végzett munka esetén helyi érzéstelenítés szükséges. Ha a munkát nagy területen végzik, akkor az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik.

Nem műtéti arcemelés

A bőrrétegek terápiás traumája a nem műtéti arcemelés bármilyen technikájának alapja. Ez egy olyan hatás, amely azt sugallja, hogy a dermis különböző területei eltérő válaszokat mutatnak. De az ilyen károsodás hátterében mindegyikben hialuronsav, elasztin és kollagén képződik.

Hardver smas-lifting (arcplasztika), vélemények

A bőr és a rost alatt az úgynevezett "felszínes izom-aponeurotikus rendszer" vagy SMAS található. Azon a területen helyezkedik el, ahol az izomréteg a dermissel határos. Az arcon ilyen területek találhatók a fülek, a nyak közelében.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés

Ennek a rétegnek az állapotától függ az arc megjelenése és oválja. Nyújtásakor és elhasználódásakor megjelenik a méret és az alak változása - ptosis.

A smas-lifting alapja az ultrahang hatása a dermis és az izmok szükséges rétegeire, különösen az aponeurotikusra... A kollagén rostok a hő hatására zsugorodnak, helyreállítják szilárdságukat. Ennek az emelésnek az az előnye, hogy az eljárás után nincsenek komplikációk - a bőr külső rétege megőrzi integritását.

A modern nők értékelik ennek az eljárásnak az eredményeit, ráadásul megjegyzik annak kétségtelen előnyét bármilyen típusú műtéti beavatkozással szemben. A bőr több éve valóban "fiatalabb".

Nem műtéti arcplasztika Margarita Levchenkóval

Az arc torna számos jól ismert változata között nagyon népszerű a nem műtéti emelési technika Margarita Levchenko-tól. Célja az arc bőrének javítása és fiatalítása.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés
Margarita Levchenko - az arcemelés módszerének szerzője

A technológia erőteljes fellépést feltételez a problémás területeken. Ugyanakkor olyan érzékeny és kényes területen, mint az arc, dolgozni kell, meg kell őrizni a mozgások puhaságát és simaságát.

Az ilyen tornák első eredményei, rendszeres napi gyakorlatokkal, 20 nap múlva láthatók. Akit érdekel ez a technika, elméletileg megismerkedhet a gyakorlatokkal, vagy az interneten található videók segítségével választhatja a képzést.

Margarita minden leckéhez magyarázatot ad a gyakorlatok megválasztásáról és azok teljesítményének mértékéről.

Mesothreads a facelifthez: jellemzőik, vélemények

A bőr természetes öregedésének megállítása érdekében a kozmetikusok mesothreads használatát javasolják. Az eljárás magában foglalja a speciális „Lead Fine Lift” szálak bevezetését a dermis rétegbe speciális tűk segítségével.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés
Arcemelés szálakkal

Gyakran érzéstelenítéssel hajtják végre a szükséges manipulációkat, mivel nemcsak kellemetlen, de fájdalmas érzéseket is okoznak. Ha általános érzéstelenítésre van szükség, a beteg előzetes vizsgálaton vesz részt a test állapotának meghatározása érdekében.

Ha nem műtéti, hanem egyszerű, önmagát elnyelő hatású meseszálakat használ, a fájdalomcsillapítás minimális lehet.

A betegek először egy rosszabb megjelenést észlelnek egy ilyen meghúzás után, zúzódásokra és duzzanatokra panaszkodnak, néhány specifikus megnyilvánulásra. Az eljárás után azonban egy hónapon belül szinte minden szövődmény eltűnik.

Aptos szálak az arcápoláshoz, vélemények

Az Aptos szálakat használó arcplasztika kapta a legnagyobb gyakorlati alkalmazást.Előnye a legkevesebb ellenjavallat és vértelenség. De az eljárás eredménye a ráncok egyértelmű simítása.

A technika egy ilyen szálak keretének létrehozásán alapul, amely "támogatja" a lágy szöveteket. A speciális rovátkák miatt rögzítésük biztosított. A műtét varratának konkrét típusát egyedileg választják ki, az életkorral kapcsolatos változások súlyosságától és a szervezet jellemzőitől függően.

A betegek tömegesen reagálnak az ilyen manipulációkra pozitívan, sőt lelkesen. Körülbelül 3-4 hetet kell várnia a látható eredményre. De a hatás több évig tart. Ritka esetekben szövődményekről beszélünk.

Egyéb szálak a facelift felülvizsgálatokhoz

A gyakorlatban a kozmetológiában más típusú meseszálakat is aktívan alkalmaznak, ezek a poliuretán, a poliamiddal összefonódó szilikon szálak. A leggyakoribbak a következő fajták:

 • 3D meseszálak;
 • kombinált kúp alakú.

A 3D szálak a mesothreads legvékonyabb változatai. Csak magasan képzett kozmetikusok dolgoznak velük - az eljárás feltételezi a mozgások pontosságát. De a trauma ebben az esetben minimális.

Körülbelül 6 hónappal az emelés után a mesothreadek teljesen felszívódnak. Az eljárás hosszú távú hatása annak köszönhető, hogy kollagén váz jelenik meg a dermis rétegekben.

Az eljárás csak a nyilvánvaló, az életkorral összefüggő bőrelváltozások megjelenésének kezdetén releváns, és általában 40 év alatti embereknél alkalmazzák. Nem igényel műtéti környezetet.

A kúp alakú szálakat speciális kúpok és csomók jelenléte különbözteti meg. Ezen alkatrészek miatt a legjobb rögzítés érhető el... Néhány hónap elteltével az anyag fokozatosan feloldódik, egyfajta kötőszöveti csontvázat hagyva maga után.

Arcemelés - mi ez az eljárás. RF-emelés, arcszálak, nem műtéti emelés
Hogy mik a szálak az arcemeléshez, azt egy kozmetikus mondja el

A nők túlnyomórészt pozitív hatást és megfizethető árakat jegyeznek fel az eljárás során. Bár egyes áttekintésekben információkat találhat a kis tubercles megjelenéséről az arcon a mesothreads rögzítési pontjain.

Arcemelés: ellenjavallatok

Az arcemelés ellenjavallatai a következők:

 • 25 évnél fiatalabb életkor;
 • allergiás reakciók az alkalmazott kozmetikumokkal és azok egyes alkotóelemeivel szemben;
 • plasztikai sebészet kevesebb mint hat hónappal ezelőtt;
 • túlsúly;
 • a bőr és az erek betegségei;
 • cellulit;
 • nyílt sebek vagy friss karcolások.

Mennyibe kerül egy arcplasztika és mitől függ az ár?

A páciens alapos kivizsgálásáig egyetlen szakember sem közli az arcplasztika végleges költségét. A végső árat befolyásolja a munka mennyisége és a megfelelő technikák megválasztása, az érzéstelenítés igénye. Egyetlen eljárás vagy komplex hatás lehetséges.

A legnehezebb az arc és a nyak alsó részével dolgozni. Ennek a területnek az emelése általában a legdrágább a fáradságosság és a további SMAS emelés szükségessége miatt.

A középen történő emelés költsége általában alacsony. De ha komplex helyreállításra van szükség, beleértve a blefoplasztikát is, ez jelentős növekedéshez vezet. A legolcsóbb és legolcsóbb megoldás az arc felső harmada.

Ha egyszerre több zónán kíván dolgozni, gyakran kör alakú emelést választanak. Árát a munka mennyisége és a választott módszerek is meghatározzák.

Az egyes zónák szigorításának hozzávetőleges költsége a következő:

 1. Különböző típusú nyakplasztika - 25 ezer rubeltől.
 2. Dolgozzon a szemöldök, a homlok, az arc középső részének területével - 40 ezer rubeltől. minden zóna.
 3. Az arc / az arc és a nyak bőrének meghúzása - 45 ezer rubeltől / 60 ezer rubeltől.
 4. Endoszkópos műanyag - 75 ezer rubeltől.
 5. SMAS emelés - 75 ezer rubelből.

A kozmetikai orvostudomány olyan irányának sajátossága, mint az arcemelés, hogy egyéni megközelítést igényel. Ez előfeltétel - a bőr sajátos, életkorral kapcsolatos változásaitól és a kívánt eredménytől függően. Megfelelő technikát választanak, meghatározzák a korrekciót igénylő területeket, további kozmetikai eljárásokat írnak elő.

Videók az arcplasztika típusairól

Video áttekintés egy nem műtéti arcplasztikáról Margarita Levchenkóval. Megmondja, mi ez és milyen gyakorlatokat kell végrehajtani:

Mi az RF arc- és testemelés:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Zlata

  Az arc plazmoliftingjét készítettem magamnak, most megosztom a benyomásomat. A műtét rövid, több óra + vérvétel ideje + centrifuga. Az eredmény nagyon jó, a bőrt több hónapig feszesítették és kisimították

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj