Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép

A növényzet nélküli sima test divatja a nem kívánt hajat szinte minden nő számára kozmetikai problémává teszi. A bikini területén a bőr finom és rendkívül érzékeny, ezért ennek a területnek a borotválkozását, kémiai és viasz szőrtelenítését fájdalmas és traumatikus módszereknek tekintik.

A lézeres szőrtelenítés, a bikini területén is, a hardveres kozmetológia modern technikája, amely hatékony és fájdalommentes.

Lézeres szőrtelenítés - mi ez és hogyan megy

A bikini területén a lézeres szőrtelenítést úgy végezzük, hogy befolyásoljuk a szűken irányított fényhullám bizonyos spektrumának hajgyökerét, amely ezt követően összeesik és elhal. A lézersugár bőrbe való behatolási mélysége 1-4 mm. A lézer nem minden tüsző pontjaként működik, hanem a bőr egy adott területén, több tüszővel.Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép

A nyaláb befolyásolja a melanin nevű sötét pigmentet, amely elnyeli a lézersugarat, hőenergiát szabadítva fel. Ez a meleg provokálja a tüsző eltávolítását, fokozatosan növekszik, és egy bizonyos lézerterápia után a haj növekedése 75-95% -kal leáll.

Ha a haj nagyon könnyű, vagy elszíneződött (a melanin hiánya miatt), a lézer nem érzékeli őket, ezért nem befolyásolja őket. Továbbá, ha a bőr természetesen sötét vagy cserzett, a lézersugár hatással lesz a bőr melaninjára. Ezért a lézer a leghatékonyabban a világos bőrön növő sötét hajra hat.

Előnyök

A bikini területén végzett lézeres szőrtelenítésnek számos előnye van:

 1. Fájdalommentesség viaszszőrtelenítéssel vagy elektromos szőrtelenítővel összehasonlítva. Mivel az intim terület meglehetősen érzékeny, előzetesen hűsítő vagy érzéstelenítő krémet alkalmaznak rá.
 2. Magas hatásfok. Az első munkamenet után a bőr 2-3 hónapig sima marad, és a tüszők 15-40% -kal pusztulnak el. A hajat véglegesen, esetenként véglegesen eltávolítják.
 3. Biztonság. A lézer nem károsítja a környező szövetet, csak a szőrtüszőket érinti.
 4. Nem okoz irritációt és serkenti a benőtt szőrszálak növekedését.
 5. A manipuláció időtartama körülbelül 20-30 perc (a besugárzott területtől függően).
 6. A lézeres eljárást otthon könnyű elvégezni speciális hordozható eszközökkel, amelyeket online áruházakban lehet megvásárolni.
 7. A visszanőtt haj megpuhul és világosodik.
 8. A bőr színe kiegyenlítődik, eltávolítják a pigmentfoltokat.

Ellenjavallatok

Mint minden kozmetológiai módszer, a lézeres szőrtelenítésnek is vannak ellenjavallatai:

 • fertőző betegségek;
 • tuberkulózis;
 • az immunrendszer betegségei;
 • cukorbetegség;
 • életkor 18 évig;
 • epilepszia;
 • allergia;
 • nagyszámú anyajegy;Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép
 • onkológia;
 • dermatológiai betegségek;
 • a bőr integritásának megsértése;
 • szürke, vellus és szőke haj.

Káros-e

Mivel az epiláló készülék lézersugárzása körülbelül 1-4 mm mélységig hatol a bőrön, ez a hatás teljesen biztonságos a test számára. A bőr nem sérült, és a keletkező bőrpír néhány óra múlva eltűnik.

Az enyhe bőrpír megjelenése hatékony lézeres terápiát jelez. Nagyon érzékeny bőr esetén, nem megfelelő előkészítés és az eljárás képzetlen lebonyolítása égési sérüléseket okozhat.

Meg tudom csinálni terhesség alatt

A terhesség minden nő számára fontos és felelősségteljes időszak. Sokan továbbra is vigyáznak magukra, és intim helyeken megszabadulnak a felesleges növényzettől.

Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép
Az arc és a test lézeres szőrtelenítése biztonságos a terhesség alatt

Habár kozmetológusok azt állítják, hogy a lézeres eszközök teljesen biztonságosak a magzat és a kismama számára, a lézer negatív hatása nincs kizárva, ezért a nő úgy dönt, hogy saját maga és saját felelősségére lézerrel vagy borotválkozással távolítja el a bikini területén lévő szőrzetet.

Meg lehet csinálni a menstruáció alatt

A kozmetikusok nem tartják a menstruációt a lézeres kezelés közvetlen ellenjavallatának. Ennek az eljárásnak a végrehajtása kritikus napokon növeli a kényelmetlenséget és a fájdalmat. A kozmetikusok azt tanácsolják, hogy a ciklus legalább 4-5 napján (ideális esetben 10-15 napig) hajtsa végre a lézeres szőrtelenítést.

Lézeres szőrtelenítő zónák

Lézeres szőrtelenítés területei:Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép

 • Arc (szemöldök és a szemöldök között, antennák területe, áll). A szemöldök és az "antenna" közelében lévő hajat a nők, az állon - a férfiak távolítják el. Biztonsági okokból a betegnek védőszemüveget kell viselnie. Az arcszőrzet eltávolításához 2-3 perc 10-15 perc elegendő.
 • Hónalj régió. Ezen a területen az eljárást leggyakrabban végzik. A hajnak az eljárás előtt 1-2 mm-re kell nőnie. A foglalkozás időtartama 15-20 perc, a tanfolyamok száma 4-6.
 • Alkarok. Az epilálás előtt tilos kozmetikumokat alkalmazni a kezekre, a hajnak 5 mm hosszúnak kell lennie, de nem többnek. A kezek lézersugárzásának folyamata átlagosan 5-10 eljárás, 20-30 percig tart.
 • Gyomor. Ezen a területen általában nincs sok haj, ezért az eljárás általában nem tart tovább 10-15 percnél. 2-3 foglalkozás elég.
 • Lábak (comb, lábszár). A nem kívánt lábszőrtől való megszabadulás népszerű eljárás a nők számára. A munkamenet időtartamát a kezelési terület határozza meg, és 20-140 perc. Legalább 5 lézerterápiát kell végrehajtani (átlagosan 5-8 látogatás).
 • Bikini terület (mély bikini, sekély, extra bikini, szeméremszőrtelenítés, fenékszőrtelenítés). Ezt a területet különösen érzékenynek tekintik, ezért a fájdalmas érzések megelőzése érdekében a mester egy speciális kenőccsel keni a bőrt, és érzéstelenítővel (lidokain) spray-vel kezeli.

A felhasznált berendezések típusai

A hardveres kozmetológiában négyféle lézerberendezés létezik, amelyek hullámhosszukban különböznek egymástól, a kibocsátott impulzusok időtartama és az energiasűrűség:

 1. Rubin. Az egyik első lézeres szőrtelenítő gép. Több időt kell fordítania az eljárásra, mivel a készülék lassan működik. A szakértők rubin lézert javasolnak sötét hajú, Fitzpatrick I. és II. Típusú emberek számára. A világosbarna és a szőke hajat nem érinti. Hullámhossza 694 nm. A melanin csak kissé elnyeli az ilyen hullámokat.
 2. Alexandrite. Lézer, amely hatékony, ha el kell távolítania a világos szőkénél sötétebb hajat. Az eszközök hűtőrendszerrel vannak felszerelve a fájdalmas érzések és az esetleges égési sérülések csökkentésére. Hullámhossz - 755 nm.Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép
 3. Dióda. Ma a megnövekedett hatékonyság és népszerűség jellemzi, szőrtelenítésre használják, beleértve a bikini területet is.Ennek az eszköznek a fénysugarait teljesen elnyeli a melanin, így eltávolítja a sötét és a világos hajat is. További előny, hogy a teljes szőrtelenítéshez kevesebb foglalkozás szükséges. A lézersugár hossza 800-940 nm.
 4. Neodímium. Ezt a fajta lézersugárzást tartják a legerősebbnek, mert hullámhossza 1064 nm. A hullámokat a melanin gyakorlatilag nem szívja fel, ezért ez az eszköz nem alkalmas lézeres szőrtelenítésre. A kozmetológiában használják tetoválások, hegek és kitágult edények eltávolítására.

Házi eljárás eszközei

A lézeres szőrtelenítés otthon is elvégezhető, különösen azok számára, akik zavarban vannak, ha kozmetikussal kezelik a szalonban a bikini területét. Az online áruházak otthoni hordozható lézeres epilátorok széles választékát kínálják, különböző árkategóriákban (7 000-30 000 rubel).

A készülék ára függ a lézer teljesítményétől, típusától és jellemzőitől (optimális hullámhossz 808 nm), a funkcionalitástól, a gyártó márkájától, a kezelési területtől és az eljárás időtartamától. Otthoni használatra jobb, ha olyan eszközt vásárol, amely minimális funkció- és programkészlettel rendelkezik.

Mivel az ilyen eszközök nem olcsók, és nem mindegyikük azonos hatékonyságú, tanácsos a vásárlás előtt konzultálni egy kozmetológussal, és megismerkedni az adott eszközzel kapcsolatos vásárlói véleményekkel.

Népszerű lézeres epilátorok otthoni használatra:

 1. Lézeres epilátor RIO Laser Salon - Angol gyártmányú készülék, amelynek egyéves garanciális ideje van. Ez egy egyszerű, kényelmes és hordozható epilátor. Érzékeny bőrre hatásos, ezért felhasználható az intim terület epilálására. Hullámhossza 808 nm, súlya 850 g, és 220 W-os tápegységen működik. A készülék költsége körülbelül 7000-8000 rubel.
 2. Lézeres epilátor Rio Dezac x 20. Az eszköz egy szabadalmaztatott funkcióval rendelkezik, amely a bőr mély átvizsgálása és a haj meghatározása, egy többszintű funkcióval a manipuláció biztonságának biztosítása érdekében. Automatikusan eltávolítja a hajat a beteg beavatkozása nélkül (nem kell minden hajszálat megcélozni), ajánlott a bikini és más érzékeny területeken történő használatra. A készüléknek 2 üzemmódja van, hullámhossza 808 nm. Sugárzást biztosít a 60 mm2-es bőrfelületen. Az epilátor ára 15 000-20 000 rubel.Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép
 3. Lézeres epilátor Tria szőreltávolító lézer. A készüléket az analógok között a legbiztonságosabbnak tartják. A vonzó kivitelű epilátor 808 nm hullámhosszú impulzusú lézerrel rendelkezik, amelyet 10 mm2 bőrfelület kezelésére terveztek, beépített akkumulátor hajtja, 5 működési móddal és egyéves gyártói garanciával rendelkezik. Költség - átlagosan 20.000 rubel.

Az eljárás előkészítése

Az eljárás elvégzése előtt feltétlenül konzultáljon egy bőrgyógyásszal és endokrinológussal.

Miután az orvos közvetlenül az eljárás előtt előírta a lézeres szőrtelenítést, be kell tartania néhány szabályt:

 1. 14 nappal a manipuláció előtt tilos a napozás, mind természetes napozás, mind szolárium látogatása; a borotválkozáson kívül más szőrtelenítési módszereket alkalmazzon; szedjen tetraciklin antibiotikumokat, fluorokinolonokat.
 2. Az epilálás előtt (pár nap alatt) gondosan le kell borotválnia a szükséges területet (a haj hossza nem haladja meg a 4-5 mm-t, az optimális - 3-4 mm), és ne alkalmazzon krémeket, krémeket, dezodorokat. Ha a hajat nullára borotválják, előfordulhat, hogy a lézer nem látja.
 3. Néhány nappal az eljárás előtt tesztelni kell a lézersugárzásra való érzékenységet.

Hogyan történik lépésről lépésre

A lézeres szőrtelenítést például a bikini területén szakaszosan hajtják végre:

 1. Az ügyfél vízszintes helyzetbe kerül és biztonsági szemüveget tesz fel.Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép
 2. A kozmetikus érzéstelenítőt alkalmaz a test kívánt területére.
 3. Néhány perc múlva a kozmetikus óvatosan (hiányzó területek nélkül) kezeli a kiválasztott területet lézerrel. Az eljárás időtartama a kliens által választott kezelési területtől függ.
 4. A kozmetikus hidratáló gyulladáscsökkentő krémet alkalmaz a kezelt területre.

Hány foglalkozásra van szükség, hogy véglegesen eltávolítsa a szőrt

Lehetetlen eltávolítani az összes felesleges szőrt egy mozdulattal.

A végleges szőrtelenítéshez szükséges tanfolyamok száma egyedi. Átlagosan 4-8 látogatás szükséges. Az ülések közötti ajánlott időköz 6-8 hét. Minden eljárás után ezt az intervallumot további 2 héttel meg kell növelni.

Milyen gyakran történik az eljárás?

Mivel a lézersugár csak az aktívan növekvő tüszőkre hat (számuk kb. 1/3), alvó tüszőkön nem működik, a lézeres besugárzási eljárást többször is el kell végezni. A lazulival történő szőrtelenítés szükséges számú ülése egyedi, és függ a haj típusától, növekedésük sebességétől és sűrűségétől, a bőr és a haj színétől, a hormonális szinttől és a kezelt test területétől.

Az arcszőrzet megszabadulása a legkevesebb munkamenetet jelenti (legfeljebb 2-3). A szőr eltávolításához a hónaljban, a karokban és a lábakban 5-6 eljárás (néha legfeljebb 10) szükséges, a bikini területén - 4-8 eljárás.

Az első manipuláció utáni szünet 4 hétig tart, a második után - 6 hét, a harmadik után - 8. A végleges szőreltávolítás után ajánlott évente egyszer megelőző lézeres kezelést végezni.

Az eljárás utáni helyreállítási időszak

A bőrön és a tüszőkön lévő lézerrel való érintkezés után regenerációs folyamatok zajlanak annak felgyorsítása és az esetleges szövődmények megelőzése érdekében, be kell tartani néhány ajánlást:

 • 2 héten belül. tartózkodjon a közvetlen napfénytől;Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép
 • kezelje a lézer által érintett területeket hidratálóval (Panthenol, Bepanten) néhány napig;
 • a szőrtelenítés után 2 napig utasítsa el a forró fürdőt, medencét, fürdőt vagy szaunát, ne használjon alkoholtartalmú kozmetikumokat.

Meddig tart a hatás

A sima bőr hatásának időtartama tisztán egyedi, de átlagosan 4-5 év. És ha időben (minden évben 1-2 alkalommal) átesik a kozmetikusával szupportív korrekción, akkor hosszabb eredményt, és egyes esetekben egész életen át tartó eredményt érhet el.

Az eredmény a felszerelés minőségétől és típusától, a beteg testének állapotától, a kozmetikus tapasztalatától függ.

Fáj-e költeni

Lézersugár hatására a hőmérséklet emelkedik a szőrtüszőben, ezért megsemmisül. Ez a folyamat változó intenzitású bizsergést okozhat, a fájdalom szintje a beteg fájdalomküszöbétől függ.

Valaki nem tapasztal semmilyen érzést, míg valakinek az eljárás meglehetősen fájdalmasnak tűnhet. Nagyon érzékeny bőr esetén égési sérülésekre van lehetőség. Minél hosszabb a haj (több mint 5-6 mm), annál fájdalmasabb az eljárás végrehajtása.

Mellékhatások

A lézeres szőrtelenítés a bikini területén biztonságos eljárás, de a mellékhatások kockázata nem kizárt. A besugárzás után különböző fokú égési sérülések (az enyhe vörösségtől a súlyos I-II fokú égésig), hegek, hiper- vagy hipopigmentáció lehetségesek.Lézeres szőrtelenítés az arcon, a bikini területén, a lábak örökre. Ár, eszközök otthoni eltávolításhoz. Fénykép

A mellékhatások között szerepel a folliculitis (a szőrtüsző gyulladása), kialakulásának oka a fertőzés bevezetése vagy fokozott izzadás a betegben. Az allergiás megnyilvánulások a test érzéstelenítő reakciójaként lehetségesek.

Az eljárás költsége

A szépségszalonokban a szolgáltatás költsége a haj eltávolításának területétől, a haj színétől és vastagságától függ.

Átlagos árak egy eljáráshoz:

 • Szemöldök területe: 1200-4000 p.
 • Az "antennák" területe: 1500-3300 r.
 • Hónalj terület: 3800-8000 p.
 • Kezek: 6500-20000 r.
 • Csípő: 7500-17500 rubel
 • Csülök: 5000-12000 RUB
 • Lábak (egész) -16000-20000 p.
 • Bikini (nem mély): 5000-7000 p.
 • Bikini (mély): 7000-10000 p.

A lézeres epilálás egy modern kozmetikai szolgáltatás a nem kívánt szőr eltávolítására, különösen a bikini területén, amely nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is különösen népszerű.Ahhoz, hogy elégedett maradjon az eredménnyel és megelőzze a negatív következményeket, gondosan ki kell választania egy klinikát és egy tapasztalt profi mestert.

Cikkterv: Nagy Vlagyimir

Lézeres arcszőrtelenítő videók

A lány a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos tapasztalatairól fog beszélni a szalonban:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj