A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények

A has lézeres zsírleszívása Olyan kozmetikai eljárás, amely előírja a zsírlerakódások eltávolítását, valamint hatékony küzdelmet nyújt a túlsúly ellen.

A hasi területen található zsírlerakódások lézerrel történő megszabadulása innovatív módszer, amely minimalizálja a hámszövetek traumáját, felgyorsítja a bőr alatti szövetek regenerálódásának folyamatát. Ezt bizonyítják a betegek pozitív visszajelzései.

A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények

Az eljárást plasztikai klinikákon és speciális orvosi központokban hajtják végre, amelyek rendelkeznek engedéllyel az ilyen típusú szolgáltatások nyújtására. A hasi lézeres zsírleszívás eljárását plasztikai sebész végzi, aki rendelkezik speciális végzettséggel, megfelelő képesítéssel és tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

A hasi terület zsírfeleslegének eltávolításának átlagos költsége a lézerrel kezelt test területétől függően változik. Ha a test 1-2 területe zsírleszívásnak van kitéve az oldalán, akkor ennek a szolgáltatásnak az ára 15 000 és 30 000 rubel között mozog. A has 2–8 zónájának lézeres zsírleszívásának költsége a zsírszövet teljes eltávolításával 30 000 és 120 000 rubel között mozog.

Előnyök és hátrányok

A has lézeres zsírleszívása egyszerű plasztikai műtét, amelyet steril körülmények között, manipulációs helyiségben végeznek. A zsírlerakódásoknak ezzel az eljárással történő megszabadulásáról szóló vélemények nagyfokú lipolízis hatékonyságot mutatnak a lézerberendezésekkel. Ennek ellenére az ilyen típusú zsírleszívásnak a következő pozitív és negatív aspektusai vannak.

A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények

Előnyökhátrányai
A zsírlerakódások lézerrel történő eltávolításának művelete helyi érzéstelenítés hatására történik, vagy gyógyszerek segítségével a beteg kábítószer-alvásba merül. Ennek köszönhetően a kezelési folyamat fájdalom nélkül múlik, és a beteg teste 2-3-szor gyorsabban gyógyul.Abban az esetben, ha lézeres zsírleszívást végeztek egy testen, amelynek laza és nyújtott bőre van, akkor szükség lehet egy második műveletre. Ugyanakkor a hámszövetek helyreállítása nem történik meg ilyen gyorsan. Ezért minden betegnek előzetes külső vizsgálatot kell elvégeznie egy bőrgyógyász részéről.
A lézeres zsírleszívás megkezdése előtt minimális bőrmetszéseket végeznek, amelyek legfeljebb 1-2 mm-esek. Ezt követően egy lézeres szondát helyeznek a szubkután térbe. A hámszövet károsodása minimális. El lehet kerülni a vérzéseket és a nagy vérömleny kialakulását.A lézeres zsírleszívás végső pozitív hatásának megjelenése 2-3 hónap után figyelhető meg. ennyi időre van szükség a bőrfelület egyenletes simításához, valamint a bőr alatti szövet helyreállításához.
A lézer használata lehetővé teszi a zsír egyenletes eltávolítását, valamint kiküszöböli a bőr alatti üregek és gödrök kialakulásának valószínűségét. A lipolízis befejezése után a has felszíne sima és egyenletes lesz, amit a klasszikus zsírleszívás segítségével nem mindig lehet zsírszivattyúzással elérni.A posztoperatív időszakban számos jelentős korlátozást kell betartani.Például rendszeresen viseljen speciális kompressziós ruhadarabokat, amelyek megakadályozzák a bőr striáit és felgyorsítják a megnyújtott hámszövetek összehúzódásának folyamatát.
A lézerberendezések használata során az idegvégződések és az erek traumás károsodása nem megengedett. Ennek köszönhetően elkerülhető a posztoperatív szövődmények nagy száma.A gyógyulás és a szövetek helyreállítása során szükség lehet antibakteriális szerek szedésére. Különösen, ha a lipolízis során fertőzést vezettek be. Mindig fennáll annak a veszélye, hogy a szöveteket bakteriális mikroorganizmusokkal szennyezik. Különösen, ha az eljárást alacsony szakmai képesítéssel rendelkező szakember végzi.
A lézeres zsírleszívási módszer serkenti a kollagéntermelést. A lézeres szondának kitett hasi bőrfelület 2-3-szor gyorsabban meghúzódik, és a lehető leghamarabb ugyanolyan rugalmasságot nyer. 2 hónap után. a műtéti beavatkozás minden jele eltűnik.Csakúgy, mint a klasszikus sebészeti módszerrel végzett zsírleszívás esetében, a lézeres szonda bevezetése a hasüreg perforációját eredményezheti. Ilyen helyzet előfordulása orvosi hiba vagy a berendezés meghibásodása miatt lehetséges.
A zsírlerakódások lézeres berendezéssel történő eltávolítása ugyanolyan hatékony mind a has oldaláról, mind a has elejéről. A szubkután térbe beillesztett szonda különféle dőlésszögeket képes elfogadni.A zsírlerakódások mesterséges eltávolítása az egész test számára stresszt jelent, ami anyagcserezavarokat válthat ki. Nem ellentétes az ellentétes helyzet kialakulása, amikor a lézeres zsírleszívás után ismételten felhalmozódik a zsírszövet.

Minden lézeres zsírleszíváson átesett beteget megmagyarázzák az eljárás előnyei és hátrányai. A zsírlerakódások hagyományos eltávolítása klasszikus zsírleszívással és sebészeti eszközökkel súlyosabb traumát okoz a hámszövetekben és a szubkután térben.

Jelzések

A lézeres hasi zsírleszívás fő indikációja a test oldalán és felén található felesleges zsírlerakódás.

A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények

Ennek az eljárásnak a szükségessége felmerülhet a gyermek születése utáni súlygyarapodással kapcsolatban, a nemi hormonok egyensúlyhiányának, az állati zsírokban gazdag ételek, valamint a gyors szénhidrátok visszaélésének eredményeként. A lézeres zsírleszívás közvetlen indikációinak jelenlétét orvosnak kell meghatároznia.

Ellenjavallatok

A hasi lézeres zsírleszívás (ennek az eljárásnak az áttekintése azt mutatja, hogy nagy a hatékonysága és a szövetek gyors helyreállítása) a zsírlerakódások eltávolítására irányuló művelet, amelynek elvégzéséhez a következő ellenjavallatok vannak.

Ellenjavallatok az eljáráshoz:

 • az újszülött terhességének és szoptatásának állapota a mell által;
 • a vér és a vérképző rendszer betegségei, amelyek sejtes, biokémiai összetételében változást, az alvadási folyamat megsértését okozzák;
 • minden típusú cukorbetegség jelenléte;
 • inguinalis vagy köldöksérv;
 • az immunrendszer csökkent védelmi funkciói;
 • rosszindulatú daganatok, tekintet nélkül a szervre és lokalizációjuk típusára;
 • akut vagy krónikus veseelégtelenség;
 • súlyos májbetegség;
 • krónikus fertőzés vagy gyulladásos betegségek gócai;
 • szívbetegségek.

Korábbi műtét, a has bőrének sebfelülete, pacemaker viselése szintén ellenjavallat a lézeres zsírleszíváshoz. Az előzetes vizsgálat eredményei alapján a kezelőorvos más olyan okokat is találhat, amelyek kizárják a lipolízis lehetőségét.

Milyen vizsgálatokat kell elvégezni

A has lézeres zsírleszívása (az elhízás kezelésének ezen módszere áttekintése jelzi ennek az eljárásnak a biztonságát) egy minimálisan invazív műtét, amely a test előzetes diagnózisát igényli.

A páciensnek, aki lézerrel akar megszabadulni a testzsírtól, a következő típusú vizsgálatokon kell átesnie:

 • vérnyomásmérés - kizárt a magas vérnyomás és az erek instabil állapota;
 • a has tapintása - a sérv időben történő felismerése;
 • kapilláris vér - a gyűrűsujj-kötegből gyűjtik össze klinikai vizsgálatának elvégzése céljából;
 • oxigéntelen vér - biokémiai elemzésnek vetik alá a hormonális egyensúlyhiány, a test fertőző betegségei lehetséges meghatározására;
 • EKG - a szív egészségi állapotának meghatározása.

A lézeres lipolízist végző plasztikai sebész további diagnosztikát igényelhet a pácienstől. Például, ha egy személynek a belső szervek kísérő betegségei vannak, amelyek súlyosbodássá válhatnak.

Kiképzés

A has lézeres zsírleszívása (a műtéti műtét áttekintése pozitív) olyan orvosi eljárás, amely a következő előkészítési szabályokat követeli meg.

Tekercs:

 • az utolsó étkezésnek legkésőbb 8 órával a műtéti beavatkozás meghatározott időpontja előtt kell megtörténnie;
 • 3 nappal a lipolízis időpontja előtt tilos alkoholt fogyasztani;
 • 30 perc alatt a zsírlerakódások lézerrel történő eltávolításának megkezdése előtt legfeljebb 200 ml vizet inni szabad;
 • az utolsó cigarettát legkésőbb 40 perc alatt el kell szívni. a lézeres zsírleszívás megkezdése előtt;
 • 3 nappal a tervezett műtét előtt le kell állítania a gyógyszerek szedését, vagy értesítenie kell a kezelőorvost a gyógyszeres kezelésről;
 • 48 órával a lézeres zsírleszívás előtt kerülje a súlyos fizikai megterhelést és az idegi megterhelést.

A lézeres hasi lipolízis optimális időszaka a reggel 08-30 és 11-00 óra közötti időszak. A lézeres műtét előkészítése során a kezelőorvos további ajánlások listáját állíthatja össze, amelyek végrehajtása minimalizálja a negatív következmények és szövődmények kockázatát.

Hogyan történik az eljárás

Amikor a lézeres lipolízisre való felkészülés befejeződött, a páciens felkeresi az ilyen szolgáltatásokat nyújtó orvosi központot vagy plasztikai sebészeti klinikát.

A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények

A zsírlerakódások eltávolítására szolgáló eljárás a következő:

 1. A beteg 30 perc alatt megérkezik a klinikára. a lézeres zsírleszívás meghatározott idejéig, majd elmegy abba a szobába, ahol a minimálisan invazív műveletet végrehajtják.
 2. Az aneszteziológus helyi érzéstelenítőt ad a betegnek lidokain-hidroklorid vagy más gyógyszer formájában. Használható az a módszer is, amellyel a beteget beviszik a gyógyszer által kiváltott alvás állapotába. A helyi érzéstelenítést 1-2 hasi zóna zsírleszívására használják oldaltól. Az általános érzéstelenítést nagy mennyiségű zsír eltávolítására használják.
 3. Az érzéstelenítés megjelenése után a plasztikai sebész kis bemetszést végez a has bőrfelületén, amelynek mérete legfeljebb 1-2 mm.
 4. A metszésen keresztül egy lézeres szondával ellátott kanült helyeznek a szubkután térbe. Az orvos aktiválja a lézert és megkezdi a zsírlerakódások eltávolításának folyamatát.
  A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények
 5. Szükség esetén a hasi problémás területeket stimulálják, hogy biztosítsák a zsírszövet gyorsabb és jobb pusztulását.
 6. Az eljárás befejezése után a lézerrel ellátott kanült eltávolítják a szubkután tér üregéből, és a levágott bőrfelületet antiszeptikus oldattal kezelik. Ezután steril kötszer kerül a műtött has tetejére.

A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények

Minimálisan invazív műtét után a beteg önállóan elhagyhatja a klinika falait, vagy 1-3 napra fekvőbeteg-osztályba kerül. Minden a műtéti beavatkozás összetettségétől, az emberi egészség általános állapotától, valamint a lézerrel eltávolított zsírszövet mennyiségétől függ. A lipolízis átlagos időtartama 1-2 óra.

Helyreállítás után

Közvetlenül a lézeres zsírleszívás befejezése után, amikor a beteg elhagyja az orvosi központot vagy a plasztikai sebészeti klinikát, számos gyakorlati ajánlást kap. Mindegyiküknek fel kell gyorsítania a szövetek helyreállítását, valamint meg kell akadályoznia a szövődmények kialakulását.

A pozitív eredmény fenntartása és a test működtetett területének gyors gyógyulása érdekében a következő műveleteket kell végrehajtania:

 • viseljen napi speciális kompressziós fehérneműt, amely megakadályozza a striák és a megereszkedett bőr kialakulását nagy mennyiségű zsíros lerakódás eltávolítása után;
  A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények
 • a következő 15 napban ne látogasson el szaunába, gőzfürdőbe, nyilvános zuhanyzókba és uszodákba (kizárt a vérzés, bakteriális fertőzéssel történő szöveti fertőzés kockázata);
 • naponta cserélje az antiszeptikus kötést, valamint végezzen antimikrobiális kezelést a test azon területén, ahol a bemetszést elvégezték;
 • kerülje a nagy fizikai megterhelést (sportolásról, valamint munkáról beszélünk);
 • öltözzön az időjárási viszonyoknak megfelelően, így a hipotermia és a testhőmérséklet hirtelen megváltozása nem megengedett.

A gyógyulási időszak átlagos időtartama legalább 15 nap. Bakteriális fertőzés, a metszés körüli szövetek kivörösödése, a bőr alatti réteg fájdalma, a testhőmérséklet emelkedése esetén azonnal segítséget kell kérnie orvosától.

Szükség lehet antibakteriális gyógyszerek szedésére, amelyeket a kórokozó mikroflóra típusának figyelembevételével választanak ki.

Meddig tart az eredmény

A zsírsejtek szubkután lerakódások formájában, amelyeket lézeres lipolízissel távolítottak el, és össztömegük nem haladta meg a 3 kg-ot, a májban metabolizálódnak, és természetes úton választódnak ki a testből. A következő 2-3 hónapban. A műtét időpontjától a szövetgyógyulás folyamata és egy esztétikailag vonzó test kialakulása megy végbe.

A lézeres zsírleszívással elért pozitív eredmény egy életen át tart.

A has lézeres zsírleszívása. Fotó, rehabilitáció, következmények, ár, vélemények

A testtömeg újbóli megszerzése zsíros lerakódások képződésével a derékban és az elülső falon lehetséges, de csak azzal a feltétellel, hogy a személy nem figyeli az étrend minőségét.

Nagy mennyiségű állati zsír, cukrászda, szénsavas italok, félkész termékek, gyorsételek fogyasztása semlegesítheti a lézeres lipolízis pozitív eredményét. Ezen körülmények fennállása esetén a zsírszövet újbóli beállítása az elkövetkező 5-7 hónapban bekövetkezhet.

Lehetséges szövődmények

A lézeres zsírleszívás egy minimálisan invazív műtét. Ezért a negatív következmények és szövődmények kialakulásának kockázata minimális. A legtöbb kóros állapot orvosi hiba, az eljárás előkészítésének szabályainak megsértése vagy a posztoperatív gyógyulás után alakul ki.

Az orvosok nem zárják ki a következő szövődmények kialakulását:

 • a hasüreg perforációja kanülökkel a lézer bevezetése vagy a zsírlerakódások kivágása során (ez a szövődmény a legtöbb esetben súlyos elhízással vagy sérv jelenlétében fordul elő);
 • érkárosodás és bőséges vérveszteség (a rossz véralvadásban szenvedő betegek veszélyeztetettek);
 • szövetek fertőzése bakteriális fertőzéssel, amely a műtét idején vagy a posztoperatív gyógyulás szakaszában következik be, amelyhez antimikrobiális terápia szükséges;
 • az anyagcsere folyamat megsértése, amely az elveszett zsírszövet még gyorsabb toborzásához vezet (a test védő reakciója a lipidek éles elvesztésére);
 • az adhéziók és a gennyes tályogok kialakulása, amelyek kiküszöbölése ismételt műtéti beavatkozást igényel, de már e szövődmények kiküszöbölésére irányul.

A has lézeres zsírleszívása a modern mércével mérve nem bonyolult műtéti beavatkozás, amely minimális traumát okoz a test hámszövetében.

A róla szóló vélemények többnyire pozitívak, és azok a betegek, akik elvesztették a testfelesleget, hosszú távon pozitív hatást fejtenek ki.

A hasi problémás területek lézeres korrekciójához 1-2 mm széles metszést végeznek, amelyen keresztül egy szondával ellátott kanült és egy lézert helyeznek be. A műtéti beavatkozás időtartama nem haladja meg az 1-2 órát, és magát az eljárást érzéstelenítés alatt hajtják végre.

Videó a lézeres zsírleszívásról

Melyik zsírleszívás a legjobb:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Julia

  nagy! Azt akarom!

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj