Lézeres szőrtelenítés arcra és testre. Vélemények, fotók előtt és után, ellenjavallatok és következmények

Tartalom

A lézeres szőrtelenítés egyszerű és hatékony modern eljárás a test különböző részein található nem kívánt szőrzet megszabadítására. Népszerű a nők és a férfiak körében, de általános ellenjavallatokkal és bizonyos következményekkel jár, amelyeket fontos tisztában lenni.

Lézeres szőrtelenítés: mi ez, előnyei és hátrányai, hogyan zajlik az eljárás.

A lézeres szőrtelenítő módszer hatékony módszer a bőrön lévő nem kívánt növényzet megszabadítására. Ez a szőrtüszők megsemmisülésével történik nagy energiájú fénysugár hatása alatt.

Lézeres szőrtelenítés arcra és testre. Vélemények, fotók előtt és után, ellenjavallatok és következmények

A fénysugár felmelegíti a melanint, amely elegendő mennyiségben van jelen a szőrszálakban. Így a szőrtüszők elpusztítása. Ennek eredményeként a haj már nem nőhet ezen a helyen.

Egy bizonyos ideig a lézeres szőrtelenítés csak a sötét hajon volt hatékony. Sok ellenjavallat is volt, és ezt követően a haj növekedése gyorsan folytatódott.

A szépségipar technológiai folyamatának fejlődésével a hajszín megszűnt akadályt képezni az epilálás során. Csak ki kell választania a megfelelő lézertípust.

Mint minden kozmetikai eljárás, a lézeres szőrtelenítésnek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az előnyök a következők:

 • Az érintésmentes módszer, amelynek eredményeként a fertőzés lehetetlensége.
 • A bőr nagy területének rövid időn belüli kezelésének képessége.
 • Minimális fájdalom.
 • Az elért hatás időtartama. 5 éves korig tökéletesen sima bőrrel.
 • A bőr károsodásának megszüntetése.

A hátrányok a következők:

 • Ha a lézert helytelenül választják, hiperpigmentáció, égési sérülések vagy gyulladás léphet fel.
 • Az ismételt foglalkozások szükségessége. A teljes szőrtelenítéshez 4-10 alkalomra van szükség.
 • A könnyű haj eltávolításának nehézségei, különösen, ha azok világosabbak, mint a bőr.

Maga az eljárás meglehetősen egyszerű.A szakember egy bizonyos ideig 1-3 mm-re visszanőtt szőrszálakat alkalmaz a lézerrel. 10 perc és 1 óra között, a kezelt területtől függően. Az eljárás során mindkettőnek speciális védőszemüveget kell viselnie. Szükség esetén a beteg bőrét érzéstelenítő géllel kezelik.

Hány éves korban végezhet lézeres szőrtelenítést neodímiummal és alexandrit lézerrel.

A lézeres szőrtelenítés korhatárának nincsenek egyértelmű határai. Ebben az esetben fel kell mérni az ellenjavallatokat és a lehetséges következményeket. A szakértőknek azonban közös a véleményük. A lézeres szőrtelenítést nem serdülőkorúaknál hajtják végre.

Így nincs értelme 15-17 évnél hamarabb gondolkodni az eljárásról. A hormonális változások a testben még nem értek véget, ezért garantált az új haj növekedése az eljárás után.

Az első szőrszálak mindig vékonyak és gyakran könnyűek - ez lehet a másik oka a neodímium és az alexandrit lézeres szőrtelenítésének hatástalanságának, mivel sötétebb és durvább haj elpusztítására szolgálnak.

Hogyan történik a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítési eljárás a kliens kozmetológus konzultációjával kezdődik. Kiderül, ha vannak ellenjavallatok, elmondja a lehetséges következményeket. Ha minden rendben van, a szakember folytatja az eljárás kezdetét.

Vigyen fel egy kis gélt az epilált bőrfelületre, hogy az eszköz jobban mozogjon a bőrön. Biztonsági szemüveget tesz magának és az ügyfélnek.

Ezután a kozmetikus a haj típusához igazítja a lézert a kívánt teljesítményre. A tényleges eljárást lézerrel hajtják végre. Ezt követően a gél maradékát eltávolítják, és egy réteg panthenolt tartalmazó kozmetikumot visznek fel a bőrre.

Ez hozzájárul a bőr korai megnyugtatásához. 10 perc múlva a krémet eltávolítják, és a lézeres szőreltávolítási eljárást befejezettnek tekintik. A kozmetikus ajánlásokat ad a bőrápolásra, és 4-8 hét után kinevezi a következő foglalkozást.

Fáj a lézeres szőrtelenítés?

Átlagos fájdalomküszöb esetén a lézeres szőrtelenítés során az érzések minimálisak. A bizsergés jellemzi. Alacsony fájdalomküszöbű emberek számára érzéstelenítő gélek alkalmazhatók. Azok a személyek, akiknek magas a fájdalomküszöbe, egy kis melegen kívül semmit sem fognak érezni.

Az érzéstelenítők használata különösen fontos, ha a bikini területén, a hónaljban vagy az arcon végezzük az eljárást. Ezeken a területeken a bőr gyengéd és érzékenyebb.

Hogyan készüljünk fel a lézeres szőrtelenítésre.

Az egyik fő árnyalat az ilyen eljárás előkészítése, mint a lézeres szőrtelenítés. Az ellenjavallatok és a következmények ebben az esetben minimálisra csökkennek.

Az elkészítés a következő:

 1. Kerülje el a napégés minden típusát, valamint a bőrkozmetikumok használatát legalább két héttel a szőrtelenítés előtt.
 2. 2 héttel az eljárás előtt zárja ki az antibiotikumok használatát. Ha betegség miatt használták őket, akkor az ülést át kell ütemezni.
 3. A lézeres szőrtelenítés előtt egy hónappal szüntesse meg a szőrtelenítési lehetőségeket. Csak borotvaborotvát használhat.
 4. Hagyja abba az alkohol alapú bőrápolási termékek használatát egy héttel az eljárás előtt.
 5. A lézertípustól és az epilálandó területtől függően vagy közvetlenül a beavatkozás előtt, vagy előző nap borotválkoznia kell.

Milyen területek kezelhetők lézeres szőrtelenítéssel.

Abszolút bármely területnek alávethető egy ilyen eljárás, mint a lézeres szőrtelenítés - az ellenjavallatok és a következmények nem változnak. Az egyetlen különbség a fájdalom - az arc, a bikini területe, a hónalj érzékenyebb, mint a láb vagy a kar.

Arcepilálás: az áll területe, felső ajak (antennák eltávolítása), a homlok területe, a szemöldök eltávolítása és korrekciója.

Az áll területének epilálása általában több területre oszlik. A teljes szőrtelenítéshez legalább 5 ülés szükséges. A hatékonyság a haj típusától függ.Ha világosak, fegyvertípusúak, az eredmény finom lesz, és fordítva, ha sötétek, a hatás jó lesz.

Lézeres szőrtelenítés arcra és testre. Vélemények, fotók előtt és után, ellenjavallatok és következmények

A felső ajak feletti terület a legkényesebb és legérzékenyebb. Nagyon pontosan meg kell választani a teljesítményt, hogy teljes mértékben kizárjuk a bőr károsodását. A teljes eredmény eléréséhez legalább 6 munkamenetet kell elvégeznie.

A homlokterület nem a legnépszerűbb terület. Mivel a bőr vékony és viszonylag sima, és a szőrszálak szinte láthatatlanokny. A lézeres szőrtelenítés alkalmazása hatástalan lesz.

A szemöldök eltávolításához és korrigálásához 3-4 eljárás elegendő. Ennek a területnek az epilálása meglehetősen hatékony, mivel a szőrszálak általában jól pigmentáltak.

A nyak, a hónalj, a mellkas, a has és a hát epilálása.

A nyaki szőrtelenítés a leghatékonyabb, ha diódás lézert használ. A leglágyabbnak tartják. Jól alkalmazható vékony és enyhén pigmentált hajra. A teljes eltávolítás körülbelül 6 munkamenetet vesz igénybe.

Lézeres szőrtelenítés arcra és testre. Vélemények, fotók előtt és után, ellenjavallatok és következmények

Lézeres szőrtelenítés arcra és testre. Vélemények, fotók előtt és után, ellenjavallatok és következmények

A hónaljokat hormonfüggő területek közé sorolják. A rajta lévő szőrszálak általában jól pigmentáltak és szívósak, bármilyen típusú lézerrel megbirkózhat velük... Éppen ezért az eljárások hatékonysága magas, de bármilyen hormonális eltéréssel lehetséges a haj újranövése.

A mellkasra, a hasra és a hátra egyaránt jellemző a finom, fehéres szőrszálak és a pigmentált, hosszú szőrszálak jelenléte. A lézer csak az utóbbit tudja eltávolítani. Ezért ebben az esetben a hatékonyság formális lesz, csak a szemmel látható szőr fog eltűnni. A tapintási zónák nem lesznek teljesen simaak.

Az intim zóna epilálása: mély bikini, fenék, comb, alsó lábszár.

Az intim területen a haj növekedése a test hormonális hátterétől is függ. A haj elég durva és pigmentált, ezért a hatékonyság magas lesz.

A fenéken a hajszál meglehetősen puha és könnyű. Kivételt a fekete hajú, sötét bőrű emberek jelentenek. A hatékonyság a haj típusától függ.

A combok és a lábak jól alkalmazkodnak a lézeres szőrtelenítéshez, és egy tanfolyam (5-8 alkalom) után teljesen megszabadulhat a hajtól és élvezheti a sima bőrt.

Mennyibe kerül a lézeres szőrtelenítés az egész test számára, ami meghatározza a végső árat.

A teljes lézeres szőrtelenítés egy alkalmának átlagos ára körülbelül 600 dollár. Ezért 4000-6500 dollárt kell elköltenie a tanfolyamra. Az eljárás költsége a különböző intézményekben eltérő lehet. Számos tényezőtől függ:

 1. Szakember képesítése és oktatása. Az igazolt orvos szolgáltatásai drágábbak.
 2. A berendezés kora és funkcionalitása. Az új és továbbfejlesztett lézeres szőrtelenítő gépek nagyon drágák. Vásárlási és fenntartási költségeiket általában az eljárás költségei tartalmazzák.
 3. Intézményi státus. A divatos, jól ismert szépségszalonok és klinikák drágábban értékelik szolgáltatásaikat, mint a hagyományos szépségszalonok.

Hány lézeres szőreltávolítási eljárást kell végrehajtani a maximális hatás, gyakoriság elérése érdekében.

Kezdetben az epidermisz a szőrtüszők 25% -át tartalmazza az aktív fázisban, azaz haj nő belőlük. A többi alvó üzemmódban van. Éppen ezért egy kezelés nem elegendő a teljes szőrtelenítéshez.

A maximális eredmény elérése érdekében az epilálandó területtől függően 5-10 foglalkozáson át kell esni egy eljáráson. Megfelelően nagy időközönként kell végrehajtani őket.

Az első és a második ülés között általában 4-8 hét van. Erre az időre van szükség a szőrtüszők többi részének aktiválásához. A következő foglalkozások közötti időintervallum minden alkalommal körülbelül néhány héttel nő. A haj lassabban és vékonyabban nő.

Hány nap esik ki a haj a lézeres szőrtelenítés után, hogyan történik.

A hajhullás nem figyelhető meg azonnal a lézeres szőrtelenítés után. Ez a folyamat néhány héttel később kezdődik, néha korábban.

A kozmetológusok ezt azzal magyarázzák, hogy az epidermisznek időre van szüksége az elhalt szőrtüsző elutasításához. Egy hónap múlva az összes elpusztult tüsző kiesik.

Ez a bőrön érzés nélkül, szinte észrevétlenül történik.

A lézeres szőrtelenítés sajátosságai.

A lézeres szőrtelenítés során előre nem látható körülmények állhatnak elő, például terhesség, szoptatás vagy menstruáció. Hatással lehetnek az eljárás eredményére és hatékonyságára.

Lehetséges lézeres szőrtelenítést végezni terhesség alatt?

A lézeres szőrtelenítést a terhesség korai szakaszában, azaz az első trimeszterben. Tanulmányok kimutatták, hogy nincs fizikai hatása a magzatra.

A test hormonális változásai miatt azonban a kívánt hatás nem biztos, hogy az. Allergiás reakciók is lehetségesek. Érdemes elvégezni egy hordozhatósági tesztet.

Lézeres szőrtelenítés arcra és testre. Vélemények, fotók előtt és után, ellenjavallatok és következmények

Az eljárás elvégzése előtt konzultálni kell a terhes nőt vezető nőgyógyásszal. Rendelhet további teszteket. A legtöbb esetben orvosa azt tanácsolja, hogy várja meg, amíg a baba epilálódik.

Lehetséges-e lézeres szőrtelenítés szoptatás közben?

Lehetőség van lézeres szőrtelenítésre a szoptatás alatt. A tej minőségét és ízét semmilyen módon nem befolyásolja.

Az egyetlen kivétel a szőrszabadulás a mellbimbó területén. Az eljárás után a bőrnek pihenésre és időre van szüksége a halálhoz és az azt követő hajhulláshoz.

Ez azt jelenti, hogy egy vagy másfél hónapig szünetet kell tartania a szoptatásban. A gyermek számára ez kétségtelen stressz és további kényelmetlenség az anya számára.

Lézeres szőrtelenítés a menstruáció alatt.

A lézerrel való érintkezés a menstruáció alatt nem tilos. Ha azonban egy nőnek alacsony a fájdalomküszöbe, akkor a menstruáció kezdete előtt 5 nappal, azok alatt és a következő 5 napon belül nagyon fájdalmasak. Jobb, ha az eljárást több hétre elhalasztja.

Ez különösen igaz azokra, akik lézeres szőrtelenítést végeznek a bikini területén, a hónaljban vagy az arcon (antennákon). Ha azonban mindent előre megterveznek, akkor a speciális érzéstelenítők használata spórolhat.

Növekszik-e a haj a lézeres szőreltávolítás után, és meddig tart a hatás?

A haj növekedése a szakember által ajánlott tanfolyam elvégzése után gyakorlatilag leáll. Ennek oka az összes szőrtüsző 95% -ának megsemmisülése. Előfordulhat, hogy szőrszálak jelennek meg, ami elég ritka.

A teljes szőrtelenség hatása 3-5 évig tart. Mindez a test egyéni jellemzőitől és a nő hormonális hátterétől függ.

Milyen gyakran kell lézeres szőrtelenítést végezni, mennyi ideig tart egy eljárás, költség, hatékonyság.

A lézeres szőreltávolítások közötti intervallum 1,5–4 hónap. Az intervallumok nagy változékonysága az epilálandó területtől, a haj növekedésének intenzitásától, a már elvégzett munkamenetek számától függ.

Egy lézeres szőreltávolítási eljárás elegendő ahhoz, hogy az aktív fázisban szinte minden szőrtüszőt több hónapig elpusztítson. Miután, bár lassan, de a haj növekedése folytatódik.

Egy eljárás költsége az epilált terület nagyságától függ. A leggyakoribbak:

 • Bikini terület - 100 USD;
 • A felső ajak feletti terület - 15 dollár;
 • Lábak (teljes egészében) - 150 dollár;
 • Hónalj - 35 dollár;
 • Fenék - 70 dollár.

Bőrápolás lézeres szőrtelenítés után, mennyit nem lehet napozni.

A bőrpír az eljárás után is fennmaradhat. Az első nap alatt elmúlik. Szükség van arra is, hogy az első 24 órában ne nedvesítse meg az epilált területet.

5 napig használja az eljárást végző szakember által ajánlott krémet. Ez biztosítja a dermis leggyorsabb helyreállítását. A következő ajánlásokat különösen komolyan kell venni:

 1. Ne tegye ki bőrét ultraibolya sugárzásnak legalább 20 napig;
 2. Nem használhat nehéz, olajos állagú vagy alkoholokat tartalmazó kozmetikumokat;
 3. A fürdő, szauna látogatása legalább 1 hónapig nem ajánlott;
 4. Legalább 10 napra el kell halasztani a sportot;
 5. 15 napig ne használjon bozótokat, kemény mosogatórongyokat;
 6. Korlátozza az uszoda látogatásait és a hosszadalmas vízi eljárásokat 14 napra;
 7. Két hétig ne hajtsa végre a forró vízzel való mosást. Csak meleg.

Káros az egészségre a lézeres szőrtelenítés?

Az Elos lézeres szőrtelenítés rendkívül ritka lehet az egészsége szempontjából. Ennek oka elsősorban a szakember és a személyzet alkalmatlansága. Mivel az eszköz meglehetősen összetett, és még az eljárás során is gondos paraméterek kiválasztását és időszakos beállításokat igényel.

Ellenkező esetben, az előkészítés és az eljárás utáni ápolás során alkalmazott összes szabály betartásával, a mellékhatások kizárhatók.

Lézeres szőrtelenítés: ellenjavallatok, lehetséges következmények a lézeres szőrtelenítés után, orvosok véleménye.

Ennek az eljárásnak ellenjavallatai:

 1. Bőrhibák - kiütések, allergiák, anyajegyek, a bőr mechanikai és kémiai károsodása;
 2. Kóros folyamatok a testben - fertőzések, onkológia, diabetes mellitus, herpeszes elváltozások;
 3. Epilepszia;
 4. Allergia, hajlam a keloid hegek kialakulására, a varikózisra.

A negatív következmények megnyilvánulása nincs kizárva. Mindegyiknek konkrét oka van:

 1. Az első napokban bőrpír, duzzanat és fájdalom lehetséges. Ennek oka lehet - fokozott érzékenység, sűrű szőrnövekedés a kezelt területen, elégtelen hűtés az eljárás során.
 2. Folliculitis, amely egy olyan eljárás után következik be, mint a lézeres szőrtelenítés. Ellenjavallatok és következmények a medence, fürdő látogatásának tilalmának figyelmen kívül hagyása miatt.
 3. Az égési sérülések gyakoriak. Ennek oka lehet - a fénysugár helytelenül kiválasztott teljesítménye, sötét és érzékeny bőr.
 4. Hiperpigmentáció. Ennek oka az ultraibolya besugárzás tilalmának be nem tartása. A fényvédő használat elhanyagolása.
 5. A meglévő betegségek súlyosbodása. A meglévő ellenjavallatok figyelmen kívül hagyása miatt fordul elő.

Az orvosok megjegyzései konszenzusra forrnak, miszerint a lézeres szőrtelenítés a legbiztonságosabb és tartósabb módszer a haj megszabadulására. De csak az előkészítés és a bőrápolás minden ajánlásának szigorú betartásával.

Érdemes-e lézeres szőrtelenítést végezni, eredmények, fotók előtt és után.

A módszer fő előnye a többiekkel szemben a fájdalommentesség és a hosszú távú hatás. Egy másik jelentős előny a benőtt szőrszálak hiánya bármely területen és bármely személynél.

Lézeres szőrtelenítés arcra és testre. Vélemények, fotók előtt és után, ellenjavallatok és következmények

Lézeres szőrtelenítés - az eljárás során gyakorlatilag nincsenek ellenjavallatok és következmények. Különösen, ha szigorúan betartasz mindent

Videók a lézeres szőrtelenítésről

A lézeres szőrtelenítés ellenjavallatai és következményei:

Ellenjavallatok a lézeres szőrtelenítéshez a Fashion Tips programban:

https://www.youtube.com/watch?v=MUMnjTdqoMw

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Victoria

  Sok figyelmeztetést hallottam a lézeres szőrtelenítésről, szerintük veszélyes stb. Úgyszólván az eljárás mellett döntöttem - hogy empirikusan teszteljem magam. Az eredmény minden várakozásomat felülmúlta. Az eljárás után néhány hét múlva maga a haj leesett, és most nem nő)))

  Válaszolni
 2. Maja

  Hány eljárást hajtott végre?

  Válaszolni
 3. Inna

  Én személy szerint 7.

  Válaszolni
 4. Svetlana

  Üdvözlet.Szeretném tudni, hogy lehetséges-e a kismedence visszérén lézeres szőrtelenítést végezni "mély bikini"?

  Válaszolni
 5. Alapelv

  Ellenjavallatok:
  Abszolút ellenjavallatok:
  Onkológia;
  ❌ diabetes mellitus;
  ❌ a herpesz akut formái;
  ❌ világos, ősz haj (ebben az esetben egyszerűen haszontalanság van, a lézer nem működik rajtuk);
  ❌ egyéni intolerancia.

  Relatív ellenjavallatok:
  • leégés (az eljárásokat télen kell elkezdeni, el kell rejteni a lézeres expozíció területeit nem csak előtte, hanem utánuk is, a nap elől, de ez inkább ajánlás, ebben nincsenek korlátozások);
  • bőrbetegségek (akut, krónikus);
  • anyajegyek jelenléte a lézeres expozíció helyén;
  • influenza, SARS, megfázás, egyéb fertőzések a jelenlegi stádiumban;
  • fleureurizmus;
  • terhesség és szoptatás ideje;
  • égési sérülések;
  • hajlam kolloid hegek kialakulására;
  • allergia az aktív fázisban;
  • horzsolások, karcolások;
  • 18 éves korig.

  Válaszolni
 6. én

  De mi van az epilepsziával? Lehetséges-e mély bikini lézeres szőrtelenítés epilepszia esetén?

  Válaszolni
 7. én

  Helló, mondja meg, lehetséges-e lézeres szőreltávolítás a spirál telepítésekor

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj