Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika után

Az orr alakjának korrigálása a plasztikai sebészetben népszerű esztétikai eljárás.

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika utánNéha rossz minősége miatt szükség lehet a keloid hegek korrigálására, hogy kiküszöbölhetők legyenek a beteg egészségére és jólétére gyakorolt ​​esetleges kellemetlen következmények. Az ilyen manipulációk az orrplasztika után különböző módon hajthatók végre.

Az orrplasztika utáni keloid hegek okai

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika utánAz orr alakjának korrigálása magában foglalja a szövetek boncolásának folyamatát a helyük további korrigálása érdekében.

A művelet befejezése után a rossz feldolgozású bemetszés helye vérzik, ami később a dermis hegesedését okozhatja. Egy idő után heg képződik a hegképződés helyén.

A hegesedés legkorábbi oka egy rosszul megválasztott sebész, kevés tapasztalattal vagy ismételt sikertelen orrátalakítási gyakorlattal. Meg kell érteni, hogy csak a magasan képzett szakember képes elérni a kívánt esztétikai eredményt.

A hegek megjelenésének okainak listáján a következő pont az, hogy figyelmen kívül hagyja a rehabilitációs időszak alatt az orvosi ajánlást, és kihagyja az ütemezett vizsgálatot.

Az orrkorrekció után a heg megjelenése a művelet típusának köszönhető. Az orrplasztika nyitott és zárt típusú.

Nyílt típusú orrplasztika az orr területének külső bemetszésével végezzük. A műtéti beavatkozás befejezése után egy vékony heg képződik, amely az orvosi gyakorlatnak megfelelően 1 év múlva megszűnik.

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika után
Nyílt orrplasztika

Zárt orrplasztika az orrszövetek belső bemetszésével végezzük. A művelet nem jelenti külső varratok kialakulását. Az orr ilyen típusú korrekciójával belső hegek jelenhetnek meg, amelyek kellemetlenséget okoznak a légzésben.

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika után
Zárt orrplasztika

A hegképződést okozó nekrózis és szöveti fertőzés fokozatosan, hosszú idő alatt jelentkezik. A negatív következményeket hormonális injekciók bevezetésével, lézeres helyreállítással és az arcszövetek mechanikai tisztításával kell kezelni.

Milyenek a keloid hegek

A keloid hegek az orrplasztika meglehetősen esztétikus következményei, ami sok kellemetlenséget okoz... Túllépik a vágás határait és hajlamosak növekedni.

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika utánKialakulnak a kötőszövetek túlzott szaporodása miatt a bőr integritásának megsértése helyén.

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika után
keloid heg fotó

A keloidokat a bőr éles vizuális kiemelése, kékes vagy sötétvörös árnyalat jellemzi.

A hegek mérete és alakja a fibroblasztok képződésétől függ, amelyek feladata a régi szövetek regenerálása és újak kialakítása.

A keloid hegek konzervatív korrekciója

A Keloid hegeket műtéten és terápiás úton is eltávolítják.

A konzervatív (terápiás) korrekció azon alapul, hogy a heg durva hipertrófiás formája normotrófá válik, amikor a hegek vizuálisan láthatatlanná válnak.

Kortikoszteroidok használata

A hegek kezelésének lényege a hormonális szerek (triamcinolon (Kenalog-40) és a hidrokortizon-acetát szuszpenziója) vizében rejlik injekció formájában a hegképződés helyeire.

A csomóképződés kortikoszteroid terápiával megelőzhető. 1,5 hónap elteltével a beteg bőre sima lesz. A visszaesés elkerülhető kortikoszteroidok rendszeres alkalmazásával.

Immunmoduláló terápia

A terápiát alfa-interferon és béta-interferon injektálásával hajtják végre. Olyan személyek számára írják fel, akiknek hegképződése műtét után történt.

Az immunmoduláló terápia csökkenti a szövet hegesedését elősegítő kollagén rostokat. Az immunmoduláló terápiás gyógyszerek első beadását az első műtéti beavatkozás során hajtják végre.

Az újbóli bevezetést 14 nap elteltével, majd 16 napig 7 naponként végezzük.

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika utánEnzimek a hialuronsav lebontásához

A hialuronsav lebontására képes enzimet hialuronidáznak nevezik.

A kozmetológiában 3 fajtát alkalmaznak:

 • ronidáz;
 • lidaz;
 • longidaz.

De mindegyik a hialuronsav lebontására irányul, amely a keloid heg alapja.

Az orrplasztika utáni keloid hegek korrekcióját herék hyaluronidase végzi. Az enzim depolimerizációja megállítja a kollagén képződését, növeli a bőrszövetek permeabilitását.

Az enzim hatása következtében a dermis rugalmassága megnő, a hegek kontúrja csökken, és felszívódásuk bekövetkezik.

Ennek az enzimnek a szervezetbe való bejuttatását a citoplazma és az extracelluláris mátrix sejtjeiben való telítés céljából hajtják végre. Az enzim bevezetésével a kötőszövetekben a hialuronsav optimális egyensúlya megmarad.

Az első eredmények megjelenítéséhez elegendő egy injekció beadása, azonban a heg teljes megszüntetéséhez 8-25 látogatás alatt enziminjekciót kell elvégezni.

Fizioterápiás módszerek a keloid hegek korrekciójára

Ha teljesen meg akar szabadulni a keloid hegtől, a probléma megoldásának legjobb lehetősége annak eltávolítása lesz.

Ehhez a kozmetikus gyógykenőcsökkel vagy lézeres terápiával mikroáramokhoz folyamodhat.

Mikrohullámok gyógyszeres kenőcsökkel vagy gélekkel

Az orrplasztika utáni keloid hegek korrekciójára három szakaszban kerül sor:

 1. A kozmetikai termékek egyedi kiválasztása a bőr állapotától és típusától függően.
 2. Vékony kenőcs vagy gél réteg felvitele az eljáráshoz (alkalmazás "Kontraktubeksa", "Mederma", "Kelofibraza", "Fermenkola", "Zaderma" vagy a kozmetikus által előírt más kozmetikai anyag).
 3. Elektromos impulzusok bőrének való kitettség. A pulzusszámot a kozmetikus állítja be a heg nagyságától függően.

Az eljárás elvégzése után nagyszámú intracelluláris folyamat aktiválódik. A felgyorsított sejtregeneráció javítja a bőr szerkezetét, simavá és rugalmassá teszi azt.

Meg kell jegyezni, hogy az eljárás ellenjavallt személyek számára:

 • gennyes patológiákkal;
 • onkológiai betegségekkel;
 • epilepsziával;
 • amelyek belső szervei súlyos patológiával rendelkeznek.

A keloid heg teljes eltávolításához 10–15 eljárás szükséges.

Költsége 1000-3000 rubel. 1 eljáráshoz.

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika után
Képek az orrplasztika előtt és után

Hegek lézeres terápiája

Az orrplasztika után a keloid hegek lézeres terápiával korrigálhatók.

A hegek lézeres terápiája kétféleképpen lehetséges:

 1. Ablativus, amelynek során a durva szövetet elpárologtatják. A hegek kezelésének leghatékonyabb módja azonban hosszú rehabilitációs periódus. A hegek teljes eltávolítása 6 eljárás után következik be.
 2. Nem ablatív, amely beindítja a mély bőrhám regenerálódását. Gyengédebb, de kevésbé hatékony lehetőség a bőr számára. A hegek teljes eltávolítása 12 eljárás után következik be.

Az ablatív lézerkorrekciót viszont mind a szén-dioxiddal (zsíros bőrűeknek ajánljuk, mivel a CO2 szűkítő hatással van a pórusokra), mind az erbiumot (gyengéd, száraz bőrtípusra alkalmas).

A keloid hegek sikertelen orrplasztika utáni korrekcióját nem alkalmazhatják epilepsziában, pikkelysömörben, dermatitiszben, alacsony véralvadásban szenvedő, terhes és szoptató anyák.

Az eljárás költsége 1500-8000 rubel.

Módszerek a keloid hegek korrigálására orrplasztika után
Képek az orrplasztika előtt és után

A keloidok korrekciója kozmetikai eljárásokkal

A rosszul elvégzett orrplasztika szükségessé teszi a keloid hegek kijavítását. 6 hónap elteltével ajánlott kozmetikai eljárásokat igénybe venni.

Hámlasztási eljárások

A hegek hámozással történő eltávolításakor az edzett bőr és a meggyógyult szövet felső rétege megsemmisül. Az eljárást retinsavval, fenolos vagy triklór-ecetsavval hajtjuk végre.

A fizikai és a mechanikai hámozás a következő folyamatokon alapul:

 • A durva szövet feloldását savval végezzük, majd finom csiszolóval csiszoljuk.
 • A hámlasztás során az egészséges sejtek metabolikus folyamatai aktiválódnak, a kollegiális rostok képződése normalizálódik.
 • A hegek hámlása a bőr felső rétegével együtt történik.
 • 10 nap után új, sima bőr képződik.

A hámlasztási eljárás ellenjavallt terhesség és szoptatás, a hámozó készítmény egyéni intoleranciája, onkológiai daganatok, vese- és májelégtelenség, szívbetegség, rosaceás, magas vérnyomás, diabetes mellitus esetén.

Az eljárás költsége 5000-25 000 rubel.

Mély dermabrázió

Régi vagy nagy hegek esetén a hámlás nem biztos, hogy megbirkózik az eltávolításukkal. Ilyen esetekben a kozmetológusok javasolják a bőr dermabráziójának alkalmazását.

Mély dermabrázióval eltávolítják a nagyon látható hegeket. Sérülés esetén a szövet jelentősen az arc felszíne fölé emelkedik. Az újrafeldolgozás szakaszokban történik, a bőr megkeményedett rétegeit egyenként lehúzva. Ennek eredményeként ez a bőr és a hám színének összehangolásához vezet.

A dörzsölésnek tanfolyam-megközelítéssel kell rendelkeznie, de a műveletek száma nem haladhatja meg a 3 műveletet 10 napos időközzel. Meg kell jegyezni, hogy a hegek eltávolításának ez a módszere meglehetősen fájdalmas és érzéstelenítés alatt történik.

Az eljárás költsége 2000 és 8000 rubel között van.

Mezoterápia

A kicsi mélységű és méretű hegeket mezoterápia segítségével ajánlatos eltávolítani.

Egy gyógyszer injekciózása esetén a dermis regenerációja elindul, a sejtek anyagcseréje aktiválódik és a heg kisimul.

Nagyon fontos magasan képzett szakember kiválasztása mind az injekciók felírásához, mind azok beadásához.

Az injekciókat olyan hegek eltávolítására használják, mint pl Restylane Vital (USA), Placentex Integro (Olaszország), IAL System (Spanyolország), Revofil Aqua (Szöul).

Az eljárás manuálisan és hardveresen is elvégezhető. Meg kell jegyezni, hogy a kézi befecskendezés pontosabb, mint a hardveres injekció.

A tanfolyam szokásos időtartama 10 eljárás, de ez a szám felfelé és lefelé is változhat a kozmetikus ajánlására.

Az eljárás költsége 3000 és 12 000 rubel között van. az injekció gyártójától függően.

A keloid hegek műtéti korrekciója

A sebészeti korrekciót a hegek eltávolításának egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módjának tartják.

A posztoperatív hegek kivágására vonatkozó eljárást kizárólag a heg teljes kialakulása után, legalább 3 hónappal a kialakulása után hajtják végre.

A hegszövet eltávolításakor a sebész intradermális kozmetikai varratot alkalmaz.

A keloid hegek műtéti eltávolításának folyamatát mind általános, mind helyi érzéstelenítéssel hajtják végre. A műtét utáni gyógyulási időszak időtartama 3 hét.

Az eljárás költsége 6000-35000 rubel.

A keloid hegek korrigálása az orrplasztika után meglehetősen bonyolult eljárás. De ha időben kapcsolatba lép egy magasan képzett szakemberrel, az eredmény sok éven át örömére szolgál.

Hasznos videó a keloid hegek orrplasztika utáni korrekciójáról

Orrplasztika - Zárt orrplasztika:

Hegápolás plasztikai műtét után:

Hogyan nem lehet hosszú orrot kapni orrplasztikával:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj