Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények

Az életkor előrehaladtával az életkorral összefüggő változások jelei megfosztják az arcvonások tisztaságát. Mert lebegő ovális korrekció és a megjelenés átalakítása, a kettős áll eltávolítása után kontúrozás történik. A modern műtét módszereinek köszönhetően az eljárás lehetővé teszi a megereszkedett bőr megszabadulását és az arc alsó részének alakjának korrigálását.

Dupla áll kontúrozás

Az orvosok szubmentális plasztikát (eltávolítást) végeznek zsírleszívással vagy a szubmentális bőr és a zsírráncok közvetlen reszekciójával, a nyaki bőr egyidejű meghúzásával. A kettős áll eltávolítását egyidejű korrekcióval (mentoplasztika) kórházban végzik.Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények

Miután a beteget altató altatásba merítette, a sebész kijavítja a hibát, az előre kiválasztott technika tervét követve:

Műtéti lehetőségekA technológia lényegeBecsült költség
Eltávolítás állcsökkentésselA végső hatást a felesleges zsírréteg kiszivattyúzásával érik el sebészi zsírleszívás segítségével.30-85 ezer rubel.
A túlzott zsírfelhalmozódást egy lift segítségével végzett platysmoplasztika szünteti meg.100 ezer rubel vagy több.
Eltávolítás állnagyobbítássalA kívánt eredményt a implantátum behelyezésével érhetjük el a hiba reszekciója után. Egy másik módszer a beteg saját zsíranyagának beadása.Az implantátumok ára 20 ezer, a művelet költsége - 50 ezer rubel.

A meglehetősen hosszú és nehéz rehabilitációs periódusú kontúr műanyagok végső költsége a művelet típusától és a megvalósítás bonyolultságától függ. Az árképzést befolyásolja a klinika kategóriája, az egészségügyi személyzet képzettségi szintje is. Általában a maximális érték elérheti a 170 000 rubelt.

Javallatok

A zsíros lerakódások jelenléte az álla területén az arc oválisának elmosódásához vezet. Ennek eredményeként az ember sokkal idősebbnek tűnik, mint kora, és az arc elveszíti nemes esztétikáját. Platysmoplasztika ajánlott a probléma megoldására.

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekMilyen esetekben hajtják végre a műveletet:

 • a nyaki izmok tónusának jelentős csökkenésével;
 • ha a keresztirányú izomszerkezetek szélei eltérnek egymástól;
 • amikor a bőr megereszkedik a nyak közepén és mindkét oldalán.

A kettős áll kontúrozás azoknak a betegeknek a javallata, akik szubjektív elégedetlenségben szenvednek az arcuk paramétereivel. Az eredmény maximális esztétikájának elérése érdekében a műveletet mentoplasztika egészíti ki, ha az arc arányaiban szabálytalanságok vannak, amelyeket egy nem szabványos állforma okoz (lejtős, túl kicsi vagy nagy).

A megjelenés kijavításának vágya nem kevésbé fontos az áll környékének aszimmetriája esetén, anatómiai hibák vagy sérülések után szerzett változások következményeként.

Műveleti típusok

A műtéti plasztikai műtét módszerének kiválasztása előtt az eredmények előrejelzéséhez a modern klinikák számítógépes modellezési szolgáltatást kínálnak. Az eljárás lehetőséget nyújt számos olyan rejtett megjelenési hiba azonosítására, amelyek csökkenthetik a művelet hatékonyságát.

Milyen technikákat alkalmaznak a kettős álla műtéti eltávolítására:

 • platysmoplasztika emeléssel a nyaki területen;
 • műtéti zsírleszívás, amely elpusztítja a zsírréteget.

A platysmoplasztika során a sebész megnyitja a nyak izomzatához való hozzáférést, a platysma az áll zónájában található.

Az orvos az egyik módszerrel oldja meg az izomszerkezetek megereszkedését:

 1. Középső. Az alsó állkapocs alatti szúrások révén az izomrostok kifelé húzódnak a felesleges bőr eltávolításával.
 2. Oldalsó. Az izom belső nyújtása a széttartó élek rögzítésével az aurikulum mögötti bemetszéseken keresztül valósul meg.
Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények
Mediális kontúrplasztika a kettős áll megszüntetésére

A sebész az izomtónus növekedését úgy éri el, hogy eltávolítja a megereszkedett platysmát és rögzíti az aurikulák mögött, korábban elvégzett bemetszésekkel. A legfeljebb 2 órán át tartó műtét általános érzéstelenítésben történik, a rehabilitációs időszak időtartama 3 hét.

Ha műtéti zsírleszívást alkalmaznak a kettős áll eltávolítására, a műveletet tumeszcens módszerrel hajtják végre. A korrekciós zónát speciális oldattal töltjük meg, amelyet nyomás alatt injektálunk. Az érszűkület hatása megkönnyíti a zsírréteg felszívódását a nyak bőrredőjéből.

Nagy hibával a kettős áll területén lévő zsír lézerrel és ultrahanggal megsemmisül. Kis második állával fecskendő zsírleszívást alkalmaznak.

Állcsökkentés

A poszt-traumás vagy örökletes tényezők által okozott túlságosan hatalmas áll az arc aránytalanságát idézi elő.

A sebész megoldja a kinyúló állkapocs problémáját azáltal, hogy redukáló mentoplasztikát végez a következő módszerek egyikével:

 1. Osteotomia. A csúszó kontúr műanyagokat az állcsont egy részének boncolásával vagy eltávolításával, majd mozgatással és rögzítéssel hajtják végre.
 2. Resekció. Az alsó állkapocs helyes alakjának közvetlen helyreállítását úgy végezzük, hogy a felesleges csonttömeget eltávolítjuk a külső vagy intraorális bemetszések résein keresztül.

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekAz ilyen típusú kontúr műanyag a legnehezebb megoldás a kettős áll eltávolítására az alsó állkapocs méretének csökkenésével. A műtét eredményeként a csonttöredék hátrafelé tolódik. A műtét legalább 2 órán át tart, a rehabilitáció 2 hétig tart.

Alakváltás

A műtéti eljárás nemcsak az állszegmens alakjának korrigálását teszi lehetővé, hanem az állkapocs hiányzó elemeinek felépítését is a kettős áll műtéti eltávolítása után.

Az augmentációs mentoplasztika kétféle implantátum használatát foglalja magában:

 • monolit vagy perforált szerkezetű szilikon betétek;
 • a saját szövet töredékeinek bevezetése a csontugró alatt.

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekAz áll implantátumokkal történő megnagyobbodása garantálja a biztonságos illeszkedést, és a perforáció jelenléte jelentősen csökkenti az endoprotézis súlyát az egész életen át tartó rögzítéssel. Az alacsony invazivitást egy órán át helyi érzéstelenítésben végzik, majd a bemetszés helyét nyomókötéssel rögzítik.

A kontúrozás után 10 nap elteltével az orvos eltávolítja az öltéseket, és a tartós eredmény elérése érdekében egy évet kell várnia.

Komplex műanyag

Az orvosok az alsó állkapocs komplex korrekciójának eljárását különösen bonyolult műtéti eljárásnak tekintik. Ennek oka az áll kontúrjának zsírleszívással, illetve izomplasztikával történő növelését vagy csökkentését célzó művelet hozzáadásával jár.

A kettős állal kapcsolatos problémák megoldása érdekében a sebész lehetőséget kap:

 • távolítsa el a lokalizált felesleges zsírszövetet;
 • a megjelenést rontó bőrredők kivágása;
 • átalakítsa és szilárdan rögzítse a csontszövetet;
 • húzza meg a megereszkedett bőrtöredékeket.

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekA komplex technika megerősített varratokkal biztosítja a csonttöredék szilárd rögzítését a kívánt helyzetben.A műtét egyike a minimálisan invazív eljárásoknak, amelyek nem igényelnek hosszas kórházi kezelést. A műtét után azonban orvosi felügyeletre van szükség, hogy gyorsan reagálhassunk a posztoperatív szövődmények esetleges előfordulására.

A kontúrozás eljárása

A kettős áll műtéti eltávolításának eredményeként a nyak bőrének lazasága és ráncosodása megszűnik, a "pulyka nyak" hibája megszűnik. A plasztikai műtét, amely csak felnőtt betegek számára engedélyezett, biztosítja az arc alsó részének harmonikus kontúrozását. 3 hónapos teljes rehabilitáció után 10 évre megfeledkezhet a második állról.

Kiképzés

A kettős áll kontúrozása a megjelenési hiba kiküszöbölése után, mint bármely más műtét, bizonyos időt igényel a betegtől a felkészüléshez. A sebész viszonylag alacsony traumája ellenére az előkészítő intézkedések tervét az általános érzéstelenítés szükségességének figyelembevételével állítják össze.

Mit kell tenni a kontúrozás előtt 2 héttel:

 • hagyja abba a dohányzást, mivel a dohányfüst belélegzése vazospasmushoz vezet a szövetek vérellátásának problémái miatt;Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények
 • ne szedjen alkoholos italokat, ártanak a szívnek, csökkentik az immunitást, lelassítják a regenerációs képességet;
 • hagyja abba a hormonális gyógyszerekkel történő kezelést, a fogamzásgátlók alkalmazását, az E-vitamin szedését;
 • törölje az antikoagulánsokkal végzett gyógyszeres kezelést a vérzés veszélyének kizárása érdekében.

Ha az arc plasztikai műtéte előtt egy hét van hátra, az orvos azt javasolja, hogy hagyja fel a sportedzést és a fizikai aktivitást, a medence és a szauna látogatása. Ezenkívül az alsó arczóna masszírozása, az epilálás tilos, és 3 nappal a műtéti korrekció előtt le kell állítania a dekoratív kozmetikumok alkalmazását.

A szükséges elemzések listája

A submentalis plasztika elvégzéséhez az állkapocs kontúrjának megváltozásával a páciensnek vizsgálaton kell átesnie.

Az orvosnak meg kell adnia a következő vizsgálatok eredményeit:

 • vizelet- és vérvizsgálatok (általános vizsgálatok, biokémia);
 • koagulációs vizsgálatok;
 • vércsoport teszt, valamint Rh faktor;
 • minden típusú hepatitis, szifilisz, HIV ellenőrzése;
 • a szív elektrokardiogramja, fluorográfia.

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekAz ételt és a vizet nem szabad a kontúrozási műtét előtt este fogyasztani. Ajánlatos antibakteriális szappannal lemosni az arcát, szabadítsa meg a szemét a kontaktlencséktől, a száját pedig a fogsoroktól.

A művelet előrehaladása

A műtéti beavatkozást kórházi körülmények között végzik, azután kezdődik, hogy a páciens érzéstelenítő alvás állapotába merül, érzéstelenítésre szolgáló gyógyszerek intravénás beadásával.

A sebész további cselekvési terve:

 1. Az előzőleg alkalmazott műtéti jelölések szerint a fülben, valamint az állkapocs alatt (alsó) defekteket végeznek.
 2. A metszéseken keresztül kanült vagy rugalmas csöveket helyeznek be, hogy kiszűrjék a lézerrel vagy rádióhullámokkal elpusztított zsírt.
 3. A zsírlerakódások eltávolításra kerülnek, a felesleges bőrrétegek megszűnnek, az arcizmok megfeszülnek.
 4. A műtét végén kozmetikai öltéseket és aszeptikus kötést kell alkalmazni.

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekA kettős áll kontúrozás 30 és 180 perc között tart. A manipuláció konkrét idejét a bonyolultság mértéke, valamint a további eljárások összekapcsolásának szükségessége (emelés, meghúzás) határozza meg. Az anesztéziából való felépülés után a beteg megkapja az ajánlott listát az operált terület gondozásához otthon.

A műtét utáni időszak és a gyógyulás

A műtéti beavatkozás végén a beteg több órán át kórházban marad. Kompressziós tulajdonságokkal rendelkező rögzítő kötést alkalmaznak a nyakon állfogással, amelyet az orvos 2-3 nap múlva eltávolít.

A rehabilitációs időszak legfeljebb 2 hétig tart, ezért otthon biztosítani kell:

 • magas párnákon alszik;
 • védelem a fizikai megterheléstől;
 • diéta lágy ételekkel.

A kontúrozás után egy héten belül a betegnek az orvos által előírt antibiotikumokat kell bevennie a fertőzés elleni védelem érdekében, valamint a fájdalmat enyhítő gyógyszerek. Ha a felesleges testzsírt a szájüreg belsejében lévő bemetszésekkel eltávolították, a rehabilitáció során a száj fertőtlenítő oldattal történő öblítését írják elő, és a szúrás helyeit fertőtlenítővel kell megkenni.

Eredmények: Fotók előtt és után

A kettős álla és a kontúrplasztika eltávolításának eredményeit a fotó mutatja:

 • mentoplasztika a nagy áll csökkentésével, valamint a kis áll növekedésével;

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények

 • korrekció az álzóna felesleges struktúráinak reszekciója után;

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények

 • az áll osteotomia állkapocs elmozdulásával.

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekArckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekArckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, véleményekÉrdekes módon a hollywoodi színészek többsége állmûanyaggal kezdte pályafutását. Az arc különleges kifejezõképességét az arccsont formája és az arc alsó harmada biztosítja, e vonások harmóniája pedig a "törzskönyv" hatásának látszatát kelti, amely híres színészek fényképein is látható.

Lehetséges szövődmények

Az étkezés közbeni kellemetlenség érzése és az enyhe duzzanat jelei néhány nap múlva megszűnnek. Az allergiás válasz, a hematoma vagy a hegek valószínűsége a varrás helyén rendkívül alacsony. A kettős állkorrekció hatékonyságát végül csak három hónap után lehet értékelni.Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények

Fontos azonban figyelembe venni a szövődmények valószínűségét:

 • speciális kötés viselése segít elkerülni a nyak duzzadását;
 • az érzékenység elvesztése az idegvégződések károsodásának eredménye;
 • amikor az erek megsérülnek, megnő a vérzés veszélye.

A legsúlyosabb szövődmény a fertőzés műtét vagy kötéscsere során. Az orvos által felírt antibiotikumok segíthetnek a fertőzés felszámolásában.

Az implantátum kilökődésének veszélye minimális, a bélések természetes felszívódása esetén a saját porcszövetükből az egészség teljes helyreállítása után újra korrekcióra lesz szükség.

Ellenjavallatok

A kettős áll kontúrozása biztosítja az arc alsó részének harmonikus körvonalainak megszerzését, az áll területének megemelését vagy modellezését látható hibák jelenlétében.

Azonban a sebészeti beavatkozás bármely változata ellenjavallt a következő helyzetekben:

 • érzéstelenítők vagy antibiotikumok intoleranciájával;
 • hajlam a vérzésre és a bőr hegesedésére;
 • szív- és érrendszeri betegségekkel és diabetes mellitusszal;Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények
 • a krónikus patológiák súlyosbodása, a megnövekedett testhőmérséklet;
 • bőrfertőzéssel, tuberkulózis betegséggel, AIDS-szel.

Az áll zóna plasztikus korrekciója ellenjavallt rákos betegeknél, zavart pszichés embereknél (beleértve az epilepsziát is). A műtét nem terhes nőknél, valamint a menstruáció alatt lévő nőknél nem történik. A kontúr műanyagok 18 év alatti serdülők számára nem ajánlottak, mivel a csontkeret kialakításának folyamata hiányos.

Orvosok és kozmetikusok véleménye

A plasztikai sebészek szerint a platysmoplasztika az ideális arányok legmegbízhatóbb módjának tulajdonítható, ha a nyak és az arc közötti szög nem haladja meg a 90 fokot.

A műtéti zsírleszívás előnye a kettős áll eltávolítása után gyors (mindössze 20 perc) és nagy orvosi tapasztalat. Érdemes azonban figyelembe venni az ilyen típusú kontúr műanyagok szövetszerkezeteinek károsodásának nagy valószínűségét.

Arckontúrozás a kettős állból. Fotók műtét előtt és után, ár, vélemények

Az orvosi gyakorlat alapján az orvosok észrevették, hogy a férfiak általában az augmentációs műtétet részesítik előnyben, hogy az arc férfias megjelenésű legyen. Kozmetológusok szerint a nők inkább az arc alsó részének csökkentését választják a képfiatalításhoz. A sebészek arra figyelmeztetnek, hogy a 60 évesnél idősebb betegeknél a műtét késleltetett sebgyógyulással és súlyos rehabilitációval történik.

Videó a témáról: kettős áll kontúrozás

Áll kontúrozás:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj