Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás

A professzionális sminkesek és lányok kézitáskáinak szépségbőröndjeiben, szemceruzával, rúzsokkal és szempillaspirálokkal együtt most egy arckorrektor található. Az a tény, hogy ezt nem mindenki ismeri, de a közelmúltban ez a termék a kozmetikumok alapkészletének részévé vált.

Mi az az arc rejtegető

Arc korrektor: mi ez, hogyan kell kiválasztani egy terméket és használni, nem nehéz kitalálni. A rejtegető kozmetikai termék az arcbőr hibáinak és hiányosságainak elfedésére.

1928-ban megjelent egy rejtegetőszer. Lydia O'Leary amerikai vegyész és művész feltalált egy tonális szert, amellyel elfedheti az anyajegyét. 1942-ben H. Rubinstein létrehozott egy alapot, amely elfedi az égési sérüléseket. A végleges verziót a Max Factor mutatta be 1954-ben. Minden hollywoodi sztár használta a termékét.

Miért van rá szükség

Sok lány téved abban, hogy a rejtegető csak a szem alatti karikákat tudja eltakarni. A termék ezt jól csinálja, de hatóköre sokkal szélesebb.

Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás
Mi az az arc korrektor - egy eszköz, amely segít hangsúlyozni az arc kontúrjait, vagy kiküszöbölni a hiányosságokat

Használhat korrektort:

 • elrejti a bőrpírt és az öregségi foltokat;
 • vizuálisan távolítsa el a finom ráncokat;
 • elrejti a kibővített pórusokat;
 • tegye egyenletesé az arc felületét;
 • blokkolja a pók ereit.

Mi a különbség a lektortól?

Mi az az arckorrektor és hogyan lehet megkülönböztetni a korrektortól, nem könnyű kérdés. Nagyon gyakran a korrektort egyenlővé teszik vagy összekeverik a korrektorral. Valójában bizonyos helyzetekben ezek a termékek helyettesíthetik egymást, mivel a korrektor a bőrhibák elfedésére is szolgál.

Ennek ellenére különböznek:

 • a rejtegető áttetsző textúrával rendelkezik, amely átfedi a tonális alapot, a bőr nagy területein használható;
 • a korrektor konzisztenciája vastag, pontosan alkalmazzák, és kizárólag olyan területekre alkalmazzák, ahol hiányosságok vannak: pattanás utáni, pattanások;
 • a rejtegető minden meztelen árnyalatú lehet, akár sárga vagy lila a korrektorban;
 • a rejtegető képes lágyítani és hidratálni az arcot, míg a rejtegető éppen ellenkezőleg, szárítja a bőrt;
 • a rejtegetőt az alapozásra, a rejtegetőt pedig az alatt viszik fel.

Ezt a zavart gyakran maguk a gyártók hozzák létre.

A "rejtegető" szó gyakran előfordulhat sárga vagy lila palettacímkéken, és a rejtegető használati útmutatójában olvashat az alkalmazhatóságáról az egész arcon. Egy jó termék vásárlásához közvetlenül a boltban történő vásárlás előtt tesztelnie kell, és nem szabad a csomagoláson feltüntetett részletekbe belemenni.

Rejtegető ceruza

Ez a fajta arckorrektor ajánlott, ha pontosságra van szükség. Elfedhetik egy pattanást, pigmentációt vagy anyajegyet.A tökéletes eredmény érdekében helyesen kell élesíteni a ceruzát. A terméket foltként alkalmazzák a bőr hibáin, majd 30 másodperc múlva ecsettel vagy szépségkeverővel árnyékolják be.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás

Ezt a ceruzát használják az ajkak kontúrjának megváltoztatására. Ha elhozza nekik a szem nyálkahártyáját, akkor vizuálisan növelheti őket.

Krémes korrektor

Száraz, kombinált és normál bőrtípusra ajánlott. Fedése közepes és nagyon sűrű. Leggyakrabban az alsó szemhéj területére alkalmazzák a sötét karikák korrigálására, valamint a bőr pigmentációjának fedezésére. Zsíros bőrön történő használat esetén ajánlott a tetejére ásványi port alkalmazni, hogy matt legyen és jobban megtartsa a korrektort.

Folyékony korrektor

Ez egy univerzális termék, amely minden bőrtípusra alkalmas, a száraz bőr kivételével (itt a krém verziót kell használni). A folyékony termék könnyen felvihető a bőrre, nem szárítja ki és nem tömíti el a pórusokat. Neki köszönhetően elrejtheti előttük a pattanásokat és a nyomokat, valamint félelem nélkül használhatja a ráncfelületen.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás

Az ilyen alapok különböző "befejezéssel" rendelkezhetnek:

 • a tartósabb termékek mattak;
 • a szatén természetes megjelenést kölcsönöz a bőrnek;
 • a ragyogó elfedi a szem körüli problémákat.

Rejtegető bot

A botot száraz bőrtípusra vagy normál bőrre használják. Állaga sűrűbb, mint a krémé. Vörösség vagy szeplők, amelyeket elrejt az állapotban, de pattanásokra vagy különféle szabálytalanságokra alkalmazva a helyzet csak súlyosbodni fog. Ez a termék eltömődhet a pórusokban, ezért nem ajánlott a zsíros bőr tulajdonosainak.

Száraz korrektor

A porszerű termék zsíros bőrre alkalmas, eltávolítja a fényt, elrejti a pigmentációt és a gyulladást. Nem fedheti le a szem körüli bőrt egy ilyen rejtegetővel: ez nagyban hangsúlyozza a ráncokat és észrevehető lesz.

Szín korrektor paletta

Az egy palackban lévő "szimpla" termékek mellett megtalálhatók korrektor paletták is, amelyek több árnyalatból állnak. A korrektor lehet meztelen vagy színes.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek.Lépésről lépésre használati utasítás

Színes korrektorra van szükség, ha a bőr nagy területeit el kell maszkolni. A sárga arcszínt, amelyet még a sűrű alapzat sem rejt el, színes korrektorral könnyen korrigálható.

Fontos! Színes korrektor használata esetén az alkalmazás alapszabálya nem működik. Ezt a terméket az alapozás alatt alkalmazzák.

A közelmúltban divatba jött a bohóc kontúrozás, amelyben egy színes terméket szimmetrikusan visznek fel az arcra, majd árnyékolják be. Így elérheti a tökéletes bőrszínt. Ez a technika nagy valószínűséggel meghaladja a kezdők erejét, de érdemes kipróbálni!

A színes rejtegetővel való munka kulcsa a színű trükk. Amikor zöldet alkalmaz a sárgára, kéket kaphat.

Minden bőrhibának megvan a maga színe:

 • pattanás és pattanás utáni - vörös;
 • anyajegyek - barna;
 • öregségi foltok - sárga;
 • szeplők vörösesek.

Az ilyen hibák elfedéséhez használjon ellenkező színű korrektort. Egy speciális színkerék azonosítja. Az egymással szemben lévő színek egy olyan párt alkotnak, amely semlegesíti egymást.

Ezzel a trükkel könnyen kiválaszthatja a megfelelő rejtegetőt. Meg kell illeszteni a bőr tökéletlenségének színével, amelyet el kell rejteni.

Miért van szükség színes korrektorokra

Azoknak a lányoknak, akik gondosan figyelik a megjelenésüket, tudniuk kell, milyen színű rejtegető palettákat használnak, és melyik színt mire szánják.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás

 • A rejtegető sárga átfedi a lilát. A szem alatti kék, illetve a bőrön lévő rózsaszínű és bordó foltok korrigálására szolgál. Ha az egész arcát eltakarja vele, kiegyenlítheti a bőr tónusát, és tökéletes lesz. Így alkalmazzák: a hiányosságokra osztják szivaccsal vagy ecsettel. Javasoljuk, hogy a terméket porral rögzítse. Sárga korrektort használnak szinte minden bőrhiba eltakarására.
 • A levendula és az összes lila korrektor eltünteti a foltokat, sárga színű, és korrigálja az arc tompaságát is. A levendula színű korrektor segít korrigálni a fáradt bőrt. Csak össze kell keverni az alapozóval, és az arccsont mentén és a homlokán kell felhordani, majd alaposan be kell árnyékolni. A lila korrektor frissességet és arcpattanást nyújt az arcnak.
 • A zöld termék átfedi a vörös színt, elfedi a kiütéseket és az ereket... Ha el akarja fedni a súlyos hibákat, mint az égés, akkor egy zöld korrektort kell párosítania az alapozóval, és be kell fednie az egész problémás területet.
 • A rózsaszín korrektor kiválóan alkalmas a szem alatti zöldes karikák elfedésére. Különböző árnyalatokban állítják elő a koralltól az őszibarackig. Halvány bőr esetén a lazac árnyalata előnyösebb. Olajbetétes bőrre barack alkalmas. Ezt a terméket kiemelőként is használják, ha az arccsontok és egyéb kiemelések mentén alkalmazzák.

Hogyan kell használni az arc korrektort

A korrektor használata több szakaszban történik:

 1. Arc előkészítés: tisztítsa meg a smink bőrét, használjon tonert és hidratáló krémet.
 2. Alapozás alkalmazása. A fő hiba az, hogy egy réteg rejtegetőt viszünk fel alapozás előtt. Pontosan az ellenkezőjét kell tennie. Ha sűrű krémet használunk, ajánlatos, hogy ne vigyük fel azokra a területekre, ahol a korrektort használják.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás
 3. A szem alatti területet rejtegetővel. Ezt ecsettel vagy ujjakkal kell elvégezni. Az ecset megkönnyíti a termék keverését. Az applikátor segítségével rajzoljon egy fordított háromszöget a szem alá. Ha a korrektort egyszerűen ívben alkalmazza az alsó szemhéj alatt, nagyon észrevehetővé válik. Ne dörzsölje a szemébe. A bőr itt vékony és érzékeny a károsodásokra. Keverje össze a terméket a lehető legközelebb a szempillákhoz.
 4. Álcázza a kisebb hibákat. A maszkolószert pattanásokra, hegekre és egyéb foltokra kell alkalmazni. A szerszámot a lehető legvékonyabban kell felhordani, ha szükséges, rétegezhető.
 5. Ha a rejtegetőt púderrel rögzíti, az egész nap kitart. A por felvitele előtt törölje le a bőrét papírtörlővel, és távolítsa el a felesleges terméket.

https://www.youtube.com/watch?v=Fnw2UNcs0s4

Hogyan kell használni a rejtegetőt a szem alatt

Arc korrektor: mi ez és hogyan kell vele dolgozni, minden lánynak tudnia kell.

A termék szem alatti használatakor ajánlott betartani néhány tippet:

 • Az alsó szemhéjak alatt mindig szárazabb bőr van, és hogy a korrektor ne gördüljön ráncokba, használat előtt alaposan meg kell hidratálnia a bőrt.
 • Jobb, ha fényvisszaverő részecskékkel rendelkező terméket választunk a bőr felderüléséhez.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a termék eltömítse a ráncokat, kombinálhatja egy arcszérummal vagy alapozóval.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás
 • Jobb, ha folyékony vagy krémes korrektort alkalmazunk a szem alatt. A sűrű termék az aktív arckifejezések helyén gurul.
 • Olajtermékek után ne használjon rejtegetőt, különben nem lesz tartós. A por megnöveli a termék tartósságát.

Súlyosabb hibák a korrektor használatakor

A korrektor helytelen használata nemcsak a hiányosságok kijavítását eredményezheti, hanem súlyosbíthatja is őket.

A leggyakoribb hibák:

 1. Rejtegető használata alapozás előtt. A klasszikus korrektor (bézs) csak az alapozás után kerül felhordásra, különben a termék keni fog és nincs hatása. Kivétel ebben az esetben a színes korrektorok. Alapozás alatt használják
 2. Helytelen szín kiválasztása a sötét karikák elrejtéséhez az alsó szemhéjak alatt. Ezeknek a köröknek különböző alaphangjai vannak - sárga, zöld vagy piros. A paletta színének kiválasztása előtt gondosan mérlegelni kell a problémás területet.
 3. A vastag réteg láthatóvá teszi a terméket. Vékonyan kell felhordani, és ecsettel alaposan be kell árnyékolni. Ehhez ne használja az ujjait, mert a tökéletes fedés nem fog működni.
 4. Alkalmazás alapként. A rejtegető sűrű textúrája eltömíti a pórusokat. Ezenkívül pár tónussal világosabbnak kell lennie, mint az alapozás.
 5. A korrektort kizárólag a hiba területére vigye fel. Ha szigorúan a szem alatti karikákra viszi a terméket, és elhagyja a határokat, akkor nagyon észrevehető lesz. Használja a fordított háromszög technikáját, hogy megakadályozza a termék foltos megjelenését a bőrön.

Alkalmazási titkok a tökéletes arcforma létrehozásához

A tökéletlen arcforma sminkkel korrigálható:

 • A kerek arc megfelelő ovális színű lehet, ha hangsúlyt hoz létre az oldalfelületeken. Ehhez sötét színeket használnak, amelyek félkör hatását érik el, amelynek középpontja a fül lesz. Az íveknek az orcák felé kell menniük, miközben nem érik el az orrot.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás
 • A négyzet alakú arc korrigálható a kiálló részek elsötétítésével, valamint a homlok orrának és középpontjának, valamint az állának megvilágításával.
 • Háromszög alakú arc esetén az összes kiálló részt tonizálni kell. Az éles részeknek világítaniuk és sötétedniük kell a központ felé. Egyszerűen fogalmazva, a telített színeknek az arc alsó részén, a világos színeknek a felső részen kell lenniük.
 • Az ovális arc szinte nem igényel korrekciót. Sötétebb árnyalatot alkalmazhat az arccsontokra vagy az áll közepére.
 • A hosszúkás arc az álla alján, valamint a homlok hajszál mentén árnyékolt.

Mire használhat még korrektort?

Arc korrektor: mi ez, és milyen lehetőségek vannak az alkalmazásra, a klasszikus mellett minden lánynak tudnia kell, aki gondoskodik a megjelenéséről.

A rejtegető fő funkciói már világosak, de sokkal több felhasználási lehetőség van rá:

 1. Alap szemhéjfesték vagy rúzs alatt. Ha nincs alapozója, akkor a korrektor jó. Korrigálja az ajkak és a szemhéjak bőrszínét, a rúzs vagy a szemhéjpúder pedig fényesebbnek tűnik és hosszabb ideig tart, mint máskor.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás
 2. A hibák kijavítása. A korrektor korrigálja a helytelenül rajzolt nyilat, rúzsot, amely kijön az ajak kontúrjából, vagy túl fényesen alkalmazza.
 3. Szobrászat. Ha árnyékhoz nem megfelelő korrektort vásárol, akkor nem kell kidobnia. Túl sötét árnyalat használható az arc alakjának korrigálására, túl világos - a kívánt területek kiemelésére.
 4. A szemöldök "hézagainak" kitöltése. Miután a terméket felvitte a szemöldökére, hagyni kell, hogy megszáradjon, majd használjon szokásos szemöldök árnyékoló eszközt.
 5. A kövér ajkak létrehozása. A terméket az ajkak közepére alkalmazzák, és az ujjaival kalapálják be. Ezt követően átlátszó fényt alkalmaznak az ajkakra.

Hogyan válasszunk rejtegetőt?

 • Lényegében a rejtegető ugyanaz az alap. Természetes fényben kell megválasztani. Javasoljuk továbbá a korrektor és az alapozó kombinációjának értékelését.
 • Ha sok öregségi folt van a bőrön, akkor krém terméket vagy botot kell választania.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás
 • Jobb, ha a kis pattanásokat zöld színű korrektorral maszkolják. Jó, ha a szalicilsav része egy ilyen gyógymódnak, amely kiszárítja a gyulladást.
 • A pók ereket és a bőrpírt sárga korrektor tökéletesen eltávolítja.
 • Annak érdekében, hogy elrejtse a szem alatti finom ráncokat, valamint a sötét karikákat, jobb, ha előnyben részesítjük a fényvisszaverő elemeket tartalmazó folyékony termékeket.
 • Zsíros bőr és tág pórusok esetén folyékony termék használata ajánlott.
 • A rejtegető árnyalatát az alapozásnál két tónussal világosabbnak kell választani.

Hány éves korban használhatja a korrektort?

Tanulmányok kimutatták, hogy egy lány első kozmetikuma átlagosan 11 évesen jelenik meg. A legtöbb felnőtt nő szerint a kozmetikai termékek ilyen fiatal korban történő használata nem megfelelő és indokolatlan. A megkérdezett nők mintegy 90% -a úgy véli, hogy a rejtegetőt legkorábban 15 évesen lehet használni.

Valójában, ha egy lánynak látható hibái vannak az arcbőrén, és ez összetettnek érzi magát, akkor a rejtegető használata nemcsak nem káros, hanem előnyös is számára.

A legfontosabb az, hogy az első kozmetikumok a lehető legjobb minőségűek legyenek, mivel a fiatal bőr nagyon érzékeny és szenvedhet a termék agresszív összetételétől. Különösen igaz ez a gyulladt és érzékeny bőrre.

Ne hagyja ki a legnépszerűbb rovatcikket: Arcmasszázs Asahi Zogan japán orvos rendszere szerint.

Az öt legjobb rejtegető

A legjobb rejtegetők a következők:

 1. A Givenchy Teint Couture képes még egy tetoválást is lefedni. A kétoldalas botnak két árnyalata van: bézs és rózsaszín. A bézs szín tökéletesen eltakarja a kéket a szem alatt, a rózsaszín pedig felfrissíti az arcot. Az átlagos költség 2000 rubel.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás
 2. Tökéletes korrektor Alliance a L'Oréal Paris-tól. A termék sárga alaphangú, és a bőrre kenve összeolvad. Sűrű textúrája könnyen keveredik, de gyorsan megkeményedik. Ezért nagyon gyorsan el kell osztania a terméket. Ez a korrektor tökéletesen elfedi a szem alatti karikákat. Nem tömíti el a pórusokat, és nem hangsúlyozza a hámlást. Kényelmes applikátor. Átlagos költség - 490 rubel.
 3. Lancôme korrektora az Effacernes Long Tenue SPF 30 nevet viseli alkalmas pattanások és öregedési foltok elfedésére. Alkalmazása után a bőr frissnek és egészségesnek tűnik. Állaga súlytalan, ugyanakkor jó tartósság és fedettség. A termék összetételében szereplő növényi kivonatok lágyítják a bőrt. UV-védelemmel rendelkezik. Érzékeny bőrre ajánlott. Az átlagos költség 3100 rubel.
 4. Rejtegető Meztelen bőr a Urban Decay-től. A neve fordítva "meztelen bőr". Sötét árnyalat használható az arc kontúrozására, és még a világos bőrön is természetesnek tűnik. A termék könnyen keverhető, és sűrű, mégis súlytalan felületet biztosít. A kényelmes applikátor lehetővé teszi a szükséges mennyiségű termék felhordását. Az átlagos költség 1850 rubel.
 5. MAC STUDIO SCULPT CONCEALER az állaga hasonlít a színházi sminkhez, de ha a bőrt felviszik, úgy tűnik, hogy tökéletesen megolvad és összeolvad. Nagyon gyorsan kell vele dolgozni, mivel megszárad. Szilárdság rendszeres portalanítással - több mint 5 óra. Hátránya, hogy ujjával kell felvennie a terméket, mivel nincs applikátor. Szilikonokat is tartalmaz, amelyek nem kívánatosak a problémás bőr számára. Átlagos költség - 1000 rubel.Arc korrektor. Mi ez és miért, típusok és színek. Lépésről lépésre használati utasítás

A megfelelően kiválasztott, kiváló minőségű arc korrektor eltávolítja a látható hibákat maszkhatás nélkül. Az arc egészséges és üde. Minden lánynak, aki figyeli a megjelenését, tudnia kell, hogy ez milyen eszköz, és tudnia kell használni.

Cikkterv: Nagy Vlagyimir

Videó a témáról: Mi a korrektor

A megfelelő korrektor kiválasztása:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj