Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, vélemények

A kollagén rekonstrukció a száraz fejbőr, a törékeny haj és a hámlás enyhítésére szolgáló legújabb kezelés. A kollagén egy olyan fehérje, amely a kötőszövet alapja. Neki köszönhető, hogy a szövetek szilárdságot és rugalmasságot szereznek.

Kollagén típusok

Számos típusú kollagén létezik, amelyeket speciális szövettípusokra terveztek.

Az adott típustól függően a kollagén egyszerre több fontos funkciót lát el:

 • védelem - garantálja az erőt, védi a szöveteket minden mechanikai sérüléstől;
 • támasz - megbízhatóan "rögzíti" a szövetet, változatlan alakot garantálva;
 • helyreállítás - aktívan részt vesz a sérült szövetek helyreállítási folyamataiban.

Az elasztinnal kombinálva a kollagén biztosítja a szövet rugalmasságát. Ezenkívül megtartja a nedvességet is.

Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, vélemények

A kollagén szintetizálódik az emberi testben, de 25 év után termelése jelentősen csökken, ezért hiányát kívülről kell pótolni: speciális étrend-kiegészítők szedése, az alapján létrehozott kozmetikumok használata vagy a vitaminok vagy aminosavak termelésének serkentése.

A kozmetikumok készítéséhez többféle kollagént használnak:

 1. Állat. Főleg a szarvasmarhák bőréből nyerik. Ezt a fajta fehérjét tartják a legkönnyebben megszerezhetőnek és a legolcsóbbnak. Őt használják leggyakrabban a hajápolási termékek gyártásában. De ennek a fehérjetípusnak nagy molekulái vannak, ezért képes helyettesíteni a test által termelt természetes vegyületeket. Állati kollagénnel rendelkező termékek átlagos felesége 700-800 rubel.
 2. Növényi. A fehérjét nem lehet minden növényből kinyerni. Erre csak búzacsíra alkalmas. A megfelelő feldolgozáshoz sok erőfeszítést és pénzt kell megtennie, ezért az ilyen típusú fehérjéknek magas az ára. Ez a faj ideális gyógyhatásokra, de nehéz megtalálni. 10 ml növényi kollagén átlagos költsége 350-400 rubel.
 3. Tengeri. Egyes halfajták, sugarak, cápák és puhatestűek nyersanyagként szolgálnak előállításához. Ezt a típust tartják a legjobbnak, mivel kis molekulákból áll, ezért könnyen helyrehozza a sérült hajat. Ezt a típust a prémium kozmetikumok tartalmazzák. Az ilyen eszköz átlagos költsége 500 rubel.
 4. Szintetikus... Ez a típus nem túl népszerű, de a természetes kollagén kiváló helyettesítőjeként szolgálhat. Őssejtekből és aminosavakból nyerik. Tökéletesen behatol a hajba anélkül, hogy megzavarná a sejtek létfontosságú tevékenységét. Az ár 300 rubeltől változik.

Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, véleményekA sérült haj kollagén-helyreállítása szalonban vagy otthon végezhető el.

A kollagén haj helyreállításának előnyei és hátrányai

A kollagén haj helyreállításának, mint sok más kozmetikai eljárásnak, vannak előnyei és hátrányai.

Ennek az eljárásnak köszönhetően lehetséges:

 • távolítsa el a túlzott törékenységet;
 • tegye puhábbá a hajat;
 • megakadályozza a gubancokat;
 • megvédi a hajat a bőséges hajhullástól;
 • visszaadja a természetes simaságot és fényt;
 • távolítsa el az unalmas és "élettelen" színt.

Hosszú hajú nőknél az eljárás segít megelőzni a gubancokat, vékony hajú nőknél pedig helyreállítani a hangerőt és a sűrűséget. A kollagén segít megvédeni a hajat a különféle károsodásoktól azáltal, hogy láthatatlan filmet hoz létre minden haj körül.

Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, véleményekMár az első eljárás után komoly változást észlelhet. De ennek az eljárásnak a fő előnye az a tény, hogy teljesen helyreállíthatja a gyakori színező és világító eljárásokkal károsodott hajat.

A kollagén haj helyreállítása negatívan befolyásolhatja a hajhullásra hajlamos és túl gyenge hajat.

A kollagén további stresszt okoz a tüszőkön, és fordított reakcióhoz vezet, a haj még jobban kezd hullani.

Jelzések

A kollagén haj helyreállítása a következő problémákra ajánlott:

 • ritkítás;
 • túlzott törékenység;
 • merevség;
 • hülyeség;
 • a simaság és a fényesség hiánya;
 • a fejbőr szárazsága;
 • unalom.

Kollagén-helyreállítási eljárás ajánlott az emberek számára:

 • szennyezett légkörű területeken él;
 • a fej lemosása klórozott vagy fokozott keménységű vízzel;
 • gyakran nyitott napfényben tartózkodik fejdísz nélkül;
 • folyamatosan tapasztalja a hőmérséklet változását;
 • hajszárítók és más hajformázó eszközök állandó használata;
 • szisztematikusan alkalmaznak hajfestékeket;
 • vitaminhiányban szenved.

Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, véleményekMindezek a körülmények helyrehozhatatlan kárt okoznak a haj egészségében.

Ellenjavallatok

Nem ajánlott a hajat kollagénnel helyreállítani, ha egy személynek ilyen betegségei vannak:

 • az anyagcsere folyamatok zavartak;
 • cukorbetegség;
 • az endokrin rendszer szerveinek működési zavarai;
 • károsodott anyagcsere;
 • magas testhőmérséklet;
 • allergiás reakció jelentkezik a kozmetikumokkal szemben;
 • ismeretlen eredetű súlyos fejfájás figyelhető meg;
 • agydaganatot diagnosztizáltak;
 • koponyaűri nyomás a normálist meghaladja;
 • dermatológiai betegségek figyelhetők meg.

Ilyen jogsértések esetén a hajra felvitt kollagén kiválthatja a fehérje termelésének csökkenését a szervezetben, ami később a haj kutikulájának károsodásához vezet.

Kiképzés

A kollagén helyreállítása előtt nincs szükség előkészítő intézkedésekre. Elég csak megegyezni a mesterrel a szalon látogatásának napján, előbb nem is kell hajat mosnia. Otthon az eljárást előkészítés nélkül hajtják végre.

Helyreállítási eszközök

Kollagént tartalmazó termék kiválasztásakor figyelnie kell annak típusára. A minőségi termékeket hidratált fehérjékkel egészítik ki, amelyek nemcsak a nedvesség vonzását segítik, hanem megbízhatóan a haj belsejében is tartják. Az alábbi táblázat a rendelkezésre álló legjobb kollagénkezeléseket sorolja fel.

Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, vélemények
A kollagén haj helyreállításának egyik legnépszerűbb otthoni gyógymódja a Coolhair készlet - sampon és maszk
A pénzeszközök neveHogyan kell helyesen alkalmaznia hatásÁr
Incus L. C. P. maszkEz egy nagyszerű gyógymód az unalmas, száraz és színes hajú lányok számára. A kumulatív hatás elérése érdekében a maszkot hetente 2 alkalommal kell alkalmazni.Ez a maszk növényi fehérjéket tartalmaz. Neki köszönhető, hogy az első alkalmazás után a fejbőr jól megnedvesedik, a hajgyökerek táplálkoznak, megakadályozva ezzel azok elvesztését.850 RUB
Profresh kollagén maszkAlkalmas a szép neműek számára, hosszú hajjal. A hajat legfeljebb hetente kétszer alkalmazza.Ez a termék tengeri kollagént, valamint olívaolajat és biotint tartalmaz. A helyesen megválasztott kompozíciónak köszönhető, hogy az első alkalmazás után a haj visszanyeri természetes fényét és megakadályozza a gubancolódást.200 RUB
Coolhair pakolásA kompozíció két terméket tartalmaz egyszerre: sampont és maszkot.Felváltva kell használni őket: először a haj samponnal történő lemosása után, majd maszk alkalmazásával. Legfeljebb hetente kétszer alkalmazza.A sampon aminosavakat és cinket tartalmaz, amelyek regeneráló hatásúak, a korpát is eltávolítják és a pórusokat összehúzzák. A kollagén maszk táplálja és hidratálja, így a haj könnyebben kezelhető és sima lesz.3000 rubel
Balzsam arany selyem kollagénnelKenjen balzsamot a nedves hajra, a sampon használata után tartsa 5 percig és öblítse le. Használjon hetente 2-3 alkalommal.Ennek a balzsamnak köszönhetően lehetővé válik a töredezett haj lezárása, a haj kevésbé törékenyé tétele, a simaság és a természetes fényesség visszaadása.100 RUB
Sampon Profresh kollagénA terméket a kézben habosítják, nedves hajra kenik és lemossák. Heti 2-szer használják.Ez a sampon ideális legyengült hajú lányok számára. Tökéletesen táplálja, növeli a hangerőt és megkönnyíti a fésülést.160 rubel

Az eljárás lépésről lépésre

Az eljárást a szalonban több szakaszban hajtják végre:

 1. Kezdetben a technikusnak alaposan meg kell mosnia a hajat, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és a korábban használt kozmetikumok nyomait.
 2. Mosás után a hajat apró szálakra osztják, speciális fogókkal rögzítik.
 3. Minden szálra egyenletes kollagénréteget viszünk fel. A szálakat óvatosan fésüljük át finom fogakkal.
 4. A kollagén felvitele után 15 perccel további eszközök használata nélkül meleg vízzel mossuk le.
 5. Az utolsó lépés a sütés. A mester infravörös fogóval kollagént süt, hosszú ideig rögzítve a hajon.

A szalonban az eljárás nem lesz olcsó. Egy rövid hajra vonatkozó eljárás átlagosan 2000 rubelbe, a hosszú hajba pedig 2500 és többe kerül. Ha nincs idő vagy pénz a szalon meglátogatására, akkor otthon önállóan végezhet kollagén pakolást. Ehhez kollagénre van szükség, amelyet pulton keresztül lehet vásárolni por vagy folyékony formában.

A kollagén haj otthoni helyreállítása a következő szakaszokból áll:

 1. Először meg kell mosni a haját samponnal.
 2. Szárítsa meg egy kicsit a haját egy törülközővel.
 3. Hajrész 2 részben.
 4. Minden részt gondosan kell kezelni kollagénnel. Ennek a feladatnak a teljesítéséhez apró hajszálakat kell vennie, és ecsettel kell felvinnie rájuk a kollagént. Feltétlenül hátrébb kell lépnie 1 cm-re a haj gyökereitől.
 5. Fésülje meg a kollagénbe áztatott hajat széles fogú fésűvel.
 6. Tegyen egy műanyag zacskót a fejére, majd kössön meg egy törülközőt, ezzel létrehozva a gőzfürdő hatását.Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, vélemények
 7. Hagyja a kollagént negyed órán át.
 8. Miután a kollagént meleg vízzel lemosták további források felhasználása nélkül.
 9. Szárítsa meg a haját hajszárítóval. A hajszárító hője segít a kollagénnek lezárni a hajmérleget és biztonságosan rögzülni rajtuk.

Heti 1-2 alkalommal otthon kell elvégeznie a csomagolási eljárást. A tanfolyam 5 eljárásból áll.

A legjobb otthoni gyógymód a Coolhair szett - sampon és maszk... A sampon tökéletesen kiegyensúlyozott képlettel rendelkezik: aminosavak és cink. A komplex ezen komponensei tökéletesen eltávolítják az olajat a fejbőrről, összehúzzák a pórusokat, eltávolítják a korpát és serkentik a haj növekedését. A sampon táplálja a tüszőket, vitaminokkal és ásványi anyagokkal telítve őket.

A maszkot 10-15 percig alkalmazzák a mosott hajon, mossuk le meleg vízzel. Ezt követően feltétlenül szárítsa meg haját hajszárítóval, hogy lezárja a mérleget, és megbízhatóbban rögzítse a kollagént az egyes hajokon.

A maszk nemcsak kollagént, hanem aminosavakat, B-vitaminokat és selymet is tartalmaz. A kiegyensúlyozott összetétel képes az első alkalmazás után azonnal észrevenni a pozitív hatást.

Helyreállítás után

A sérült hajat otthon helyreállíthatja népi gyógymódokkal. Az alábbiakban ismertetett maszkok mindegyikéhez adhat néhány csepp folyékony kollagént (ampullákban értékesítik a gyógyszertárakban). A kollagén fokozza a maszk hatását.

A legnépszerűbb és leghatékonyabb maszkok a következők:

 1. Samponnal és zselatinnal. A maszk elkészítéséhez 1/4 evőkanál szükséges. sampont, 15 g zselatint és 250 ml vizet. Öntsön zselatint vízzel és hagyja 50 percig. Ezután tegye vízfürdőbe és melegítse, de ne hagyja forrni a folyadékot. Az összes csomónak fel kell oldódnia a melegítés során. Hűtsük le a zselatint szobahőmérsékletre, keverjük össze samponnal. Vigye fel egyenletesen a haj teljes hosszára, tegyen rá egy műanyag sapkát, kössön törölközőt és hagyja 1 órán át. Mossuk le vízzel. Ismételje meg az eljárást 10 naponta egyszer.
 2. Tojássárgája. Szüksége lesz 2 sárgájára és 1/4 evőkanál. kókuszolaj. A vajat megolvasztjuk a mikrohullámú sütőben, a sárgáját villával alaposan felverjük, amíg fehér hab nem jelenik meg, keverjük össze mindkét komponenst és keverjük össze. Vigye fel a hajra, takarja le műanyaggal és törölközővel, hagyja egy órán át. Öblítse le meleg vízzel, szárítsa meg a haját.
 3. Kollagén maszk. 1 evőkanál szükséges. l. folyékony kollagén és méz, 1 sárgája, 1/4 evőkanál. hajbalzsam, meleg víz. Keverje össze az összes hozzávalót (kevés vízre van szüksége, hogy a maszk állaga ne legyen túl folyékony), egyenletesen alkalmazza a haj teljes hosszában, hagyja egy órán át. Miután leöblítette vízzel, szárítsa meg a haját. Ismételje meg az eljárást hetente egyszer.

Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, véleményekMinden házi maszk kiegészíthető más összetevőkkel az igényektől és a haj típusától függően:

 • Ha a haj száraz és kemény, akkor feltétlenül adjon meleg joghurtot vagy krémet a maszkhoz.
 • A zsíros haj gyökereinél és a végén szárazon a kefir legyen a maszkok fő összetevője.
 • A tojássárgája segít eltávolítani a zsíros hajat.
 • A maszkba adott néhány csepp konyak segít megállítani a hajhullást.
 • Göndör haj esetén ideális egy maszk illóolajokkal.
 • A gyakran festett hajhoz zselatint és balzsamokat adnak a maszkokhoz, amelyek nem teszik lehetővé a szín kimosását.

A házi maszkok hatásának elérése érdekében 10 eljárásból álló kúrát kell elvégeznie. a tanfolyamot 90-120 naponként meg kell ismételni.

Meddig tart az eredmény

Az első kollagén pakolási eljárás után a haj visszanyeri természetes fényét és simaságát.... Könnyen elférnek és nem pelyhesednek a fejfedő alatt. A hatás időtartama 1 eljárástól 21 napig tart. A szakértők azt tanácsolják, hogy havonta 2 alkalommal végezzen kollagén pakolást otthon.

Ha az eljárást a szalonban hajtották végre, akkor annak hatása egy hónapig tart, míg ezekben a napokban gyakran samponnal moshatja a haját, használhat hajszárítót és más eszközöket, valamint hajformázó termékeket.

Kollagén haj helyreállítása. Mi ez, hogyan kell csinálni, ár, véleményekA szalonban végzett eljárás után a következő samponozásig nem ajánlott különféle maszkokat és szérumokat használni. A jövőben a hajápolás nem különbözik a megszokottól.

Lehetséges szövődmények

A kollagén hajpakolási eljárás könnyen tolerálható. Ritka esetekben allergiás reakció léphet fel. Ezért az eljárás elvégzése előtt ellenőrizni kell a test reakcióját egy kozmetikai termékre kollagénnel.

Egy részét belülről a kéz bőrére viszik fel, 30 percig hagyják. Ha a bőrpír nem figyelhető meg, akkor az eljárás elvégezhető.

A kollagén javítás hatékony módszer fehérje táplálásához, amely erősebbé és simábbá teszi a hajat. Az eljárás lehetővé teszi, hogy megvédje a fürtöket a környezet negatív hatásaitól, visszatérjen a természetes fény, az egészség és a szépség.

Videó a témáról: hogyan hajtják végre a kollagén haj helyreállítását

Kollagén helyreállítás és hajkiegyenesítés:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Vika

  Van egy kollagén és lanolin samponom Lóerő. Haj, miután sokkal egészségesebb lett. Ápoltnak, gyönyörűnek tűnnek

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj