Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények

A Clenbuterol egy hörgőtágító, amelynek fő célja az asztma kezelése és a betegség tüneteinek megszüntetése. A testépítésben és a fitneszben a gyógyszer széles körben elterjedt a hatóanyag anyagcsere folyamatokra gyakorolt ​​erőteljes hatása miatt.

A klenbuterolt a fogyáshoz évtizedek óta használják, és a zsírégetés hatékonyságát számos tanulmány megerősítette.

Kémiai összetétel és felszabadulási forma

A klenbuterol-hidroklorid a hatásmechanizmus szerint szelektív β2-adrenosztimuláns. Ez a vegyület a "Clenbuterol" gyógyszer fő összetevője, amely tablettákban és szirupban kapható. A felszabadulás különböző formái eltérnek a hatóanyag koncentrációjától.

Hatóanyag-tartalom:

 • tablettákban - 0,02 mg;
 • szirupban - 0,01 mg / 5 ml;
 • gyermekszirup 0,001 mg / 5 ml.
Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények
Ha clenbuterolt veszít fogyáshoz, fontos, hogy kövesse az utasításokat, és ne lépje túl az ajánlott adagot.

A tabletták buborékfóliában és üvegben, 20, 50 és 100 darabban kaphatók. A szirup 50 ml-es palackokban kapható, magas cukortartalma miatt korlátozott eltarthatósággal rendelkezik.

Hogyan segít a fogyásban

A gyógyszer célja nem a testsúly csökkentése, de sikeresen alkalmazták a testépítésben a zsírszövet térfogatának csökkentése érdekében az izomrostok megsemmisítése nélkül. A hivatásos sportok szintjén a WADA 1992-ben farmakológiai doppingként hivatalosan betiltotta a Clenbuterolt.

A fogyáshoz szükséges clenbuterol hatékony, mivel képes szabályozni a hormonális folyamatokat. A hatóanyag sorozatos reakciókat vált ki, amelyek befolyásolják a test biokémiáját. A gyógyszer szedésének eredményeként megnő a sejtekben a lipidek szállításáért és feldolgozásáért felelős aktivitás a szervezetben.

Az alábbiakban ismertetjük az anyag emberi testre gyakorolt ​​hatásának lépésenkénti mechanizmusát:

 1. A gyógyszer hatóanyaga az izom és a zsírszövet β2-receptoraihoz kötődik.
 2. A receptorok aktiválják a ciklikus adenozin-monofoszfát termelését, amely anyag felelős a hormonális jelek sejtek közötti átviteléért.
 3. Az eredmény olyan enzimek aktív előállítása, amelyek zsírsavmolekulákat szállítanak a zsírsejtekből az izmokba, ahol energiává alakulnak.

15 perc elteltével az adrenalin, az inzulin és a noradrenalin magas koncentrációja figyelhető meg a kábítószert szedő személy vérében. A hormonális hullám az enzimek termelésével együtt 20-30% -kal növeli az anyagcsere folyamatok sebességét.

A gyógyszer fő előnye a sportolók számára, hogy blokkolja a katabolizmust, lehetővé téve a zsírfelesleg kiküszöbölését anélkül, hogy romboló hatást gyakorolna az izomrostokra.

Felhasználási javallatok

Hagyományosan a clenbuterolt a hivatalos orvoslás a légzőrendszer patológiáinak és betegségeinek komplex terápiájában használja.

Olyan diagnózisok, amelyeknél a vétel jelzett:

 • bronchiális asztma;
 • broncho-obstruktív szindróma;
 • COPD.

Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. VéleményekA testépítésben és az erőnlétben a gyógyszer a zsírszövet és az izom százalékos arányának kívánt paramétereinek elérésére, a fogyás, az állóképesség javítására és az edzés hatékonyságának növelésére szolgál.

A sportolók kiegészítik a gyógyszert a versenyképes forma eléréséhez szükséges intézkedésekkel - izomkönnyebbülés rajzolása.

Ellenjavallatok

A gyógyszer alkalmazásának kockázata ellenjavallatok jelenlétében magas. Még kis dózisok alkalmazása is szívinfarktust okozhat, vagy infarktus előtti állapot kialakulásához vezethet.

A klenbuterol alkalmazásának lehetősége a következő betegségek és állapotok esetén kizárt:

 • miokardiális infarktus;Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények
 • subaorta aorta szűkület;
 • szív elégtelenség;
 • tachyarrhythmia;
 • tachycardia;
 • endokrin rendellenességek;
 • a pajzsmirigy patológiája;
 • allergiás reakció.

A szoptatás vagy a terhesség szakaszában lévő nők esetében az orvos meghatározza a gyógyszer felírásának lehetőségét. Ha a lehetséges előnyök meghaladják a kockázatokat, akkor a gyógyszert egyedi dózisválasztással írják fel.

A felvétel szabályai és ajánlásai

A klenbuterol a fogyás vagy a zsírégetés érdekében megváltoztatja az étrendet és a napi szokásokat a nem kívánt testreakciók megelőzése és a mérgező hatások semlegesítése érdekében.

Az alábbiakban bemutatjuk a felvétel alapvető szabályait:

 1. A legbiztosabb 6-8 hetes szárítással kezdeni, amikor az alacsony gyors szénhidráttartalom következtében az anyagcsere sebessége csökkent.Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak.Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények
 2. A klenbuterolt reggel kell bevenni, hogy elkerülje az elalvással és az alvás minőségével kapcsolatos problémákat az adrenalin termelésének serkentése miatt.
 3. A használat időtartama legfeljebb 2 hét. Ebben az időszakban a szervezet toleranciát alakít ki a hatóanyaggal szemben, és a további bevitel nulla eredményt ad.
 4. A hatékonyság érdekében napi dózis emelésre van szükség legfeljebb 6 napig.
 5. A dózis a következő napokon nem növelhető.
 6. Az adag növelését külön bevitel kíséri - reggel és ebédidőben, a túladagolás elkerülése érdekében.
 7. A dózis fokozatos csökkentését el kell kezdeni 2-3 nappal a kúra vége előtt.
 8. Az erős kávé és alkohol átmenetileg szigorúan tilos. Az etil-alkohol és a koffein kombinációja egy hatóanyaggal növeli a mellékhatások kockázatát és gátolja a lipolízis (zsírégetés) folyamatokat.
 9. Ha a felvételi menet nem adta meg a kívánt eredményt, akkor csak 14 napos szünet után lehet biztonságosan megismételni.
 10. A clenbuterol szedésének hatékonysága az étrendtől függ. Céljaitól függően speciális étrendet kell követnie, amelyben alacsony az egyszerű szénhidráttartalom és magas a fehérjetartalom.
 11. A megnövekedett aerob terhelés az egész pályán látható.Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények
 12. Aerob jellegű gyakorlatok végrehajtása során meg kell erősíteni a pulzus és a vérnyomás szabályozását.

A szívkamrák diszfunkciójának tünetei, a bizsergő és égő érzés a szív területén jelzi a klenbuterol azonnali leállítását és az orvoshoz való látogatást.

A biztonságos dózis meghatározása

Alapvető orvosi indikáció hiányában nincs biztonságos adagolás. Az adagolási rendeket a sportfarmakológia szakemberei dolgozták ki annak érdekében, hogy minimalizálják a lehetséges károkat, miközben fenntartják a hatékonyságot.

Ez:

 • nőknél - legfeljebb 120 mcg naponta;
 • férfiaknál - legfeljebb 140 mcg naponta.

Ez a maximálisan megengedett napi mennyiség, amelyet a belépés hatodik napján lehet elérni az adag 20 mcg-ról történő növelésével.A maximális adag bevétele az első napon légzési és szívelégtelenségi roham kialakulásához vezethet.

Clenbuterol tanfolyam ketotifen nélkül

A ketotifen önadagolása kiegészítő gyógyszerek nélkül nem tarthat tovább 14 napnál. A harmadik héten a receptorok nem reagálnak a szervezetbe jutott anyagra, és függőség alakul ki. A fogadás sémáját a táblázat mutatja.

NapokÁtvétel idejeAdagolásTabletták száma 0,02 mg
1 napReggel0,02 mg1
2 napReggel0,04 mg2
3. napReggel és ebéd0,06 mg3
4. napReggel és ebéd0,08 mg4
5. napReggel és ebéd0,1 mg5
6-12 napReggel és ebéd120 mcg6
13. napReggel0,08 mg4
14. napReggel0,04 mg2

Clenbuterol + ketotifen tanfolyam

A ketotifen és a clenbuterol komplexuma csökkentheti a mellékhatások kockázatát vagy súlyosságát. Két gyógyszer kombinációjának használata lehetővé teszi a tanfolyam meghosszabbítását. Ketotifenre van szükség egy szünetben a receptor érzékenységének gyors helyreállításához.Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények

Ezeknek a gyógyszereknek a kombinálása kombinálható - ez lehetővé teszi a clenbuterol 4-8 hétig történő használatát. A clenbuterol bevételének rendje megegyezik a gyógyszer önmagában történő bevitelével, de az este 5. napon ketotifent adunk hozzá 2 mg-os dózisban.

Clenbuterol + T3 + yohimbine tanfolyam

A tetraiodotironin (T3) olyan gyógyszer, amely clenbuterollal és yohimbinnel kombinálva szinergiát biztosít. A sportdroggyártók ezt a kombinációt erőteljes, gyors hatású stimulánsok és zsírégetők létrehozására használják.

A tanfolyam időtartama 3 hét. Az adagolási rend magában foglalja az adag 3 naponta történő növelését. A 12. naptól fordított sorrendben kell csökkenteni az adagot.

Mellékhatások

Ha a fogyáshoz clenbuterolt szed, az ellenjavallatok hiányában is mellékhatásokkal jár.

Az alábbiakban felsoroljuk a gyógyszer mellékhatásait:

 • a szívdobogás a kábítószert szedők 60% -ában fordul elő. Megszűnt adrenerg blokkoló gyógyszerekkel;
 • remegés, remegés és gyengeség. A felvétel 2-3 napján történik;
 • fokozott izzadás;
 • alvászavarok, álmatlanság;Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények
 • szorongás, pánikrohamok. A ketotifen bevétele után eliminálódik;
 • a vérnyomás instabilitása. Az adrenerg blokkolók segítségével megelőzhető és megszüntethető;
 • hányinger és hasmenés;
 • görcsök.

A legtöbb mellékhatás kiküszöbölhető a klenbuterol ketotifennel és adrenerg blokkolókkal történő bevitelével. Túladagolás esetén a mellékhatások még hangsúlyosabbá válnak, emellett a szívizom és a férfi reproduktív rendszer toxikus károsodása lehetséges.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A clenbuterol bevételekor abba kell hagynia a gyógyszerek szedését, mivel ez növeli a mellékhatások és a toxikus hatások kockázatát.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a gyógyszereket és anyagokat, amelyekkel a clenbuterol nem kompatibilis:

 • az efedrin és szintetikus analógjai clenbuterollal kombinálva növelik a szívbetegség kialakulásának kockázatát a szedés eredményeként;Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények
 • szívglikozidokkal kombinálva a gyógyszer a szívritmus megsértését okozza;
 • rontja a hipoglikémiás gyógyszerek hatékonyságát;
 • a teofillin fokozza a szívizom romboló hatását.

Clenbuterol fogyás gyakran kombinálják a gyógyszer szinergisták - anabolikus szteroidok.

A gyógyszer hatékonyságának erősítése egyidejűleg növeli a szívizom hipertrófia kialakulásának kockázatát. Egyidejű vétel legfeljebb 3 napig lehetséges a tanfolyam végén.

Hol lehet vásárolni, ár, kiadási űrlapok

Különböző gyógyszergyárak klenbuterolja jelen van a gyógyszertárakban. A megszerzés bonyolultsága abban rejlik, hogy ez a farmakológiai gyógyszer a vényköteles gyógyszerek kategóriájába tartozik.Vény hiányában bármely sportfarmakológiai boltban megvásárolhatja a gyógyszert.

A clenbuterol költsége a származási országtól, a felszabadulás formájától és a hatóanyag koncentrációjától függ. Az átlagos gyógyszerköltséget dollárban kifejezve az alábbi táblázat ismerteti.

GyártóKiadási forma Ár
Sopharma AD (Bulgária)50 db 0,02 mg-os tabletta kartondobozban.
5 buborékfólia 10 tablettával.
21$
Balkanpharma-Troyan AD100 db 0,04 mg-os tabletta üveg.18$
Balkanpharma-Troyan ADÜveg 50 db 0,04 mg-os tablettával.11$

Tárolási feltételek és eltarthatóság

A Clenbuterol gyógyszer nem igényel különleges tárolási feltételeket. A tablettákat száraz helyen kell tárolni, ahol a levegő hőmérséklete nem haladja meg a 25 fokot. A gyógyszer eltarthatósága a gyártás dátumától számítva 3 év. A szirup esetében a maximális eltarthatósági idő a gyártás dátumától számítva 2 év, de legfeljebb 30 nap az üveg kinyitásától számítva. A szirupot hűvös, sötét helyen tárolja.

Tanulmányok a fogyás Clenbuterol

A klenbuterol súlycsökkenés hatékonyságának első tudományos megerősítését 2015-ben a Garwan Orvosi Kutató Intézet ausztrál tudósai adták meg. A tudósok egy hasonló anyag, a formoterol hatását vizsgálták, napi 160 μg-os dózist kapva.Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények

Tanulmányok eredményeként kiderült, hogy a gyógyszer tanfolyamon történő bevétele a következő eredményekhez vezet:

 • az anabolizmus aktiválódik;
 • serkentik a fehérjeszintézist.

Az adrenalin termelésének stimulálásával együtt ezek a hatások lehetővé teszik a fogyást a zsírszövet térfogatának csökkentésével és az izmok megőrzésével. Az "anabolikus szteroidok" könyv szerzője, Leonid Osztapenko részletesen leírta a mellékhatások kialakulásának mechanizmusát a clenbuterol rendszeres alkalmazásával a zsírszövet feleslegének kiküszöbölésére.

A szerző kutatása szerint a clenbuterol molekula hajlamos felhalmozódni a szervek sejtjeiben, fokozatosan provokálva kóros növekedésüket. A gyógyszerrel való visszaélés miatt a belső szervek hipertrófiája következik be, és kedvező feltételeket teremtenek a rosszindulatú daganatok növekedéséhez.

Hogyan hat a Clenbuterol a szívre

A gyógyszer szedésének következménye romboló hatással van a szív- és érrendszer működésére.

Az adrenalin termelésének stimulálása provokálja:

 • megnövekedett pulzusszám;Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények
 • érgörcsök;
 • megnövekedett vérnyomás.

A gyógyszer alkalmazása a kálium- és magnéziumkészletek kimerüléséhez vezet, ami befolyásolja a szívizom állapotát. Az asparkam és a ketotifen mindkét problémát kiküszöböli. Ha a kúra kiegészítésével ezekkel a gyógyszerekkel a szívproblémák nem szűntek meg, akkor törölje a találkozót és kardiológiai vizsgálaton kell átesnie.

Az alvásra gyakorolt ​​hatások

A kutatás eredményeként kiderült, hogy a klenbuterolt szedők 8% -a szembesült az alvászavar problémájával. Az álmatlanság, a gyakori éjszakai ébredés az idegrendszer túlzott stimulációjának eredménye.

A gyógyszer felezési ideje az emberi testből 24-26 óra. Ez azt jelenti, hogy a stimuláló anyag maximális koncentrációja a testben egész nap megmarad. Jelentős eredmény elérése a fogyásban a gyógyszer ezen jellemzője előny.Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények

De ez a tulajdonság a gyakori alvászavarok oka. A mellékhatásokat ketotifennel semlegesítik. Ha az alvászavarok szisztematikusak és még a kísérő esti ketotifen bevitelével sem szűnnek meg, akkor a fogyást klenbuterol nélkül kell folytatni, vagy átmeneti szünetet kell tartani.

A klenbuterol kimeríti a káliumkészleteket

A fogyáshoz szükséges clenbuterolt speciális fehérje- és káliumtartalmú étrenddel kombinálják. A fehérjekomponens szükséges az izomszövet térfogatának fenntartásához, a ketabolizmus aktiválásához. A kálium szükséges a klenbuterol bevétele által okozott hiány pótlásához.

A vesében a β2-adrenerg receptorok clenbuterollal történő stimulálása eredményeként a renin termelése megnő. Ennek a folyamatnak a következménye a kálium kimosódása a szervezetből, és hiánya a víz-só egyensúly megsértéséhez és más negatív következményekhez vezet a szervezet számára.Clenbuterol fogyás. Használati utasítás nőknek és férfiaknak. Hogyan kell szedni a tablettákat, tanfolyamokat, mellékhatásokat. Vélemények

Káliumhiányos tünetek:

 • koncentrációs nehézség;
 • az intellektuális képességek hanyatlása;
 • törékeny haj;
 • száraz bőr;
 • izomgyengeség;
 • a szívritmus megsértése;
 • fokozott fáradtság;
 • fejfájás;
 • megnövekedett vérnyomás;
 • vizelés zavara;
 • az emésztőrendszer betegségei;
 • a reproduktív rendszer működésének megsértése.

Számos módja van a káliumhiány megelőzésének, miközben clenbuterolt veszítünk a fogyáshoz:

 1. Az ebben az anyagban gazdag ételek felvétele az étrendbe.
 2. Az ásványi kiegészítők használata.
 3. Gyógyszerek szedése a káliumhiány kijavítására.

A felvételi szabályokra és a tanfolyam időtartamára is figyelemmel a káliumhiány elkerülhető az étrend fokozásával olyan termékekkel, amelyek ezen anyag vegyületeit juttatják a szervezetbe.

Az orvosok véleménye a biztonságról és a hatékonyságról: Szednie kellene?

A klenbuterol sportban történő alkalmazásával kapcsolatos orvosi vélemények megoszlanak. A tudomány megerősíti a gyógyszer zsírégető hatékonyságát, de figyelmeztet a visszaélésekre. Az orvosok szerint csak teljesen egészséges emberek használhatják a gyógyszert. A negatív következmények elkerülése érdekében ajánlott kardiológus és endokrinológus vizsgálata.

A fogyáshoz szükséges clenbuterol nem csodaszer, hanem csak fokozza az edzés és a sport étrend eredményét. A táplálék normalizálása és az aerob edzés nélkül lehetetlen jelentős eredményt elérni a zsírégetésben.

Szerző: alexvasilena

Cikkterv: Oksana Grivina

Videó a fogyás clenbuteroljáról

Mit kell tudni erről a gyógyszerről:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Lillian

  Nem értem a gyógyszerek fogyását ... .. Jobb természetesen diéta, testmozgás.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj