Karboxiterápia - mit jelent egy arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Viszonylag nemrégiben megjelent egy új szolgáltatás, a karboxiterápia, a szépségszalonokban. Milyen eljárás ez és mennyire hatékony, érdemes kitalálni, mielőtt a segítségét igénybe veszi. Ez a technika az öregedésgátló kozmetikai manipulációkhoz tartozik.

Mi a karboxiterápia

A karboxiterápia fiatalításra, kozmetikai hibák eltávolítására és kijavítására, az ízületi problémák kiküszöbölésére szolgál. A kozmetikai orvostudomány szakterületeinek szakértői szerint ez az eljárás hatékonyabb, mint a mezoterápia, amely dúsított megoldások bevezetéséből áll, mivel olcsóbb és az eredmény hangsúlyosabb.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények

A karboxiterápia (mi ez - ez a cikk elolvasása után kiderül) hozzájárul a szövetek szén-dioxiddal való telítettségéhez, amelynek következtében az anyagcsere javul a kezelt területeken, különösen a zsírlerakódások megszakadnak, a nyirokfolyadék kiáramlása javul, ami hozzájárul a bomlástermékek intenzívebb eltávolításához és a toxinok testének megtisztításához. ...

A szén-dioxidnak való kitettség beindítja a kollagéntermelést, és fiatalító hatást eredményez.Karboxiterápia - mit jelent egy arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Az eljárás lényege, hogy a szén-dioxidnak való kitettség következtében a szervezet stresszt tapasztal, amelynek következtében a vérkeringés aktiválódik, ami a pozitív változások legfőbb lendülete. Maga a szén-dioxid 30 perc elteltével ürül a szervezetből. De ebben a pillanatban már megindultak az átalakító gyógyulási folyamatok, amelyek még egy ideig folytatódnak.

A karboxiterápia típusai

Kétféle karboxiterápia létezik:

 1. Injekció. Észrevehető hatást vált ki. Az arcbőr fiatalítására szolgál. Az eljárást finom tűk segítségével hajtják végre, amelyeken keresztül orvosi CO-t injektálnak a bőr alá2... A terápia időtartama körülbelül 30 perc lesz, attól függ, hogy melyik bőrterületet kezelik, és mekkora a területe. A szem észrevehető hatásának elérése érdekében számos eljárást kell elvégeznie.
 2. Nem invazív vagy nem invazív technika. Az eljárás fájdalommentes, mivel nem használnak tűket szén-dioxid injektálására a bőr alá. A technika egy speciális szén-dioxidot tartalmazó maszk használatából áll. Sűrű rétegben kerül a bőrre. A bőr felső rétege szén-dioxiddal telített, ami oxigén éhezést okoz. Az agy a megfelelő jelet véve erőforrásokat mozgósít - oxigénnel és tápanyagokkal telített vért juttatnak a kezelt területre.

Az eljárás indikációi

A karboxiterápiát (amit a cikk végére részletesen tárgyalunk) kozmetikai és orvosi okokból végeznek.

A kozmetikai indikációk a következők:

 • Megereszkedett bőr. Ennek a hátránynak a kiküszöbölését 2-3 karboxiterápiás eljárás segíti elő, abban az esetben, ha petyhüdtség jelentkezik az arcon. A kéz és a láb bőrének állapotának javításához legfeljebb 10 eljárás szükséges.
 • Striák. Az eljárás után a striák nem tűnnek el nyom nélkül, de sokkal kevésbé érezhetőek.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények
 • Sötét foltok az eljárás után a karboxiterápia fokozatosan eltűnik.
 • Xerosis a bőrön - Ez egy olyan patológia, amelyet a bőr kiszáradása fejez ki, a faggyúmirigyek elégtelen aktivitása miatt.
 • Cellulit. A karboxiterápia korlátozott területeken segít megszabadulni az enyhe cellulititől.
 • Dupla áll. A tónusukat vesztett izmok megfeszülnek, és a második áll eltűnik.
 • Hegek és hegek... A bőr szén-dioxiddal való telítettségének ugyanaz az elve működik, amelynek következtében aktiválódik az oxigénben gazdag vér áramlása a kezelt területre. Ez hozzájárul a regeneratív folyamatok sebességének növekedéséhez, és a hegek, hegek kevésbé észrevehetőek.
 • Táskák és zúzódások a szem alatt kevésbé lesz hangsúlyos, mivel a karboxiterápiás eljárás hozzájárul a bőrréteg megvastagodásához.

Esztétikai okokból 30 éves kortól ajánlott alkalmazni a karboxiterápiát.

A karboxiterápia orvosi indikációi a következők:

 • Arteriopathia. Ez minden olyan patológia, amely az alsó végtagok artériáihoz kapcsolódik.
 • Pikkelysömör - nem fertőző autoimmun bőrbetegség, amely specifikus plakkokkal nyilvánul meg.
 • Fekélyek visszér eredő, leggyakrabban az alsó végtagokon jelenik meg.
 • Raynaud-szindróma érrendszeri betegségekre is utal, amelyek lényege abban áll, hogy a test perifériás részeinek edényei élesen szűkülnek a stressz vagy a hidegnek való kitettség miatt.Karboxiterápia - mit jelent egy arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények
 • Periarthritis befolyásolja az ízületeket, szöveteket, szalagokat és inakat. A betegség a 40 évnél idősebb emberekre jellemző.
 • Epicondylitis. A betegség lényege a lágy szövetek, a könyökízület inainak gyulladásában áll.
 • Merevedési zavar.
 • Degeneratív osteonecrosis. A karboxiterápia lehetővé teszi a csontokban a sejtpusztulás megállítását, ami a csontszövet pusztulásához vezet.

Szükség van-e fájdalomcsillapításra

Maguknak a gázinjekcióknak fájdalomcsillapító tulajdonságaik vannak, ezért általában nem szükséges érzéstelenítés. A tűk speciális fúvókái szintén csökkenthetik a fájdalmat.

Milyen az eljárás

Az injektálási eljárást a következőképpen hajtják végre: először a gáznyomást és annak dózisát egyedileg választják meg. A gázosítandó bőr területét megtisztítják és fertőtlenítik.

A diffúziós pisztolyba helyezett vékony tű a bőr alá kerül. Pisztoly segítségével szén-dioxidot injektálnak a bőr alá. Ily módon a bőr minden négyzetcentiméterét befecskendezik. Az injekció mélysége - dermis (a kollagéntermelés serkentésére) vagy hypodermis (elhízás, cellulitisz ellen), az indikációtól függően. A túladagolás kizárt.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Mielőtt elvégezné az eljárást nem injekciós módszerrel, alaposan meg kell tisztítani az arcot kozmetikumok segítségével. Ezután melegítő borogatást alkalmaznak az arcra, majd szén-dioxidot tartalmazó gélt, és a tetején egy szövetmaszkot. Ennek eredményeként a reakció nagy mennyiségű szén-dioxid felszabadulásával kezdődik.

A nem invazív karboxiterápia utáni hatás kevésbé kifejezett. Hatásuk fokozása érdekében ajánlatos más kozmetikai manipulációk, például tisztítás, hámozás után alkalmazni az eljárást.

Mennyi ideig tart az eljárás

A karboxiterápiás eljárás időtartama munkamenetenként 20-60 perc. De a látható hatás elérése érdekében több munkamenetet kell átélnie.

Hány munkamenet szükséges

A szükséges eljárások száma a problémától, annak lokalizációjától és az egyéni test reakciójától függ:

 1. A sötét karikákat és a szem alatti táskákat 6 alkalommal távolítják el (az injekció mélysége 1-2 mm).
 2. A bőr turgorának növelése és a kollagéntermelés fokozása érdekében 5-6 alkalomra van szükség (injekció mélysége 1-2 mm).
 3. Cellulit - 10-18 eljárás. Szén-dioxidot injektálnak a bőrbe 4-10 mm mélységig. Javasoljuk, hogy az eljárást zsírleszívással kombinálják, előtte és utána karboxiterápiával egészítsék ki.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények
 4. Hegek, hegek - 8-12 munkamenet. Gázbefecskendezési mélység - 5 mm. A hangsúlyosabb eredmény érdekében ajánlott az eljárást hámozással és lézeres felújítással kombinálni.

Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, véleményekÁtlagosan 4-12 eljárás szükséges.

Milyen gyakran teheti meg

Az ülések gyakoriságát a kozmetikus írja elő. Átlagosan hetente 1–4 alkalommal kell elvégeznie az eljárást.

Meddig tart a hatás

A karboxiterápia hatásának fenntartása érdekében támogató eljárásokat kell végrehajtani az első ilyen tanfolyam befejezése után. A kozmetológusok azt javasolják, hogy 6-8 hónap után forduljanak ismét ehhez a gyógymódhoz.

Az eljárás előnyei

A karboxiterápia után a következő hatás érhető el:

 • Aktiválódnak a bőr belső erőforrásai, amelyeknek köszönhetően saját kollagénrostok kezdenek kialakulni. Ennek eredményeként a bőr feszességet és rugalmasságot nyer.
 • Mivel az eljárás hozzájárul az arcszövetek oxigénellátásához, amelyet a véráram visz be, a ráncok, mind az életkor, mind az arckifejezés érezhetően elsimulnak.
 • Javul a vérkeringés, megindul a bőrsejtek regenerálódásának intenzív folyamata. Fiatalabbá válik, rugalmasabbá, simabbá válik.
 • Hosszan tartó feszesítő hatás. Kollagénvegyületek előállításával érhető el.
 • Karcsúsítással.

Ellenjavallatok

A karboxiterápiát (ami valójában fent olvashatja) nem lehet végrehajtani:

 • terhesség és szoptatás alatt;Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények
 • a gyulladásos folyamatok súlyosbodásával a testben;
 • helyi gyulladással a bőrön;
 • azok, akiknél magas vérnyomást diagnosztizáltak;
 • hemofíliával;
 • szívrohamot szenvedett;
 • a vese és a máj, a szív- és érrendszer munkájának megsértése esetén;
 • thrombophlebitis;
 • epilepszia és mentális betegségek;
 • antikoaguláns gyógyszerekkel kombinálva;
 • a herpesz súlyosbodásával.

Az eljárás megtervezésekor tájékoztatni kell a kozmetológust a krónikus betegségekről, az alkalmazott gyógyszerekről, valamint a gyógyszerek allergiájáról.

Lehetséges szövődmények

Szakértők szerint a karboxiterápia után ritkán alakulnak ki mellékhatások, mivel a szén-dioxid teljesen természetes a szervezet számára, nincs toxikus hatása, nem halmozódik fel a szövetekben, hanem a tüdőn keresztül távozik a szervezetből.

Nincsenek allergiás reakciók. Komplikációk merülhetnek fel, ha a sterilitás elvét nem tartják be: az eljárást szennyezett helyiségben hajtják végre, a mester minden kliens után nem cserél kesztyűt, vagy az eljárás előtt nem hajtja végre vagy rosszul végzi a beteg bőrének antiszeptikus kezelését.

Az egyéni reakciókból lehetséges:

 • enyhe égő érzés megjelenése;
 • remegés a végtagokban, ami a vénák éles tágulásának eredménye;
 • megnövekedett testhőmérséklet;

  Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények
  A karboxiterápia után a láz gyakran emelkedik
 • a végtagok nehézségének érzése;
 • ropogás mély gázinjekcióval.

Mindezek a tünetek rövid életűek és néhány percen belül eltűnnek. Az eljárás után hematómák alakulhatnak ki az injekció beadásának helyén. 5 napon belül magától elmúlnak. Az eljárás utáni arcödéma, ha ezt a zónát kiválasztották, önmagában is eltűnik.

A szövődmények valószínűségének minimalizálása érdekében nem szükséges a kezelt felületet 6 órán át víznek kitenni, és az eljárás után 2 napig el kell kerülni a hipotermiát és a túlmelegedést.

Az eljárás költsége

Az ülésenkénti ár a technikától, a kezelési területtől, a klinika helyétől és várostól függően változik. A 20 * 20 cm-es zóna kezelésének költsége átlagosan körülbelül 2500 rubel.

Feldolgozási területÁr rubelben
Szemhéjak2000
Arc + nyak + szemhéjak3400
Az áll200
Nyakvonal2300
Gyomor2800
Has + oldalak3800
Fegyver2300
Csípő4200
Fenék2800
Térd2300
Csípő + fenék + has5700
Szájmaszk900

Annak érdekében, hogy a hatás észrevehető legyen, legalább 4 eljárást kell elvégeznie. Ha kimondott eredmény elérése szükséges, akkor további eljárásra lehet szükség.

A kozmetikusok véleménye

Nem minden kozmetológus ért egyet a karboxiterápiával. A kozmetológusok, akik munkájuk során aktívan alkalmazzák a karboxiterápiát, úgy vélik, hogy ez az eljárás ártalmatlan, hatékony és minden bőrtípusra alkalmas. Ezek szerint, ha betartja az eljárást, akkor az első munkamenetből megkapja az eredményt, és a hatás átlagosan 2 évig tart.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Más kozmetikusok óvatosan beszélnek erről a technikáról, mivel újnak tartják eléggé tanulmányozottnak. Azt mondják, hogy a mellékhatások nem azonnal jelentkezhetnek, hanem egy idő után, ráadásul a karboxiterápia nem mindig képes kijavítani a viszonylag súlyos kozmetikai hibákat.

A kozmetológiai gyakorlatban voltak olyan esetek, amikor a karboxiterápia nem adott jelentős hatást. Ezenkívül a kozmetikusok megjegyzik, hogy az eljárás után meg kell oldani a száraz bőr, a duzzanatok kérdését.

Mindenesetre gondosan ki kell választania egy klinikát az eljáráshoz, és felelősségteljesen kell megközelítenie a mester választását. Az injekciós karboxiterápiát nem ajánlott otthon elvégezni, mivel egy nem szakember számára nehéz betartani az eljárás protokollját, a teljes sterilitás biztosítása érdekében.

Karboxiterápiás készülék

A karboxiterápiás eszközt két előfeltétel figyelembevételével választják ki:

 • az eszköz használatának teljesen biztonságosnak kell lennie az ügyfél számára;
 • az eszköz legyen kényelmes a kozmetikus számára.

Legáltalánosabb formájában a karboxiterápiás készülék a következő szerkezeti elemeket tartalmazza:

 • A képernyő folyadékkristályos. Megjelenít mindent, ami a készülék működtetéséhez szükséges.
 • Kamion - ez egy állvány a készülék számára, amely megkönnyíti a kezét.
 • Tűtartó - puha hegy, amelynek következtében az injekció során jelentkező kellemetlenség csökken.
 • Poliuretán cső - összeköti a diffúziós pisztolyt és a kijelzőt.
 • Adapter - szükséges a készülék szén-dioxid-palackhoz való csatlakoztatásához.
 • Csökkentő - segítségével szabályozzák a gázellátás intenzitását, és a szükséges nyomással ellátják a gázt.
 • Gázpalack.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Az eljárás eszközei lehetnek hordozhatóak és helyhez kötöttek. Az álló eszköz egy kocsin mozog, és a pisztolynak van egy látványa, amellyel a bőrszúrás mélységét beállítják. A hordozható eszköz egy tokba csomagolt pisztoly. Az eszköz gázpalackhoz való csatlakoztatásához cső szükséges.

Gép neveÁtlagos költség rubelben.
Karboxiterápiás eszköz INCO290000
INCO2 karboxiterápiás készülék + reduktor + tengelykapcsoló110000
INCO2 karboxiterápiás gép akupunktúrás applikátorral106000
Karboxiterápiás készülék INDAP INSUF157000
Lökéshullám-terápiás eszköz infravörös sugárzással, akusztikus hullámmal, diódalézerrel, karboxiterápiával PRO2SON440000
INCO2 karboxiterápiás gép karboxiterápiás applikátorral + lábvezérlés + szűkítő + tengelykapcsoló + kocsi175000
INCO2 karboxiterápiás gép fizioterápiás applikátorral + Reduktor + Coupling + Kocsi136000

Hogyan kell otthon elvégezni a karboxiterápiát

 1. Az eljárás végrehajtása előtt egyértelműen meg kell határozni, hogy vannak-e ellenjavallatok a magatartásához, és fel kell mérni a bőr állapotát is.
 2. A gyógyszer alkalmazása előtt sminklemosóval meg kell tisztítani az arc bőrét, és nem ajánlott szappant vagy alkoholt tartalmazóakat használni.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények
 3. Ahhoz, hogy a maszk aktívabban működjön, forró borogatást kell alkalmazni az arcra. Ez segít megnyitni a pórusokat.
 4. Az előkészítő műveletek befejezése után széndioxidot tartalmazó gélt viszünk fel az arcra.Ezt kefével vagy kozmetikai spatulával kell elvégezni, a masszázs vonalaknak megfelelően. A rétegnek elég vastagnak kell lennie. A készítmény nem fagy elég hosszú ideig, így egyenletes rétegben osztható el az arc felülete felett.
 5. A maszk az alsó és a felső szemhéj bőrére, az ajkak környékére alkalmazható, ha ezeken a területeken feszítő hatás elérése szükséges. Az alsó szemhéjat a szempilla növekedési vonaláig fedi a kompozíció. A felső szemhéjon a gél csak az álló részén alkalmazható.
 6. A gél eloszlása ​​után az arcot aktiváló maszk borítja. Ez egy lepedőmaszk, amely elősegíti a gél felszívódását a bőrbe. Szorosan nyomja meg a kezével. A szövet fenntartja a szükséges szén-dioxid-koncentrációt és megakadályozza párolgását.
 7. A maszkot körülbelül 20-25 percig kell tartani. A pontos időt a használati utasítás tartalmazza. 5 percenként meg kell nyomni a maszkot, hogy szorosabban tapadjon a bőrre, és enyhén masszírozza át az arcot a ruhán keresztül.
 8. A megadott idő elteltével a maszkot egy speciális hab segítségével el kell távolítani az arcról. A rendszeres víz nem alkalmas a maszk öblítésére. A habot 5 percig az arcra viszik, majd a kompozíciót eltávolítják. Ehhez használhat egy spatulát, amellyel a gélt felvitték. A megkeményedett keveréket el kell távolítani a szélétől és fokozatosan el kell távolítani.
 9. De még a kompozíció eltávolítása után is a gyógyszer maradványai a bőrön maradnak, ezért végül puha szivaccsal és vízzel el kell távolítania a kompozíciót. Ezután a bőrt tonikkal kezelik pamutpárna segítségével.
 10. A felsorolt ​​manipulációk után a bőrnek hidratálásra van szüksége. Erre a célra hidratáló szérumot és krémet visznek fel a bőrre, a bőr típusának megfelelően kiválasztva.
 11. A szén-dioxiddal ellátott maszk után a bőr frissnek, ápoltnak tűnik, sima lesz.

Nem invazív karboxiterápia

A nem invazív karboxiterápia legnépszerűbb gyógyszerei a következők:

Сarboxy Seaweed Mask (por / gél)... A termék Eclonia tengeri moszaton alapul, CO-t bocsát ki2... Ezenkívül a készítmény tartalmaz hidrolizált kollagént, hialuronsavat, E- és C-vitaminokat és egyéb komponenseket.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények

A maszk regeneráló, gyulladáscsökkentő, öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

Előállítható száraz por formájában, amelyet használat előtt fel kell hígítani, vagy kész gél formájában. A fiatalító hatás már egyetlen eljárás után észrevehető.

Centrellah EGF (szérum). A készítmény tartalmaz egy sejtosztódást serkentő fehérjét, valamint édesgyökér, ázsiai centela, szőlőmag, aloe, hialuronsav és E-vitamin kivonatokat. Ez a maszk különösen atópiás dermatitis, pattanás utáni, öregedési foltok esetén ajánlott.

Kémiai és lézeres hámlasztás, injekciós kozmetikai eljárások után kell használni a bőr helyreállításához és a hatás javításához. A bőr a szérum után hidratáltnak és frissnek tűnik.Karboxiterápia - mit jelent az arc a kozmetológiában: nem injekció, nem invazív, injekció. Fotók előtt és után, ár, vélemények

Regeneráló Decon gél (gél). Ennek a gélnek az összetétele hasonló a szérumhoz. Béta-glükánokat, centelát és szőlőmag kivonatot is tartalmaz. A vitaminok összetétele eltér. A készítmény K, B5, PP, azulént tartalmaz. Mindez egy komplexumban segít enyhíteni a bőrirritációt, erősíti a kapillárisok falát, a bőr immunitását.

A fenti készítmények nem tartalmaznak káros, mérgező anyagokat. Tartósítószerektől, ízektől és színezékektől mentesek. Ezért allergiás reakció csak a természetes komponensek egyéni intoleranciája esetén lehetséges.

Mi a jobb az ózonterápia vagy a karboxiterápia?

A karboxiterápiát (amelyet a fentiekben részletesen leírunk) és az ózonterápiát végül egy célra - a bőr bizonyos területeinek oxigénnel való telítésére - alkalmazzák. Az ózonterápiás eljárás során ózont injektálnak a bőr alá, amely egy triatomi oxigénmolekula.

A manipuláció várható hatásai:

 • a bőr oxigénellátása;
 • a regenerációs folyamatok aktiválása;
 • az anyagcsere folyamatok stabilizálása a szövetekben;
 • szubkután zsír felosztása;
 • a mérgező anyagok megkötése és eltávolítása a testből;
 • a toxinok semlegesítése;
 • jótékony hatás a szív- és érrendszerre iszkémiában és más, a szívizom elégtelen táplálkozásával járó betegségekben;
 • az állapot enyhítése trofikus fekélyekkel és visszérrel;
 • a cukorbetegség és az ezzel járó végtagok fájdalmának enyhítése.

Az ózonterápia hátrányai:

 • az eljárás fájdalma - a zúzódások gyakrabban maradnak, mint a karboxiterápia után;
 • az ózonterápia hatásmechanizmusa nem természetes a szervezet számára.

A karboxiterápia, mi ez és hogyan hajtják végre, egyértelmű, hatékonyabb, ha szükséges:

 • kiküszöböli a finom ráncokat, a szem alatti karikákat, a közelmúltbeli striákat;
 • javítja a szövetek trofizmusát;
 • megszünteti a narancsbőrt;
 • sújt veszteni;
 • javítsa ki az arc oválisát.

Az ózonterápia a pattanások utáni megszüntetés esetén működik a legjobban.

A szakemberek körében nincs egyértelmű vélemény a karboxiterápiáról. De a gyakorlat azt mondja, hogy ez az eljárás nemcsak az arc és a test esztétikai korrekcióját segíti elő, hanem az egészség helyreállítását is. A technika számos kozmetikai eljárással kombinálható, például kémiai és lézeres hámlasztással, hardveres eljárásokkal és injekciókkal a kozmetológiai megjelenés fiatalítása érdekében.

Cikkterv: Mila Friedan

Videó a karboxiterápiáról

Hogyan működik a karboxiterápia:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj