Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét

A női tekintet mindig vonzotta és elbűvölte az emberiség férfi felét. A szemeket nem hasonlítják semmihez: tavakhoz, tükörhöz, villámhoz. De az irgalmatlan idő és a földi gravitáció saját maga állítja be az ember megjelenését - és most a szemhéjak lógtak, a szemzugok pedig lefelé húzódtak, szomorúvá és fáradtá téve az arcot, mintha a világ összes problémája elviselhetetlen terhet jelentene a vállunkon.

Ebben az esetben a kozmetikumok tehetetlenek, csak apróbb hiányosságokat rejthetnek, és nagyon szeretnél mindig szép maradni!

Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
Megan Fox a sikeres kantoplasztika kiváló példája.

A szemgolyókat két rugalmas szalag rögzíti a pályára, amelyek rugalmassága és szilárdsága nem mindig elegendő. Az életkor előrehaladtával pedig még jobban gyengülnek, ami megnehezíti a megjelenést, és komor lesz az arc.

Néha az ember úgy születik, hogy a szeme sarkai már lesüllyedtek, "szomorú" tekintettel. A "kantoplasztika" nevű művelet segít az embernek a helyzet megváltoztatásában és a szem alakjának kijavításában.

Mi a kantoplasztika, a művelet lényege és jellemzői

A kantoplasztika plasztikai műtét, amelynek célja a szem alakjának korrigálása (megváltoztatása), a szemhéjak, sarkok bőrének felemelése fiatalító hatás elérése érdekében. A feszesítő hatást az ínszalag megváltoztatásával vagy eltávolításával érjük el, ezen a területen az izmokat a kívánt helyzetben rögzítjük.

A szem átalakító műtét előtti és utáni fényképek azt a kiváló eredményt mutatják, amelyet akkor lehet elérni, ha magadra bízod a magasan képzett kantoplasztikai szakembereket.

Azok az emberek, akik gyakran híresek a színészi környezetben, és megpróbálják tágítani a szemüket vagy a templomokhoz emelni őket, nagyon fiatalon veszik igénybe ezt a műveletet. Ez látható, ha összehasonlítják fényképeiket különböző időszakokban. Ilyen például Megan Fox, egy híres hollywoodi színésznő.

Amikor egy személy fiatal, az övé a rugalmas bőr képes megtartani a külső kantust A szem (sarka) egy vonalban van a belsővel, és néha még néhány milliméterrel is magasabb. Ha anatómiai változásokat észlelnek, a kantoplasztika segíthet.

A kantoplasztika előnyei - milyen eredményeket lehet elérni

A kantoplasztika előtti és utáni fotók szemléletesen demonstrálják, mennyire képes átalakítani az ember arcát, kitörölni az öregedés és a fáradtság nyomait, és szebbé tenni. Mivel a szem körüli bőr nagyon vékony, a bőr itt érzékeny.

Ez a területre a tartó izmok hiánya jellemző, ezért gyorsabban, mint mások, az arckifejezések és az anatómiai tulajdonságok miatti életkorral kapcsolatos változásoknak.

Ezenkívül a következők negatív hatással lehetnek a szem körüli bőrre:

 • a kollagént romboló ultraibolya sugarak;
 • a bőr elégtelen rugalmassága, esetleg örökletes;
 • alkohol, dohányzás;
 • különféle fiziológiai természetű patológiák.

Ebben az esetben a modern plasztikai sebészet jó megoldást kínál erre a problémára, olyan műveletek végrehajtásával, amelyek korrigálják a szem alakját, megváltoztatják metszésüket, emelik a lesüllyedt cantus - az úgynevezett szemzugok... Innen a művelet neve - kantoplasztika.

Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
A kantoplasztika segít megszüntetni az életkorral összefüggő szemhéjak megereszkedését.

Az eljárás előtti és utáni fotók erre utalnak ez a művelet esztétikus, fiatalító hatáshoz vezet... Vidámsá és nyitottá teszi a megjelenést, ami frissességet és fiatalságot kölcsönöz az arcnak. Néha a betegek azt kérik, hogy a szem alakját kerekről keleti, mandula alakúra és fordítva változtassák meg.

A kantoplasztika nemcsak esztétikailag segíthet, hanem kiküszöbölhet bizonyos gyulladásos betegségek orvosi problémáit, enyhítheti a szemgolyóra nehezedő nyomást stb.

Ez lehetővé teszi az olyan orvosi problémák megoldását, mint:

 • az alsó szemhéj elfordulása;
 • aszimmetria az arcideg parézise miatt;
 • kidülledő szemek;
 • táskák és megereszkedett szemhéjak.

A művelet eredménye kiküszöböli ezeket a problémákat, és lehetővé teszi az operált személy számára, hogy az elért hatást tíz évig fenntartsa.

A kantoplasztika indikációi

A plasztikai műtét indikációi elsősorban az esztétikai megjelenés megváltozásának szükségességére vagy vágyára vonatkoznak:

 • vágy, kortól függetlenül, a külső sarkok helyének magasabbra változtatása a belső részek néhány milliméterével (a szem keleti alakjára törekedve).
 • a vágy a szem keskeny alakjának megváltoztatására, közelebb hozva őket az európaihoz;
 • a leengedett külső kantustól való megszabadulás vágya, a Szent Bernát szomorú pillantása egy személyt plasztikai sebészhez vezet. Ebben az esetben a kantoplasztika segít. Az előtte és utána készült képek pozitív változásokat mutatnak a beteg megjelenésében;
 • a felső szemhéj túlnyúlása a gravitációs erő alatt (ptosis);
 • a korábban sikertelen szemműtétek korrekciója.

Az objektív orvosi indikációk a következők:

 • veleszületett hiba jelenléte, amelyben a palpebralis repedés szűkül;
 • traumás szemsérülés, égési sérülések;
 • veleszületett aszimmetria vagy a parézis eredményeként megszerzett;
 • a szemhéj kifelé fordult (ektropion), aminek következtében a nyálkahártya ki van téve, mivel a szemhéj nem illeszkedik szorosan a szemgolyóhoz;
 • kidomborodó (bagoly) szem, különféle endokrin jellegű betegségek vagy rövidlátás következtében.

Amikor a szem bemetszését korrigáló művelet eredményeként a külső kantusz kihagyása kijavul - ezt laterális kantoplasztikának hívjuk, és amikor a belső kantoplasztikát mediálisnak.

Mennyire pontosan zajlik a művelet, a szakaszok

Kiképzés

A kantoplasztika műtéti eljárás, ezért gondos előkészítést igényel a különböző szövődmények és kockázatok minimalizálása és kizárása érdekében.

A szokásos vizsgálatnak tartalmaznia kell:

 • konzultáció terapeutával;
 • allergológus vizsgálata;
 • kardiológus felkeresése.

Ha allergiás reakció lép fel bizonyos gyógyszerek ellen, feltétlenül tájékoztassa erről a sebészt és az altatóorvost.

Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
A kantoplasztika elvégzése előtt feltétlenül orvosi vizsgálatnak kell alávetni és átadni a szükséges vizsgálatokat.

Ezenkívül meg kell adnia a teszt eredményeit:

 • vérvizsgálatok: általános és biokémiai;
 • a véralvadást mutató elemzés;
 • vérvizsgálatok immunhiányos vírus, hepatitis, nemi úton terjedő betegségek esetén;
 • A vizelet elemzése;
 • elektrokardiogram.

Műtét előtt ki kell zárni a vérhígítók alkalmazását, valamint tájékoztassa az orvost az összes gyógyszerről és multivitamin-komplexről, amelyet a bevitel beállítására szedtek.

Lehetséges, hogy egyes gyógyszereket törölni kell, vagy új kezelési rendet kell kidolgozni.

Érzéstelenítés

A kantoplasztikát általában általános érzéstelenítéssel végzik, valamint intravénás szedáció - modern érzéstelenítés, amikor "álomban" különösen az érzelmi betegek nem tapasztalnak fájdalmat és félelmet, ami lehetővé teszi a sebész számára, hogy számos szükséges műveletet hajtson végre, és a beteg az azt követő időszakban gyorsan felépüljön.

A művelet korszerű korrekciós eljárás és helyi érzéstelenítésben végezhető, időtartama 2 órán belül változik, minden egyes esettől függően.

Műtéti beavatkozás

A kantoplasztika végrehajtásakor az egyéni jellemzők és különböző technikákat alkalmaznak, amelyeket az orvos határoz meg minden egyes esetben.

Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
A műtét napján tilos kozmetikumokat használni.

A műtét napján tilos a dekoratív kozmetikumok használata.

Mivel a szem körüli bőrt meg kell tisztítani a szennyeződésektől, és a munkafelületet fertőtleníteni kell.

A műtét megkezdésével az orvos megjelöli a bemetszés mintáját az operált beteg bőrén. A jövőben az inak átmennek a bemetszéseken, majd más helyzetben rögzülnek.

A művelet során:

 1. Bevágás történik a felső (alsó) szemhéjon, egy centiméter hosszú. Annak érdekében, hogy a varrat a művelet után láthatatlan legyen, a természetes bőrredőt általában a szemhéjra vágják.
 2. A kialakult szakaszon keresztül a kantális ín eltávolításra kerül, amely a külső kantust támasztja alá. Az ín egy részét szalaggal kivágjuk vagy rögzítjük reszekció nélkül, meghúzva és rögzítve a periosteum kívánt helyzetében.
 3. A szemhéj meghúzásával és rögzítésével a felesleges bőr eltávolításra kerül.
 4. Ezután kozmetikai varrat és antiszeptikus kötés kerül a szemhéjra.
Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
A műtét után a betegnek rehabilitációs tanfolyamon kell átesnie.

Ha a blepharoplasztikát egyidejűleg végezzük a kantoplasztikával, akkor a beteg kettős ellátást kap - egy metszést és két műtétet, valamint a szolgáltatás és a posztoperatív gyógyulás költségeinek előnyét.

A helyreállítás utáni időszak jellemzői

A műtét időtartama számos objektív és szubjektív októl függ, de általában körülbelül 2 óráig tart, nem több. A művelet kedvező kimenetelével a befejezés után néhány órán belül a beteg hazamehetmivel nincs szükség fekvőbeteg kezelésre.

A posztoperatív napokban azonban feltétlenül figyelnie kell a kantoplasztikát végző orvosra.

A fotón a műtét előtt és után eleinte észrevehet néhány kellemetlen jelenséget haematoma, bőrpír, duzzanat formájában a műtét helyén. A beteg kényelmetlenséget tapasztalhat a nyálkahártya bizonyos irritációjával kapcsolatban, mérsékelt fájdalmat, fokozott fényérzékenységet, könnyező szemeket érezhet.

Ebben a gyógyulási időszakban az orvos előírhatja speciális lágyító cseppek alkalmazását. Ebben az időben a szemeknek abszolút békére van szükségük.... Az orvosok azt javasolják, hogy a műtét után ne terheljék túl őket, tartózkodjanak a tévézéstől, ne dolgozzanak a számítógépnél, főleg, hogy a gyógyulási időszak nem tart sokáig, és a kellemetlenség hamarosan megszűnik.

Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
Már 2-3 hét után látható a kantoplasztika hatása, amit az előtte és utána készült fotók is megerősítenek.

Ezen túlmenően rehabilitációs időszak, amely 2-3 hétig tart, nem használhat kontaktlencsét, szemüveget, ne használjon dekoratív kozmetikumokat. Tilos az edzőterem, az uszoda, a szaunák, a súlyemelés látogatása.

Kerülje az erős megvilágítást és viseljen napszemüveget, ha kifelé megy. Feküdj a hátadon alvás közbenfejét magasabbra támasztva a párnán.

Kockázatok és lehetséges szövődmények

Ilyen egyszerűnek tűnő művelettel szövődmények nem mindig lehetségesek... Mind egy adott szervezet bizonyos tulajdonságai, mind az orvosi gondatlanság oda vezethet.

Voltak olyan helyzetek, amikor a beteg elégedetlen volt az eredménnyel.

Mivel az ebből eredő szemvágás nem felelt meg az elvárásainak, ezért a klinika és a sebész választását teljes felelősséggel kell megközelíteni.

Az írástudatlanul végzett kantoplasztika nemcsak látható hibát okozhat, hanem a szervezet fertőzését is okozhatja, amely veszélyesvé válik a beteg egészségére.

Milyen problémák merülhetnek fel? Ez lehetne:

 • a szem fertőzése és gyulladása a seb fertőzése miatt;
 • durva, csúnya hegek;
 • a posztoperatív varrat megszilárdulása.

A rehabilitáció időszakát is befolyásoló hipotermia elkerülése érdekében a műveletet jobban tervezik a meleg évszakra.

eredmények

Az elvégzett kantoplasztika előtti és utáni fotón láthatja, hogy drámai módon nemcsak a szem alakja változik, hanem az egész arc csodálatos módon átalakul.

Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
A kantoplasztika utáni hatás a műtét területétől függ.

A művelet hatása 2 hét után észrevehető:

 • meghúzott sarkok;
 • rugalmas bőr;
 • megfiatalodott tekintet.

A szemek nyitottabbá válnak, a fáradtság bélyege eltűnik, az arc sokkal fiatalabbnak és vidámabbnak tűnik. A kellemetlen hibák jelentős megszüntetése, a kantoplasztika kitörli az arcról az elmúlt évek nyomait, segít egészségesebbnek és vonzóbbnak érezni magát. A műtét eredménye átlagosan 8-10 évre elegendő, akkor meg kell ismételni.

A műtét ellenjavallatai

Ellenjavallatok vannak a kantoplasztikára, valamint egyéb sebészeti beavatkozásokra.

Mindenekelőtt ezek:

 • különféle endokrin betegségek jelenléte;
 • progresszív rövidlátás;
 • onkológia;
 • elégtelen véralvadás;
 • szív- és érrendszeri patológia;
 • terhesség, valamint az etetés időszaka;
 • a száraz szem szindróma jelenléte;
 • magas intraokuláris nyomás jelenléte.

Amit fontos tudni a kantoplasztikáról

Mennyi ideig tart a művelet

A kantoplasztika időtartama 1,5-2 óra... Ez az idő elegendő ahhoz, hogy egy magasan képzett sebész sikeresen elvégezzen egy műveletet a szemszövet területén, mert ez a terület gondos és felelősségteljes munkát igényel, a hiba itt elfogadhatatlan.

A műtét ambulánsan is elvégezhető. Ha szükséges, akkor a beteg több napig marad a kórházban, de általában néhány óra múlva a beteg orvos felügyelete mellett mehet haza.

Fáj-e és érzéstelenítést alkalmaznak-e?

Annak ellenére, hogy a kantoplasztika meglehetősen egyszerű művelet, mégis műtéti beavatkozás a testben, ezért a műtét alatt fájdalom jelentkezik, amelyek akár általános érzéstelenítéssel, akár helyi érzéstelenítéssel könnyen eltávolíthatók, a beteg kívánsága szerint.

Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
A műtét során az intravénás szedáció módszerét alkalmazzák, amely az érzéstelenítés mellett elnyomja a beteg félelemérzetét.

A közelmúltban elterjedt az intravénás szedáció módszere, amikor az érzéstelenítéssel együtt a szorongásos szindrómát eltávolítják a páciensből, ami sikeres műtétet tesz lehetővé.

Amikor az öltéseket eltávolítják

Körülbelül egy hét múlva a külső varratokat eltávolítjuk. Eltávolításuk előtt 8 óránként ajánlott az orvos által előírt fájdalomcsillapítókat bevenni. A belső varratokhoz speciális műtéti varratokat használnak, amelyek képesek önfeloldódni anélkül, hogy problémákat és kellemetlenségeket okoznának a betegnek.

Általános szabály, hogy a varratok gyógyítása a kantoplasztika után rövid idő alatt, különösebb problémák nélkül történik.

A kantoplasztika előtti és utáni fotó egyértelműen ezt mutatja a művelet öltése szinte láthatatlan, mivel a szemhéj természetes bőrredőjébe bújnak. Egy idő után felderülnek, majd teljesen eltűnnek.

Van-e véraláfutás vagy duzzanat a kantoplasztika után?

A helyreállítás folyamatában a betegnek véraláfutása lehet, duzzanat, könnyezés, a nyálkahártya irritációja, a tömörítés érzése a szemzugokban. Ezek a kellemetlenségek hamarosan megszűnnek, ha a beteg betartja az orvos ajánlásait.

Milyenek a hegek a műtét után

2-3 hét elteltével nyilvánvaló lesz a művelet hatékonysága és hatékonysága. A műtét utáni heg egyelőre nem gyógyul meg, de hamarosan felderül, és a gyógyulási folyamat végén teljesen láthatatlanná válik.

Mennyire alkalmas a műtétre?

A kantoplasztikát bármely életkorban elvégezhetjük... Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a rehabilitációs folyamat milyen gyorsan fog haladni, a bőr állapotától, a beteg életkorától és egyéb szubjektív okoktól függ.

Kantoplasztika - mi ez, képek előtt és után, ár. Külső, mediális műtét
A kantoplasztika elvégzése előtt meg kell ismerkednie a lehetséges kockázatokkal, és meg kell győződnie arról, hogy alkalmas-e a műveletre.

Ha a kantoplasztikát blepharoplasztikával vagy arcplasztikával kombinálva végzik, segít megszabadulni a sok kellemetlen, az életkorral összefüggő változástól, visszaadva a fiatalságot és az arcod frissességét.

A kantoplasztika és a blepharoplasztika előtti és utáni fotók drámai megjelenési változásokat mutatnak be, amelyek lehetővé teszik az ember számára, hogy hosszú ideig magabiztosabbnak, fiatalabbnak és szebbnek érezze magát.

Hasznos videók a képek előtt és után

Kantoplasztika. Az előtte és utána lévő fotók egyedi választékot láthatnak:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Katya

  Megemeltem a felső szemhéjat, ez bizony nem volt olcsó. De teljesen meg vagyok elégedve az eredménnyel. Az első két hétben enyhe duzzanat volt, de az idő múlásával minden elmúlt, és most még a nyoma sem látszott.

  Válaszolni
 2. Miroslava

  A kantoplasztika utáni első napok szörnyűek voltak számomra. Mindig szárazságot és irritációt éreztem a szem környékén. Még a látás tisztaságának romlása és a szem mobilitásának csökkenése jelei voltak. Az orvos elmondta, hogy ezeket a kellemetlen tüneteket normának tekintik, mivel gyorsan és önmagukban elmúlnak.
  Íme, amit az orvos megtiltott nekem a műtét után:
  · Bármilyen terhelés. Nem tud olvasni és tévézni, nem használhat számítógépet és telefont;
  Hajlás és egyéb fizikai gyakorlatok, mivel ezek a mozgások növelhetik a szemnyomást;
  · Cserélje ki a lemosást nedves tamponnal dörzsölõ szemmel;
  · Csak a hátadon aludj. Kívánatos, hogy a fej a test szintje felett legyen;
  · Hideg borogatást alkalmazzon a duzzanat enyhítésére;
  · Ne használjon dekoratív kozmetikumokat és krémeket 14 napig;
  · Használjon napszemüveget, amely megvédi a szemét a ragyogó fénytől és a széltől;
  · Lencsék viselése;
  · Tartózkodjon az alkoholtól és a dohányzástól.

  Válaszolni
 3. Inna

  A műtétem nem volt túl sikeres. A kantoplasztika utáni komplikációként - Aszimmetria.
  Úgy tűnik, hogy gondosan kiválasztotta a kantoplasztikára szakosodott szakembert és klinikát. Megismertem a klinika pácienseinek rendelkezésre álló áttekintéseit és fényképeiket a műtét előtt és után. De nincs szerencséje. Újra a műtőasztalhoz megyek ...

  Válaszolni
 4. Olga

  A műtét előtt mindegyikem előzetes vizsgálaton esett át, amelyet szemész írt fel. Az első látogatáskor diagnosztizáltak és tesztekre küldtek:
  · Vér és vizelet vizsgálata;
  · Vércsoport és Rh faktor meghatározása;
  · A véralvadhatóság és a test vérveszteséggel szembeni védettségének meghatározása;
  · HIV, RV, hepatitis B jelenléte;
  · Teszt az érzéstelenítés hatására;
  · Fluorográfia;
  EKG.
  Néhány nappal a tervezett eljárás előtt eltiltottak az alkoholfogyasztástól, és azt mondták, hogy ne dohányozzak és ne szedjek vérhígító szereket. A kapott vizsgálati adatokat plasztikai sebészhez vittem, aki ismét gondosan megvizsgálta az arc és a szem szerkezeti jellemzőit.
  A kantoplasztikához a kliens egyéni jellemzői miatt javasoltam a műtét helyi érzéstelenítésben történő elvégzését. Természetesen erősebb altatást szerettem volna kapni, teljes áramszünettel. De az orvos meggyőzött.
  Érzéstelenítő gyógyszert injektáltak. Nyugtató hozzáadásával a műtét előtti szorongás és szorongás megszűnik. Könnyű álomba merültem, mintha a tudat visszamaradása következne be.
  Amint az anesztézia működni kezdett, a sebész kis bemetszést hajtott végre a szem külső sarkából a felső szemhéj ráncában. Ezután elválasztotta az ínt a periosteumtól, eltávolította a felesleges hosszúságot, és meghagyta az ín szükséges méretét. Ezután varrta az éleit, és új, speciális, felszívódó szálakkal rögzítette őket. Távolítsa el a szemhéj felesleges bőrszövetét is. A kapott sebre varratot és kötést alkalmaztam. A kantoplasztika legfeljebb 2 órán át tartott. Amikor az érzéstelenítés abbamaradt, hazamentem. A rehabilitációs időszak 2 hét volt. Azonnal nem tudtam magam elé nézni a tükörben, duzzanatok és véraláfutások voltak. De több napig teltek el anélkül, hogy speciális gyógyszereket használtak volna. A fájdalom tüneteinek érzését fájdalomcsillapítók és antibiotikumok csökkentették, az orvos 3 napig írta fel a kezelésüket. A szem külső sarkára helyezett varratokat a műtétet követő 3. napon eltávolítottuk. Az ösvény tőlük alig volt észrevehető 2 hónap után. Összességében nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

  Válaszolni
 5. Kisunya

  Az évek során (30 év után) a megjelenés érezhetően megváltozott, és ez annak köszönhető, hogy a szem belső széle lejjebb kezdett. A plasztikai sebészet kijavította

  Válaszolni
 6. jachtkikötő

  Kantoplasztikámat kombináltam a szemhéj blepharoplasztikájával. A szemet támogató inak helyzetének megváltoztatására irányuló műveletet helyi érzéstelenítésben hajtották végre. Az orvos megígérte, hogy az elért eredmény 7 évig fog tartani.

  Válaszolni
 7. Svetlana

  Csak 2 hét után értékeltem a műtét eredményét, amikor a szöveti ödéma alábbhagyott. Változást láttam a tekintetben. Kifejezőbb lett, ami befolyásolja az arc egészének megjelenését. A körülöttem lévő emberek észrevették a szem változását. Azt mondta, hogy beleszeretett !!!!! Senki sem tudott a műtéti beavatkozásról, mivel még senkinek sem mondtam el (nyaralni mentem), és gyakorlatilag nyoma sincs (a smink alatt és még inkább). A szemek fiatalos pillantást vetettek az arcra, a tekintet nyitottá és vidámabbá vált, mivel a műtétnek köszönhetően a szem sarkai felemelkedtek, a palpebralis repedés szélesebb lett, és a felső szemhéjak már nem lógnak a szem felett.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj