Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

Sima test, teljesen mentes a hajtól - ez korunkban nem divatos trend, mint sokan gondolják. Évezredek óta az emberek különböző módszerekkel gyakorolják a nem kívánt szőr eltávolítását. Az első információ a szőrtelenítési technikákról az ókori világra nyúlik vissza, amikor a nők egy fonallal megszabadultak a testükön lévő szőrszálaktól, azokat egy hajszál köré tekerték, majd a gyökérnél fogva kihúzták.

A szőrtelenítéshez gyógynövényes infúziókat is alkalmaztak, természetes termékek és növények speciális keverékeit, amelyek a modern szőrtelenítő krémekhez hasonlóan hatnak. A karcsú test divatját egyiptomi papnők, római matrónák és középkori hölgyek követték. A napokban különféle szőrtelenítési módszerek jelentek meg, amelyek mindegyikének megvannak a maga jellemzői, előnyei és hátrányai. Az egyik kiválasztásakor érdemes összehasonlítani legalább a legnépszerűbb módszereket és eszközöket.

Borotva használatával

Ez egy jó lehetőség azok számára, akik szeretnek mindent saját kezűleg csinálni - gyorsan és egyszerűen. A felesleges hajat a nap vagy az éjszaka bármely szakában leveheti és leborotválja, nem kell beírnia egy szépségszalonba történő kirándulást a menetrendjébe, és előkészítő eljárásokat végeznie. Ráadásul pénzt takaríthat meg azzal, ha áthúzza az újszerű technikákat a régi jó borotválkozás érdekében.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

A gyártók a borotválkozó gépeket férfiakra és nőkre osztják. Ha kipróbálta a borotválkozást otthon, és úgy dönt, hogy nem neked való, mivel a borotva nem távolítja el az összes szőrszálat, akkor próbálja ki a férfi verziót.

A vélemények szerint a férfi gépek lassabban borotválkoznak tisztábban és tompaabban, mivel eredetileg keményebb sörtékkel való használatra tervezték őket. Függetlenül a választott gép típusától, mindenképpen használjon borotválkozó géleket, krémeket és testápolókat a későbbi bőrápoláshoz. Minimalizálják a bőr felső rétegének épségének megtörésével járó kellemetlen hatást, hasznos anyagokkal táplálják, a borotválkozási folyamatot pedig egyfajta hámlasztássá változtatják.

Érdemes kipróbálni a teafa kivonattal rendelkező termékeket, úgy gondolják, hogy ezek a leghatékonyabbak:

 • A költség módszer - 150 rubeltől. gépkészlethez.
 • Ellenjavallatok: anyajegyek, papillómák, bőrgyulladás.

Krémek, gélek, szőrtelenítő kenőcsök

A krémek, gélek, speciális kenőcsök egy másik módja annak, hogy a saját kezével gyorsan megszabaduljon a felesleges növényzettől otthon. Közülük a legnépszerűbbek olyan speciális termékek, mint a Rivanol-Dep, a Rivanol solution vagy a Veet szőrtelenítő gél.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerekA legtöbb krém tartalmaz tioglikolsavat, amely hátrányosan befolyásolja a szőrszálakat, feloldja szerkezetüket, törékennyé teszi őket. Egy idő után elegendő lesz arra, hogy spatulával vagy vízsugárral kezelje a bőrt, hogy megszabaduljon a megmaradt szőrszálaktól.

A krémet nem ajánlott 10 percnél tovább tartani a bőrön, különben irritáció léphet fel.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek
Hogyan lehet eltávolítani a testszőrzetet? Használhat szőrtelenítő krémet.

A szőrtelenítő krémek hatása általában felhalmozódik. A kozmetikumok rendszeres használatával hamarosan észreveszi, hogy az új szőrök lassan nőnek, vékonyabbá és törékenyebbé válnak. Ez azonban csak az európai típusú lányokra vonatkozik, az ázsiaiaknak és a déli szépségeknek természetesen vastagabb a haja, így nem minden szőrtelenítő krém képes megbirkózni velük.

Jellemzők:

 • A költség: 150 rubeltől.egy cső szőrtelenítő krémhez.
 • Ellenjavallatok: allergiás reakció, dermatitis és egyéb bőrbetegségek.

Szőrtelenítés fogselyemmel

Mint korábban említettük, azok között, akik megpróbálták fenntartani a megfelelő testhigiéniát, ezt a módszert ősi idők óta az egyik leghatékonyabbnak tekintik. A nem kívánt szőr ilyen módon történő eltávolítása lehetővé teszi, hogy hosszú időre megfeledkezzen erről a kérdésről. A cérna használata az évszázadok során nagyon gyakori volt a Közel-Keleten és Ázsiában. A szakértők egyetértenek abban, hogy ez a módszer egyszerű, biztonságos és az egyik legolcsóbb. Az eljárás egyszerűsége és gyorsasága miatt a szőrtelenítő szál az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált Nyugaton.

Más módszerekkel ellentétben, mint a viasz és a csipesz, az emberek pontosabb eredményt érhetnek el a fogselyemmel. A módszer alapvetően magában foglalja a nem kívánt szőr köré csavart és tekert pamutfonal használatát, amely kihúzza a tüszőkből. A csipesszel ellentétben a cérna egy hajszálat leszakít, így tisztább vonal marad. Nagyszerű azok számára, akik tökéletes szemöldökre vágynak. Amellett, hogy hatékony, ez a módszer higiénikus. Ez csak pamutfonal, amely érintkezik a bőrrel, és használat után kidobódik.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

A módszer nem használ semmilyen vegyszert, így ideális azok számára, akik például gyógyszert szednek vagy orvosi kezelés alatt állnak. A fogselymes szőrtelenítést olyan emberek is alkalmazhatják, akik más szőrtelenítési módszereket, például viaszt is alkalmaztak.

A menetmenet helyes mozgást igényel. De ha alkalmazkodik, és megérti, mit és hogyan kell tennie, a szőrtelenítés gyorsan megtörténik, ami nagyon kényelmesvé teszi ezt a módszert.

Fontos előnye ennek a módszernek, hogy hosszan tartó használat esetén a haj teljesen leáll. Ez hosszú távú eredményeket ad az embereknek. De ennek a módszernek megvannak a maga hátrányai is. Az első a haj hossza, amely szükséges a módszer hatékonyságához. Ez azt jelenti, hogy a nagyon rövid hajú emberek nem használhatják. Annak érdekében, hogy a pamutszál szorosan be legyen tekerve a haj körül, bizonyos hosszúságúnak kell lennie - legalább 2-3 cm.

További hátrány, hogy ha nem törekszel, nem érted, mit és hogyan kell csinálni, akkor a módszer nem hozza meg a kívánt eredményt. További hátrány a korlátozott alkalmazási kör. Alapvetően ezt a módszert alkalmazzák az arcon a szemöldök korrigálására. A test más részein nehéz lehet ezt a módszert gyorsan és hatékonyan alkalmazni. Néhány ember számára ez a módszer meglehetősen fájdalmas.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

Annak érdekében, hogy a folyamat ne hozzon kellemetlenséget és fájdalmat, ajánlott az eljárás előtt érzéstelenítőt szedni, a test helyét speciális érzéstelenítő kenőccsel, érzéstelenítő spray-vel kell kezelnie, és feltétlenül meleg borogatást kell alkalmazni a hajhagymák ellazítására. Ezáltal sokkal könnyebb lesz kihúzni őket. Más módszerekkel együtt a kozmetológusok megadják a létezés jogát, mivel meglehetősen hatékony. És emellett rengeteg pozitív értékelést kapott az emberek részéről. Ezért érdemes lehet odafigyelni rá.

Az epilátor használata

Gyártótól függetlenül a legtöbb epilátort hasonló elv szerint tervezik. A mechanizmus középpontjában egy fém dob van, kis kapcsokkal, amelyek forgás közben megragadják a szőrszálakat, és kihúzzák őket az izzókból. Az epilátor egy használatának időtartama az egyéni hajsűrűségtől és növekedésük sebességétől függ. A bőr simasága általában néhány héttől egy hónapig tart.

Ha még soha nem használt epilátort, akkor nézze meg a két dobforgatási módot, alacsony és nagy sebességű modelleket. Kis sebességnél az epilálás kevésbé fájdalmas, és a kezdő számára könnyebb kezelni a gépet.A tapasztalatok növekedésével és a bőr kevésbé érzékennyé válásával nagy sebességre tud lépni, és gyorsabban elvégezheti az eljárást.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

Az alacsony sebesség ideális a nehezen elérhető, érzékeny bőrű területeken, mint például a bikini és a hónalj. Ezekre a területekre sok gyártó gyárt speciális epilátortartozékokat; van egy tartozék az arc indák eltávolítására is.

Az epilátor használata rendkívül fájdalmas, ezért sok gyártó különféle trükkökhöz megy, hogy növelje termékei népszerűségét: sebességváltó üzemmód, speciális rögzítések, masszázs epilálás közben, bőrhűlés. De valójában mindezek az intézkedések csak részben enyhíthetik a fájdalmat. Ha érzékeny bőre van, vegyen be érzéstelenítést a foglalkozása előtt.

Jellemzők:

 • Költség: 3000 rubeltől egy epilátorért.
 • Ellenjavallatok: bőrbetegségek, anyajegyek és papillómák, a lábak visszérgyulladása.

Gyantázás (gyantázás)

Ezt a módszert nagyon fájdalmasnak tartják, de a bőr simasága az eljárás után legfeljebb egy hónapig tart. A gyantázásnak két módja van: meleg és hideg. Forró gyantázás során az olvasztott viaszt a bőrre viszik, tetejére nyomják papírral vagy szövetcsíkkal, és hagyják megszilárdulni. Amint ez megtörténik, a szalagot egy gyors és éles mozdulattal lehúzzák a felesleges szőrszálakkal együtt. Ezt meglehetősen fájdalmas érzések kísérik, de ha az eljárást rendszeresen végzik, a fájdalmat fokozatosan egy kis kellemetlenség váltja fel.

Ne feledje, hogy a csíkokat csak a hajnövekedés mentén szabad felhordani, és éppen ellenkezőleg, a hajvonal mentén kell eltávolítani.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

A forró viaszos, teljesen fájdalommentes szőrtelenítéshez regisztrálnia kell egy szépségszalonba. A kozmetikus felkészíti a bőrt epilálásra, felajánlja az érzéstelenítést, és gyorsan és szakszerűen gyantázza, hogy a kellemetlenségek teljesen elkerülhetők legyenek. A szalonviasz összetétele nagyon puha, ugyanakkor szívós, fájdalommentesen, de hatékonyan epilálja az olyan kényes területeket, mint a dekoltázs és a bikini.

Az otthoni gyantázás kényelmesebb a hideg módszerrel. A forró viasz kiömlésével azonban nem kockáztatja meg a megégést vagy a ruhák és bútorok foltosodását. Az epiláláshoz elég egy gyárilag gyártott készlet viaszos papírcsíkját felvinni a bőrre, várni néhány másodpercet, majd éles mozdulattal letépni. Az epilálás után a vörös foltok elkerülése érdekében ajánlott irritáció elleni krémet alkalmazni.

Jellemzők:

 • Költség: 1000 rubeltől. 1 alkalomra egy szépségszalonban vagy otthoni viaszszőrtelenítésre.
 • Ellenjavallatok: bőrbetegségek, papillómák, szemölcsök, anyajegyek, visszér, alacsony fájdalomküszöb.

Cukor szőrtelenítés (shugaring)

Ez a technika keletről származik, különben perzsa gyantázásnak hívják. Az eljárás technikája hasonló a viasz szőrtelenítéshez, azonban a hajat borító anyagként cukorpasztát használnak, amelyet otthon improvizált alapanyagokból lehet elkészíteni.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

A cukortészta minden konyhában megtalálható összetevőket tartalmaz: mézet, cukrot, vizet és citromlevet. További információ arról, hogyan hajtják végre a shugaringot otthon, és hogyan készítsen pasztát a cukor szőrtelenítéséhez, a weboldalunk megfelelő cikkében található. Felhívjuk figyelmét, hogy a shugaring kevésbé fájdalmas, mint a gyantázás, ezért mindenki kipróbálhatja ezt a módszert legalább egyszer.

Jellemzők:

 • Költség: 600 rubeltől, amikor a cukorpép alapanyagait a semmiből vásárolja, 1000 rubeltől szépségszalonban.
 • Ellenjavallatok: egyéni cukortűrés, bőrbetegségek, papillómák, szemölcsök, anyajegyek.

Lézeres szőrtelenítés

Ez egy innovatív technika a szőrtelenítés területén. A szőrtüszőkre és a tengelyekre gyakorolt ​​hatás könnyű hullám segítségével történik. A lézeres szőrtelenítés teljesen biztonságos és modern eljárás.Ha az eszköz helyesen van konfigurálva, és a folyamatot szakember figyelemmel kíséri, nem kell tartani az égési sérüléstől és egyéb szövődményektől. A lézeres eljárást csak szakember felügyelete mellett lehet elvégezni egy szépségszalonban. Az otthoni ön epilálásra szolgáló lézeres eszközöket még nem találták fel.

A legbiztonságosabbnak az ELOS eszközökkel történő epilálást tartják. A megfelelően elvégzett eljárás után nincsenek benőtt szőrszálak és vörös foltok, de a bőr akár egy évig is sima marad. A lézersugár elsősorban a hajban található melanin pigmentre hat. Ezért, ha a haj túl világos, akkor sajnos más módszert kell választani annak eltávolítására.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

Az eljárás második hátránya annak időtartama. A biztonsági előírások szerint a bőr lézeres kezelésének ideje korlátozott. Ezenkívül a munkamenet során nem minden szőrszálat távolítanak el, hanem csak az aktív növekedési fázisban levőket. Ezért 3-8 alkalommal kell elmennie a szalonba, minden látogatás után rendezett összeggel búcsúzni. Minden foglalkozás után 2 héten belül be kell tartani a bőrápolás speciális szabályait. Az utóbbi időben a diódás lézeres szőrtelenítés egyre népszerűbb.

Jellemzők:

 • Költség: 4000-7000 rubel. 1 alkalomra egy szépségszalonban. 3-8 munkamenet szükséges.
 • Ellenjavallatok: bőrbetegségek, visszér, diabetes mellitus, menstruáció, terhesség, herpesz, magas vérnyomás, onkológia.

Elektrolízis

Ezt az eljárást egy speciális tűvel hajtják végre, amelyhez váltakozó elektromos áramot táplálnak. Ennek eredményeként a tű felmelegszik, és a keletkező hő miatt a szőrtüszők megsemmisülnek. Az elektrolízist súlyos fájdalom kíséri, ezért a foglalkozás megkezdése előtt érzéstelenítésre van szükség a szépségszalonban, a legnépszerűbb gyógyszerek a lidokain és a novokain. Körülbelül két percet vesz igénybe az egyes hajszálak megszabadulása, ezért a tökéletes eredmény érdekében többször is fel kell látogatni a szalonba.

Hogyan lehet eltávolítani a szőrt az arcon, a mellkason, a lábakon, a testen, az intim helyeken. A leghatékonyabb módszerek

Jellemzők:

 • Költség: 1000 rubeltől. 1 munkamenetre, az eljárás időtartamától függően. A fájdalomcsillapítás növeli a költségeket.
 • Ellenjavallatok: bőrbetegségek, visszér és egyéb szív- és érrendszeri betegségek, menstruáció, terhesség, mentális betegségek, diabetes mellitus, onkológia.

Milyen típusú szőrtelenítés a leghatékonyabb, a bőr és a haj egyedi jellemzőitől függ. Kipróbálhatja a szőrtelenítés különböző módszereit, majd válasszon egyet, vagy keresse fel a kozmetikust, hogy megtalálja a legmegfelelőbb lehetőséget. Emlékeztetni kell arra, hogy a szőrtelenítés eredménye a használt eszközök és anyagok minőségétől, valamint az eljárást végző személy tapasztalatától függ.

Szőrtelenítő videók

8 módszer a testszőr eltávolítására:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj