A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

A vékony lábak hangsúlyozzák az alak karcsúságát, vizuálisan tegye a lányt magasabbá, fiatalabbá és vonzóbbá. Az étrendi táplálkozás túlzott mértékű használata vagy az alkotmányos sajátosságok által okozott nagyon erős soványság nem ad szépséget a női testnek, sőt egyes esetekben még a test fájdalmas állapotának jelei is vannak.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítaniA fiatal lányoknak túl vékony a lábuk - ez gyakori probléma, amelynek megoldása a rendszeres testmozgásban, a minőségi táplálkozásban és a vitamin-kiegészítők szedésében rejlik.

Mit viselni

A túl vékony lábú lányoknak a lehető legkomolyabban kell gondolniuk az összes ruhadarab megválasztását. Az ideális lehetőség a szabadrétű napernyők, szoknyák és maxiruhák kiválasztása, hogy kiküszöböljék az alsó végtagok szoros illeszkedését. Ebben az esetben a színeket a lehető legvilágosabbnak és világosabbnak kell kiválasztani, hogy a lábak térfogatának növelése vizuálisan létrejöjjön. Ezekkel a ruházati elemekkel kombinálva a felsőt monokromatikusan és nagyon nyugodtan kell kiválasztani.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

Ebben az esetben elkerülhető lesz a túl "színes" kép, és ezzel egyidejűleg hangsúlyozni lehet az alsó test kerekdedségét. A térd feletti szoknyákat és ruhákat csak télen és szezonon kívül lehet viselni. Ezenkívül meleg harisnyákkal vagy nadrágokkal kell kombinálniuk, a feketén kívül bármilyen árnyalattal. A vékony lábakon viselt rövid szoknya vagy ruha jól illik a nadrágokhoz és a golfokhoz. Ez a ruházat további térfogatot hoz létre az alsó testben, és a hideg évszakban is felmelegíti a testet.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

Meleg harisnya vagy nadrág kombinálható tunikákkal vagy hosszú ruhákkal is. A felsőtestet legjobban egy rövid, sötét színű kabát hangsúlyozza.

A nagyon vékony lábú lányoknak teljesen el kell kerülniük a szűk farmer és nadrág viselését, ami csak az alsó végtagok fokozott vékonyságát hangsúlyozza. Javasoljuk, hogy kerülje a túl széles és rövid sundresseket, szoknyákat, mivel a terjedelmes ruházat csak hangsúlyozza ezt az alakhibát. Előnyben kell részesíteni a szélesen kivágott, széles szabású nadrágot. A leggings remekül mutat vékony lábakon, valamint vastag szövetből készült és gazdag színekkel festett jeggings. Javasolt a térdig érő és az alatti ruhák viselése.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

A cipő kiválasztásakor figyelni kell a balettlakásokra, csizmákra és cipőkre, amelyek egy ügyes ék sarok vagy elegáns sarok alapján készülnek. Nem kívánatos a magas talpú cipő viselése, mivel ezek még nagyobb karcsúságot eredményeznek, a lábak pedig még vékonyabbak lesznek. Szélesen tilos a széles csizmával rendelkező csizma és csizma.

A vékony lábú cipők kiválasztásának alapvető szabályai a lehető legalacsonyabb sarok és talpi rész, valamint az alsó láb szoros illeszkedése. A csizmák, cipők vagy balettlakások színének vörösnek, barnának, kéknek vagy bármely más élénk árnyalatúnak kell lennie. Fekete cipő viselése nem ajánlott.

A napi ruhatár kialakításakor egy vékony lábú lánynak be kell tartania az alábbi alapszabályokat:

 1. Az alsó testhez illő ruhadarabokat texturált szövetekből, gazdag színekből kell készíteni.
 2. Télen és szezonon kívül a ruhák kiválasztásakor ajánlott előnyben részesíteni a többrétegű nadrágot, golfot, meleg nadrágot és harisnyanadrágot.
 3. Soha ne viseljen túl széles és egyben rövid ruhákat, sundresseket, szoknyákat.
 4. Ne viseljen sötét színű ruhákat, szoknyákat, napernyőket és harisnyanadrágokat.
A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani
A lány vékony lábát nem lehet hangsúlyozni, fontos a megfelelő ruha kiválasztása.

A vékony lábak számára további térfogatot adnak a nadrágok, amelyek felületén világos nyomtatás készül, hímzések, szegecsek, valamint különféle díszítő elemek vannak. Szükség esetén a szekrény kialakításának folyamatába egy stylist vonhat be, aki egyéni képet alkot, és olyan dolgokat választ ki, amelyek harmonikusan vannak kombinálva a túl vékony lábakkal.

Hasznos tippeket

A lány vékony lábai ideiglenes hibája a figurájának, amelyet a saját magával végzett rendszeres munka segítségével könnyen korrigálni lehet. Annak érdekében, hogy testének esztétikailag vonzó megjelenése legyen, nagyobbak legyenek a lábai, izomtömege és szubkután zsírja legyen, az alábbi ajánlásokat kell betartani.

Tekercs:

 • egyensúlyozza étrendjét, csak biológiailag értékes termékekkel telítve, amely megnövekedett koncentrációban tartalmaz hasznos szénhidrátokat, az optimális zsír- és fehérjemennyiséget;
 • figyelemmel kíséri a pihenőórák és a kemény szellemi vagy fizikai munka arányát (a túlterhelés és a krónikus fáradtság nem teszi lehetővé, hogy további testtömegeket gyarapítson, és a lábai dúsabbak legyenek);
 • kerülje a mozgásszegény életmódot, mozogjon többet és járjon gyalogosan, hogy az alsó végtagok izomrendszerének folyamatos edzését végezzék;
 • hagyja abba az alkoholos italok fogyasztását, a dohányzást és a kábítószer-fogyasztást;
 • háziorvos, gasztroenterológus, endokrinológus vizsgálja meg, vénás vérvizsgálatot végez a női nemi hormonok szintjére és a glükózkoncentrációra annak érdekében, hogy kizárja a szervezet anyagcserezavarait;
 • kezdjen el sportolni a lábizmok és a gluteus maximus izomzatának fejlesztését célzó izoláló gyakorlatok végrehajtásával (edzésre fitneszteremben vagy otthon is sor kerülhet);
  A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani
 • parazitológus vizsgálatnak kell alávetni a helminthiasis esetleges jelenlétét illetően, amelynek kórokozói megakadályozzák az izom- és zsírtömeg felhalmozódását, nagyon vékonyan tartva a lábakat;
 • sportolás közben vegyen részt olyan vitaminok és étrend-kiegészítők szedésében, amelyek serkentik a súlygyarapodást és növelik az alsó végtagok táplálkozásának mértékét.

A fenti ajánlásoknak való megfelelés felgyorsítja a lábak fokozott soványságának megszabadulását, valamint vonzóbbá teszi a lány testét. Az alacsony testtömeg örökletes hajlamának jelenléte vékony lábakkal megnehezíti a hízást és a szubkután zsír mennyiségének növelését.

A fő gyakorlatsor

A lány vékony lábai lekerekítettebbé és terjedelmesebbé tehetők, feltéve, hogy rendszeresen gyakorolja. Számos olyan fizikai gyakorlat van, amelynek célja az alsó végtagok izomtömegének növelése. Az edzésfolyamatot otthon könnyű megszervezni, vagy egyenesen az edzőterembe kell menni fitnesz céljából.

Guggolás

A súlyzó guggolás az egyik legnehezebb, de ugyanakkor hatékony gyakorlat, amely lehetővé teszi a lábak és a fenék izmainak térfogatának növelését. Azoknál a lányoknál, akik korábban még nem találkoztak ilyen sporteszközökkel, az edzés során elegendő 15-20 kg súlyú rudat használni. Minden más esetben a rúd munkasúlyát egyedileg választják ki, az egyes szervezetek képességeitől függően.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

A gyakorlat végrehajtása a következő:

 1. Szükséges, hogy a lábad váll szélességben legyen, és erősen rögzítse őket a padló felületén.
 2. Helyezze a rudat vagy rudat az alsó végtagok ujjai elé.
 3. Fogjon egy sporteszközt, és tegye a feje mögé, tegye a vállöv vonalára, miközben kezével tartja.
 4. Belégzéskor guggolnia kell, a hátát a lehető legegyenesebben kell tartani.
 5. Kilégzéskor a lánynak vissza kell térnie a kiindulási helyzetbe.

Ahhoz, hogy pozitív eredményt érjünk el az alsó végtagok izomtömegének gyarapodásában, és a lábak túlzott soványságának kiküszöbölése érdekében, elég heti 3 alkalommal 3 guggolássorozatot végezni egy súlyzóval 10-12 ismétlés esetén. Amint a sporteszközök munkasúlya túl könnyűvé válik, hozzá kell adni a rúdhoz 5-10 kg-ot és folytatni kell az edzéseket.

Előre tüdő

Az elülső tüdő egyszerű gyakorlat, amelyet otthon vagy az edzőteremben végezhetünk. Az alsó végtagok tömegének növekedésének ösztönzésére a saját testének súlyát vagy súlyzókat alkalmazzák.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

Ezt a gyakorlatot a következő műveletek algoritmusának megfelelően hajtják végre:

 1. Szükség van egyenes helyzetbe úgy, hogy a lábad vállszélességben van.
 2. A kezeket az övön kell rögzíteni, és ha a gyakorlatot további súlyok alkalmazásával hajtják végre, akkor vegye a tenyerébe 2 kg súlyú súlyzókat.
 3. Belégzés közben tegyen egy széles lépést egyik lábával, térdre hajlítva és a testet előre tolva.
 4. Meg kell húzni az elülső lábat úgy, hogy csípőízülete merőleges legyen a padlóra.
 5. Kilégzéskor a testet vissza kell helyezni eredeti helyzetébe.
 6. Akkor hasonló műveletet kell végrehajtania a másik lábbal is.

Minden alsó végtagnál 15-20 ismétlést kell végrehajtani 3-4 sorozatban. Ez a gyakorlat szivattyúzza az alsó végtagok izomrendszerének minden részét, kiküszöböli a soványság jeleit, lekerekítettebbé teszi őket és serkenti az izomtömeg növekedését.

Guggolás az egyik lábán

Az egyik lábon lévő guggolás egy másik egyszerű módszer, amely lehetővé teszi a lány számára, hogy önállóan megszabaduljon az alsó test túlzott vékonyságától.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

A gyakorlat teljesítéséhez a következő szabályokat kell betartani:

 1. Zárja össze a sarkait és a lábujjait, a lehető legközelebb helyezze el a lábát.
 2. Szabad kezével fogja meg a környezet bármely tárgyát, amely támaszpontként szolgálhat az egyensúly fenntartásához.
 3. Emelje fel az egyik lábát, igazítsa ki és tartsa maga előtt.
 4. Belégzés közben, miközben továbbra is a támasztó lábán áll, a lehető legmélyebben kell ülnie.
 5. Ezután kilégzéskor vissza kell térnie a kiindulási helyzetbe.

Minden alsó végtagon legalább 10-12 alkalommal kell leülnie 3 sorozatban. Azoknál a lányoknál, akik korábban nem foglalkoztak sportolással, 3 megközelítésben 6 ismétlésre korlátozódhat, mivel ez a gyakorlat nagyon nehéz és energiát igényes.

Könnyű futás

A rövid távú lassú kocogás serkenti az alsó végtagok izomzatának fejlődését, lehetővé teszi a lábak túlzott soványságának kiküszöbölését anélkül, hogy felesleges mennyiségű szubkután zsír alakulna ki. Ehhez hetente 2-szer 2-3 km-t kell futnia, a lehető leglassabb tempót tartva. Az öltözködési kódnak mindig könnyűnek kell lennie, hogy megakadályozza a test túlmelegedését és a bőséges izzadást.

Ellenkező esetben ellenkező hatást érhet el fogyás formájában. Nyugodt futást ajánlott friss levegőn végrehajtani, hogy a belső szervek vére és szövetei oxigénnel telítődjenek. Az edzés befejezése után azonnal magas kalóriatartalmú ételeket kell fogyasztani, amelyek pótolják a test elvesztett energiatartalékait. A kocogást este, de legkésőbb 4 órával lefekvés előtt kell elvégezni.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

Az alábbi táblázat egy heti edzésprogramot mutat be, amelynek célja a vékony lábak megszüntetése:

A hét napjaTestmozgás és gyógyulás
hétfőHétfőn, amely a tréning első napja, ajánlott erőgyakorlatot végezni guggolás formájában súlyzóval, az alsó végtagok maximális terhelésével.
keddKedden a láb izmainak teljesen pihenniük kell. A lány alvást és fokozott táplálkozást mutat.
szerdaSzerdán tartózkodni kell az aktív testmozgástól, mivel az alsó végtagok súlyzóval való guggolásból való kilábalása befejeződik. A sürgős séta a friss levegőn megengedett.
csütörtökCsütörtökön stimulálni kell az alsó végtagok aktív súlygyarapodását, saját testtömegének felhasználásával. Ehhez javasoljuk, hogy végezzen gyakorlatot az egyik lábán előreütés vagy guggolás formájában.
péntekA pénteket a táplálék fokozásának és a nappali pihenésnek kell szentelni a lábizmok helyreállításának biztosítása érdekében.
szombatSzombaton ajánlott egy kellemes kocogást a friss levegőn, legfeljebb 2-3 km távolságra. A könnyű kocogás során rengeteg folyadékkal kell ellátnia a testet a kiszáradás és a nedvességvesztés megelőzése érdekében.
vasárnapVasárnap a heti edzés záróprogramja a túl vékony lábak aktívabb fejlődésének ösztönzésére. A nap folyamán jó minőségű és magas kalóriatartalmú ételeket kell fogyasztania, valamint pihennie, normális életmódot folytatnia.

Hétfő beköszöntével a heti edzés ugyanabban az üzemmódban folytatódik. A sportolás pozitív eredménye az alsó végtagok tömegének növekedése szempontjából csak akkor lehetséges, ha ezeket a gyakorlatokat rendszeresen végezzük.

Étel

A vékony lábak egy lánynál a test felépítésének egyik jellemzője, amelyet könnyen ki lehet küszöbölni a megfelelő élelmiszer-termékek kiválasztásával, amelyek megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, zsírt, fehérjét és egészséges szénhidrátot biztosítanak a szervezet számára. Készíthet napi menüt maga, vagy bevonhat szakképzett dietetikust ebbe a folyamatba.

Egy olyan lány étrendjének, aki hízni akar és megszabadul a túl vékony lábaktól, a következő ételeket kell tartalmaznia:

 • gabonakása;
  A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani
 • sovány húsok borjú, csirke, pulyka, nyúl formájában;
 • friss gyümölcsök és zöldségek;
 • túró, tejföl, kemény sajt;
 • csirke tojás;
 • óceáni és tengeri halak;
 • tészta- és pékáruk;
 • friss bogyós gyümölcsök és gyógynövények.

A táplálkozás alapvető szabálya a lábak túlzott soványságának kiküszöbölése érdekében a testnek felesleges kalóriamennyiséget biztosít. Az alábbiakban bemutatunk egy héten át egy mintamenüt, amelyet egy lány használhat, aki vékony lábát vastagabbá és terjedelmesebbé akarja tenni.

hétfő

 • Első reggeli - rizskása főtt tökkel és almával (150 g adag), joghurt zsemlével.
 • Ebéd - burgonyapüré egy szelet sült tőkehalkal (250 g adag), gyógytea sütivel.
 • Vacsora - cékla tejföllel, marhahússal és fehér kenyérrel (250 g adag).
 • Délutáni nasi - túrós rakott mazsolával (150 g adag), egy csésze bogyós zselé.
 • Vacsora - csirke karaj fehér káposzta salátával.

kedd

 • Első reggeli - hajdina zabkása 2 sertésszelettel (200 g adag), egy pohár zsíros kefir.
 • Ebéd - sült burgonya gombával és gyógynövényekkel (150 g adag), egy csésze zöld tea 20 g mézzel.
  A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani
 • Vacsora - gazdag halászlé, makrélával főzve (250 g adag), fehér kenyér vajjal, zselé zsemlével.
 • Délutáni nasi - almaszósz (150 g adag).
 • Vacsora - kemencében sült csirkefilé zöldségekkel (adag 200 g), fehér kenyér, egy csésze gyógytea sütivel.

szerda

 • Első reggeli - bárányos pilaf, 250 g adag, fehér kenyér, egy pohár zsír tejföl.
 • Ebéd - hajdina zabkása nyúlhússal (adag 200 g), zselé zsemlével.
 • Vacsora - borscs sertéshússal (250 g adag), fehér kenyér, tea sütivel.
 • Délutáni nasi - almás pite (150 g adag) bogyós zselével.
 • Vacsora - tészta marhahúsdarabokkal krémes szószban (adag 200 g), egy pohár zsíros kefir.

csütörtök

 • Első reggeli - búzakása 2 sertésszelettel, napraforgóolajban sült hagymával és sárgarépával ízesítve (250 g adag), gyógynövény tea mézzel.
 • Ebéd - pilaf báránydarabokkal és saláta uborkával, paradicsommal, hagymával (adag 200 g);
 • Vacsora - cékla marhahússal (250 g), fehér kenyér, egy csésze bogyós zselé zsemlével.
 • Délutáni nasi - túrós rakott szárított sárgabarackkal és aszalt szilvával (150 g adag), fekete tea sütivel.
 • Vacsora - galuskával darált sertéshússal, egy pohár zsíros tejföllel.

péntek

 • Első reggeli - burgonyapüré 2 db sült makrélával (250 g adag), fekete tea sütivel.
 • Ebéd - hajdina zabkása nyúlpörkölt (200 g adag), gyógytea 20 g mézzel.
 • Vacsora - gomba leves meredek csirkehúslevesen (adag 200 g), fehér kenyér, 1 csirkemell (100 g).
 • Délutáni nasi - 3 palacsinta sovány sertéshússal (150 g adag), egy pohár sűrű tejföl.
  A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani
 • Vacsora - spagetti sajttal (250 g adag), egy csésze gyógytea sütivel.

szombat

 • Első reggeli - omlett érett paradicsommal, kaporral, zöldhagymával és petrezselyemmel (250 g adag).
 • Ebéd - bárányos pilaf (adag 200 g), egy pohár zsíros kefir.
 • Vacsora - cékla marhahússal és tejföllel (250 g adag), fehér kenyér, gyógytea 20 g mézzel.
 • Délutáni nasi - 3 pogácsa sertéshússal (adag 200 g), egy pohár tejföl.
 • Vacsora - burgonyapüré 2 darab makrélával (adag 200 g), bogyós zselé zsemlével.

vasárnap

 • Első reggeli - spagetti és csirke knelli (adag 250 g), gyógytea 20 g mézzel.
 • Ebéd - hajdina zabkása marhamájjal, hagymával és sárgarépával párolt (200 g adag), egy pohár kefir.
 • Vacsora - gombaleves (250 g adag), fehér kenyér vajjal, édes tea sütivel.
 • Délutáni nasi - túrós rakott eperrel (150 g adag), egy csésze bogyós zselé.
 • Vacsora - tészta 2 sertésszeletből, paradicsom, uborka és hagyma saláta (250 g adag), egy pohár kefir.

Vitaminok

A lány vékony lábai terjedelmesebbé tehetők azáltal, hogy a következő típusú multivitamin-komplexeket beveszik a napi étrendbe:

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

 • folsav a B12 és B6 vitamin hozzáadásával, amelynek ára 100 rubel. 40 tablettára;
 • cink C-vitaminnal kombinálva, az átlagos költség 140 rubel. 50 tablettára;
 • ásványi és vitamin komplex Effex, amelynek ára 535 rubelen belül van. 60 kapszulához;
 • multivitamin Fruttilar, az átlagos költség 440 rubel. 30 gumicukorra;
 • vitamin és ásványi anyag komplex Eva, amelynek ára 2255 rubel.

A fenti vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó, a lábak izomtömegének és szubkután zsírjának kialakulásához szükséges gyógyszerek bevitelét terapeutával kell egyeztetni.

Mikor várható a hatás

A lábak túlzott soványságának megszüntetése 2-3 hónap elteltével lehetséges. fokozott táplálkozás, amelyet fizikai gyakorlatok kísérnek az alsó végtagok izomzatának fejlesztésére. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor egy meghatározott idő elteltével lehet látni lekerekítettebb és terjedelmesebb lábszöveteket, amelyek nem tűnnek túl vékonynak, ugyanakkor a lány nem veszíti el alakjának korábbi harmóniáját.

A lánynak vékony a lába. Fotó, mit kell csinálni, viselni, hogyan lehet javítani

A vékony lábak olyan testalkat, amely leggyakrabban serdülő és fiatal lányoknál fordul elő. Az alsó végtagok túlzott soványságának oka lehet a mozgásszegény életmód, az étrenddel való visszaélés, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a lassú súlygyarapodás genetikai hajlama és a szervezet anyagcserezavarai. Ahhoz, hogy a lábak további térfogatot kapjanak és stimulálják szöveteik fejlődését, ajánlatos magas kalóriatartalmú ételeket fogyasztani, gyakran, de kis adagokban enni és rendszeresen edzeni. A vitamin- és ásványi anyag komplexek szedése felgyorsítja a lábak túlzott soványságának megszabadulását.

Videó arról, hogyan lehet felpumpálni a vékony lábakat

Hogyan lehet otthon felpumpálni a lábát:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj