Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések

A modern bőrápolási termékek egyik legkeresettebb összetevője a kozmetológiában a hialuronsav. Ennek oka az anyag egyedi tulajdonságai, amelyek közül a legfontosabb az összekapcsolódás képessége, hogy a vízmolekulákat nagy arányban vonzza magához (kb. 1/500).

Mi a hialuronsav

A besorolás szerint a hialuronsav természetes (legfeljebb 600 000 kDa) molekulatömegű félszacharid molekula. Az emberi test kötőszövetének, idegszöveteinek, extracelluláris szerkezeteinek, biológiai folyadékainak alkotórésze.

A hialuronarat a bőr, a szívszövet, a szem biológiai anyagának szerkezeti része. Az átlagos testsúlyú (legfeljebb 80 kg) ember hialuronsav mennyisége 15 és 17 g között változik. Mikroszkóp alatt a hialuronsav vízmolekulákkal kombinálva gélszerű tömegnek tűnik.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések

A hialuronarát szintetizálódik a szervezetben. Az ösztrogén nemi hormon jelentős szerepet játszik ebben a folyamatban. A hialuronsav csúcskoncentrációja a 17 és 25-26 év közötti életkorra esik. Ebben az időszakban a bőr rugalmasnak tűnik, látható hibák nélkül. Az öregedéssel a hialuronarát mennyisége a testben fokozatosan csökken.

A koncentráció helyreállítható a hialuronsav szintéziséhez szükséges összetevőket tartalmazó élelmiszerek és étrend-kiegészítők, köztük a hialuronarát segítségével.

Tulajdonságok

A kozmetológiai hialuronsav nagy hatékonyságot mutat a bőrhibák hidratálásában, helyreállításában és megszüntetésében.

Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések
A hialuronsavnak számos pozitív hatása van a kozmetológiában.

A gyógyszerek pozitív tulajdonságai:

 1. Javítja a szövetekben a hidrodinamikai folyamatokat, normalizálja a vízháztartást. A hylauronsav tömegének körülbelül a felét a bőr tartalmazza. Az olyan anyag, mint a szivacs, vonzza a vízmolekulákat, erős kötéseket képezve velük. Ennek eredményeként a bőr hidratálódik, a finom ráncok és gyűrődések eltűnnek.
 2. Megköti a kollagént (fehérjeszálakat, a kötőszövet alapját) és az elasztint, amely biztosítja a bőr rugalmasságát.
 3. A hialuronarát stimulálja az extracelluláris anyag (fibroblasztok) receptorait.
 4. Részt vesz az anyagcsere folyamatokban, a sejtek vándorlásában.
 5. Befolyásolja a gyulladásos folyamatok eredményeként a sérült bőrszövetek helyreállítását.
 6. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Semlegesíti a szabad gyököket. Például leégés esetén.
 7. Helyreállítja a bőr nedvesség egyensúlyát.
 8. Elősegíti a faggyúmirigyek, a kapilláris vérkeringési rendszer normalizálódását.
 9. A hialuronsavat a kozmetológiában használják a készítményeket alkotó jótékony komponensek tulajdonságainak stimulálására.

A hialuronarát tulajdonságai, az azon alapuló készítmények ártalmatlanságával kombinálva, a kozmetológiában való tömeges alkalmazás előfeltételeivé váltak.

Előny és kár

A hialuronsav mennyiségének csökkenése a szervezetben nem az életkor, hanem az ultraibolya sugárzásnak való kitettség. Ezért hosszan tartó napsugárzás esetén védeni kell a bőrt UV-szűrőkkel ellátott krémekkel, hialuronsavval. A termékben a szükséges hialuronarát koncentráció naponta helyreáll a szervezetben.

A modern kozmetológia mikrobiológiai szintézissel nyert hialuronarátot használ. A biotechnológiai eredetű anyag előnye, hogy ártalmatlan és nem okoz allergiás reakciót. Nem tartalmaz fehérjeszennyezéseket, állati szövetek peptidjeit.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések

Előnyei mellett a kozmetológiai hialuronsavnak a következő hátrányai vannak:

 1. Alacsony páratartalom mellett olyan film képződik, amely kissé feszesíti a bőrt.
 2. A hialuronarát magas koncentrációja alacsony hőmérsékleten a bőr repedését okozhatja. Ilyen helyzetekben hidratáló, tápláló krémeket kell felvinni a bőrre.
 3. A hialuronsav-tartalom feleslege ödémához, nedvességhiányhoz vezet a testben.

A testben előforduló anyagok egyensúlyhiányát kiváltó okok között szerepel: egészségtelen étrend; vízhiány; érzelmi túlterhelés. A túlzott gyógyszerbevitel anyagcserezavarokhoz is vezethet, ennek eredményeként a hialuronarát szintjének emelkedése vagy csökkenése.

Hialuronsav a kozmetológiában

A biológiai molekulák tömegének mennyisége határozza meg az anyag típusát.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések

Háromféle bioszintetikus gyógyszer létezik:

Hylauronsav típusKilodaltonok száma
(kDa)
Alkalmazási terület
Alacsony molekulatömeg 100-igKülső használatra, a következőkből áll:
 • krémek;
 • szérum;
 • sminklemosó tonikok;
 • emulziókészítmények.
Közepes molekulatömeg500-igInjekcióként. Serkenti a hialuronarát szintézisét a fibroblaszt-receptorok hatására
Nagy molekulatömeg900-tólInjekciók kontúr műanyagokhoz

A hialuronsavat a kozmetológiában a következő célokra használják:

 • arc kontúr modellezése;
 • mélyhidratáló;
 • a ráncok és gyűrődések megszüntetése;
 • bizonyos hibák megszüntetése, beleértve a hegeket is;
 • a bőr helyreállítása az UV romboló hatásának eredményeként (fotózás);
 • a bőrgyulladás (pattanások), pattanások hatásainak semlegesítése.

A HA-val ellátott készítmények széles körű hatást gyakorolnak a bőr problémás területeire.

A kozmetikai eljárások fő típusai

A kozmetikai műtét típusa határozza meg az arcbőr állapotát és típusát, az életkorral összefüggő változásokat, hibákat, amelyeket ki kell javítani.

A fő típusok a következők:

 1. Mezoterápia.
 2. Biorevitalizáció.
 3. Kontúr műanyag.

Mezoterápia

Az injekciókat hatékonyabb módszernek tekintik az arc bőrének helyreállítására és fiatalítására, összehasonlítva a külső kozmetikumok használatával. A bőr természetes biológiai gát, ezért a közvetlenül a felületére felvitt alkatrészek nem mindig képesek mélyen behatolni a bőrszövetbe.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések

A mikroinjekciók lehetővé teszik a biológiai gát legyőzését, a szükséges komponensek közvetlen szállítását az epidermisz problémás területeire. A bőr egyedi jellemzőitől, konkrét problémáktól, hibáktól függően különféle koktélokat választanak ki az eljáráshoz.

A hialuronsav mellett tartalmazhat:

 • vitamin-kiegészítők és nyomelemek, aminosavak komplexe;
 • gyógyászati ​​adalékok, biológiai stimulánsok;
 • homeopátiás kiegészítők.

A mezoterápia segítségével nemcsak simítják és hidratálják a bőrt, hanem gyógyítanak is. Különböző készítményeket alkalmaznak pattanások, rosaceák és más bőrbetegségek esetén.

Biorevitalizáció

Biorevitalizáció - tiszta hialuronsav bevezetése mikroinjekciók segítségével.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések

Ennek eredményeként a mellékhatások eltűnnek:

 • szárazság;
 • a ráncok kiegyenesednek;
 • a gyulladt, sérült területek helyreállnak, beleértve az UV-sugaraknak való kitettséget is;
 • a tónus megváltozik, gyönyörű, egészséges árnyalatot nyer;
 • eltűnnek a pigmentáció, a duzzanatok és a szem alatti sötét foltok, a kapillárisok;
 • a pattanásokból eredő apró hegek, kisebb sérülések eltűnnek.

A biorevitalizációs kezelési tanfolyam legfeljebb 6, a megelőző - legfeljebb 2 eljárást tartalmaz.

A HA alkalmazásának módszerei különböznek: injekció (eldobható fecskendő segítségével) és hardver, amelyet a beadás pontosabb adagolása különböztet meg. Az injekció nélküli biorevitalizációhoz stimulánsokat használnak, amelyek lehetővé teszik az anyag behatolását az epidermisz rétegeibe. Ezek közé tartozik: oxigén, lézer, hideg, mágneses hullámok, ultrahang.

Ne hagyja ki a legnépszerűbb rovatcikket: Arcmasszázs Asahi Zogan japán orvos rendszere szerint.

Kontúr műanyag

A plasztikai sebészet alternatívája. A fő előny a mellékhatások és szövődmények hiánya. A hialuronsav alapú töltőanyagok nem idegen testek, hanem a test természetes úton kiválasztódó biológiai összetevői.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések

A hialuronarát alapú gél koncentrációja és sűrűsége eltérő. A korrekció területeitől, az életkorral kapcsolatos változások mélységétől függően különböző kompozíciókat alkalmaznak.

Alkalmazható:

 • nyilvánvaló hibákkal a sérülések, veleszületett destruktív változások, az arc arányainak megsértése után;
 • a bőr szerkezetének kifejezett életkorral kapcsolatos változásai;
 • a nasolacrimalis barázda torzulása;
 • korrekció, az ajakvonal kitöltése térfogattal;
 • az arc oválisjának igazítása;
 • a mély ráncok, ráncok kisimítása.

Az esztétikai hatás fenntartása érdekében az eljárást évente legalább egyszer ajánlatos elvégezni.

https://www.youtube.com/watch?v=hh7SmvGtnQ4

Az eljárás fő szakaszai a GC-vel

A HA-alapú esztétikai kozmetológia fokozatosan felváltja a plasztikai sebészetet. Az eljárás fő előnye a készítmények kompatibilitása a test biológiai anyagával, mellékhatások hiánya, allergiás reakciók.

Az eljárások több szakaszban zajlanak:

 1. Előkészítő. Speciális készítményekkel tisztítják a bőrt a zsírlerakódásoktól, a kozmetikumok nyomától, a szennyeződésektől.
 2. A gyógyszer injekciós eljárása előtt a pszichológiai akadály leküzdése érdekében az ügyfél kérésére felszíni érzéstelenítést hajtanak végre.
 3. A kliens jelenlétében steril csomagolásban lezárt hialuron koktéllal, géllel ellátott fecskendőt nyitnak.
 4. Ezután az eljárást közvetlenül hajtják végre.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések
 5. Ezt követően antiszeptikus gyógyszerekkel törölik le az arc bőrét, kenik olyan szerekkel, amelyek eltávolítják az enyhe gyulladást, duzzanatot.

Az eljárás típusától, az alkalmazás módjától függően bizonyos eljárási árnyalatok bevezethetők. Általánosságban a műveletek sorrendjét fenntartják.

A hialuronsav-kezelések hatékonysága

A bőrproblémáktól, a kinevezéstől és az eljárás időtartamától függően 40 perc. legfeljebb 1,5 óra

A gyógyulási időszak 1 naptól több napig terjed. A ráncok kisimításának, hidratálásának hatása szinte azonnal megjelenik az eljárás után. Enyhe bőrpír, duzzanat, apró lokalizált hematomák egy vagy több napon belül eltűnnek.

A kiszámíthatatlan mellékhatások minimalizálása érdekében csak hivatásos kozmetikushoz kell fordulnia. A sikeres eljárás fontos eleme a jól ismert gyártók által gyártott gyógyszerek használata.

Hialuronsav készítmények tablettákban

A tablettakészítmények összetevőit úgy tervezték, hogy gazdagítsák a testet a HA szintéziséhez szükséges összetevőkkel, amelyek stimulálják a regeneráció, a bőr helyreállításának folyamatait és javítják az anyagcserét.

Hazai gyógyszer Laura (Evalar cég)

A HA-val rendelkező gyógyszerek sora a következőket tartalmazza: krém, szérum, tabletta.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések

Ezenkívül a kompozíció a következőket tartalmazza:

 • növényi eredetű fitoösztrogén Wild yam - a női nemi hormonok analógja;
 • vitamin antioxidánsok (E, C).

Ez a kompozíció stimulálja a fehérjeszintézist, javítja a bőr turgorát és rugalmasságát. Felgyorsítja a kollagén, az elasztin szintézisét. A gyógyszer előnyei közé tartozik a megfizethető költségek.

Amerikai tabletta készítmény Solgar

Fő hatóanyagok:

 1. Hidrolizált (vízmolekulákkal dúsított) HA. Ezek olyan kész elemek, amelyek felszívódnak a gyomorban, és természetesen beépülnek a test biológiai anyagába.
 2. Kondroitin-szulfát. A porc és az ízületi szövetek megerősítésére és regenerálására szolgál.
 3. Antioxidáns kalcium-aszkorát.

A Solgar megkülönböztető jellemzője összetett hatása. Javítja a bőr, az ízületek, a körmök állapotát.

Japán drog KWC

A kapszulázott tablettákat a szervezet könnyen felszívja. A készítmény tartalmaz egy vitaminkomplexumot: E, C, A (béta-karotin formájában). A fiatalító hatás mellett pozitív hatással vannak az izom-csontrendszerre.

Vitaminok hialuronsavval Doppel Herz

Az E, C, A vitaminokon kívül tartalmaz szelént, cink nyomelemeket; kalcium-patentonát (B5). A pantoténsav aktívan részt vesz a fehérjék, szénhidrátok, zsírok szintézisében.

Az ampullák áttekintése

A hialuronsavat az injekciós kozmetológiában, a hardverinjekciót a különféle típusú gyógyszerek meglehetősen nagy sora képviseli.

Megkülönböztetni:

 1. Mezoterápiás koktélok. Az alapanyagok halmaza változó. A kozmetikus a gyógyszert a bőr típusától függően választja ki. A híres gyógyszerek közé tartozik a Dietbel, a Stylage Hydro.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések
 2. Gélek vagy hialuron töltőanyagok. A készítmény viszkozitása az egyik fő jellemző. A ráncok típusától függően a ráncok, azok mélysége, a lágy vagy koncentráltabb (közepes, magas viszkozitású) töltőanyagok kerülnek kiválasztásra. A jól bevált gélkészítmények közé tartozik a Radiesse, a Princess.

A gyógyszerek innovatív csoportja, amely a HA mellett a következőket tartalmazza:

 • nukleinsavak (helyreállítják a sejtes DNS-t);
 • aminosavak;
 • vitamin komplexek;
 • nátrium-szukcinát (vízzel kombinálva kristályos hidrátokat képez).

Bioreparánsok csoportja

Megkülönböztető jellemzője, hogy HA-összetevőt tartalmaznak, amely stimulálja a hialuronsav és a kollagén további szintézisét. A kozmetikai hatás kevésbé hangsúlyos, a szövetek helyreállítására, a sejtek anyagcseréjére irányul. Ajánlott bioreparánsok Meso Wharton, Repleri Bio R.

Porkészítmények

Otthon hialuron gélt készíthet porból, nagy és kis molekulatömegű HA keverékéből.

A porkészítmények közül megjegyzik:

 • HA tengeri kollagén por;
 • hialuronsav csiga kivonattal;
 • Japán étrend-kiegészítők Asahi (placentával), Orihiro cégcsoport;
 • Meiji por (hozzáadott aminosavakkal, koenzimmel).

A porkészítményekből származó gél használata felfrissíti az arc bőrét, kisimítja a ráncokat.

Hialuronsav krém, szérum és maszkok

A hialuronsav megtalálható a legtöbb kozmetikumban. Fő összetevőként hidratáló, szövetsejt-regeneráló funkciót lát el. Kiegészítő komponensként fokozza a készítmény összetevőinek hatását, nedvességgel telíti a bőrt.

A kozmetikai termékek sorába tartoznak: krémek, szérumok, maszkok, tapaszok, alapozók, aquafluidok. A legtöbb ismert márka különféle típusú és dózisú hiauloronsavval készít készítményeket.

A híres vállalatok a következők:

 • Kalina cég, Fekete Gyöngy vonal.
 • a L'Oreal Paris cég, a HA-val végzett készítmények sorozata.
 • Diardemine márka, Day and Night sorozat.Hialuronsav a kozmetológiában. Injekciók, tabletták, arckrémek. Előnyök, képek előtt és után. Gyógyszerértékelések
 • A Librederm márka, a HA-alapú kozmetikumok nagy sora,
 • a Vichy kozmetikai márka sorozata.

E vállalatok összes termékét az európai normák és szabványok alapján tesztelik, amelyet a vonatkozó tanúsítványok rögzítenek. A kozmetikumok nagy részét kozmetikai és bőrélénkítő hatásra tervezték, ezért a gyógyszertári láncban értékesítik őket.

Mivel a hialuronsav az emberi test biológiai anyagának természetes összetevője, természetes módon felszívódik, nem vált ki allergiás reakciót, ezért aktívan használják a kozmetológiában. Az eljárásokból, a HA-val ellátott kozmetikumok gyors eredménye a gyógyszerek népszerűségének előfeltétele lett.

Cikkterv: Oksana Grivina

Videó a hialuronsavról a kozmetológiában

A kozmetikus-bőrgyógyász véleménye:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Dina

  Minden nő fiatal és szép akar lenni. De nem vennék igénybe ilyen módszereket ...

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj