Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Az arcfiatalítás egy modern kozmetikai eljárás, amely olyan intenzív pulzáló fényt használ, amely olyan intenzitású, hogy hatással van a bőr rétegeire, a megfelelő módon megváltoztatja őket az epidermisz tisztító és fiatalító hatásának elérése érdekében.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Az intenzív pulzusfényt vagy az IPL technológiát kozmetikai és orvosi gyakorlatban használják a bőrrel végzett esztétikai és terápiás célú munkavégzéshez.

Kezdetben az IPL-gépeket fotoepilációhoz hozták létre, de a bőrgyógyászatban lenyűgözőbb eredményeket értek el:

 • megszabadulni a szeplőktől;
 • halványuló foltok;
 • a pók erek eltávolítása;
 • pattanások kezelése.

Mi a fotorejuvenáció

Az eljárás lényege, hogy erőteljes fényvillanásokat alkalmaznak, amelyek behatolnak a dermis rétegeibe, és a kiválasztott elemeket addig hevítik, amíg el nem pusztulnak. A hullámhosszt egy beépített számítógép vezérli, és a látható spektrális tartományban van 400 és 1200 nm között.

A készülék beállításai az eljárás végső céljától függenek: depigmentáció esetén a bőr szerkezetében lévő melanin megsemmisül, a kapilláris eltávolításakor pedig az erekben lévő oxihemoglobin károsodik - a hullám hullámhossza és ereje ezekben az esetekben eltérő lesz.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár
Az arc fotorejuvenációja; mi ez, az eljárás hatásmechanizmusa

A lézeres fiatalítás fényt is használ a cél melegítésére és elpusztítására, de a lézer hullámhossza állandó, ami azt jelenti, hogy hatásának mélysége korlátozott. Különböző lézeres ülésekre lesz szükség a pigmentáció enyhítésére és az érrendszer eltávolítására.

Milyen az eljárás

A fotorejuvenáció, a széles spektrumú sugárzással, lehetővé teszi, hogy 1 alkalommal több probléma megoldódjon a bőr különböző rétegeiben.

Az észrevehető eredmény érdekében havonta 3-6 eljárásra lesz szükség, minimális látható bőrkárosodással. Az elemek a hámlás előtt jelentősen elsötétülhetnek, mások számára azonban nem túl észrevehetően.

Ez az arcfiatalítás 30 perctől 1 óráig tart, nyilván elfoglalt emberek számára kényelmes. A beteg a kanapén fekszik, és speciális szemüveggel védi a szemet a sugaraktól. A domború anyajegyeket és a tetoválásokat kis vakolatokkal ragasztják.

Az orvos hűsítő gélt alkalmaz a bőrön az égési sérülések megelőzése érdekében, és a készülékkel kezeli a szükséges területeket.Az expozíció mélységétől függően az eljárást érintésmentesen vagy üvegheggyel enyhén megérintve hajtják végre.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

A munka fókuszában a színváltozással járó területek állnak, amelyeket az IPL készülék megvilágít, ezáltal a bőr tónusa egyenletes és egyenletes lesz. Ennek eredményeként az arc ragyog és fiatalosabbnak tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy ez az eljárás nincs hatással a ráncokra.

Kellemes mellékhatás a fokozott kollagéntermelés a bőrsejtekben, amely szintén nem csökkenti a meglévő ráncokat, de megakadályozza az újak kialakulását.

Mikor tudja megtenni az eljárást. Jelzések

A fotorejuvenáció ideális jelöltje egy 40 év feletti, tisztességes, meg nem égett bőrű személy. Ha barnult vagy természetesen sötét bőrű, akkor a legjobb, ha más kezeléseket beszél meg orvosával. Az eljárás jelei a következők:

 • égési nyomok;
 • öregségi foltok;
 • vitiligo;
 • szeplők;
 • hiperpigmentáció;
 • megnagyobbodott pórusok;
 • érrendszeri hálózat;
 • sekély pattanásnyomok;
 • striák a testen.

  Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár
  A hiperpigmentáció a bőr fotorejuvenációs eljárásának egyik javallata
Ne hagyja ki a legnépszerűbb rovatcikket: Arcmasszázs Asahi Zogan japán orvos rendszere szerint.

Fotófiatalítás otthon

Előnyök és hátrányok

Az arcfiatalítás egy egyszerű eljárás, amelyet otthon függetlenül is el lehet végezni, ha rendelkezik az IPL eszköz háztartási változatával. Az ilyen eszközök széles körben elterjedtek a kozmetikai üzletekben, alacsony teljesítmény, tömörség és könnyű használat jellemzi őket.

Az eljárás otthoni végrehajtásának előnyei:

 • időt takarít meg a szalonba járáskor;
 • pénzügyi előny;
 • a mellékhatások kis százaléka;
 • minimum fájdalmas érzés az eljárás során.

Mivel a szalonban egy eljárás átlagos költsége 2000 rubel, a háztartási változat megvásárlása 6 eljárás után megtérül, ami az otthoni fényfiatalítást nemcsak kényelmes, de megfizethető típusú bőrápolássá is teszi.

Ennek a módszernek a hátránya az, hogy nem képes súlyos bőrproblémákkal (nagy hegek és hegek) dolgozni, nagy teljesítményű készüléket és bőrgyógyász irányítását igényli.

Melyik eszközt válassza a fotófiatalításhoz otthon

Fotorejuvenációs eszköz М22 lumenis IPL alapján

A Lumenis M22 készülék a dermatocosmetology területén a legújabb fejleményeket ötvözi. Nemcsak az IPL technológia alapján működik, hanem további három lézer modullal is rendelkezik a további problémák megoldására: a hegek, nagy területű edények, tetoválások és hegek kiküszöbölése.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár
Az arc fotofiatalítása az M22 eszközzel

A fotorejuvenációs modul mély bőrhűtési funkcióval rendelkezik a maximális páciens kényelem érdekében az eljárás során. Az univerzális fogantyú 9 szűrőt tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a hullámhossz 400 nm és 1200 nm közötti átkapcsolását.

Három könnyű rögzítés lehetővé teszi, hogy az arc mindkét mikrotérségével és egy nagy dekoltált területtel dolgozzon:

 • 6 mm;
 • 8mm * 15mm;
 • 15mm * 35mm.

A szűrők közötti váltás minimális időt vesz igénybe, növelve az egyes munkamenetek hatékonyságát. A legjobban azokon a területeken működik, ahol hiperpigmentáció, napzuzmónyomok, repedezett hajszálerek és rosacea található.

Fotoepilációra használható. Csak szalonban használható.

Kiskereskedelmi ár - 70 000 dollár, származási ország - Izrael.

Fotofiatalítás a DEKA Synchro Replay segítségével

A DEKA olasz cég Synchro Repla: y nevű készüléke ötvözi az alexandrit fotolézert és a klasszikus lézertechnikát. A piacon a leggyorsabb eszköznek nevezik - a 3 Hz-es vaku frekvenciája másfélszerese a szabványnak. A 125 W teljesítmény 25% -kal nagyobb, mint a szokásos.

A munkához nincs szükség drága fogyóeszközökre: a fogantyúba hűtőrendszer van beépítve, amely külső hideg levegő rendszerrel kombinálható. Ez kettős kényelmet nyújt a beteg számára, és csökkenti a további spray-k és maszkok szükségességét az eljárás után.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

A Synchro Repla: y sajátossága a fényenergia egyenletes eloszlásában van az expozíció teljes területén. A hagyományos eszközökben minden energia a nyaláb egy központi pontjára koncentrálódik, az intenzitás csökkenése a kezelt terület szélei felé. Ez az eredmény kiszámíthatóságának csökkenéséhez vezet, és kevésbé kényelmessé teszi az eljárást.

A hullámhossz 5 szűrővel változtatható 500 nm és 1200 nm között különböző bőrtípusú betegek számára. A fénysugár átmérője 2,5 és 24 mm között egy speciális programmal állítható be, és nem igényli a fúvóka cseréjét - az eljárás a test különböző részein végezhető el.

Annak ellenére, hogy ezt az eszközt esztétikai klinikáknak és irodáknak szállítják, a fotorejuvenációs eljárások tapasztalt felhasználói otthon is használhatják fotoepilációra, eltávolítva a kapillárisokat és az öregségi foltokat.

Kiskereskedelmi ár - 40 000 USD, származási ország - Olaszország.

Fényterápiás gép Ilegant

A Llegant készülék nemcsak otthon használható, hanem üzleti útra és utazásra is. Kis kerek korong formájában készült, tömege 130 g, és úgy néz ki, mint egy kompakt por.

Két lehetőség van a fototerápiára: a LED fényhullám zöld és sárga spektruma, amelyek 2-3 cm távolságban besugározzák az arc bőrét.Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Az 520 nm hullámhosszú zöld fényt a diódák folyamatosan bocsátják ki. A melanin szintéziséért és a bőr színezéséért felelős melanocita sejtekre hat. A napi egyperces expozíció eredményeként a bőr színe kiegyenlítődik, a felületes öregségi foltok világosodnak és a fehérítő hatás 2 hónap múlva jelentkezik.

Az 590 nm-es sárga fény villanások alatt bocsát ki, és a kollagéntermelésért felelős sejtekre hat. A kollagén termelésének csökkent képessége befolyásolja a bőr sűrűségét és turgorát, és gyenge ökológia, UV-sugarak és életkor következménye.

Egy hónapos otthoni kezelés egy percig megakadályozza az új ráncok megjelenését és feszesebbé teszi a bőrt.

Kiskereskedelmi ár - 80 USD, származási ország - Kína.

Silk'n Reju kamera

A Silk'n Reju hordozható fényfiatalító eszköz 24 LED-en alapul, 635 nm hullámhosszal. Felhasználási irány - otthoni fiatalító eljárások, az arcbőr könnyítése és a pórusok csökkentése.

A vörös fény hullámai 2 mm mélységig hatolnak, serkentik a bőr regenerációjáért, valamint az elasztin és kollagén termeléséért felelős sejteket. Az eljárás során nincs kellemetlenség, és a túlmelegedés vagy a bőr leégése ellen védelmet nyújt egy automatikus kikapcsolási funkció.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Minden zónát 5 percig kezelünk kontakt módszerrel, hetente háromszor. Az eredmény egy hónap elteltével történő megőrzéséhez elegendő heti egyszer használni a készüléket.

Látható eredményeket értek el a klinikai vizsgálatokban 9 hét rendszeres kezelés után a felhasználók 90% -ában, míg 69% -uk szintén az expressziós vonalak csökkenését állapította meg.

Kiskereskedelmi ár - 180 USD, származási ország - Izrael.

Lumenis Quantum fotofiatalító gép

A Lumenis Quantum 2002 óta van a lézerpiacon, és régóta vezető szerepet tölt be az arcfiatalító eszközök terén. Mi ez, megértheti, ha két technológiát kombinál - fény és lézersugárzást, ugyanazt az elvet alkalmazza utódjának M22 készüléke is.Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

A fény hullámhossza 695 nm és 1200 nm között mozog, így ideális a fotoepilációhoz, a felszíni érhálózatok és a friss szeplők eltávolításához. A mély életkori foltoktól való megszabaduláshoz rövidebb hullámhosszra van szükség, amelyek a Quantum tartományon kívül esnek.

A fényfolt mérete nem állítható és 8 * 34 mm, ami kényelmes a nyak és a dekoltázs bőrének, az arc nagy területeinek kezelésére. A nagyobb pontosság, például a száj körüli tapasztalat és a szakember szilárd keze szükséges.

A képvillanások közötti intervallum beállításának képtelensége miatt ez a készülék csak szalonban való használatra alkalmas - nagy az égési sérülések veszélye, ha a bőrt nem hűtötték kellőképpen.

Kiskereskedelmi ár - gyártáson kívül, felhasználva 10 000 USD-től, származási ország - Izrael.

A Gezatone m775 típusú galvanikus áramú készüléke

A francia Gezatone cég Beauty Spa m775 kozmetikai készüléke egyesíti a galvánáramokat, az infravörös fényt és a masszázs funkciókat.A fő felhasználási irány az otthoni öregedésgátló kezelés. 4 használati módja van:Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

 • a bőr tisztítása és méregtelenítése;
 • vibrációs masszázs;
 • táplálkozás a hatóanyagok behatolásának javítása érdekében;
 • emelés galvanikus áramokkal.

25 éves kortól ajánlott használni, a bőr sűrűségétől és állapotától függően. Az eszköz megkülönböztető jellemzője az iontoforézis teljesítmény-szabályozásának képessége az alacsony és a maximális között.

Az eljárás fájdalommentes, enyhe bizsergés és fémes íz tapasztalható a szájban. Az időtartam körülbelül 10 perc, 15 eljárásból álló kúrát évente 3-4 alkalommal ismételnek meg.

Kiskereskedelmi ár - 50 USD, származási ország - Tajvan.

Lézeres fiatalító gép Skin Laser az Iluminage-től

Az Iluminage bőrlézere egyesíti a szalonkezelés hatékonyságát az otthon biztonságával. Ez az egyik első bőrgyógyászati ​​felügyelet nélküli használatra jóváhagyott lézer. A lézersugár hullámhossza 1440 nm, és optimális a kollagéntermeléshez és a finom ráncok simításához.

Az expozíciós terület 7 négyzetméter. mm lehetővé teszi az eszköz pontos használatát a szem és az ajkak körül. Az eljárásokat este, hetente ötször ajánljuk.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Az első eredmények két hét használat után jelennek meg, és kifejeződnek az arcszín javulásában és az expressziós vonalak mélységének csökkenésében. 12 hetes klinikai vizsgálat után a betegek 95% -a sikeres volt.

A hullámhossz rögzített értéke azonban nem teszi lehetővé az eszköz használatát egyéb bőrhibák kiküszöbölésére.

Kiskereskedelmi ár - 1000 USD, származási ország - Izrael.

Lézeres készülékek YACHROMA-MED

A YACHROMA-MED készülék két spektrumban működik - sárga és zöld színben, 511nm, illetve 578nm hullámhosszal. A sárga spektrum hullámai behatolnak a dermisbe, kiküszöbölve a "csillagokat", a kapilláris hálókat, az érrendszer etimológiájának vörösségét.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

A zöld fényt felületes fehérítésre tervezték szeplők, friss hegek és öregségi foltok célzásával.

A készülék a működési elv miatt kapta a nevét - egy lézersugarat rézgőz bocsát ki, amikor egyik állapotból a másikba váltanak. Ennek a technológiának a használata nemcsak a kozmetikai problémák megoldását teszi lehetővé, hanem a szemölcsök, anyajegyek és tetoválások eltávolítását is.

Az orosz készülék fő hátránya a magas hővezető képesség és a hosszú indítási idő. Kis helyiségekben a készülék állandó működése jelentősen megnöveli a levegő hőmérsékletét, és a teljes értékű munkához a kozmetikusnak 30 percet kell várnia a bekapcsolás pillanatától.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Kiskereskedelmi ár - 10 000 USD, származási ország - Orosz Föderáció.

Az öregedésgátló eszközök helyes otthoni használata

A szalonon kívüli használatra jóváhagyott fotorejuvenációs eszközök biztonságosak és egyszerűen használhatók. Általában egy házi eljárás a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Bőrtisztítás... Fontos, hogy alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg a bőrt, mielőtt elvégezné az arcfiatalítást. Mi ez és miért olyan fontos: A víz, a smink és a faggyú akadályozza a fénysugár áthaladását és csökkenti az eljárás hatékonyságát. Enyhe arclemosó használata után törölje szárazra az arcát.
 2. Az eszköz bekapcsolása és konfigurálása. Helyezze a készüléket működőképes állapotba, és állítsa be a bőrtípusnak és a probléma természetének megfelelő paramétereket. Ha megengedett a teljesítmény beállítása, akkor állítsa be a minimális értéket.
 3. Pulzusellenőrzés. Keressen a keze belsejében egy szőrzetet, karcolástól és anyajegyektől mentes területet, és finoman érintse meg a készülék hegyével. Növelje az energiát, amíg kényelmes. Ellenőrzéskor megengedhető a bőrfelület felmelegedése, enyhe bizsergés és bőrpír. Minden kellemetlen tünet, fájdalom, élénkpiros nyom a helytelen beállításokra vagy a készülék meghibásodására utal.
 4. Védelem... Ha az utasítás a szem környékének védelmét igényli, akkor speciális szemüveget kell viselnie. A domború anyajegyeket, vágásokat, bőrelváltozásokat átlátszatlan vakolattal kell lezárni, és megkerülni, amikor a készülék mozog. Vigyen fel hűsítő gélt vagy szérumot, ha a készülékre vonatkozó utasítások nem teszik lehetővé száraz bőrön történő alkalmazást.
 5. Eljárás. A bőr kiválasztott területeit a masszázs vonalai mentén pontosan kezeljük. Az égési sérülések elkerülése érdekében csak egyszer haladjon át minden területet. Az expozíció időtartamára vonatkozóan is be kell tartani a gyártó ajánlásait. Hacsak másként nem jelezzük, nem kívánatos a szem és az ajkak környékének feldolgozása.
 6. Gondoskodás. Az érintett területeket meg kell nedvesíteni. Ehhez használjon tápláló krémet vagy regeneráló krémet, finoman ujjbegyeivel hajtsa be őket a bőrbe.

Eredmények, fotók a fotofiatalítás előtt és után zónák szerint

Fotofiatalítás pigmentációtól. Fotók előtt és után

A pigmentált foltok a harmadik eljárás után érezhetően halványulnak. A friss napjegyek, a szeplők elhalványulnak, a nagy mély foltok (öregségi foltok, vitiligo, hiperpigmentáció) homályossá válnak, kevésbé intenzívek és észrevehetőek.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

A nyak fotorejuvenációja. Fotók előtt és után

A nyak vékony bőre nem változtatja meg szerkezetét, ha fénysugaraknak van kitéve. A kor kapilláris hálózatának, az öregedési foltoknak, a rosaceának a megszüntetése azonban vizuálisan világosítja ezt a területet, és vizuális hatást kölcsönöz a fiatalításnak.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Az arc fotorejuvenációja. Fotók előtt és után

Az arcon az eljárás adja a legszembetűnőbb és tartósabb eredményt: a kis erek, a vörös foltok, a pigmentált területek szinte láthatatlanok. A bőr tónusa kisimult, könnyebb, az arc frissnek és kipihentnek tűnik.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár
Az arc fotofiatalítása az eszközzel m22

A szem körüli bőr fotofiatalítása. Fotók előtt és után

A fotorejuvenáció gyakorlatilag nem befolyásolja a szemkörnyék mély ráncait. Apró változások észlelhetők olyan területeken, ahol finom mimikai ráncok vannak - a termikus stimuláció miatt kisimulnak és jobban hidratálódnak. A sötét bőr világosító hatása a szem alatt is látható.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

A kezek fényfiatalítása. Fotók előtt és után

A képen látható kézbőr simább, simább, világosabb. A pigmentáció, a bőrpír és a koszorú hiánya a felületen vizuálisan ápolt és fiatalos megjelenést kölcsönöz a kezeknek. Idős betegeknél a bőr mély megkönnyebbülése változatlan marad.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Testfiatalítás. Fotók előtt és után

A fotorejuvenáció leglátványosabb eredményei a nyakvonal, a vállak és a térdig érő lábak. A nyakkivágásban és a vállakon észrevehető az erekkel, szeplőkkel és napfoltokkal kapcsolatos problémák okozta bőrpír megszüntetése.

Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár

Minden kozmetikai hibát kiküszöböltünk a lábakon - csillagokon, érpókhálókon, hiperpigmentációval rendelkező területeken. A lábak kidudorodó erei változatlanok maradtak.

Van-e valódi eredmény és meddig tart

Az 1990-es évek óta bevezetett IPL gépek sokféle eljárásban jól teljesítenek. Az orosz marketingszakemberek a kezdeti szakaszban hibát követtek el, bemutatva az arcfiatalítást a kozmetológiai piacon: mi az az univerzális gyógymód, amely visszafordítja az órát.

Valójában kifejezett eredmény észlelhető, ha sekély pókvénákkal és öregségi foltokkal dolgozik. A hatás 4-6 eljárás után jelentkezik, általában felhalmozódik és egy éven belül semmissé válik.

Ellenjavallatok

Az arcfiatalító eljárást úgy tervezték meg, hogy nem alkalmas sötét és cserzett bőrű emberek számára. Szükségük lesz egy sötét típusú IPL-re szakosodott bőrgyógyász tanácsára.

Ezenkívül szem előtt kell tartania az eljárás egyéb ellenjavallatait:

 • az Accutane® használata és a kezelés befejezése után legalább hat hónapig;
 • terhesség;
 • a krónikus betegségek súlyosbodása;
 • hő;
 • a herpesz aktív formája;
 • vérbetegségek;
 • a bőr károsodása;
 • pacemaker, protézisek, fémlemezek a testben;
 • onkológiai betegségek;
 • szed néhány antibiotikumot.

Ha kétségei vannak az eljárás biztonságosságával kapcsolatban, akkor konzultáljon nemcsak bőrgyógyásszal, hanem orvosával is.

Érzések az eljárás során

A páciens érzései érzékenységének küszöbétől függenek: hő, égő, bizsergő, fájdalmas kattanások - az intenzitás ugyanazon eljárás közben is változhat. Az orvos szakszerűsége szintén befolyásolja az eljárás fájdalmasságát.

Néhány eszköz beépített hűtőelemekkel rendelkezik a kényelmetlenség csökkentése érdekében. Az eljárás után a kozmetikus hűsítő spray-ket, maszkokat és testápolókat kínálhat, amelyek csökkentik a bőrpírt és fájdalmat.

Rehabilitációs időszak

Az eljárás felépülése nagyon gyors, ami elfoglalt munkarendben szenvedő emberek számára megfelelő. Közvetlenül a beavatkozás után a bőr csak rózsaszínűvé válik, így az arc fotofiatalítása nem oka a rendkívüli vakációnak.

Egy idő után a pigmentált területek intenzív sötét árnyalattá válnak, majd hámlanak, így a bőr újjáéled és világos lesz.

A mellékhatások kicsiek, és gyakran az eljárás protokolljának be nem tartása vagy egyéni intolerancia okozzák. Ritka esetekben bőrpír, hámlás, a bőr duzzanata, égési sérülések és hólyagok, hajhullás, véraláfutás lehetséges.

A következő korlátozásokat és szabályokat kell betartani:

 • kerülje a napfényt legalább két hétig az eljárás előtt és után;Az arc és a test fotofiatalítása. Mi ez, előnyei és hátrányai, képek előtt és után, ár
 • intenzív bőrpír esetén égő géleket használjon;
 • naponta használjon magas védelmi tényezőjű fényvédőt;
 • három napig ne sütkérezzenek fürdőkben, szaunákban, meleg forrásokban;
 • ne látogassa meg a szabadtéri medencéket;
 • feladja a barnulás minden típusát;
 • ne használjon hámlást, savakat, gommage-eket és tekercseket;
 • naponta kétszer alaposan hidratálja a bőrt.

A fényfiatalítás rosaceával történik

A couperosis - a bőr felszínén látható erek hálózata - az erek károsodásának eredménye, ami azt jelenti, hogy szerepel a fotorejuvenációs eljárás közvetlen indikációinak listájában.

Hol kell elvégezni a fotorejuvenációs eljárást

Mivel az esztétikai kozmetológia területén az engedélyezést és az ellenőrzést valójában nem hajtják végre, meg kell kérdezni, hogy a szakember hol vizsgálta az arcfiatalítást, mi az ő megértése és milyen beállításokat fog használni.

Célszerű, hogy az orvos esztétikai kozmetikus legyen, és ne csak háziorvos vagy ápoló legyen. Nem nehéz tanulmányozni az eljárás protokollját, de a fájdalom csökkentése és a mellékhatások minimalizálása érdekében a szakember mozgásának pontosnak és pontosnak kell lennie.

A készülék nem megfelelő használata égési sérüléseket okozhat

Az eljárás legbiztonságosabb helyei egy orvosi központ, egy plasztikai sebész és egy kozmetológus. A fotorejuvenációs szolgáltatást népszerűsítő szépségszalonokban gyakran nincs bőrgyógyász az alkalmazottaiknál, ami nem garantálja a várt eredményt.

Az eljárás költsége a klinikákon

Kozmetikai eljárásokat IPL lézerrel Moszkvában több mint 2000 klinikán és szépségszalonban végeznek. Az egyik zóna besugárzásának ára az eszköztől, az orvos képesítésétől és a város területétől függ. Összehasonlításképpen az arcfiatalítást kínáljuk:

 • szépségszalon "Marina" m. Orekhovo - 5000 rubel;
 • Dr. Grishkyan plasztikai sebészeti klinikája a Kievskaya metróállomáson - 5000 rubel;
 • szépségszalon "Fortante" metró Dosztojevszkaja - 9 270 rubel;
 • a kozmetikai központ "Virsavia" metró Kitay-Gorod - 6000 rubel;
 • szépségszalon "Astoria" metró Domodedovskaya - 2500 rubel.

Szentpéterváron a választék nem olyan széles - csak körülbelül 100 cím, de az arcfiatalítás ártartománya jelentéktelen:

 • központ "Laser Aesthetic" m. Chernyshevskaya - 4800 rubel;
 • klinika "Doctor laser" m. Novocherkasskaya - 4500 rubel;
 • szépségszalon "NanoAesthetic", metró Ploshchad Vosstaniya - 4900 rubel;
 • szépségszalon "Doctor Time" m. Komendantsky prospect - 5000 rubel;
 • kozmetológiai központ „NjMed” metró Petrogradskaya - 3 990 rubel.

Az arcfiatalítás háztartási eszközökkel olyan egyszerűen elvégezhető, hogy nem igényel különösebb készségeket. Elég betartani az utasításokat és a biztonsági előírásokat. Ahogy javul az otthoni IPL teljesítménye, megszűnik az igény, hogy szépségszalonokba menjünk ehhez az eljáráshoz.

Hasznos videóanyagok az arcfotó fiatalításáról: mi ez, hogyan hajtják végre az eljárást, kinek szánják

Hogyan zajlik az arcfiatalító eljárás? Videoreport:

Az arc és a test fotofiatalítása. Ami:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Victoria S.

  Az életkor előrehaladtával a napégés hatásai szeplők formájában kezdtek megjelenni, amelyek végül öregségi foltokká válnak. Meg kell vásárolnia egy eszközt otthoni használatra.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj