Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények

Hatékony eljárás a kozmetológiában, ún fonoforézis, a bőr kíméletes fiatalítására és egészséges megjelenésének helyreállítására szolgál. Segítségével az ultrahangos energia alkalmazásakor növelhető a bőr áteresztő képessége a tápanyagok felszívódása érdekében, és aktiválható a test saját erőforrásai a belső bőrrétegek integritásának helyreállítása érdekében.

Az ultrahang segítségével végzett fizioterápiás módszer univerzális, hatékony, lehetővé teszi számos kozmetológiai probléma megoldását különféle készítmények és gyógyszerek nem invazív beadásával.

A fonoforézis kúrája előtt fel kell mérni a bőr állapotát, figyelembe kell venni számos indikációt és ellenjavallatot, valamint meg kell ismerkedni a különféle gyógyszerek alkalmazásának sajátosságaival.

A technológia lényege és a hatásmechanizmus

A fonoforézis olyan eljárás a kozmetikában, amely ultrahangos hullámokat használ, és komplex gyógyító hatással van a bőr belső és felszíni rétegeire.

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények
Phonoforézis - a bőr kíméletes fiatalításának és egészséges megjelenésének helyreállítására szolgáló eljárás

A technológia lényege abban rejlik, hogy egy fonoforézis készülék segítségével teljes molekulákat lehet vezetni, a bőr felszíni rétegein keresztül juttatva őket a fő szövetekbe és a véráramba. Az ultrahangos rezgések hatásának köszönhetően - a hullámok speciális továbbítása a testsejtek szintjén - jótékony hatással van bizonyos patológiákra és külső hibákra.

A legpozitívabb hatás elérése érdekében számos gyógyszert alkalmaznak - vitamin koktélokat, gyulladáscsökkentő és antibakteriális vegyületeket. 6 cm mélységig behatolva intenzív ultrahangos melegítés zajlik a szövetekben, valamint megnő a fehér és vörös vérsejtek aktivitása.

A technika egyik jellemzője a különféle orvosi készítmények alkalmazása, amelyek hatóanyagai ultrahangos hullámok segítségével képesek behatolni a belső térbe, erőteljes esztétikai vagy terápiás hatást biztosítva.

A fonoforézis technológiát nemcsak a kozmetológiában használják, hanem gyógyászati ​​célokra is, különféle betegségek kezelésére. A fennálló probléma alapján a szakember kiválaszt egy vagy másik terápiás készítményt, amely egyszerre több problémát képes megoldani, antibakteriális, gyulladáscsökkentő vagy antiallergiás hatást biztosítva.

A fonoforézis során kozmetikai célokra a stratum corneumot kezdetben eltávolítják, hogy növeljék a bőr áteresztőképességét és javítsák a gyógyszer felszívódását. Ha a készülék melegíti, a hasznos elemek szállítási sebessége megnő.

A fonoforézis 3 változatban alkalmazható:

Fonoforézis típusaHasznált frekvenciaAz alkalmazás jellemzőiBehatolási mélység, cm
Magas frekvencia3000 kHzAz arc zónáira használják az epidermisz aktív helyreállítására és fiatalítására3-ig
Középfrekvenciás800 kHzA testzsír megsemmisítésére, a narancsbőr megszüntetésére, a hegek és hegek megszabadítására szolgál4–6
Alacsony frekvenciaju22 kHzSúlyos belső gyulladás enyhítésére szolgál8–10

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények

A technika legfőbb előnye a hosszan tartó működés. A felmelegedett szövetekbe jutó hasznos anyagok hosszú ideig aktívan befolyásolják a problémás területeket, emellett oxigénnel telítik a sejteket és szöveteket.

Az eljárások lefolyása után az összes belső gyulladásos folyamat, a duzzanat megszűnik, a bőr helyreállítja a rugalmasságot, tónusú, fiatalító és kisimul.

Pozitív hatás a bőrön

A fonoforézist aktívan alkalmazzák a kozmetológiában és az orvostudományban.

Ez az eljárás pozitív hatással van a bőrre és segít számos esztétikai probléma megoldásában:

 • az életkorral kapcsolatos változások vagy külső negatív tényezők hatása alatt elvesztett rugalmasság helyreállítása;
 • megszünteti a hegeket, a pattanások utáni nyomokat, a különféle etiológiájú apró hegeket, a striákat;
 • helyreállítja a szövetek és az epidermisz hidratáltságát, megszünteti a bőr hámlását és szárazságát;
 • megszünteti a pattanásokat, a gyulladásokat, megtisztítja a pórusokat a faggyútól;
 • helyreállítja a hangot, kiküszöbölve a lágy arcszövetek korai ptosisának jeleit;
 • húzza meg az arc duzzadt oválisát, távolítsa el a repüléseket, kettős állát;
 • megszüntesse a lipid rendellenességeket, a zsírlerakódásokat, a cellulitust az 1-4. szakaszban;
 • helyreállítsa az egészséges arcbőrt a bőrön, kiküszöbölve a tompaságot és a hiperpigmentáció nyomait.

A fonoforézis menetét a betegek plasztikai műtétek és agresszív kozmetikai eljárások után mutatják be a regeneráció aktiválásához. Orvosi célokra az ultrahangos hullámterápia hardveres technológiáját a sérv, a szisztematikus fejfájás, az izom- és ízületi fájdalmak, a rándulások, a gyomor-bél traktus betegségei, a trofikus fekélyek kezelésére is alkalmazzák.

Ellenjavallatok a fonoforézis alkalmazásához

A fonoforézis technikája univerzális, széles körben használják az orvostudomány, a kozmetológia különböző területein, kezelésre és rehabilitációra. Mielőtt az ultrahangos hullám hardveres technikájához folyamodna, meg kell ismerkednie számos felhasználási ellenjavallattal.

A phonoforesis alkalmazása nem ajánlott:

 • szoptatás és terhesség alatt (az expozíció különösen veszélyes az 1-2 trimeszterben);
 • rosszindulatú daganatok jelenlétében;
 • gombás vagy bakteriális jellegű szisztémás betegségekkel;
 • ha vannak az arcideg neurológiai patológiái;
 • méhen kívüli spirálok, fémprotézisek jelenlétében pacemaker;
 • ha vannak kardiovaszkuláris és endokrin rendszer patológiái;
 • keringési rendellenességekkel, epilepsziával, autoimmun rendellenességekkel;
 • ha vannak anorexia, súlyhiány jelei;
 • vegetatív-vaszkuláris rendellenességekre, urolithiasisra hajlamos.

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények

A kozmetikusok és a gyógytornászok nem javasolják az ultrahangos terápia alkalmazását az arcterületeken a fogimplantátumok, a töltőanyagok vagy a szálemelés után. Az átmeneti ellenjavallatok közé tartozik a fokális gyulladás a kezelés területén és a közelmúltbeli arcműtétek.

Szigorúan tilos fonoforézis eljárásokat végezni egyéni intoleranciával, valamint nagy nyomással.

Lehetséges-e otthon elvégezni az eljárást

A fonoforézis egy olyan eljárás a kozmetológiában, amely biztonságos és sokoldalú gyógyító módszerként bevált. Ma a technika otthoni használatra egyaránt hatékonyan alkalmazható.

Az előnyök a következők:

 • a módszer alacsony pénzügyi költsége a szalon eljárásaihoz képest;
 • a szükséges funkcionalitással rendelkező hordozható eszköz megvásárlásának képessége;
 • több orvosi vagy esztétikai probléma egyidejű megoldásának képessége bármikor.

A technika könnyen használható, de a nagyobb hatás érdekében ajánlott konzultálni egy profi kozmetikussal vagy gyógytornásszal, részt venni speciális tanfolyamokon és megismerkedni a gyógyszer kiválasztásának jellemzőivel.

Otthon a fonoforézis könnyű, be kell tartania a műveletek lépésenkénti algoritmusát:

 1. Kényelmes székhelyzetbe kerüljön.
 2. Válassza ki a készülék optimális teljesítményét, és készítse elő a gyógyszerkészítményt.
 3. Vigye fel a felmelegedett axon gélt a problémás területre, valamint az ultrahangos kézidarab felületére.
 4. Állítsa be az optimális hullám előtolási beállítást.
 5. Kezelje az egész területet a manipulátorral, fokozatosan növelve az intenzitást.

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, véleményekAnnak érdekében, hogy az otthoni fonoforézis eljárásai elérjék a várt hatást, ki kell választani a megfelelő eszközt, és ki kell választani az optimális gyógyszerösszetételt, amely befolyásolja a problémás területet.

Készülékek az otthoni eljáráshoz

A kívánt terápiás hatás elérésének fő feladata az otthon használt fonoforézis készülék kiválasztása. Figyelni kell az ultrahangos hullámellátás funkcionalitására és teljesítményére.

Fontos megérteni, hogy kétféle hullámintenzitás létezik:

 • Impulzus. Az ilyen hullámok az epidermisz felszínén működnek, nem képesek mélyen behatolni, és kellően felmelegítik a belső szöveteket. A pulzus mód nagyon érzékeny területekre, finom és kíméletes kezelésre használható. A kezelés fájdalommentes, bármilyen korú betegek számára könnyen tolerálható, nem okoz kellemetlenséget, és gyermekgyógyászati ​​terápiában is alkalmazható.
 • Állandó. Ez a hullám mód intenzívebb, lehetővé teszi a szövet mély behatolását és intenzív felmelegedését. Ezt a rendszert hegek és hegek, striák, vérömlenyek, lipidlerakódások megszüntetésére, valamint számos súlyos funkcionális rendellenesség és betegség kezelésére alkalmazzák.

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények

Amikor otthoni használatra választ egy eszközt, ajánlott figyelni a következő modellekre:

Eszköz neveCsomagolás és alkalmazásA költség
Venus ultra 3A készülék három transzunderrel van felszerelve, valamint az arc és a test különböző területeinek kezelésére szolgáló rögzítőkkel. 1,1 MHz-es ultrahang frekvencián működik, 0,2-2 W / cm2 expozíciós intenzitással. A készüléket professzionális klinikákon és otthoni használatra egyaránt használják.

10 000 rubeltől.

Venko E + 08Hordozható készülék fonoforézishez 1 MHz-es ultrahang-frekvenciával és legfeljebb 1 W / cm2 expozíciós teljesítménnyel. 3 működési módja van: a bőr táplálásához, az ovális korrekcióhoz és a mikromasszázshoz az ödéma kiküszöbölésére.

3600-tól dörzsölje.

UMS-04Az eszköz egyesíti a fonoforézis és a krioterápia funkcióit, amely lehetővé teszi az epidermisz mikromasszázsát és tisztítását, növeli a bőr rugalmasságát, kiküszöböli a hiperpigmentációt, enyhíti a duzzanatot, az irritációt és a gyulladást.

7500-tól dörzsölje.

Delta AUZT

 

Hordozható multifunkcionális eszköz, többféle üzemmóddal, kozmetikai és orvosi célokra használható. Időzítővel, valamint 30% -os, 40% -os, 50% -os kimeneti teljesítmény három szinttel rendelkezik.

15 000 rubeltől.

Delta Combi AUZTHordozható eszköz otthoni fizioterápiához. Egyesíti a neurostimulátor és az ultrahangos generátor funkcióit. Segítségével lehetséges gyógyszer- és gyógyszermentes ultrahangos terápia, valamint perkután elektroneurostimuláció.

19 000 rubeltől.

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények

A kozmetikusok és a gyógytornászok azt javasolják, hogy otthoni használatra válasszanak eszközöket, figyelembe véve a kezdeti problémákat, és elérjék a kívánt esztétikai és terápiás hatásokat. Az alkalmazás során fontos szigorúan betartani a lépésenkénti utasításokat, ez a jövőben segít elkerülni a test károsodását és a negatív mellékhatások kialakulását.

Kábítószerek

A fonoforézis olyan eljárás, amelynek hatékonysága a különféle gyógyszerek alkalmazásával növekszik. A kompozíciót egyedileg választják ki, a fennálló problémának megfelelően.

A leggyakrabban alkalmazott ultrahangos terápia:

 • hialuronsav;
 • hidrokortizon;
 • contractubex;
 • fermenkol;
 • lidáz;
 • karipain.

A gyógyászati ​​készítmények hatóanyagai segítenek megszabadulni bizonyos esztétikai hibáktól, célja a belső szövetek helyreállítása, a hasznos anyagokkal való telítés, a regenerációs folyamatok felgyorsítása és a sejtek anyagcseréjének aktiválása.

Hialuronsavval

A hialuronát olyan anyag, amely lehetővé teszi a bőr egyensúlyának és immunitásának helyreállítását, megakadályozza a nedvességhiányt, támogatja az új kollagén és elasztin szálak szintézisét, és lelassítja a természetes öregedési folyamatot.

Az eljárás jellemzői:

 • Mielőtt a problémás területet ultrahangos rezgésekkel feldolgoznánk, hialuronátot alkalmazunk.Hullámok hatására melegítve a sav behatol a mély dermális rétegekbe.
 • A technikát a pórusok mély tisztítására és a pattanások kezelésére használják.
 • Nem ajánlott az eljárást különösen érzékeny területeken intenzív üzemmódban végrehajtani, égési sérülések keletkezhetnek.
 • Ha hialuronsavval fonoforézist alkalmaznak a narancsbőr kiküszöbölésére, a kompozíció felvitele és bemelegítés után a területet filmmel borítják, hogy szaunahatás jöjjön létre.

A technika lehetővé teszi a problémás területek helyi feldolgozását, amely lehetővé teszi a kívánt eredmény elérését több munkamenetben.

Hidrokortizonnal

A hidrokortizon magas koncentrációban tartalmazza a kortizol hormont. Testhiánya szárazságot, kiszáradást, ennek eredményeként a ráncok korai kialakulását, rugalmasságvesztését és tompa arcszínt okoz. A hidrokortizonnal végzett fonoforézis eljárások fő célja a nedvesség visszatartása a dermális és az epidermális rétegekben.

Az eljárások folyamán a molekuláris mozgás és a szövetek hőmérsékletének emelkedése következtében:

 • a helyi véráramlás növekszik;
 • a kollagén szintézis aktiválódik;
 • izomlazítás következik be;
 • a fájdalom szindróma megszűnik;
 • enzim aktiváció lép fel.

Az ultrahanghullámok és a hidrokortizon hatására végzett eljárások erőteljes gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki, enyhítik a duzzanatot, csökkentik a bőr helyi hiperémiáját és hipertermiáját. Általános szabály, hogy ezt a módszert sérülések, izomgörcsök kezelésére alkalmazzák.

Az esztétikai orvostudományban ezt az elvet használják a metabolikus és lipid anyagcsere folyamatok aktiválására a testben, a testzsír csökkentésére és a narancsbőr megszüntetésére. A kozmetikai anti-age programokban az ilyen eljárások ideiglenesek.

A contractubexszel

A contractubex kezelésének iránya a posztoperatív és az égés utáni hegek, hegek, striák megszüntetése. A gyógyszert az orvostudományban és a kozmetológiában használják fonoforézis eljárásokhoz. Az ultrahangos készülék felmelegíti a sérült belső szöveteket, mélyebb behatolást biztosít a terápiás komponensekhez és helyreállítja az integritást belülről.

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények

Esztétikai célokra fonoforézis eljárások contractubexszel:

 • a hegeket és hegeket eltávolítják;
 • a bőr ultrahangos tisztítását végezzük;
 • megszünteti a narancsbőrt, a helyi zsírlerakódásokat;
 • az arcszín normalizálódik, a hiperpigmentáció megszűnik.

A szülés utáni fonoforézis eljárások nagy hatékonyságot mutatnak a striák és a durva hegek elleni harcban.

A fermenkollal

A fermencol a fonoforézissel szintézisben biztosítja a kollagenolitikus enzimek bejutását a mély dermális rétegekbe.

Az eljárások lehetővé teszik:

 • kiegyenlíti a bőr megkönnyebbülését;
 • megszabadulni a hegektől és hegektől;
 • megszünteti a hiperpigmentációt.

A foglalkozás előtt a hám megváltozott területét meleg szappanos vízzel vagy speciális kozmetikai krémmel tisztítják. Ezután a fermenkolt vékony rétegben viszik fel, és ultrahangos hullámokat alkalmaznak. A foglalkozás időtartama - 3-5 perc, a tanfolyam időtartama - legalább 10 eljárás.

Caripain-nel

A krém hialuronsavat, papaint és glükózamin-hidrokloridot tartalmaz. A gyógyszer hatása antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.

A caripainnal végzett fonoforézis lehetővé teszi:

 • lassítja az öregedési folyamatot;
 • helyreállítani a hidraulikus egyensúlyt;
 • javítja a mikrokeringést;
 • ellátja a sejteket és szöveteket oxigénnel;
 • enyhíti a fájdalom szindrómát.

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények

Terápiás terápiaként az eljárások segítik a sérv, a diszkogén radiculitis, az osteoarthritis kezelését.

Lidazával

A lidáz fermentált specifikus szubsztrát. Hematomák reszorpciójára, az ízületek mobilitásának javítására, az érintkezések csökkentésére és megszüntetésére szolgál. A hialuronidázzal végzett ultrafonoforézis hatékony technika a hegszövet gyorsított lágyulásának. A gyógyszer mély behatolása befolyásolja a kötőszövetet, elpusztítva azt.

Az eljárások jellemzői:

 1. Az akció helyben történik.
 2. A lidázzal végzett fonoforézis ereje és mélysége a készülék kiválasztott teljesítményétől függ.
 3. Hegek, pattanásnyomok és pattanásmaradványok elnyelésére szolgál.

A kozmetikusok javasolják a fonoforézis lefedését lidázzal kifejezett bőrhibákkal rendelkező betegek számára annak kiküszöbölése és a megkönnyebbülés szintje érdekében.

Végrehajtási technika

A fonoforézis a kozmetológiai eljárás, egyszerű és megfizethető technika a bőr állapotának javítására és a hibák kiküszöbölésére. Segít a bőr mély tisztításában a stratum corneumból, felgyorsítja a sejtek anyagcseréjét. A módszert a fiatalításra, a duzzanatok kiküszöbölésére, a zsíros lerakódások és a cellulitisz megszabadítására szolgáló programokban alkalmazzák.

A fonoforézis fő feladata a gyógyszerek hasznos komponenseinek fokozott behatolása a szövetekbe és sejtekbe ultrahangos hullámok segítségével.

A hatékony esztétikai eredmény eléréséhez lépésről lépésre kell betartania:

 1. Az előkészítő szakaszban azonosítják a problémás területeket, kiválasztják a megfelelő gyógyszerösszetételt.
 2. A kezelési területet megtisztítják a szennyeződéstől, a dekoratív kozmetikumoktól, a faggyúmirigyek termékeitől. Használjon meleg szappanos vizet vagy micellás vizet a tisztításhoz.
 3. A megtisztított területeket fertőtlenítik, hogy megakadályozzák a fertőzés kis sebekbe jutását.
 4. A bioaktív készítményt vékony rétegben viszik fel a bőrre - hialuronát, kontraktubex, hidrokortizon vagy más, az esztétikai problémának megfelelően megválasztott gyógyszer.
 5. A helyi akciót körkörös mozdulatokkal, ultrahangos manipulációval hajtják végre. Az érzékelőt felváltva viszik át a kezelési területre, az egyes helyeken legfeljebb 15 másodpercet késik.

Fonoforézis. Mi ez az eljárás, képek előtt és után, ár, vélemények

Az expozíció előrehaladtával a teljesítmény növelhető vagy csökkenthető, mindez a zóna érzékenységétől függ. A fonoforézis után a bőrnek további hidratálásra van szüksége. A kezelt területeket tápláló szérummal vagy krémmel nyugtassa meg.

Az ultrahang expozíció eredményeként a sejtek és szövetek gyorsított regenerációja, oxigéntelítettség, táplálkozás következik be. Az eljárások lefolyása után a bőr egységes árnyalatot kap, frissessége, rugalmassága, a pattanások nyomai, a gyulladás, a hiperpigmentáció megszűnik.

Milyen gyakran lehet elvégezni a fonoforézist

A fonoforézis eljárásainak célja a természetes folyamatok egyidejű aktiválása és a nem kívánt reakciók, gyulladásos folyamatok megelőzése.

Mivel a munkamenet során a bőr nem sérült meg, a technika kombinálható más kozmetikai eljárásokkal:

 • paraffin terápia;
 • mezoterápia;
 • masszázs technikusok;
 • elektroforézis;
 • kozmetikai maszkok.

Kombinációban a terápia pozitív fiatalító hatást eredményez, amely 2-3 alkalom után észrevehető. A bőr kisimul, tompulása, duzzanata, a hiperpigmentáció nyomai és a pattanások megszűnnek, feszessé és rugalmassá válik. A fonoforézis sebességét egyedileg kell kiszámítani. Átlagosan 7-12 alkalomra van szükség 3-7 napos szünettel a tartós esztétikai hatás eléréséhez.

Az eljárások közötti intervallumban és a tanfolyam befejezése után az aktív komponensek továbbra is jótékonyan hatnak, aktiválva a biológiai folyamatokat. A kozmetológia hatékony technikája a fonoforézis. Ez az eljárás biztonságos, fájdalommentes, rendszeres használat esetén a bőr teljes gondozású.

Videó a fonoforézis eljárásról

Mi a fonoforézis és hogyan kell csinálni:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javítására szolgáló módszerek, módszerek
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj