A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói

A lányoknak vannak figuratípusaik jelentősen különböznek egymástól. Több szempont szerint osztályozhatók. Erre azért van szükség, hogy megtanulják, hogyan lehet megfelelő ruházattal hangsúlyozni a test szépségét és elrejteni a hibákat. Ehhez tudnia kell, hogy milyen testtípusok vannak, melyek azok jellemzői, és hogyan határozhatja meg saját formáinak típusát.

A lányok figuratípusai, megkülönböztető jegyek

A sziluettek lehetnek karcsúbbak, erősebbek vagy terjedelmesebbek. A testfelépítés függ a genetikai adatoktól, a zsír- és izomtömeg megoszlásától, valamint az anyagcsere folyamataitól.

Ha pontosan tudja, hogy egy adott lány milyen típusú figurával rendelkezik, akkor gyönyörű ruhákat választhat neki, amelyek elrejtik a hibákat és hangsúlyozzák a testalkat pozitív tulajdonságait. Ez a tudás segít a problémás területek kijavításában, ha a megfelelő edzésstílust választja. A női testalkat minden típusának jellemző tulajdonságai vannak. A cikkben további részleteket olvashat az egyes alakzatokról külön-külön.

X típus ("homokóra")

Hogyan néz ki egy lány sziluettje az ilyen típusú figurákkal:

 • A csípő és a vállak azonos szélességűek. A különbség jelentéktelen lehet, 2 és 5 cm között lehet.
 • A derék jól látható, még akkor is, ha a nőnek vannak súlyvonalai.
 • A zsírtömeg gyors növekedésével egyenletesen eloszlik a testben.
 • A test és a lábak hossza arányos.
 • A mellkas nagy vagy közepes méretű.

Ezt a testszerkezetet gyakran nevezik a legszexisebbnek, mert a mellkas és a csípő térfogata megegyezik, és a derék mindig keskeny marad. Egy ilyen sziluett vizuálisan illeszkedik a 90x60x90 szabványokhoz, még akkor is, ha ezek a számok magasabbak vagy alacsonyabbak.A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói

Ezek a formák különösen népszerűek voltak a 18. és 19. század között Angliában és Franciaországban. A nők, akiknek ideális alakjuk van, szoros fűzővel megfeszítették a derekukat olyan mértékben, hogy néha elájultak az oxigénhiánytól és a felső test vérkeringésétől.

A típus ("körte")

Melyek a "körte" sziluett körvonalai:

 • A csípő sokkal szélesebb, mint a váll.
 • A derék jól látszik a karcsú lányoknál. Elhízott nőknél ennek a vonalnak homályos határai vannak.
 • Amikor egy lány túlsúlyt kap, a zsírszövet nem oszlik el egyenletesen a testben. Legtöbbje a csípőben rakódik le, a karok, a vállak és a mellkas kissé telt. Gyakran a test alsó és felső része 1-2 méretben különbözik egymástól, ami kellemetlenségeket okoz az öltönyök és a ruhák kiválasztásakor.
 • A mellkas kicsi vagy közepes méretű.

Az ilyen testalkat tulajdonosainak fontos figyelniük testtartásukat. Vizuálisan lehúzva a hasi terület teltebbé válik.A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói

Manapság ezt a fajta figurát sok lány számára kívánatosnak tartják. Keményen dolgoznak a farizom megnagyobbításán és lekerekítésén.

V. típus ("háromszög")

Ez a fajta ábra ellentétes az előzővel. Melyek a "háromszög" jellemzői:

 • Keskeny csípő és széles váll.
 • A mellkas buja, a felsőtest szilárd és terjedelmes.
 • A derék rosszul meghatározott, még karcsú nőknél is, az oldalai szinte egyenletesek, hajlítások nélkül.
 • Ha hízik, a zsír elsősorban a vállakon, a mellkason és a háton rakódik le.

Az ilyen testalkatú lányoknak nem szabad hangsúlyozniuk a mellkas területét magas derékú ruhákkal. Nagyon torzítják a sziluettet, és vizuális hangerőt adnak a hasnak. Fel kell hagyniuk a széles övekkel is, mivel ezek a kiegészítők "elválasztják" a test felső és alsó részét, és az aránytalan alak még jobban észrevehetővé válik.

H típus ("téglalap")

Az ilyen testalkat megkülönböztető jegyei:

 • A csípő és a váll szélessége azonos vagy kissé eltér.
 • A derékvonal nincs kifejezve, valamint a "háromszög".
 • Általában a felsőtest téglalap alakú. Gyors súlygyarapodás esetén a has elhízik, az oldalán lévő "fülek" nőnek.A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói

Az ilyen alakú karcsú nők szögletes és hosszúkás sziluettekkel rendelkeznek, hasonlóan a tizenéves körvonalakhoz. Nagyméretű ruhákat kell viselniük, hogy nőiesebbek legyenek. A figura hibáit jól elrejtik a bolyhos ruhák, amelyek folyó szövetből készültek. Ezenkívül a test szélességének vizuális növelése érdekében a tervezők azt tanácsolják, hogy a vékony nők világos ruhát viseljenek.

O típus ("alma")

Hogy néz ki egy ilyen testű lány:

 • A váll és a csípő szélessége kissé eltér.
 • A derék egyenes, hajlítás nélküli, rosszul meghatározott.
 • Ha feleslegesen hízik, az alak kerek sziluettet kap. A zsír egyenletesen rakódik le a test minden részén. A plusz kilók különösen a gyomorban, a karon és a csípőn észlelhetők.

Az ilyen testalkatú nők nehezebben tartják jó formában a testet. Általános szabály, hogy túlsúlyosak. Az alma alakú formájú lányoknak nem ajánlott szűk ruhát viselni, mert ez hangsúlyozza a test minden hiányosságát.

A női formák metabolikus tipizálása

A lányok alakjai (a fajok különböző jelekkel határozhatók meg) különböznek egymástól a test különböző mirigyeinek aktív munkája miatt. Ezt a besorolást metabolikusnak nevezzük.

4 fő testtípus létezik:

 • nyirok;
 • pajzsmirigy;
 • petefészek;
 • mellékvese.

A test különböző részein elhelyezkedő mirigyek felelősek a zsír- és izomtömeg eloszlásáért. Az agyalapi mirigy a szemöldök közötti területen, a pajzsmirigy a torok területén helyezkedik el. A petefészkek a kismedencei régióban helyezkednek el, és a mellékvesék, mint a neve is mutatja, a vesék felett vannak.

Nyirok

Az ilyen típusú alak az agyalapi mirigy aktív munkájának köszönhetően jellegzetes tulajdonságokat kap. A test alakjai hasonlóak az "alma" típushoz. A combok és a mellkas azonos szélességűek, a derék rosszul meghatározott, a végtagok rövidülnek. Lassú anyagcsere. Sok folyadék visszatartódik a szövetekben, egy nő könnyen hízik a súlyában.

A túlsúlyra való hajlam általában gyermekkorban és serdülőkorban jelentkezik.A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói Az ilyen lányok izomváza gyenge és rosszul fejlett, ami megnehezíti számukra a sportolást. A profi fitnesz edzők tisztában vannak ezzel a funkcióval, és javasolják, hogy az ilyen testalkatú nők figyeljenek a szív- és érrendszeri tevékenységekre, például a táncra vagy a futásra.

Pajzsmirigy

A forma "háromszög" -nek tűnik. Ezeknek a lányoknak jó a pajzsmirigyük. Általában ez a típus nem teljes. A testalkat normális, néha vékony. A keskeny vállak, a hosszú karok, a lábak és a hosszúkás test tizenéves alakra emlékeztetnek.

Az izomtömeg könnyen megszerezhető, és plusz kilók leadódnak, megfelelően megválasztott edzési rendszerrel. Az életkorral az anyagcsere aránya kissé csökken, és a 35 év feletti nőknek szorosan figyelemmel kell kísérniük testük állapotát.

Petefészek

Az ilyen típusú alakoknál a petefészkek jól működnek. Formájuk "homokóra" vagy "körte" -re hasonlít. Nagy vagy közepes méretű mellük van, terjedelmes csípőjük és homályos derékvonaluk van.

Az ilyen lányok hajlamosak a túlsúlyra, de ha felesleges kilókra tesznek szert, a testük arányosnak tűnik. A zsír legnagyobb része a combokon, a fenéken és a melleken tárolódik.A derék továbbra is jól körülhatárolható. A széles csípő lehetővé teszi, hogy szövődmények nélkül elviselje és megszülje a gyermekeket.

Mellékvese

Az ilyen testalkatot gyakran férfiasnak nevezik. Sziluettjükben az ilyen lányok testének formája "téglalapra" hasonlít. Széles, masszív válluk van, csípőjük sokkal keskenyebb. A zsír és az izomtömeg eloszlásáért felelős mirigy a mellékvesék. Az ilyen nők izmos fűzője fejlett. A zsírszövet lassan képződik, és a felesleges kilók kis erőfeszítéssel gyorsan elmúlnak. Pelyhes szoknyák és bolyhos aljú ruhák segítenek abban, hogy az alak vizuálisan arányos legyen.

A női alakok alkotmányos osztályozása a csontok méretétől függően

A lányok adatai (a túlsúlyos nők testtípusai megjelenése hasonló lehet) csontvastagság alapján osztályozhatók. A testtípusok ilyen megkülönböztetésére Chernorutsky professzor találta ki.

3 fő típust azonosított:

 • aszténikus;
 • normoszthén;
 • hiperszténikus.

Nem szabad elfelejteni, hogy egyes lányok testalkata eltérhet a szokásos leírástól. Sok múlik az étkezési szokásokon, a fizikai aktivitáson és általában az életmódon.

Aszténika

Vékony és könnyű csontú lányokról van szó.A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói

Az aszténikák tipikus jelei:

 • vékonyság;
 • hosszú végtagok;
 • hosszúkás test;
 • szögletes arcvonások;
 • keskeny váll és csípő;
 • vékony nyak;
 • kis mell.

Az ilyen nők magassága átlagosan meghaladja a 170 cm-t. A derékvonal elmosódott határokkal vagy finom ívekkel rendelkezik. Az ilyen lányok nem hajlamosak a túlsúlyra, jó az anyagcseréjük. Nem tűrik a nehéz fizikai munkát, de általában aktívak és szeretnek mozogni.

Az aszténikusoknak gyakran problémái vannak a vérnyomással. Általában a normálérték alatt van. Gyakran hiányzik a hemoglobin és a gerincoszlop problémái is (görbület, osteochondrosis, elcsípett idegek). Az ízületek hiperrugalmasak lehetnek, ezért az ilyen típusú lányok jó plaszticitással rendelkeznek.

Az orvosok azt javasolják az aszténikának, hogy fejlesszék azokat a tulajdonságokat, amelyekből hiányzik például az erő és az állóképesség. Ebben segítenek az általános erősítő gyakorlatok, az úszás és az aerobik. Az is fontos számukra, hogy helyesen étkezzenek, és sok fehérjét (a napi étrend 30% -a) és szénhidrátot (50%) fogyasszanak.

Normostenics

Ezeknek a nőknek normális vastagságú csontjaik vannak.

Hogyan néz ki a normoszthénikus sziluettje:

 • karcsú és hosszú lábak;
 • jól körülhatárolható derék;
 • a vállak és a csípők szélessége enyhe különbséggel rendelkezik, általában a csípő kissé szélesebb;
 • közepes méretű mell;
 • arányos test.

Az ilyen típusú lányok magassága átlagos vagy kissé alacsonyabb. Az izmok jól fejlettek, ezért az ilyen nők ellenállóbbak, mint az aszténikák. Könnyebben elviselik a nehéz fizikai munkát. Ha hízik, a zsír egyenletesen oszlik el a testben. A normostenikusok könnyedén elveszítik a felesleges fontokat, és gyorsan felépítik az izomtömeget fiatalkorukban, de az életkor előrehaladtával egyre nehezebb a test jó állapotát fenntartani.

A táplálkozási szakemberek azt tanácsolják, hogy az ilyen testalkatú nők kevesebb zsírt fogyasszanak (a napi étrend 15% -a). A test jó állapotának megőrzése érdekében kosárlabdázhat, úszhat vagy teniszezhet. Ez még jobban megerősíti az izomfűzőt, valamint fejleszti a plaszticitást.

Hypersthenics

Ennek az embertípusnak széles és masszív csontjai vannak.A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói

Milyen a hypersthenics formája:

 • rövid karok és lábak;
 • széles vállak;
 • masszív mellkas;
 • lapos farizmok;
 • erős és széles borjak;
 • kifejezhetetlen derék.

Az ilyen nők növekedése 165 cm alatt van.A metabolizmus lassú, ezért folyadék halmozódik fel a szövetekben, és hajlamos a túlsúlyra. Az izomfűző gyenge, de jó edzőrendszerrel erősíthető. Az ilyen nők szívósak, jól tolerálják a nehéz fizikai munkát. A medence speciális felépítése miatt könnyebben (3 kg felett) hoznak világra nagygyerekeket is.

A hypersthenikusok gyakran szív- és érrendszeri betegségekben, arteritisben és hátproblémákban szenvednek.Az orvosok azt javasolják, hogy gondosan figyeljék meg egészségüket és étkezzenek megfelelően. Nem ajánlott sok zsírt fogyasztani (a napi érték több mint 10% -a). Jobb, ha előnyben részesítjük a lassú szénhidrátokat és a fehérjetartalmú ételeket (a napi étrend 30% -a).

Az ilyen testalkatú lányoknak fejleszteniük kell a rugalmasságot és a plaszticitást. A fitnesz edzőknek ajánlott figyelniük olyan tevékenységekre, mint a jóga, az aerobik és a harcművészetek. Ez utóbbi lehetőség alkalmas hiperszténikus betegek számára, mivel ezeket a többi anyagcsere-testtípus közül a legrugalmasabbnak tartják.

A női alak nemzeti jellemzői

A lányok alakjai (a testtípusok nem mindig függnek a fajtól) feloszthatók olyan típusokra, amelyek bizonyos nemzetiségekre jellemzőek. A táblázat példákat mutat be a női formák főbb fajtáira.

Írja be a nevetJellemzők
ázsiaiSzögletes, tizenéves körvonalak. Keskeny csípő és váll. Kis mell, vékony kar és láb. Jól körülhatárolt derék.
európaiArányos test. Karcsú lábak, buja mellkas. Rövid, de kecses nyak. A derékvonal rosszul meghatározott.
afrikaiSzéles csípő, keskeny váll. Fuzzy derékvonal. Buja mellkas, rövid lábak. Hajlamos a túlsúly.
keletiJól körülhatárolható derék, karcsú hosszú lábak. Az alsó és a felső test hossza arányos. Jól fejlett izomváz.
szlávMagas növekedés. Széles váll és csípő. A derék elmosódott határokkal rendelkezik. Közepes vagy nagy mell. Rövid nyakú, de hosszú végtagok.

A metisque lányok különböző formájúak. A testtípust az a szülő adja át nekik, akinek a génje erősebb volt.

Hogyan határozhatja meg saját maga testtípusát?

Ahhoz, hogy megértse, milyen típusba tartozik a lány alakja, alaposan meg kell néznie magát a tükörben. Megkérheti barátját, hogy készítsen néhány teljes hosszúságú felvételt fürdőruhában, hogy kényelmesebb legyen.A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói

Mit kell még tenni:

 • Mérje meg a derekát, a csípőjét és a mellkasát. Hasonlítsa össze őket.
 • Mérje meg az alsó és a felső test hosszát.
 • Határozza meg erősségeit és gyengeségeit (állóképesség, túlsúlyra való hajlam, rugalmasság és mások).

Ezen pontok alapján már levonhatók a következtetések. Közelebbről meg kell néznie a fényképet is (elülső és hátsó nézet). Vizuálisan láthatja, hogy a test felső része valamilyen geometriai alakra hasonlít, például "téglalapra" vagy "homokóra". Ha igen, akkor az ábra típusa megegyezik a névvel.

Hogyan lehet meghatározni az ábra típusát a csuklón keresztül?

A lányok alakjait (egyes sziluettek típusait nehezebb felismerni, mert vegyesek) a csukló térfogatával lehet meghatározni. Ehhez mérőszalagra lesz szükség. Nem kell szorosan meghúzni. A kar szabadon mérhető, az izmok megszorítása nélkül. Jobb, ha más embertől kér segítséget, mivel ezt nehéz magadnak megtenni.

A csukló 15 cm-nél kisebb térfogata a test aszténikus szerkezetét jelzi. A csontok vékonyak, a tenyér kicsi, az ujjak hosszúak és kecsesek.A lányoknak vannak figuráik. Nemzetiségek típusai, típusai, formái, fotói

A 16 cm-nél nagyobb csukló kerülete azt jelzi, hogy egy nő a normoszthén raktárhoz tartozik. A csontok normál szélességűek. A tenyér hosszú és széles. Az ujjak közepes hosszúságúak, a kéz hátulján lévő csontok jól láthatók.

Ha a mérési eredmény meghaladja a 18 cm-t, akkor egy ilyen nő csontjai nehézek és szélesek. Ez azt jelenti, hogy a hypersthenics csoportjába tartozik. Az ilyen lányok tenyere széles, az ujjak rövidek és tele vannak.

Melyik női alak a legvonzóbb?

Erre a kérdésre nincs egy szótagú válasz, mert a női formák és általában a szépség mércéje folyamatosan változik. Például a kőkorszakból fennmaradt szobrocskák pompás formájúak. Az akkori nőket akkor tekintették szépnek, ha kidudorodó hasuk, nagy fenekük és izmos csípőjük volt.

Az ókori Róma korában a "téglalap alakú", de zömökebb nőket a szépség mércéjének tekintették. Állítólag széles válluk és hatalmas mellük volt.A medence keskeny maradt, és a derékvonal gyenge volt.

A 16. században ismét vonzóvá váltak a kövér, kerek hasú, széles csípőjű, buja mellű sziluettek. Ez a tendencia a 19. századig folytatódott. Aztán a női alak színvonala érezhetően kisebb és karcsúbb lett.

Az 1990-es évek elején téglalap alakú lányok voltak divatban. Sok férfit vonzottak a tizenéves formájú sovány nők. 2005 felé a társadalom preferenciái ismét megváltoztak. Most az emberek jobban odafigyeltek a gyönyörű, sportos arányú lányokra.

10 évvel ezelőtt a szebbik nemek arról álmodoztak, hogy "háromszög alakú" testtípusuk legyen. Abban az időben az egészséges életmód volt a divat, és a fejlett izmokat értékelték. A lányok kockákkal próbálták felpumpálni a hasizmat. Testesnek, szívósnak és sportosnak akartak kinézni.

Most a "körte" alak népszerűvé vált. A lányok sok időt szánnak a farizmok edzésére. A mellkasnál szélesebbnek, kereknek és jól láthatónak kell lenniük.

A lányok különböző típusú figurákkal rendelkeznek, és lehetetlen pontosan eldönteni, mi a szép és mi nem. Sok múlik a genetikán, az életmódon és a fizikai aktivitáson. Ezenkívül a testformák megkülönböztetik a nőket egymástól, és a testtípusuk ismeretében mindenki még jobban hangsúlyozhatja egyéniségét a megfelelő ruhák kiválasztásával.

Testtípusok videók

Ellenőrizze testfelépítését:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javítására szolgáló módszerek, módszerek
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj