Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák

Az ember normális ritmusával történő lélegeztetés nem ragadja meg a tüdő összes képességét, csak a harmadával használja a szervet. Bármilyen terhelés alatt a légzés elmélyül, de csak a megnövekedett gyakorisága miatt.

Speciális gyakorlatok hozzájárulnak a tüdő jobb működéséhez, ami növeli az erekbe juttatott oxigén mennyiségét. Légzőtorna (bodyflex fogyáshoz) - módszerek a túlsúly elleni küzdelemben.

Lényeg és alapelvek

A légzőtorna a szervek és az egész szervezet munkájának stimulálása. A kívánt amplitúdójú gyakorlatokat végrehajtva a test pótolja az oxigénhiányt, ami pozitív hatással van a légzőrendszerre és a keringési rendszerre. Szintén a torna a fogyás a has, a lábak.

A külön eredményeket megcélzó külön edzéseket programokká egyesítik. Mindegyikük különböző megközelítéseket ír le, de alapvetően egy kezelési programot képviselnek. Leggyakrabban a technikákat terápiás és profilaktikus terheléssel kombinálva alkalmazzák, és növelik a fogyás képességét. A jógaórákon légzési gyakorlatokat is gyakorolnak.

A légzési gyakorlatok fő módszerei:

 • Strelnikova;
 • bodyflex;
 • oxysize;
 • qigong;
 • jianfei

A has gyors fogyásának torna külön típushoz tartozik. Inkább túlsúlyos emberek számára készült, mivel rövid idő alatt érezhető eredményeket érnek el.

Légzőgyakorlatok a has fogyókúrájához

Ez a technika nem áll a többi mellett, mert a gyakorlatok nem az egész testet célozzák, hanem csak a hasizomra és a derékra. De helyesen és minden ajánlás szerint elvégezve az egész testnek pozitív hatása lesz. Ennek oka a nagy oxigénellátás és az alapvető létfontosságú folyamatok aktiválása.

Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák

Univerzális technika40 év feletti nőknek
Hogyan kell csinálni:
 1. egy gyors lélegzetet vesznek az orron keresztül;
 2. lassan kilélegezve a szájon keresztül, egyenletesen elosztva a levegőt 6 szám alatt

Fontos megbizonyosodni arról, hogy a hasi izmok megfeszülnek-e a belégzéskor, és ellazulnak a kilégzéskor.

Ez egy olyan gyakorlatsor, amely lehetővé teszi az extra kilók eltávolítását a hasból.

4 gyakorlatból áll:

 1. lassan lélegezzünk be az orron keresztül, kilégezzünk a szájon keresztül;
 2. lassú belégzés az orron keresztül, 2 éles kilégzés az orron keresztül;
 3. lassú belégzés az orron keresztül, kilégzés az orron keresztül, 2 hirtelen kilégzés;
 4. lassan lélegezzünk be az orron keresztül, kissé lélegezzünk ki az orron, a maradék levegőt pedig a szájon keresztül.

Ezeket a gyakorlatokat reggel 15 percig kell végrehajtani, miközben biztosítania kell, hogy a belégzés során a gyomor behúzódjon, a kilégzés során pedig ellazuljon. A gyakorlatokat 3 sorozatban végzik.

Ezeket a gyakorlatokat mindennap elvégezve gyorsan jó hasizomra, tónusú hasra és gyönyörű derékra tehet szert. Könnyebb nagyobb hatást elérni az egyes testrészek és az egész szervezet megfelelő légzéséhez szükséges gyakorlatok kombinálásával.

Bodyflex

A légzőtorna (testhajlítás a fogyás érdekében) egy 53 éves nőnek, három gyermek édesanyjának köszönhető.Ötvözi a helyes légzést és a testtartást. A fő szabály az, hogy a gyakorlatokat lassan kell elvégezni.

Jellemzők:

A gyakorlatok végrehajtása közben a rekeszizomtól kell lélegezni. A komplexumban vannak olyan gyakorlatok, amelyekben bizonyos hangokat kell kiadnod. Egy gyakorlat időtartama 22 másodperc. Eleinte ezt az időt magadnak számíthatod, de egyre gyakrabban tornázol, az automatizálásnak köszönhető.

Nevetésgyakorlatok:

 1. szabadítsa meg a tüdőt a levegőtől;
 2. gyorsan lélegezzen be;
 3. visszatartja a lélegzetét 5 másodpercig;
 4. élesen lélegezz ki. Ebben az esetben meg kell feszítenie a hasüreg izmait, és ki kell lélegeznie a "p-a-a-x-x-x" hanggal;
 5. tartsa vissza a lélegzetét a lehető legnagyobb ideig;
 6. lazítsa meg az izmokat és vegyen egy levegőt, miközben az "s-w-w-w-w-w" hangot adja

Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák

Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák
Bodyflex légzőgyakorlatok alapkészlete

Az eredményt az első edzések után követjük nyomon. Sokkal több oxigén jut be a szervezetbe, és megnőnek az energiatartalékok. És kellemes bónusz lesz a jó hangulat megszerzése. Rendszeresen végezzük a légzési gyakorlatokat, később kombinálhatóak fizikai gyakorlatokkal.

Ha ez a technika valamilyen oknál fogva nem megfelelő, akkor figyeljen az oxysize technikára. Abban különbözik a fent leírt technikától, hogy hűségesebb, nincs helye az élességnek.

Oxysize

Ezt a légzési gyakorlatot egy Amerikában élő nő, Jill Johnson fejlesztette ki. Fő előnye, hogy nincs ellenjavallata, étkezés után is elvégezhető. De csak azok számára alkalmas, akik a zsírtömegektől akarnak megszabadulni. Ha el akarja távolítani az izomtömeget, figyeljen más módszerekre.

Jellemzők:

 • Az oxysize technika a rekeszizom légzésének kombinációján alapszik, és megterheli a test bizonyos izmait. A belégzés és a kilégzés ciklikus jellege - egy-három - a fő jellemzője.

Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák

 • A technika nem igényli a lélegzet visszatartását vagy az erőgyakorlatok elvégzését. A levegőt egyenletesen kell elvezetni a tüdőből. Ezeknek a feltételeknek köszönhetően a test kevesebb stresszt kap.
 • Az oxysize technika inkább a zsírégetésre irányul, vagyis ezzel megszabadulhat a narancsbőrtől, a derékban és a csípőben lévő extra centiméterektől és más problémás területektől. Ha jobb eredményeket szeretne elérni, akkor figyeljen a Strelnikova technikájára.

Légzőtorna Strelnikova

A bemutatott technikát a szerző nevezi el - Alexandra Strelnikova. Gyógyászati ​​célokra fejlesztették ki, de egy idő után kisebb változásokon ment keresztül, és nemcsak terápiás és profilaktikus gyakorlatként, hanem a testzsír elégetésének hatékony módjaként is kezdték használni.

Jellemzők:

Ez a technika több erőfeszítést igényel az eredmények elérése érdekében, nagyobb koncentrációt. Ennek oka a gyakorlatok végrehajtásának sajátossága, gyors ütemben kell végrehajtani őket, majd levegőt kell venni. Ebben az esetben figyelmet fordítanak a mellkasra.

Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikákMielőtt ebből a technikából elvégzi a gyakorlatokat, meg kell tanulnia a következőket:

 • a belégzés szükségszerűen éles és zajos;
 • a kilégzést a lehető legtermészetesebben kell elvégezni, feszültség és levegő kiszorítása nélkül;
 • a fizikai aktivitással járó gyakorlatokat belégzés közben hajtják végre;
 • a terhelést és a lélegzések számát mérsékelten kell növelni, a test túlterhelése nélkül, a megközelítések számának 4-szeresének, a lélegzések számának - 8;
 • a szettek között 3-5 másodpercig pihenni kell.

Sztrelnikova technikája segítségével nemcsak a fogyás érhető el, hanem az anyagcsere felgyorsulása, a tüdő térfogatának növekedése is. Ez lehetővé teszi a helyes légzés szokásának kialakítását is.

Meg kell jegyezni, hogy az összes ajánlást követve a súly az idő múlásával nem tér vissza, és a karcsúság nem tűnik el.Ezen túlmenően, mivel Alexandra Strelnikova technikája elsősorban terápiás, nemcsak a túlsúly elleni küzdelemben segít, hanem erősíti a testet is, megakadályozva a betegségek kialakulását.

Qigong

Vannak olyan keleti technikák is, amelyek nemcsak a testi egészséget erősítik, hanem a lelket is. A Qigong olyan technika, amely az ókori Kínából érkezett hozzánk, vagy inkább a hagyományos orvoslásból származik. A Qigong egy olyan rendszer, amelyet az egészség megőrzése érdekében találtak ki. Ötvözi a meditációt, a helyes légzést és a testmozgást.

Ennek a technikának a lényege magában a névben tárul fel: a "qi" az életerő, az energia áramlása, a "gong" pedig a munka. A Qigong az energiával való munka. Eleinte ez a technika a belső világgal való munkára összpontosult, de az idő múlásával az egészségre helyezték a hangsúlyt, és fokozatosan kezdték használni az orvostudományban.

A Qigong belsőre és külsőre oszlik. A belső Qigong az energiád kezelése, irányítása felett. Külső - ezek lassú, lassú mozgások, amelyek során figyelnie kell a légzését és a gondolatait.

A Qigong edzéssel fejleszthető önmagában. Ezt követik a meditációk, amelyek rendet tesznek a gondolatokban, ellazítják a testet és segítenek megbirkózni a stresszel. Hangolódjon a pozitív eredményekre, vágy van ezek elérésére, helyreáll az idegrendszer.

Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák2 osztály külső qigong:

 1. Statikus qigong - amikor egy személy mozdulatlan helyzetben van, ellenőrzi állapotát és figyeli a légzést.
 2. Dinamikus qigong masszázs.

Ennek a technikának a gyakorlói úgy vélik, hogy a qigong-gyakorlat gyógyítja az emberi betegségeket, de a hivatalos orvoslás ezt nem ismeri el.

Az a jó ebben a technikában, hogy nem igényli a test előkészítését. Abban különbözik a jógától, hogy a jó nyújtás nem követelmény a gyakorlatok elvégzéséhez. A Qigong még fogyatékkal élők számára is alkalmas. Bármely életkorban elkezdheti a gyakorlást is.

Jianfei

Egy másik jól ismert légzési gyakorlat a jianfei technika. Kínai gyógyítók találták ki, és több mint egy évszázada használják a világon. Az előzőhöz hasonlóan a név alapján is megítélhető. "Jianfei" - "zsírvesztés". Kínában ezt a technikát a mindennapi életben gyakorolják, ezért az országban alacsony az elhízás aránya, és az emberek hosszú életet élnek.

Ezt a technikát hazánkban a Szovjetunió idején sajátították el. Jianfei azonnal népszerűvé vált. Az emberek azonnal megszerették a gyakorlatokat, mert a komplexum csak 3 alapgyakorlatot tartalmaz. Segítségükkel nemcsak fogyni lehet, hanem normalizálni is lehet az egészséget.

Első pillantásra azt gondolhatja, hogy ez a technika hatástalan, mivel a gyakorlatok túl könnyűek és nem igényelnek különösebb készségeket, de valójában nem csak annyira népszerűek. Ez a technika nemcsak látható problémákkal küzd. Ez lehetővé teszi a belső problémák megoldását, miután foglalkozott a túlsúly okaival.

Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák

A stressz a túlsúly egyik fő oka, mivel az ember általában növeli az elfogyasztott ételek mennyiségét ilyenkor. A Jianfei gyakorlatok ellazítják a testet és helyreállítják az idegrendszert. Rendszeres testmozgással az emberi test megnyugszik és megtanul megbirkózni a stresszes helyzetekkel.

A megszakadt anyagcsere-folyamatok a súlyproblémák másik oka. Ha megtanul helyesen lélegezni, normalizálhatja az anyagcserét, mivel a test oxigénnel telítődik. Ez a légzőgyakorlat arra is megtaníthat, hogy érezze saját testét, így az ember nem eszik túl és hízik.

Jelzések a használat kezdetére

A légzőgyakorlatok különböző technikáinak előnyeit már számos példa bebizonyította és alátámasztotta.

A testmozgás valóban hozzájárul a jobb egészséghez és a fogyáshoz. A következő folyamatokat is aktiválják:

 • az emésztés javítása;
 • az éhségérzet ellenőrzése;
 • az immunrendszer erősítése;
 • megnövekedett energia töltés.

Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikákA légzési gyakorlatoknak (bodyflex a fogyáshoz) rendszeresnek kell lenniük. Ha napi legalább 10-15 percet szán a légzőgyakorlatokra, ez látható eredményt ad. A súly csökken és sokáig tart.

Az emésztés előnyei

A tartós fogyás vagy a zsírképződés közvetlenül összefügg az étel energiává történő erjedésének sebességével. Ebben a mechanizmusban jelentős szerepet játszik az, hogy milyen oxigénfelhalmozódás jut be a testbe. Ha ez nem elég, az anyagcsere lelassul, ami azt jelenti, hogy a zsírok lassabban bomlanak fel.

Meg kell jegyezni, hogy a légzőgyakorlatok különösen értékesek a 40 évesnél idősebb nők számára, mivel a test átalakulásokon megy keresztül, és az anyagcsere lelassul, ami segít elkerülni a test hajlítását a fogyáshoz.

Ezért az életkor hozzájárul a túlsúly megjelenéséhez, egyes esetekben még a diéta és az edzés is tehetetlenné válik. De a légzési technikák fejlődése lelassítja az öregedési folyamatokat, mivel elegendő mennyiségű oxigén jut be a testbe.

A test tisztítása

A légzőtorna növeli a toxinok testből történő aktív eltávolításának képességét. A káros anyagok 65-75% -a gázokká alakul és megfelelő légzéssel kilélegzik.

Használat ellenjavallatok

Bár ezek a terhelések hasznosak, vannak ellenjavallatok:

 1. belső vérzés;
 2. hő;
 3. veleszületett patológiák;
 4. rossz közérzet.

Hasznos tanács a betegek számára

Ahhoz, hogy valódi tartós hatást érjen el az órákon, emlékeznie kell a szabályokra:

 • rendszeres edzés. A hatást nem a terhelések adják, hanem a gyakorlat állandósága;
 • a testmozgás nem vonható össze szigorú étrenddel, elegendő a megfelelő táplálkozás fenntartása;
 • éhgyomorra kell vezetnie egy órát (minden technikára vonatkozik, kivéve az oxysize-t), ezért a reggeli órákat szívesebben fogadják. Ha nem edz reggel, 4 óra múlva elfogyasztotta az ételt, a lecke nem károsítja az egészségét.

A légzőtorna (bodyflex a fogyáshoz) fizikai aktivitással kombinálódik.

Fő komplexum

 • "Lados" gyakorlat. Egyenletes állvány, tenyér oldalra irányul, karja könyökre hajlik. Élesen lélegezzünk ki az orron keresztül, szorítva és kioldva a tenyeret. Ismételje meg 20-szor.Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák
 • "Pump" gyakorlat... Kiinduló helyzet - a test egyenes, a lábak vállszélességűek. Belélegzés - előrehajlás, kilégzés - a kiindulási helyzet. Ismételje meg 8 alkalommal 8 sorozatnál. Pihenés - 10-15 másodperc.
 • "Oroszlán" gyakorlat. Sima tartás, a lábak párhuzamosak a vállakkal. Kezek csípőn, közvetlenül a térd felett. Vegyünk egy mély levegőt, majd lélegezzünk ki. Belégzéskor a has kifújódik, kilégzéskor a hasat be kell húzni. Ezután vissza kell tartania a lélegzetét. A fej helyzete nem változik, a szemek fent vannak. Erősítse a testtartást, amíg nehéz lesz visszatartani a lélegzetét. Ismételje meg ötször.
 • "Olló" gyakorlat... A gyakorlat végrehajtásához a padlón kell feküdnie, mért légzést és kilégzést kell tennie. Vissza kell tartania a lélegzetét. Húzza meg a lábát emeléssel. Próbálj meg kb 10 hintát tenni. Ismételje meg a gyakorlatot 3-4 alkalommal.
 • "Lotus" gyakorlat... Lótusz helyzet. Ebben a gyakorlatban különös figyelmet fordítanak a légzésre: 5 percig kell lélegezni lassú és nyugodt tempóban. A has és a mellkas nem emelkedik. A légzésnek hangtalannak kell lennie. Amikor ez kezd sikerülni, meg kell próbálni leválasztani a levegőt, mintha külön létezne. 10 perc meditáció.
 • "Hullám" gyakorlat... Vegyen lassan mély lélegzetet, miközben a has behúzódik és a mellkas felemelkedik. Majd kilégzés. Ismételje meg 10-szer.

A hét edzésprogramja:

hétfő"Ladoshki", "Lion", "Lotus" gyakorlatok
kedd"Olló", "Hullám", "Pálma" gyakorlatok
szerda"Pump", "Lotus", "Olló" gyakorlatok
csütörtök"Oroszlán", "Lados", "Szivattyú" gyakorlatok
péntek"Olló", "Szivattyú", "Tenyér" gyakorlatok
szombat"Hullám", "Oroszlán", "Lótusz" gyakorlatok
vasárnap"Olló", "Oroszlán", "Szivattyú" gyakorlatok

Az eredmény rögzítése

Érdemes megjegyezni, hogy nem csak a gyakorlatokra kell hagyatkozni. Tudatosan kell megközelítenie a technika választását, figyelnie kell a táplálkozást, kombinálnia kell a légzési gyakorlatokat a fizikai gyakorlatokkal. A testsúlycsökkentő Bodyflex javítja az érzelmi hátteret.

Mikor várható a hatás

Olvasva a légzőgyakorlatokban aktívan részt vevő emberek véleményét, több napos szisztematikus edzés után is láthatja az előnyeit. Kis idő elteltével akár 15 kg zsírtömeget is eltávolíthat, a test jellemzői és a technológia megválasztása alapján.

A torna bónuszaként az anyagcsere felgyorsulása, a víz-só egyensúly helyreállítása, az idegrendszer szabványosítása lesz.Légzőtorna bodyflex a has és az oldal karcsúsítására. Videó oktatóanyagok, technikák

Ha régóta szeretett volna lefogyni, de nincs ideje teljes értékű rendszeres gyakorlatokra, akkor a légzőgyakorlatokhoz kell fordulnia.

A légzőtorna (bodyflex a fogyáshoz) hatékony módszer a felesleges zsírtömegek leküzdésére. Az alapvető gyakorlatokat egyedül tanulhatja meg, de ha ez nehézséget okoz, konzultálhat szakemberrel.

Bodyflex légzőgyakorlatok videó

Bodyflex légzőgyakorlatok fogyáshoz:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj