Mi az a mastopexy

Az életkor előrehaladtával, egy laktáció vagy fogyás után a női emlőmirigyek elveszítik szilárdságukat, rugalmasságukat, alakjukat és engednek a természetes prolapsus folyamatának. A mastopexy liftnek köszönhetően a mellek visszanyerik elsődleges vonzerőjüket.

Mi az a mastopexy

A mastopexy egy plasztikai műtét, amelynek célja a nők emlőmirigyeinek esztétikai vonzerejének, alakjának és rugalmasságának helyreállítása.

Mastopexy - mi ez?

Maga a kifejezés latinul "mellemelésként" fordítódik, és plasztikai műtétet jelent, amely kiküszöböli prolapsusukat (ptosis). Az eljárás fő célja a mellkas alakjának javítása - meghúzása, rugalmassága.

Mastopexiában a mellbimbókat a szubmembrán redő (a mell alatti vonalak) fölé mozgatják, és a felesleges bőrt eltávolítják.

A műtét nem tartalmazza az endoprotetikát eredeti formájában. De egyes esetekben a sebész úgy dönt, hogy elhelyezi az implantátumot, amely után a felesleges mellszövetet varrják. Ezenkívül a mastopexiát gyakran kombinálják az emlőmirigyek redukciójával (redukciós mammoplasztika).

A mell emelésének és növelésének előnyei és hátrányai

A mastopexia előnyei

Az eljárás legfontosabb előnye, hogy idegen tárgyat nem vezetnek a mellkasba. Ezáltal:

 • a műtét utáni szövődmények kockázata csökken;
 • az allergia kockázata minimálisra csökken;
 • a mell bármilyen mértékű kihagyása megszűnik.

Ezek az érvek a mastopexia biztonságára és megbízhatóságára utalnak.

A szebbik nem képviselői 18 éves korukban igénybe vesznek egy ilyen műveletet.

A mastopexia hátrányai

Vannak olyan feltételek, amelyeket nem szabad elhanyagolni:

 • a kis mellméret implantátumok bevezetését igényli, különben a művelet értelmetlen;
 • ha vannak tervek a jövőbeli anyaságra, az ilyen műanyagot el kell halasztani;
 • emelés előtt a testtömeget stabilizálni kell, különben annak esetleges csökkenése később új alakváltozásokhoz vezet.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez a fajta plasztikai műtét, például a mastopexia, amelyet terhesség vagy szoptatás előtt végeznek, nagy kockázatot jelent az eredmény nullára csökkentésére.

De ugyanakkor semmilyen módon nem befolyásolja ezeket a folyamatokat, mert minden funkció változatlan marad.

Az eljárás hátrányai közül érdemes megemlíteni egy részeredményt, amely annak a nagy mellszoboron való végrehajtásának haszontalanságának és a súlyos ptosisnak köszönhető.

Ritka esetekben csökken a mellbimbó érzékenysége és az etetési funkció. Ezenkívül a szövetek feszültsége miatt a keletkező heg nagymértékben megnyúlhat, ami jelentősen elrontja az eredményt.

Mastopexy: képek előtt és után

Mi az a mastopexy

Mi az a mastopexy

Mi az a mastopexy

A mastopexia indikációi

A nők teljesen más okokból folyamodnak mellemeléshez. Közöttük:

 • a szoptatás miatt sok különböző fokú és striás ptosis nyilvánul meg - ez az, amit a mastopexia könnyen megszüntethet;
 • hirtelen súlyváltozással, függetlenül attól, hogy fogy, vagy kilogrammban hízik;
 • örökletes tényező - egyes nőknél a mell megereszkedése genetikai hajlam miatt nyilvánul meg;
 • az életkorral összefüggő testváltozások miatt a bőr petyhüdtebbé válik, és az emlőmirigyek deformálódnak;
 • aszimmetrikus mell;
 • a test felépítése és a mellkas mérete nem egyezik.

Orvosi szempontból a megvalósításának jelei a ptosis különféle fokozatai, amelyek mindegyikének megvannak a maga tünetei. Pszeudoptosissal az emlőmirigy az inframamáris redő alatt ereszkedik le, és a mellbimbó az areolával együtt fölötte marad.

Mi az a mastopexy
A mastopexiára utaló jelek a ptosis különböző fokúak.

Ha a szintjén vannak, vagy kis távolság alá esnek, akkor az orvosok ezt a ptosis első fokának nevezik. A második fokot a mellbimbó süllyesztése jellemzi a mellhajtás mögött 3 cm-ig, a harmadik pedig - több mint 3 cm.

Mellemelés implantátum nélkül

Mastopexy - mi ez és mi a megvalósításának fő célja, fentebb jeleztük. Ezért technikailag egyszerűen kivitelezhető.

Ennek alapján ennek a műveletnek több típusa létezik - periareoláris vagy kör alakú, függőleges, horgony (T alakú bemetszés), dermális és endoszkópos.

Mindegyik magában foglalja a mellkas alakjának javítását endoprotetika nélkül, és a ptosis súlyosságától függően írják fel.

Függőleges mastopexia

Ez a fajta emelés meglehetősen nehéz, és a szakemberek a ptosis második fokára ajánlják. Technikailag a mirigyszövet egy részének eltávolításából áll, amelynek következtében a mellbimbók és az areola részben elveszíthetik érzékenységüket.

A műveletet néhány órán belül elvégzik, amelynek során a bemetszéseket elég mélyre teszik, és behatolnak a szubmammális redőbe. Egy másik jellemző a páciens kb. Egy hétig tartó kötelező tartózkodása a klinikán.

Ennek oka a mell ödéma és a súlyos fájdalom megjelenése, amely tüneti kezelést igényel. 3 hónapig tartó műtét utáni időszakban a betegnek speciális kompressziós ruhadarabokat kell viselnie, és kerülnie kell a mellizmok stresszét.

Periareoláris (kör alakú) mastopexia

Ezt a módszert tartják az egyik legnépszerűbbnek, amelyet pszeudoptosis, 1 és 2 fokos ptosis és emlőfejlődési rendellenességek esetén alkalmaznak. A periareolaris emelés magában foglal egy metszést az areola kerületén, hogy eltávolítsa a felesleges feszített szövetet.

Ezt követően az emlőmirigy speciális varratokkal kapcsolódik a mellizmokhoz. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az idegvégződések nem sérültek, érzékenysége teljes mértékben megmarad. A műtétet általános érzéstelenítésben, egy órán keresztül végzik. A fő rehabilitációs folyamatok körülbelül egy hétig tartanak.

Horgony mastopexy

Ez a faj egy speciális vágásnak köszönhetően kapta a nevét, amely hasonlít egy horgonyhoz vagy egy fordított T. betűhöz. Az areola mindkét széle mentén fut, függőleges vonalon csatlakozik.

Ezenkívül a sebész különböző irányokban elágazik az inframamáris szalag mentén. Az ilyen mastopexia indikációja a ptosis kifejezett fokozata, gyakran redukciós mammoplasztikával kombinálva.

Ennek a felvonónak vannak sajátos jellemzői. A kivitelezési technikának köszönhetően a szakember jelentős mennyiségű bőrt és más szövetet kimetsz, ami hozzájárul a kiváló eredményhez és megőrzésének időtartamához.

A mínuszok közül érdemes kiemelni azokat a jelentős hegeket, amelyek az eljárás után is láthatóak maradnak.

Dermális mastopexia

Az ilyen emelés középpontjában a lefogyás vagy a szoptatás következtében megereszkedett mell emelése áll. A felesleges redők eltávolításával megváltozik a mell vetülete és javul a rugalmassága.

Ezenkívül a beteg kérésére az areola alakja megváltozik. A kihagyás mértékétől függően együttes növekedés lehetséges az implantátumok bevezetése miatt. A dermális mastopexia utáni hegek idővel elhasználódnak és láthatatlanná válnak.

Endoszkópos emelés

Egy olyan művelet, mint a mastopexy (amit fentebb említettünk) olyan hegeket hagy maga után, amelyek sokak számára kényelmetlenséget okoznak. Ezért kidolgoztak egy módszert, amelynek köszönhetően ennek a tényezőnek a hatása minimálisra csökken. Az endoszkópos emelést olyan szúrásokkal végezzük, amelyek csak finom hegeket hagynak maguk után.

A módszer végrehajtásának technikája a mell kilyukasztása, amelyen keresztül folyadékot injektálnak az esetleges vérzés csökkentésére.

A hónalj alatti bemetszésen keresztül behelyezett műszerekkel a bőr elválik a mirigyszövettől. Ez utóbbitól egy háromszög alakú részt elvágnak. Ezután a szövetet felhúzzák, és az éleket összevarrják. Minden bemetszést varrunk.

Mellemelés mesothreadszel

Annak a ténynek köszönhetően, hogy ez az eljárás a műtéti beavatkozás helyettesítőjeként helyezkedik el, sok beteg túlbecsülte a végeredményre vonatkozó követelményeket.

De orvosi szempontból a szálemelésnek jelentős korlátai vannak.

A mesothreads segítségével korrigálható a mellszobr alakja a kóros elváltozások kezdeti szakaszában és kis mérete (legfeljebb 3)

Csak így lehet megállítani a pályájukat a következő években. A hatás eltűnése után végrehajtott eljárások száma korlátlan.Mi az a mastopexy

A bőr jól tartja a behelyezett szálakat, és idővel benőnek a kötőszövetben, amely kellően erős keretet képez az emlőmirigy számára. Egy mellük száma 7-10 darab között mozog, mindegyik hossza valamivel több, mint 6 cm.

Amint azt a páciensek áttekintése mutatja, akik szálemelőt alkalmaztak, a hatás hosszú ideig tart kis mellekkel. Sok nő azt írja, hogy még a mell teljes teljes méreténél is haszontalan ez az eljárás.

Ezt figyelembe kell venni, mielőtt ezt a módszert választaná a melle emeléséhez. Mások gyakran elégedettek az eredményekkel.

Mesothreads a mell emeléséhez

A mammoplasztikában többféle szál létezik. Nem felszívódó és biológiailag lebonthatók. Az orvos típusának megválasztását a beteg kora, mellmérete és a várható eredmény befolyásolja. Tehát a sebészek a következő szálakat használják:

 • Aptos Light Lift karosszériaamelyek politejsavból készülnek, durva felülettel rendelkeznek a szövetek jó rögzítéséhez. Fokozatosan teljesen feloldódnak. A kapott eredmény körülbelül 2 évig tart.
 • Aptos kiválóság test, amelyek az előző típus alapján készülnek caprolac hozzáadásával. A szervezet egy év alatt teljesen megszünteti. Felületük sima, de rovátkolt. Ezek hatása szintén 2 évig tart.
 • Resorblift, amelyek politejsavat tartalmaznak. Jellemző a hosszú távú felszívódásuk (9 hónap). Nem okoznak allergiát és elutasítást a nő teste által. Az eredmény nagyon hosszú - 3 év.
 • Aptos tű - nem felszívódó szálak. Polipropilént tartalmaznak. Megfelelően nagy mellmérettel rendelkező 40 évesnél idősebb betegeknél alkalmazzák. A hatás elképesztő - a mellkas több mint 5 évig szilárd marad.
 • Arany, amelyeket korábban a mammoplasztikában használtak láncfonalakként. Felszívódó párjuk köré vannak tekerve. Idővel szinte teljesen elhagyták őket, mivel vannak komoly hátrányaik. Először is, az arany szálak megtartják a mell formáját, de nem feszítik meg. Másodszor, később, aktív életmód mellett, lebomlhatnak és megjelenhetnek a bőr felszínén.Harmadszor, ha vannak ilyenek, akkor tilos számos kozmetikai eljárást végrehajtani, különösen lézerrel.

Mastopexia implantátumokkal - az eljárás jellemzői, fotó

Ha a beteg nem csak a mell alakját akarja javítani, hanem megnagyobbítja, akkor kettős műtétet írnak elő - endoprotetikát és mastopexiát. Nem mindenki tudja, mi ez, milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Megvalósítása során implantátumot helyeznek az emlőmirigybe, és ezzel egyidejűleg meghúzzák. A jelek egy nő vágya, hogy javítsa a mellkasát, alakjának romlása szoptatás vagy fogyás után, amikor az endoprotéziseket újakra cseréli.Mi az a mastopexy

Az ilyen műveleteknek két típusa van - egylépcsős (kombinált) és szekvenciális (először emelést hajtanak végre, majd emelést hajtanak végre).

Egy ilyen műtéti beavatkozás elvégzéséhez az orvosnak elegendő tapasztalattal kell rendelkeznie, és a betegnek fel kell készülnie az esetleges halmozott szövődményekre az utána.

Ide tartozik az emlőmirigyek prolapsusának elégtelen korrekciója, aszimmetriájuk előfordulása, az implantátumok elmozdulása, a mellbimbó és az emlőbőr teljes érzékenységének elvesztése.

Emellett az egylépcsős műtétek leggyakoribb problémája a durva és széles hegek megjelenése. Emiatt sok sebész először két szakaszban végzi a mastopexiát és a protézis behelyezését.

Milyen a mellemelő műtét

Mint minden más művelet, a mastopexia is jelentős előkészületet igényel. Erre azért van szükség, hogy sikeres legyen, és a rehabilitációs folyamat során nem merült fel komplikáció.

Kiképzés

A beteg először konzultál azzal az orvossal, aki elvégzi az emelést. Meghallgatta kívánságait, az orvos megvizsgálja az emlőt és méréseket végez. Ennek alapján tájékoztatja a nőt arról, hogy milyen típusú eljárásokra van szüksége, a lehetséges eredményekről, a szövődményekről.

Ezt követően részletes vizsgálatnak kell alávetni. Eredmények szükségesek:

 • vérvizsgálat, amely megmutatja a csoportját, az Rh-faktort, és kimutatja a HIV-t és a hepatitist is;
 • mellvizsgálatok (mammográfia);
 • fluorográfia;
 • nőgyógyász és mammológus vizsgálata.
Mi az a mastopexy
A mastopexiát részletes vizsgálat után hajtják végre. Az egyik szükséges elem a mammográfia.

Fontos, hogy egy altatóorvossal konzultáljon, majd tájékoztatja az érzéstelenítés típusáról és annak lehetséges mellékhatásairól. Legalább 2 héttel korábban a betegnek feladnia kell a cigarettát, az alkoholt és a véralvadást befolyásoló gyógyszereket.

Az előző napi vacsorának könnyűnek kell lennie, a műtét napján tilos az étkezés. Az ivóvíz legkésőbb néhány órával a mastopexia kezdete előtt megengedett.

Hogy vagy

A mellemelés általános érzéstelenítésben történik. A helyi érzéstelenítést csak kis bemetszéseknél és nyugtatókkal kombinálva alkalmazzák.

A műtéti beavatkozás a mastopexia típusától függően körülbelül 3 órát vesz igénybe. Ez a tényező befolyásolja magát a bemetszést is, amely meghatározza a bőr eltávolításának helyét.

Mi az a mastopexy

A betegnek azonnal meg kell értenie, hogy az ilyen típusú plasztikai műtétek, például az mastopexia, hegeket hagynak maguk után. Ez az árnyalat fokozatosan eltűnik, és ha nem akar várni, akkor könnyen lézerrel csiszolható.

Ha a mastopexiát sikeresen végrehajtották, akkor a nő néhány nap múlva visszatérhet haza. Körülbelül egy hónapig tilos a súlyemelés. Egy év után újra át kell esni a mammográfián.

Rehabilitáció

A műtét típusától és súlyosságától függ, hogy milyen gyors lesz a gyógyulás a posztoperatív időszakban. A szokásos mutató legfeljebb 2 hónap.

A zúzódások, a duzzanat 2 héttel az eljárás után eltűnik. Továbbá az orvosok határozottan javasolják a kompressziós fehérnemű viselését.

Mi az a mastopexy
A mastopexy után az orvosok határozottan javasolják a kompressziós fehérnemű viselését.

Bár a rehabilitációt a betegek jól tolerálják, bizonyos korlátozásokat be kell tartani - a műtétet követő 1,5 hónapban nem lehet sportolni, nem látogatható a szolárium és a szauna.

A mellemelés látható eredményei 2 hónap múlva jelennek meg. Végül legalább hat hónappal később megfigyelhetők, mivel ebben az időszakban a hegek teljesen beérnek, és a hegek finomakká válnak.

Ellenjavallatok

Sok nő tudja, mi az a mastopexia. De ugyanakkor a többség, a gyönyörű mellek után törekedve, figyelmen kívül hagy számos ellenjavallatot, amelyek miatt ez a művelet nem hajtható végre. Ezek tartalmazzák:

 • a belső szervek betegségeinek súlyosbodása;
 • onkológiai és fertőző betegségek;
 • az endokrin rendszer megzavarása;
 • cukorbetegség;
 • véralvadási problémák;
 • hegek a mellkas területén nagy számban.

A mastopexy megváltás a szülő és szoptató nők számára. A szakértők azonban határozottan javasolják annak elhalasztását, ha a beteg újabb terhességet tervez. A szülés eredményeként az elért eredmények nullára csökkennek.

Öltések mastopexia után: hogyan kell gondoskodni

2 hét elteltével el kell mennie a klinikára, ahol a műtétet elvégezték az öltések eltávolításához. Ez idő alatt magának kell kicserélnie az öltözködést, és antiszeptikumokkal kell kezelnie őket.

Tilos a varrás területét törölközővel törölni, hogy ne okozzon felesleges károkat a bőrön

A felépülés felgyorsul, ha ez idő alatt feladja intim életét. Az első héten ajánlott csak a hátán aludni. Másfél hónap elteltével a hegeket és a teljes mellterületet hidratáló krémekkel lehet kenni, amelyek nem tartalmaznak E-vitamint.

Az egyik félelmetes probléma, amellyel minden beteg szembesül, az emlőmirigyek bőrének állapota. Megveszíti megjelenését, sokan megjegyzik a szárazságot és az irritációt. A kiút ebből a helyzetből a krémek használata.

Mi az a mastopexy
A mastopexia után az emlőmirigyek bőrének szárazsága és irritációja jelentkezhet, amely krémmel kezelhető

Ha bőrpír és égés jelentkezik, akkor az orvosok kenőcsök és borogatások használatát javasolják nyugtató hatással a növényi összetevők alapján.

Érdemes ezt megemlíteni a műtét után 3-4 héttel a mell alatt repedés léphet fel.A mellkaszsebben rekedt levegő ugyanis áthalad a zsírszöveten. Pár hét múlva ez a jelenség önmagában megszűnik.

Mennyibe kerül a mellemelés

Ennek az eljárásnak a költsége a klinika és a plasztikai sebész hírnevétől függ. Sok nő csak azután utasítja el a mastopexiát, hogy tudja az árát. Valóban, az összeg 40 000 rubel. nem mindenki engedheti meg magának.

De sok esetben előfordul, hogy erre az eljárásra nemcsak a szeszélyek kielégítésére, hanem a normális pszichológiai állapot helyreállítására is szükség van.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legdrágábbak az ország fővárosában végrehajtott műveletek. Itt a kikiáltási ár 60 000 rubelnél kezdődik. Minél messzebb van Moszkvától a klinika, annál olcsóbb lesz a műtét. De a megtakarított pénz után fontos elfelejteni a sebész képesítését.

Ha ennek az eljárásnak az átlagos statisztikai adatait vettük figyelembe az ország egész területén, akkor a költség:

 • mellfelvonók 50 és 100 ezer rubel között mozognak;
 • kombinált működés - 180-300 ezer rubel;
 • a mellnagyobbítás 150 és 300 ezer rubel között változik;
 • a mesothreads nadrágtartó 80 000 rubeltől indul.

A mastopexy-t az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb plasztikai műtétnek tekintik a női mell természetes szépségének helyreállításában.

Az ilyen eljárás eldöntésekor egy tapasztalt szakembert kell választania, aki helyesen értékeli a mell állapotát, és előírja a megfelelő típusú műanyagot

Csak így várhatjuk el a kívánt eredményt egy tónusú, szép és rugalmas mellkép formájában.

Hasznos videoanyagok a mastopexiáról: mi ez, kit mutatnak be a művelet menete

Az orvos ajánlásai a mellnagyobbítással járó mastopexia után:

Mellnagyobbítás utáni szövődmények: mitől kell félni?

Virtuális vizsgálat mammológustól:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. V. Galina

  A hatalmas fogyás miatt a melleim megereszkedtek, mint egy négygyermekes anya. Nagyon féltem magától a műtéttől, de minden zökkenőmentesen ment. Most egy gyönyörű tónusú mellszobor tulajdonosa vagyok.

  Válaszolni
 2. Daria, Moszkva

  A műtét sikeres volt, és több napig voltam a klinikán. A fájdalom csak a 4. napon kezdett csökkenni, és a látható eredmény 3 hónap után jelent meg. De a gyötrelem megérte.

  Válaszolni
 3. Polina G.

  4-es méretem van, és hosszú idő után a csecsemőt etettem, a mell teljesen alaktalan lett. Az orvos függőleges mastopexiát írt fel implantátum nélkül. Végül nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj