Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények

A serdülőkori pubertás ahhoz vezet az arc bőrének romlása... Az arctisztítás a kamaszok kozmetológusai körében továbbra is a legkeresettebb ápolási eljárás.

Kozmetológus szolgáltatásokra van szükség, ha az otthoni ápolás nem eredményez stabil eredményt, a súlyos pattanásokhoz modern speciális eljárások szükségesek.

A tinédzser arcának kozmetikus általi tisztítását az egyik módon végzik. Az eljárás típusát szakember választja meg, miután a szülőkkel megállapodtak a részletekről, a tinédzser arcát felkészítik a tisztításra.

Kézi (mechanikus)

A kézi arctisztítás a kíméletes szalonmódszerek kategóriájába tartozik. A „manuális tisztítás” elnevezésen kívül az eljárást gyakran manuális vagy mechanikus tisztításnak nevezik.

Eljárás

A kézi tisztítás magában foglalja az arcon kialakult faggyúdugók kézi eltávolítását. Az eljárás lehet egyszeri, vagy tartalmazhat egy sor foglalkozást, amelyeket a kialakított ütemezés szerint hajtanak végre. Ebben az esetben a munkamenetek között pihenőidőt szabnak meg, amely szükséges a bőr helyreállításához.Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények

Lépésenkénti mechanikus vagy kézi arctisztítás:

 1. Először az arcbőrt készítik elő. A fokális gyulladás területére speciális krémet alkalmaznak.
 2. A krém felszívódása után speciális maszkokat használnak a pórusok kibővítésére.
 3. A pórusok megnyitása után a bőrt antiszeptikummal kezelik.
 4. Ezután a ponttisztítást kozmetikai kanalakkal végzik, amelyek célja a genny eltávolítása
 5. Az arc mechanikus tisztításának befejezése után a kozmetikus ismét antiszeptikus oldattal kezeli a bőrt.
 6. Az utolsó szakaszban nyugtató krémet alkalmaznak, amelynek kifejezett pórusszűkítő hatása van.

Ellenjavallatok

Az eljárást serdülőknél végzik, akik elérték a 16. életévüket. Ellenjavallt lehet azoknál, akiknél komplex bőrbetegségeket diagnosztizáltak, és problémáik vannak a véralvadással.

Lehetséges szövődmények

A kozmetikai kanalakkal végzett mechanikai tisztítás megsérti az arc bőrét. A munkamenet után a kezelés nyomai az arcon maradnak, ezek vörösséget, kisebb sérüléseket vagy foltokat jelentenek. Az eljárás következményei általában 48-50 óra alatt eltűnnek.

Hatékonyság

A professzionális kozmetikus által végzett mechanikus arctisztítás stabil eredményt biztosít.

Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények
A tinédzser arcának kozmetikus általi mechanikai tisztításának eredménye

Hatékonysági jellemző:

 • megszabadulni a pattanásoktól;
 • az arc tónusának javítása;
 • az arc megkönnyebbülésének javítása.

Megfelelően elvégzett eljárás és a bőr helyreállítása után, az orvos ajánlásainak megfelelően, 6-10 hónapig nem jelennek meg új gyulladásos gócok.

Hardver

A tisztítás többféle szalonkezelést tartalmaz:

Az eljárás típusa az eszköz használatávalLeírás
VákuumA porszívózást fúvókával ellátott eszközzel végezzük.A működés elve a beállított nyomás alatti levegő koncentrációján alapul. A vákuumos arctisztítás előnye, hogy javítja a véráramlást és megszabadul a hegektől, amelyek a pattanások kiszorítása után keletkeztek. A porszívózás segít kiküszöbölni a kapilláris hálózatokat, ugyanakkor nem garantálja a maximális eredményt
UltrahangosAz arc ultrahangos tisztítása a következőkre utal:
 • gócos kitörések az arcon;
 • a pattanások utáni nyomok jelenléte;
 • a véráramlás megsértése.

Arra szolgál, hogy javítsa az arcbőr állapotát, tónust adjon és megszabaduljon az elhalt hámsejtektől.Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények

LézerAz eljárás hatásmechanizmusa azon alapul, hogy a lézersugarak behatolnak az epidermiszbe, és a pórusokat sejt szinten tisztítják. A lézeres módszer a gyengéd hámlasztás csoportjába tartozik. A lézer alkalmazása után a pórusok szűkülnek, az anyagcsere folyamatok normalizálódnak. A lézeres tisztítást nem kifejezett pattanások esetén ajánljuk. Segít elsimítani a megkönnyebbülést és javítja a bőr vérkeringését.

A hardvertisztítás nem ajánlott 16 liter alatti serdülőknek. Annak ellenére, hogy szelíd hatásúak, befolyásolhatják a sejtszinten zajló anyagcsere folyamatokat és befolyásolhatják a serdülő testének általános állapotát. A hardvertisztítás destabilizálhatja a hormonális hátteret, megzavarhatja annak fejlődését és kialakulását.

Vegyes módon

A vegyes vagy kombinált tisztítás olyan technikák összessége, amelyeket egy komplexben végeznek... Leggyakrabban mechanikus tisztítást és hardveres tisztítási technikákat tartalmaz.

Az eljárás lépésről lépésre

Vegyes megközelítést alkalmaznak azokban az esetekben, amikor egy tinédzser arcán más jellegű súlyos problémák merülnek fel.

Lépésenkénti eljárás:

 1. Először a bőrt antiszeptikus szerekkel kezelik.
 2. Ezután kozmetikai kanalakkal mechanikus hámlasztást végeznek.
 3. Ezt követően kémiai hámlasztást vagy vákuumhámozást végeznek.Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények
 4. Az utolsó szakasz a hidratálás és a táplálás speciális eszközökkel.

Ellenjavallatok

Különböző bőrbetegségek ellenjavallatok lehetnek a kombinált eljárásban. Ügyelni kell az olyan eljárások kiválasztására, amelyek súlyosbíthatják a helyzetet.

Lehetséges szövődmények

Kombinált tisztítás után irritáció, égési sérülések vagy súlyos sérülések léphetnek fel egyes területeken. A kémiai hámlasztás egyik mellékhatása a bőr felsőrétegének kérgesedése.

Hatékonyság

Ha a műveletek sorrendjét teljes mértékben követik, akkor a vegyes megközelítés hatékonysága meglehetősen magas lehet. A tisztítási rendszerek kombinációja a pattanások megszüntetéséhez, az arcszín javulásához és a szabálytalanságok eltávolításához vezet az első munkamenet után.

Felületes hámozás gyümölcssavakkal

A tinédzser arcának kozmetikus általi tisztítása magában foglalja a felszíni hámozást gyümölcssavak segítségével.Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények

Ez a technika a kémiai hámlasztás kategóriájába tartozik.

Az eljárás lépésről lépésre

Az eljárás során a szokásos forgatókönyvet követik:

 1. Az első szakaszban elkészítik az arc bőrét.
 2. A bőrt antiszeptikus szerekkel kezelik.
 3. Ezután a gyümölcssavakat irányított hatással alkalmazzák.
 4. A tisztító munkamenet 15-25 percig tart, majd a gyümölcssavakat egy speciális eszközzel eltávolítják az arcról.
 5. Ezt követően a bőrt antiszeptikummal kezelik, és hidratáló gélekkel védik.

Ellenjavallatok

A vegyi hámlasztás mellékhatása a bőr felső rétegének enyhe égése. Ez az eljárás ellenjavallt 16 év alatti serdülőknél. Lehet, hogy egy kicsit fájdalmas.

Lehetséges szövődmények

Az eljárás után az arc bőrpírja 2-4 napig tart. Ezenkívül a serdülők, akiknek a bőre meglehetősen érzékeny, allergiás reakciót tapasztalhatnak a gyümölcssavval történő kezelésre. A reakciót vörösség és fokozott viszketés jelzi.

Hatékonyság

A kémiai hámlasztást az arc tisztításának és a mitesszerek hosszú távú megszabadulásának hatékony módjának tekintik. A kémiai hámlasztás rendszeres használata segít megszüntetni a pattanások nyomát.

Darsonval

A tinédzser arcának kozmetikus általi tisztítását a bőrre ható Darsonval készülék segítségével lehet elvégezni.Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények

Darsonval munkája elektromos kisülés hatására épül. Irritáló anyagként használják, amely aktiválja az anyagcsere folyamatokat a sejtek közötti szinten.

Az eljárás lépésről lépésre

A Darsonval használatának előnyei:

 • a sejtosztódási folyamatok gyorsulása, amelynek következtében megkezdődik a felső réteg megújulása;
 • a nedvességmegőrzési mód aktiválása, amelynek köszönhetően a bőr hidratált marad;
 • a kollagén rostok természetes termelésének aktiválása, amely jelentősen befolyásolja az elasztintartalmat.

Ellenjavallatok

A Darsonval arcra 16 év alatti serdülőknek nem ajánlott. A 16. életév betöltése után a kozmetológusok csak akkor használják, ha erre komoly utalások vannak.

Ezek tartalmazzák:

 • kifejezett pattanás mély szubkután képződéssel;
 • a pattanások utáni hegek jelenléte;
 • egyéb módszerek hiánya a faggyú fokozott termelésének leküzdésére.

Lehetséges szövődmények

A darsonvalizációs munkamenet után észrevehető bőrpír marad a bőrön. 24-30 óra alatt elhaladnak. Ha a munkamenet eredményeként elektromos kisüléssel nagy erek érintettek, akkor az érrendszer 48-72 órán belül kifejezhető. A gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében különféle célzott típusú géleket és maszkokat használnak.

Hatékonyság

A Darsonval Facial hatékony tisztító módszer.Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények

De serdülőknek nem ajánlott, mivel ez megzavarhatja a természetes kollagéntermelés folyamatának kialakulását.

Jacquet masszázs

A jakett masszázs orvosi eljárás. Az eljárás célja a problémás bőr állapotának javítása. A masszázs sajátossága, hogy az eredmény eléréséhez több foglalkozás szükséges. A tanfolyam tartalmaz legalább 10 megközelítést, maximum 20 foglalkozást.

A terápiás masszázst L. Jacquet bőrgyógyász ajánlásai szerint állítottuk össze. Az ajánlásokat a 19. század második felében mutatta be.

Az eljárás lépésről lépésre

A Jacquet masszázs a kopasztás technikáján alapszik. A csípéstechnika segít javítani az arcszínt, megszabadulni a pattanásoktól, a miliától és a pigmentációtól.

Az eljárást több szakaszban hajtják végre:

 • Bemelegítés. Az első szakasz magában foglalja a bőr különböző rétegeinek simogatását, megszorítását, rezgések végrehajtását.
 • A szubkután réteg kidolgozása. Erőteljes csipetmozgásokkal, valamint az index és a hüvelykujj rezgésével végezzük.Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények
 • Minden terület aktív tanulmányozása. Csipet mozdulatokkal a pattanásokat a pattanások tartalmának egymás utáni felszabadításával a bőr felszínére szorítják. Ennek a technikának a segítségével megszűnik a pangó góc, megakadályozzák a genny felhalmozódását, leállítják a gyulladásos gócok további fejlődését.

Ellenjavallatok

A jakett masszázs olyan orvosi eljárás, amelynek vannak ellenjavallatai:

 • nyitott sebek jelenléte a bőrön;
 • szemölcsök, nagy anyajegyek jelenléte;
 • megnövekedett testhőmérséklet;
 • különféle dermatitis és ekcéma;
 • allergiás típusú kiütés;
 • diagnosztizlt pikkelysmr.

Lehetséges szövődmények

A jakett masszázst képzett szakembereknek kell elvégezniük.

Ha nem tartják be a biztonsági szabályokat és a lépésenkénti ajánlásokat, akkor a masszázs után különféle komplikációk merülhetnek fel:

 • a faggyúmirigyek munkájának megerősítése;
 • fokozott kiütések;
 • az arc kontúrjainak elmosása;
 • a striák megjelenése a bőrön.

Hatékonyság

Minden szabály betartása mellett 10 munkamenet után tartós hatás lép fel. 2-4 hónapig fennáll.

Alapvető ajánlások tisztítás után

A tinédzser arcának tisztítása egy bizonyos mintát követ.

A kozmetikusok azt javasolják, hogy tartsanak be bizonyos szabályokat a felépülés felgyorsítása és a szövődmények megelőzése érdekében:

 • 2-3 napig ajánlott kerülni a szabadban tartózkodást. Ez az intézkedés a védintézkedések csoportjába tartozik. A szabadban töltött idő minimalizálása megakadályozza a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok, a szél vagy a magas páratartalom hatásait.
 • 7-10 napig lehetetlen meglátogatni a magas páratartalmú helyeket. Ide tartoznak: fürdő, szauna, medence.Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, vélemények
 • Tisztítás után nem ajánlott dekoratív kozmetikumokat, különféle krémeket és géleket használni.
 • Ne mossa le forró vízzel. Serkenti a faggyútermelést és eltömíti a tisztítás után megnagyobbodott pórusokat.
 • A bőrt kiszárító szappannal mosni nem ajánlott. Ehhez jobb speciális hidratáló hatású termékeket választani. A legjobb megoldás az emulziók, gélek, alkohol nélküli habok és parabének kiválasztása.

Egy tinédzsernek tudnia kell, hogy a kozmetikussal végzett eljárások után feleslegesen ne érintse meg ujjaival az arcát.

Előnyök és hátrányok

A szalon tisztításának számos előnye van, de számos hátránya is van.

Előnyök:

 • kozmetológiai eljárások segítségével az elhalt sejteket teljesen eltávolítják;
 • a bőr egyensúlya stabilizálódik;
 • a megkönnyebbülés normalizálódik;
 • a pattanások nyomait eltávolítják;
 • a véráramlás serkentése van, ami az arcszín javulásához vezet;
 • a gyulladás gócai kiegyenlítődnek, terjedésüket megakadályozzák;
 • javul a bőr általános állapota.

Egy tinédzser arcának tisztítása kozmetikus által. Ár, véleményekA serdülőknél végrehajtott eljárások hátrányai a bőr funkcionalitásának természetes fejlődésének megsértését jelenthetik.

Ezenkívül a tisztítás után olyan árnyalatok jelennek meg, amelyeket figyelembe kell venni a távozáskor:

 • a szalon tisztítása után a bőr érzékenysége megnő, a felső réteg hajlamos irritálni, reagál minden hatásra;
 • egy idő után a zsírosodásra hajlamos bőr 2-szer gyorsabban kezd faggyút termelni;
 • a száraz bőr általában hámlik.

Ha a szalon tisztításának oka a pattanások megszabadulása volt, akkor az eredmény örömet okoz a tinédzsernek és a szülőknek.

Ugyanakkor meg kell érteni, hogy a szalonkezelések után gondosan figyelemmel kell kísérni a bőr állapotát, és segédintézkedésekhez kell folyamodni, hogy ne súlyosbítsák a helyzetet. Általános szabály, hogy egy kozmetikus látogatása nem elegendő. A tizenéves bőr ápolásához szakember rendszeres ellenőrzése szükséges.

A tizenévesek arctisztítása olyan eljárás, amelyhez magasan képzett kozmetikushoz kell időpontot rendelni. A szakember tanácsokat adhat olyan technikákról, amelyek segíthetnek a pattanásokkal kapcsolatos problémák megoldásában és a következmények minimalizálásában.

Arctisztító videó

Milyen típusú arctisztítást válasszon:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj