Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

Most minden szépségszalon rengeteg olyan eljárást tud felajánlani egy nőnek, amely segít megőrizni fiatalságát. Különösen népszerű az arcbőr kémiai hámozása., de hogy mi ez és hogyan hajtják végre, alaposan meg kell érteni.

Mi a kémiai peeling

Ez az eljárás speciálisan kiválasztott kémiai készítmények alkalmazásával segíti az arcbőr felső rétegének tisztítását a belső regeneratív folyamatok fokozásával. A peeling lehetővé teszi, hogy radikálisan javítsa a bőr szerkezetét anélkül, hogy sebészeti beavatkozást igényelne.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

Ezenkívül az eljárás fokozza a védő tulajdonságokat, ami serkenti a kollagén, a hialuronsav és az elasztin további termelését. Ez lehetővé teszi a hangszín helyreállítását és a bőr megkönnyebbülésének kiegyenlítését, a ráncok megszabadulását. Ezenkívül az eljárás lehetővé teszi a hegek, a pattanások utáni maradék hibák, az életkorral összefüggő pigmentáció, a szeplők eltávolítását és a faggyúmirigyek normalizálását.

Leggyakrabban kémiai hámlasztást alkalmaznak az arc bőrére, de az eljárás lehetséges a dekoltázs, a nyak és a kéz esetében.

Hatás és hatásmechanizmus

A hatásmechanizmus a gyenge savak bőrre gyakorolt ​​hatásán alapul, a bőr strukturális rétegeibe való behatolásuk következtében, amelyet a fiatalító sejtes folyamatok aktiválása követ.

Az arc peeling kémiai égés, amelynek mélységét a kozmetológus szigorúan ellenőrzi, és pontosan kiküszöböli azokat a bőrproblémákat, amelyek korrekciót igényelnek. Az eljárás eredményeként a bőr felszíni rétegének elhalt sejtjei hámlani kezdenek, és a regeneráló folyamatok aktiválódnak, hogy új sejtekkel helyettesítsék őket.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

A hámozás pozitív eredménye már az első kezelés után észrevehető. A bőr megfeszül, bársonyos felületet kap, az érdesség és az egyenetlenségek kisimulnak, az árnyék egyenletes lesz.

Előnyök és hátrányok

Az arc kémiai hámlasztása, mi ez és mi a megvalósítás lényege, minden nőnek tudnia kell, aki úgy döntött, hogy megőrzi fiatalságát és drasztikus intézkedéseket tesz az öregedési folyamat leküzdésére. Az eljárás végrehajtása előtt azonban előzetesen meg kell ismerkednie az előnyeivel és hátrányaival, amelyek lehetővé teszik a megfelelő választást és döntést.

A peeling fő előnyei:

 1. Megtisztítja a bőrt a keratinizált részecskéktől... A sav hatása alatt az epidermisz felső rétegének elhalt sejtjei megpuhulnak és minden nehézség nélkül eltávolíthatók. Ez segít kiegyenlíteni a bőr felületét és természetes, egyenletes színt kölcsönöz neki.
 2. Normalizálja a faggyúmirigyek munkáját... Leggyakrabban a kozmetikusok javasolják ezt a típusú hámlasztást a zsíros bőrtípus tulajdonosainak, mivel ez segít a pórusok beszűkítésében, a faggyúmirigyek felszabadításában a bőr alatti zsírban és működésük javításában.
 3. Segít a ráncok simításában... A bőr savas expozícióját követő regeneráló folyamatok fokozzák a kollagén termelését, ami hozzájárul a bőr feszességének és rugalmasságának növeléséhez. Ezek a tulajdonságok segítenek elsimítani a mély ráncokat és az expressziós tulajdonságokat.
 4. Számos bőrproblémát kiküszöböl... A kémiai hámlasztás segíthet a hegek, pattanások és hegek eltávolításában, mivel néha ez az egyetlen megoldás.

Az eljárás nyilvánvaló előnyeivel együtt a szakértők kiemelnek bizonyos hátrányokat, amelyeket tudnia kell.

A hámozás fő hátrányai:

 1. Kellemetlenség érzése... Az eljárás során, még a legkíméletesebb összetételben is, égő érzés és bizsergés jelentkezik, ami a sav bőrre gyakorolt ​​hatásának köszönhető.
 2. Hosszú rehabilitációs időszak... A kémiai hámlasztás eredményeként bőrpír jelenik meg, majd a bőr hámlása következik be, amely megváltoztatja a szokásos életmódot és megköveteli a felépüléshez szükséges időszakot.
 3. Komplikációk lehetségesek... Az eljárás során a kockázat minimális, de nem szabad igénybe vennie a megkérdőjelezhető szalonok szolgáltatásait. A hámozást szakképzett szakembernek kell elvégeznie megfelelő körülmények között.

Javallatok és ellenjavallatok

Egy ilyen eljárás, mint a kémiai archámlasztás, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy univerzális hatást fejt ki, és lehetővé teszi többszöri használatát.

A kozmetológiát az alábbiak esetén írják fel:

 • általános bőrfáradtság (szürke árnyalat, egyenetlen felület);
 • öregségi foltok és szeplők jelenléte;
 • a pattanások és a hegek következményeinek megszüntetése;
 • fokozott zsírszekréció és megnagyobbodott pórusok;
 • a bőr tónusának és rugalmasságának javítása;
 • a mimikai ráncok simítása és a ptosis megelőzése.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

Ezenkívül a radikálisabb esztétikai kezeléseknél a kémiai hámlasztás néha az első lépés. Megengedett az eljárás alkalmazása mind gyógyászati ​​célokra, mind megelőző intézkedésként a bőr korai öregedésének megakadályozására, de legkorábban 14 évesen.

Bizonyos ellenjavallatok korlátozzák a kémiai hámlasztás alkalmazását, amíg az ember állapota nem javul:

 • vírusos és fertőző betegségek;
 • terhesség és a szoptatás ideje;
 • legújabb sugárterápia;
 • a pattanások fejlett formája;
 • friss sebek vagy hegek.

Szigorúan tilos ezt az eljárást cukorbetegségben, magas vérnyomásban, a vese és az erek krónikus patológiáiban, onkológiai megbetegedésekben szenvedőknél és az összetevők egyéni intoleranciájában szenvedőknél alkalmazni.

Tisztítási típusok

A kozmetikusok az arc kémiai hámlasztását a következő típusokra osztják fel: mély, középső és felszíni. E típusok mindegyikének megvannak a maga jellemzői, amelyek megkülönböztetik őket egymástól. Fő jellemzőjük a savas expozíció mélysége.

Mély

Az arc mély tisztítása csak kórházi körülmények között és általános érzéstelenítésben lehetséges. Optimális megoldás a mély életkori ráncok, hegek és hegek megszüntetésére.

A mélytisztítás hosszú rehabilitációs periódust igényel, legfeljebb 6 hónapig.

Mivel az alkalmazott fenolos oldat 0,6 mm mélyen szinte az egész hámréteget megégeti.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

Az eljárás után az illető 2-3 napig a kórházban marad orvos felügyelete alatt, mert fennáll a szövődmények veszélye.

Középső

Ez a fajta tisztítás magában foglalja az epidermisz égését a bőr alaprétegéig. A gyógyulási időszak körülbelül 7 napot vesz igénybe. Az életkorral összefüggő bőrelváltozások első egyértelműen észrevehető jeleinél alkalmazzák. Az elvégzés során jellegzetes égő érzés és bizsergés tapasztalható, mivel 25% trichloecet vagy szalicilsav alkalmazásával gyakran eltűnik.

Segít eltávolítani a következő bőrhibákat:

 • utánzó ráncok a szem körül, a homlokán és az ajkak közelében;
 • pattanás utáni;
 • pigmentáció;
 • nem mély hegek.

Felszínes

Ez a fajta tisztítás a legkíméletesebb tulajdonságokkal rendelkezik, ezért gyakran használják fiatal bőrre. A helyreállítás 3 napon belül megtörténik. A hámlasztás a bőr felső rétegeire terjed ki: kanos és szemcsés.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

A vizsgálat során a következő típusú szerves savakat használják:

 • glikolos;
 • gyümölcs;
 • retinoic.

Ha a kozmetológus minden további ajánlását betartják, ez minimalizálja a szövődmények kialakulásának kockázatát.

Hogyan történik a kémiai hámlasztás

Az eljárás több szakaszból áll. Kezdetben mindez egy jó szép hírű és képzett szakemberekkel rendelkező megfelelő szépségszalon kiválasztásából áll. Ez segít elkerülni a jövőben számos súlyos problémát.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

Ezenkívül az eljárás a következő elv szerint halad:

 • konzultáció orvossal a lehetséges ellenjavallatok azonosítása érdekében;
 • elkészítik az otthoni magatartás előkészítő eljárásainak tervét;
 • a kémiai peelinget két héttel később hajtják végre, a választott típustól függően;
 • befejezése után az orvos meghatározza a rehabilitáció menetét és ajánlásokat ad a további bőrápoláshoz.

Előkészítés és óvintézkedések

Az arc kémiai hámlasztását a választott módszertől függően az előzetes előkészítést követően kell elvégezni. Ez segít felkészíteni a bőrt egy olyan erős hatásra, amely végül megakadályozza a negatív következményeket.

A felületes tisztítás érdekében, az összetevők tolerancia szintjének azonosítása és további megszokása érdekében az orvos előírja a sav alkalmazását a hámozáshoz, de sokkal alacsonyabb koncentrációban. Továbbá, ha a páciens herpeszes, megelőző terápiát hajtanak végre annak megjelenésének megakadályozása érdekében.

Ha szárító savat használnak a tisztításhoz, akkor orvos ajánlása alapján előre előírják a bőr speciális eszközökkel történő hidratálását. Nem minden vegyszer képes egyformán behatolni a bőr szerkezetébe, ezért néhány nappal az eljárás előtt a bőrt zsírtalanító szerekkel kezelik.

Az előkészítési időszakban el kell utasítani a szauna, fürdő és szolárium látogatását, valamint orvoshoz kell fordulni a gyógyszerek szedése során.

A tisztítás közepén ugyanazokat az előkészítő lépéseket alkalmazzák, mint a felület hámozásakor, de kisebb kiegészítésekkel. Az orvos receptje szerint néhány nappal az eljárás előtt az arcbőrt glikolsavval kezelik, majd ezt követően speciális gyümölcssavat tartalmazó krémekkel impregnálják.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

Szükség esetén terápiát végeznek az arcon lévő erek megerősítésére... Az ultraibolya sugarakkal való érintkezést az előkészítés ideje alatt ki kell zárni, ezért az orvos receptje szerint speciális fényvédőt kell használni. Ne használjon durva konzisztenciájú bozótokat, mosogatórongyokat és szivacsokat.

Mélytisztítással teljes vizsgálatot végeznek a máj, a szív és a vesék patológiáinak azonosítására.

Az erek falának megerősítésére terápiás tanfolyamot írnak elő. 6 hónappal azelőtt le kell állítani a retinoidok szedését. Az arcbőrt speciális fehérítő oldatokkal kezelik a hiperpigmentáció érdekében. 3 hónappal azelőtt le kell állítani a szolárium látogatásával. 2 héttel a tisztítás előtt nem ajánlott olyan eljárásokat végrehajtani, amelyek sérthetik a bőr integritását.

Az eljárás végrehajtása - a fő szakaszok

A kémiai hámlasztást az eljárás minden szakaszának megfelelően hajtják végre, amelyeket világos sorrendben végeznek egymás után.

1. szakasz

Kezdetben a bőr kíméletes tisztítását gél és kozmetikai tej segítségével végzik. Ezután fertőtlenítő és zsírtalanító komponenseket visznek fel a bőrre.Ezen túlmenően a bőrt ebben a szakaszban további hámozás előtti összetétellel kell feldolgozni, amely javítja a permeabilitást és kisimítja a bőr felületét.

2. szakasz

A második szakaszban tisztító készítményeket alkalmaznak, kezdve a homloktól és fokozatosan az áll felé haladva. Az eljárást szükség szerint megismételjük. A hámozás típusától függően a kompozíció egy ideig az arcon marad.

3. szakasz

A megadott idő elteltével a dermist semlegesítővel kezelik, majd a savval együtt eltávolítják. Az összes készítmény eltávolítása után nyugtató és hidratáló anyagot visznek fel a bőrre.

eredmények

A kémiai hámozás után a bőr szerkezetének javulása észrevehetővé válik, miután a bőrpír, hámlás és duzzanat megszűnik. A statisztikák szerint ez az eljárás után 2-3 héten belül bekövetkezik.

Felületi hámozási eredmények:

 • könnyíti az arcszínt,
 • egységes árnyalattá válik,
 • a megkönnyebbülés ki van simítva,
 • a pórusok szűkülnek.

Középső tisztítással érezhetően javul a bőr feszessége és rugalmassága, kisimulnak a sekély hegek és az apró mimikai ráncok, és halványulnak az öregségi foltok.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői

A mélytisztítás a mély hegek és ráncok kisimulását eredményezi, a mély pigmentfoltok láthatóan felderülnek. Ezenkívül feszesebbé válik az arc kontúrja és javul a bőr rugalmassága.

Bőrápolás az eljárás után

A további bőrápolás bizonyos szabályok és ajánlások betartása az orvosával folytatott konzultáció során.

Pontos megvalósításuk gyors helyreállítási folyamatot garantál és kiküszöböli a lehetséges szövődmények kialakulásának kockázatát:

 1. A következő 12 órában csak szívószálon keresztül inni lehet, és szigorúan tilos a fogmosás és a szilárd étel bevitele.
 2. Arcát csak szobahőmérsékleten forralt vízzel moshatja, de utána csak puha törülközővel tudja felszívni az arcát.
 3. 7 napig nem szabad kozmetikai termékeket használni az arcápoláshoz.
 4. Ne érintse meg kezével az arcát, hogy ne fertőzze meg.
 5. A pigmentáció elkerülése érdekében UV-védő termékeket kell használni, az orvos ajánlása szerint.
 6. A további hidratáláshoz hialuronsavon és hidrogélen alapuló termékeket kell használni.
 7. Az érzékenység csökkentése érdekében zsírsavakat, shea vajat és illóolajokat tartalmazó készítményeket kell alkalmazni a sérült területekre.
 8. A felső réteg hámlásának javítása érdekében ajánlott pantenolt, biszabolt és A-vitamint tartalmazó termékeket használni.
Ne hagyja ki a legnépszerűbb rovatcikket: Arcmasszázs Asahi Zogan japán orvos rendszere szerint.

Mellékhatások és következmények

A kémiai peeling eredményeként az arc bőrének károsodása következik be, ezért meg kell értenie, hogy bizonyos mellékhatások kísérik.

De összetettségüktől függően várható és kellemetlen következményekre oszlanak. Az első esetben a rehabilitációs időszak után nyom nélkül elmúlnak, a másodikban további terápiára van szükségük a test helyreállításához.

Az arc kémiai hámlása - mi ez, hogyan végezzük otthon, típusai és jellemzői
Különösen népszerű az arc bőrének kémiai hámozása, de a nem kívánt szövődmények és következmények megelőzése érdekében alaposan meg kell érteni, hogy mi ez és hogyan hajtják végre.

A várható mellékhatások a következők:

 • duzzanat
 • égő,
 • vörösség,
 • hámlás,
 • szorosság.

A szakértők szerint a kellemetlen következmények a következők:

 • hosszan tartó allergiás reakció;
 • hiperpigmentáció;
 • határvonal;
 • pattanások és follikulusok képződése;
 • herpesz;
 • tartós gyulladás, amely nem múlik el;
 • seborrhea;
 • fertőző szöveti fertőzés.

Gyógyulás és rehabilitáció

Attól függően, hogy milyen típusú kémiai peelinget hajtottak végre, a rehabilitáció időtartama eltérő lesz.

Felületes tisztítással az arc bőre 3 napon belül helyreáll.

A közepes hámlás után egy vagy két hétbe telik, míg a személy egyéni tulajdonságaitól függően helyreáll.

A mély tisztítás hosszú helyreállítást igényel, így az eljárás után minden maradék hatás eltűnik 6 hónapon belül.

Milyen gyakran lehet hámozni?

Minden típusú tisztításra alkalmazási korlátozások vonatkoznak. Ezért a végrehajtás előtt meg kell ismerkedni a terápia lehetséges tanfolyamaival és azok számával.

A felületes hámlasztást, mivel ez kíméletes műveletet von maga után, 5-10 eljárás során, 2 hetes szünettel hajtják végre. A hámló hatás 12 hónapig tart, majd megismétlődik. A tanfolyamot legfeljebb félévente ajánlott lebonyolítani.

Az átlagos tisztítás 4 eljárást tartalmaz egymás után 2 hetes szünettel. A terápia folyamata évente legfeljebb 1 alkalommal lehetséges.

A mély kémiai hámlasztást az élet során legfeljebb kétszer hajtják végre, az eljárások közötti szünettel 1 évig.

Az eljárás költsége

A választott eljárás típusától és az alkalmazott vegyi anyagtól, az expozíció intenzitásától és mélységétől, valamint a problémás terület területétől és a felhasznált további forrásoktól függően a költségek jelentősen változhatnak.

Ezért csak a minimális referenciapontra koncentrálhat:

 • felület tisztítása - 3 ezer rubeltől;
 • középső tisztítás - 5 ezer rubeltől;
 • mélytisztítás - 10 ezer rubeltől.

Vásárlói vélemények

Számos pozitív értékelés orvosoktól és olyan emberektől, akik sok bőrproblémát kémiai hámlasztással tudtak megszüntetni, bizonyítják hatékonyságát.

De hogyan magyarázhatja meg a negatív vélemények jelenlétét? Nagyon egyszerű. Az alacsony költségek elérése érdekében sokan nem tesztelt szépségszalonokra bízzák egészségüket, amelyeknél néha még a szükséges dokumentumok és a szakemberek sem rendelkeznek.

Mindenből kiderül, hogy a kémiai archámlasztás olyan eljárás, amely segíthet egy nőnek lassítani a bőr öregedésének kialakulását... Ez az eljárás a más esztétikai technikákhoz viszonyított relatív elérhetősége miatt is népszerűségre tett szert.

Ezért most az egyik legsokoldalúbb eljárásnak tekintik, amely segít megoldani a kozmetikai tulajdonságokkal kapcsolatos számos problémát.

Videó a kémiai peelingről és annak előnyeiről:

Hogyan végez kémiai peelinget egy kozmetikus, lásd a videót:

Mit ne tegyen hámozás után, megtudhatja a videoklipben:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Valeria

  Régóta próbálok olyan hámlást választani, amely megfelel a bőrtípusomnak, anyagod sokat segített nekem. Magam is választhattam egy hámlasztó tanfolyamot, amely nekem nagyon megfelelt)

  Válaszolni
 2. Nataly

  A hámlasztási eljárás segít a bőr frissességének, fiatalosságának és élénk színeinek gyors helyreállításában! Az epidermisz és a dermis több rétegét a meglévő hibákkal együtt kozmetikus távolítja el ultrahanggal, mechanikus vagy lézeres felújítással, valamint savak hatására - ez kémiai peeling.

  A kémiai hámlasztás hatékony, jól tolerálható, és ami a legfontosabb: nem esik ki a megszokott életritmusból. A hámlasztó eljárások javítják a bőr szerkezetét, és ideálisak: - az öregedő, ráncos bőr fiatalítására és sűrűségének növelésére - a kibővített pórusokkal, egyenetlen színű és pattanásos elemekkel, pattanás utáni hegek korrigálására - "ragyogó arc" hatás létrehozására a különleges alkalmakra szolgáló expressz eljárásokban , a dohányosok bőrrehabilitációja.

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj