Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei

Az ajkak alakjának megváltoztatása az elmúlt 5 évben népszerűvé vált - szinte minden nő gondol a korrekcióra, és 10-ből 3 mégis a reinkarnáció mellett dönt. A Bulhorn egy ajaknagyobbító műtét, amelynek előnyei és hátrányai is vannak, amit az eljárás előtti és utáni fotók is megerősítenek.

Mi a Bulhorn művelet

A Bulhorn a cheiloplasztika egyik ága, a plasztikai sebészet egyik ága, amely a száj megjelenésének korrigálására összpontosít. Cél - a felső ajak vizuális növelése örökre, injekciók vagy biológiailag lebomló szálak használata nélkül.

A bulhorn folyamatban magát az ajakot nem érinti, de a közte és az orr közötti távolság csökken. Ehhez egy meghatározott szélességű bőrcsíkot vágnak, majd a sebész rögzíti a szövetet és varratokat alkalmaz, amelyeket több nap - gyakran kevesebb, mint egy hét - elteltével távolítanak el. A bemetszés szokatlan ív alakú, ezért az eljárást "bika szarvának" (bika szarvának) nevezik.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei

A bulhorn eredménye, hogy a felső ajak kissé megemelkedik, terjedelmesebbé válik, a száj nagyobbá és vonzóbbá válik, mint korábban.

Az eljárás után a fényképek vizsgálata során észrevehető, hogy a szájvonal az általánosan elfogadott ideálhoz közeli formát ölt.

A módszer előnyei

A kozmetológiában az eljárás hírnevet szerzett az orvosok és a betegek által egyaránt felismert számos előny miatt:

 • a száj természetesnek tűnik;
 • kizárt a kacsahatás, más néven "ajak-galuska" megjelenése, amely néha sikertelen ajakfeltöltési injekciókból származik;
 • alkalmas idősek számára;Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
 • a művelet nyoma nem észrevehető;
 • rövid rehabilitációs időszak;
 • viszonylagos kényelem és biztonság az üzemeltetés során;
 • a hatás évtizedekig tart, fénykorrekció esetén - örökké.

A módszer hátrányai

Sok beteg meglepődve hallja a kozmetikust az eljárás hátrányairól. Kevesebb közülük van más módszerekhez képest:

 • minden műtéti beavatkozás kockázatot hordoz magában, bár a bimbó esetében nem nagy;
 • bizonyos helyzetekben nehéz elérni a kívánt eredményt anélkül, hogy további eljárást kellene alkalmazni egy szálkeret beültetéséhez;
 • sok ellenjavallat a vezetéshez;
 • szövődmények lehetségesek;
 • Magának az eljárásnak a rövid időtartama (30-40 perc) ellenére a bulhorn hosszú időt vesz igénybe az eredmény elérése érdekében - a vizsgálat, az előkészítés és a rehabilitáció nem történik meg azonnal.

Az érték kritériuma szubjektív: egyesek számára érdem, mások számára hátrány. Átlagosan a nagyvárosi városokban a művelet 70 ezer rubelért hajtható végre.

Meddig tart a művelet eredménye?

Az eredmény örökre megmarad. A megjelenés az idő múlásával nem változik, mivel a művelet során nem használnak implantátumokat vagy szintetikus anyagokat. Csak az életkorral összefüggő változások lehetnek hatással - ez egy természetes folyamat, amelyet nem lehet elkerülni.

A sikeres bulhorn-művelet után egy fontos esemény vagy egy fotó előtt örökre megfeledkezhet a hosszú ajak sminkről.

A bulhorn műtét hatékonysága más ajak korrekciós módszerekkel összehasonlítva

Számos módszer létezik az ajak korrekciójára ma:

 • kontúr műanyag;
 • korrekció botoxszal;
 • lipolifting;
 • implantátumok beültetése;
 • elektroporáció;
 • menetemelés.

Gyakran a nők megpróbálják egyedül megváltoztatni a szájuk formáját, különféle masszázsokat, otthoni ajakfeltöltési gyakorlatokat stb. Ezek a technikák megfeszítik az arc izmait és serkentik a véráramlást, de radikálisan nem változtathatják meg az ajkak alakját vagy térfogatát. Ebben a tekintetben a műtét előnye nyilvánvaló, bár nagyobb kockázatot jelent.

A kontúr műanyag az ajkak térfogatának növelésére szolgál, speciális injekciós gélek bevezetésével. Tonikokat tartalmaznak, valamint hialuronsavat, amely az emberi bőr természetes összetevője.

Az eljárás fájdalommentes és érzéstelenítésben történik, akárcsak Bulhorn. Az ár sokkal kevesebb, 13-17 ezer rubel, de meg kell jegyezni, hogy a hatás rövid ideig tart, és az injekciókat legalább évente meg kell ismételni.

Az ellenjavallatok nagymértékben hasonlítanak a bulhornra. Nem kizárt mind a szövődmények lehetősége, mind annak a valószínűsége, hogy az ajkak túlságosan kiállnak. A fecskendő tűjelei megmaradhatnak. A sikertelen eredmények láthatók az előtti és utáni képeken.

A kontúrkorrekció védelmében hozzátehetjük, hogy a rehabilitációs periódus fele, sőt háromszor rövidebb (2-3 nap), nem kell öltést eltávolítani, és maga az eljárás is gyorsabb lesz.

A híres Botox szintén injekció, de már botulinum toxin - olyan anyag, amely rugalmasságot adhat a szöveteknek. A ráncok kisimulnak, és már nem láthatók.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei

A Botox bevezetésének eljárása nem különbözik a kontúrtól, mellékhatások is lehetségesek - az injekciókból származó zúzódások és nyomok lehetségesek. A hatás egy év múlva teljesen megszűnik, ami hátránya az injekcióknak a Bulhorn-művelethez képest.

A módszer hatása kissé eltér:

 • az ajkak térfogata vagy helyzetük nem növekszik;
 • a botulinum toxin kisimítja az ajkakat, jól körülhatárolja a kontúrt;
 • az arc fiatalabbnak tűnik.

Ebben a Botox hasonlít a bulhornhoz, mivel mindkét módszer valójában nem növeli az ajak mennyiségét.

Lipofilling - zsírszövet behelyezése a beteg ajkába... A műtét anyagát ugyanazon személy veszi a test azon területeiről, ahol felesleges a zsír. Így a lipofilling kis mennyiségű zsírleszívással jár.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei

Az elvégzés ellenjavallatai és javallatai megegyeznek a bulhorn műveletével. A mellékhatások hasonlóak a kontúrozáshoz és a botoxhoz (injekciós nyomok, zúzódások), de az allergia kizárt, mivel a test nem utasítja el saját zsírszövetét.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei

Az ár valamivel alacsonyabb, mint a Bulhorn, és 20-60 ezer rubel között mozog. Bár az egész életen át tartó eredményeket az eljárás után hirdetik, bizonyos esetekben a zsír felszívódik, és meg kell ismételni a zsírbetöltést.

A beültetés során az implantátumokat műtéti úton helyezik el az ajkakban, amelyek lehetnek mesterséges vagy természetes anyagok... A műtét időtartamát tekintve az ár és a rehabilitációs időszak, a bimbószarv és a beültetés hasonló, de az implantátumok behelyezése előtt nem ajánlott dohányozni nem több napig, hanem másfél hónapig.

Ugyanez vonatkozik a gyógyszeres kezelésre is. Az allergiák és egyéb szövődmények nincsenek kizárva. Sikeres esetben az eljárást nem kell megismételni, csakúgy, mint a bimbót.

Az elektroporáció a hialuronsav injektálása az ajkakba injekciók nélkül, egy speciális elektromos készülék felhasználásával. Ezt a módszert nemcsak az ajak korrekciójára használják, és arról híres, hogy szinte semmilyen mellékhatása nincs.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei

Az elektroporáció biztonságosabb, mint a bulhorn művelet, de ahhoz, hogy az előtte és utána lévő képek legalább valahogy eltérjenek egymástól, tanfolyamot kell végeznie (átlagosan 9 eljárás). És ezt követően is évente meg kell ismételni az eljárást, hogy a hatás ne csillapodjon.

A szálemelés az egész testre és az arcra, valamint az egyes területekre, beleértve az ajkakat is. A módszer lényege a bőr alá történő beültetés a szövetek meghúzását biztosító speciális fonalak tűinek segítségével.

Ez a fajta emelés sok szempontból képes versenyezni a bulhornnal.

 1. Az eljárás gyorsabb - csak 20-35 perc.
 2. A szál emelését helyi érzéstelenítésben végzik, szövődmények hiányában a rehabilitáció (ez 100 betegből 2 esetben fordul elő) egy hétig tart, varratokat nem kell eltávolítani.
 3. A tartós hatás legfeljebb 3 évig tart, ami más módszerekhez képest hosszú, kivéve az implantátumokat és a bulhornt. Ugyanakkor a hatás eleinte még fokozódik.

Az ár a klinikától és a használt szálak típusától függően változik.

Jelzések a bukornok elvégzésére

Számos plasztikai sebészeti klinikán az ajakkorrekció fő módszere a bimbó. Az eljárás előtti és utáni fotók lenyűgözőek, így a módszer népszerűsége nem csökken.

Amellett, hogy javítani szeretné ajkának alakját, objektívebb okai vannak a műveletnek:

 • szabálytalan, aszimmetrikus száj és hasonló születési rendellenességek;
 • vékony felső ajak;Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
 • túl nagy távolság a száj és az orr között;
 • az arc alsó részének fizikai károsodása;
 • az életkorral kapcsolatos folyamatok: a száj körüli ráncok, az ajkak vagy sarkaik elmozdulása lefelé stb.

A műtét ellenjavallatai

A beteg távolléte ellenjavallatok elvégzésére bulhorn az orvos előzetes vizsgálat vagy tesztek során határozza meg:

 • terhesség és szoptatás;
 • a test bármely betegség súlyosbodásának szakaszában van;
 • a krónikus betegségek súlyos formái;
 • cukorbetegség;Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
 • onkológia;
 • rossz érzéstelenítés;
 • az arc szerkezetének sajátosságai (ínymosoly és mások);
 • hajlam a keloid hegesedésre, vagyis sűrű, világos színű és duzzadt hegek kialakulására;
 • gyulladás a testben;
 • általános alkalmatlanság (az ajkak elég nagyok és harmonikusan mutatnak az arcon).

Felkészülés a műtétre

A műtét előtt a páciensnek vizsgálaton kell átesnie és teszteket kell átadnia a rejtett ellenjavallatok azonosítása érdekében.

A folyamatban lévő kutatások a következőket tartalmazzák:

 • elektrokardiogram;
 • vérvizsgálatok vénából és ujjakból, beleértve egy általános, biokémiai elemzést, a HIV-fertőzés, az alvadás és a nemi úton terjedő betegségek ellenőrzését;Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
 • fluorográfia, ha ezt a beteg nem végezte el az adott évben;
 • A vizelet elemzése.

Javasoljuk továbbá, hogy a plasztikai műtét előtt néhány nappal ne igyon alkoholt és dohányozzon. A követelmény nem szigorú, de ezek az anyagok befolyásolják az érzéstelenítést és csökkenthetik annak hatékonyságát. A beteg körültekintően kerüli az allergiás reakciót okozó ételeket, italokat és gyógyszereket. Az ajkak hámozása nem kívánatos.

Ne hagyja ki a legnépszerűbb rovatcikket: Arcmasszázs Asahi Zogan japán orvos rendszere szerint.

Eljárási módszerek

Nincsenek azonos emberek és nincsenek azonos arcok, ezért a plasztikai sebészet módszerei különböznek, hogy javítsák megjelenésüket bármilyen arcszerkezetű emberek.

 1. Külső (külső) bulhorn. Az ajak feletti szövetcsík eltávolításához bemetszést végeznek kívülről, közvetlenül az orr alatt, ami lehetővé teszi, hogy a műtéti jel teljesen láthatatlan maradjon. A bemetszést alacsonyabbra teheti, közvetlenül az ajak fölé, de ezt a módszert nem alkalmazzák a cheiloplasztikában, mivel nem garantálja a nyomonkövethetetlenséget.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
 2. Belső hüvely. Az elv ugyanaz marad, de a szöveteket az ajak belsejéből kivágják, a nyálkahártya érintett. Még kevésbé valószínű, hogy észrevehető heg marad. Belsőleg az ajak meghúzható.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
 3. Olasz bulhorn. A külső korrekciós módszer egyik altípusa két típusra oszlik: hétköznapi és összetett.

A hagyományos vagy klasszikus változatban 2 külön bemetszést kell készíteni mindkét orrlyuk alatt. A felesleges bőr eltávolításra kerül, az operáció nyomait elrejtik az orr alatt.A módszer akkor jó, ha kissé meghúzni vagy korrigálni kell az ajakot, de ilyen módon nem érhet el erős növekedési változásokat.

Ezenkívül a középső vágás nem történik meg, így a közepe kissé alacsonyabb. Ez egy plusz, ha az ajkaknak meg kell adniuk az "Ámor íja" formáját, más esetekben az eredmény természetellenesnek tűnhet.

A második típus nehezebb, ezért nem minden plasztikai sebész végzi. Feladata a klasszikus olasz bulhorn hátrányainak kiküszöbölése. Az ajak középső része is meghúzódik, ami lehetővé teszi, hogy jobban kinagyítsa, elkerülve az aránytalan megjelenést.

A művelet technikája és szakaszai

A művelet egyszerű és 30-60 percig tart, a munka mennyiségétől és a beteg ajkának szerkezetétől függően.

 1. A jelölést arra a területre alkalmazzák, ahol a műveletet végrehajtják.
 2. Anesztézia szakasz. Helyi érzéstelenítést injektálnak, de a páciensnek joga van általános érzéstelenítésben műtétet kérni. Ezt előre megbeszéljük.
 3. Az ajakon kívülről vagy belülről bemetszést végeznek, az előzőleg kiválasztott módszertől függően.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
 4. A sebész kivág egy bőrdarabot, amely úgy néz ki, mint a bika szarva. Ez a fő szakasz, mivel az eredmény a vágott szalag alakjától függ.
 5. Varrási szakasz. A seb széleit összehúzzák, varratokat alkalmaznak.
 6. Ha a beteg általános érzéstelenítésben volt, akkor a kórházban marad, amíg észhez nem tér. Nincs szükség további tartózkodásra a klinikán.

Az öltések eltávolításához 6-10 nap múlva újra orvoshoz kell fordulnia. Egy hét múlva eltűnik az ödéma, és megjelennek a művelet első eredményei. A beavatkozás nyomai 1,5 hónap múlva teljesen eltűnnek.

Lehetséges szövődmények

A szövődmények valószínűsége függ a test jellemzőitől - a sebgyógyulás sebességétől és az immunitástól.

 1. A felső ajak és a felette lévő bőrterület érzéketlensége - ez érzéstelenítés vagy a sebész gondatlan munkája eredményeként lehetséges, amelynek következtében az ideg érintett.
 2. A varratok integritásának megsértése az arc alsó részének túlzott aktivitásával (arcmozgások, ásítás következtében stb.) vagy külső hatásokkal (ütés, sebdörzsölés) történik.
 3. Fertőzés a sebben - ritka eset, amely az antiszeptikumok szabályainak be nem tartásából származik a műtét során, vagy amikor a szennyeződés behatol a varrateltérés után.
 4. Ödéma - gyakori, de könnyen tisztítható. Az állapot önmagában elmúlik, vagy kenőcsökkel távolodik el a zúzódásoktól és a duzzanatoktól.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
 5. A szájvonal aszimmetriája, a sebész inkompetens munkájának eredményeként csak ismételt beavatkozással korrigálható.
 6. Ritka eset - az arckifejezés változása a sikertelen művelet egyértelmű következménye.

Rehabilitáció

A posztoperatív időszak nem tartalmaz további eljárásokat. A varrat önmagában gyógyul, az elvégzett eljárás külső jelei ödéma és bőrpír formájában 1-2 nap alatt eltűnnek. Ellenkező esetben alkalmazhat ödémaellenes szereket.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei

Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei
Fotók a Bulhorn-műtét előtt és után

Az öltések eltávolítása előtt a beteget meg kell védeni, ne feszítse meg az arc alsó részének bőrét. Dekoratív kozmetikumok tilosak. A következő 2 hétben tilos az ajkakat hámozni. A kozmetikumokat kis mennyiségben alkalmazzák, hogy oxigént biztosítsanak a bőrön és felgyorsítsák a gyógyulást. Zsíros és fűszeres ételek nem ajánlottak.

Ha szövődmények merülnek fel, akkor a rehabilitációs időszak tovább tarthat. Az ödéma akár egy hétig is megnőhet. Ha az öltések megszakadnak, akkor újra egymásra kerülnek, és a gyógyulás már az elején megkezdődik. Más helyzetekben csak orvos tudja megmondani, mennyi időbe telik a szövődmények kezelése vagy kijavítása.

Szakértői tanács: megéri a műveletet?

A legtöbb kozmetológus egyetért abban, hogy a cheiloplasztika, beleértve a bulhornt is, sokkal hatékonyabb, mint az injekciók, már csak azért is, mert nem kell megismételni az eljárást. Ez pénzbeli előnyt is jelent, bár első ránézésre a bimbó költsége magas.

Az eljárást egyszerűsége miatt biztonságos ajakkorrekciós módszernek tekintik. A sebészek ugyanakkor nem zárják ki a szövődmények kockázatát, és erre figyelmeztetik az ügyfeleket. Ha az illető elégedett a megjelenéssel, akkor nincs értelme a szikéhez „fordulni”.Bulhorn - milyen műveletről van szó, fotók előtt és után, az eljárás hatékonysága és következményei

Szüksége van műtétre? - mindenki maga dönt, ismert tényekre támaszkodva, ésszerűen felmérve saját külsejét, a műtét előtt elvégzett előkészítést és más betegek fényképeit a bugyuta után.

Videó Bulhornról - mi ez a művelet

Az ajkak cseréje:

Az ajak műanyagom:

https://www.youtube.com/watch?v=3-DxvNpb9FU

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Veta

  Mindenkinek nagyon meg kell tennie, mert a megjelenés a felső ajaktól függ, mennyire nézünk ki

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj