A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

A lányok nagy orra csökkenthető, vagy sem javította a formáját az orrplasztika nevű modern műtéti módszer alkalmazásával. A plasztikai terápia iránya magában foglalja az orrszeptum porcszövetének egy részének kivágásával és a bőr varrásával végzett művelet végrehajtását.

A nagy orr alakjának és hosszának korrekcióját esztétikai korrekcióval steril körülmények között, a sebészeti osztályon végzik. Az eljárás során a beteg általános érzéstelenítés alatt áll.

Mikor van igazán nagy az orr és javításra szorul?

A lány nagy vagy kicsi orrát korrigálni kell abban az esetben, ha annak rendellenes szerkezetének jelei vannak.

A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
A lány nagy orrát sebészeti és nem műtéti módszerekkel lehet korrigálni. Fotók a javítás előtt és után

Például, ha a beteg előzetes vizsgálata után a légzőrendszer arányos arányának megsértését állapították meg az arc többi szegmenséhez viszonyítva.

Ebben az esetben az orrplasztikai szolgáltatásokat nyújtó sebész javasolhatja az orrszeptum korrekcióját a műtéti beavatkozás módszerével.

A nagy orrú orrplasztika előnyei és hátrányai a lányokban

A lány nagy orrát képesítéssel rendelkező orvos tudja kijavítani, aki elegendő tapasztalattal rendelkezik a műveletek elvégzésében.

Az orrplasztika a következő előnyökkel jár:

 • a rendelkezésre álló lehetőség egy ügyes, közepes méretű orr készítésére, amely nem rendelkezik megkülönböztető tulajdonságokkal;
 • az orrszeptum kísérő hibáinak korrekciója, amely kevésbé vonzóvá tette a lányt (például az orrszeptum veleszületett görbülete, porcos képződés az orrhíd felületén);A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
 • egyedi megjelenéskép létrehozása, amikor a lány a sebésszel együtt kiválasztja az orr hosszát és alakját;
 • a teljes légzés helyreállítása az orrcsatornákon keresztül, ha az orrgarat és az orrmelléküregek szellőzése aránytalanul nagy orr miatt károsodott.

A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Az időben történő orrplasztika lehetővé teszi, hogy nemcsak a lány megjelenésének esztétikai vonzerejét oldja meg, hanem megakadályozza a felső légutak számos gyulladásos betegségének kialakulását is.

Ugyanakkor emlékeznünk kell a túlméretezett orr műtéti korrekciójának következő hátrányaira:

 • a műtéti beavatkozás befejezését követő első napon kifejezett fájdalomérzetek jelentkeznek, amelyek elnyomása fájdalomcsillapítók alkalmazását igényli;
 • az arc operált területének gyógyulásának szakaszában orrlégzéssel kapcsolatos problémák léphetnek fel, ami rendkívül nehézzé válik;
 • néhány hét leforgása alatt számos korlátozást kell betartani, ami hozzájárul a műtött szövetek gyorsabb helyreállításához;A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
 • abban az esetben, ha a műtét során az orrnyereg csontszövetei érintettek voltak, akkor a következő 1-2 hét során a lánynak gipszkötést kell viselnie;
 • egy ideig fel kell adnia a szemüveg viselésével, valamint a kozmetikumok felvitelével az arc bőrének felületére, mivel ezek a műveletek komplikációkat okozhatnak, és meghosszabbíthatják a szövetek gyógyulási idejét is.

Az orr térfogatának plasztikai sebészeti módszerrel történő korrekciójának befejezése után megváltoztatható a páciens általános megjelenése.

Ezért nagyon fontos, hogy a lány pszichológiailag készen álljon a rá váró változásokra. Ha összehasonlítjuk az orrplasztika előnyeit és hátrányait, akkor ennek a terápiás területnek az előnyei sokkal nagyobbak, mint a negatív szempontok.

Az orrplasztika indikációi

A lány nagy orra plasztikai sebészeti módszerekkel korrigálható.

Az orrplasztikára utaló jelek vannak:

 • túl hosszú orr;
 • az orr hátsó részén terjedelmes púp található, amely csökkenti a megjelenés esztétikai vonzerejét;A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
 • a lánynak kifejezett nyereg orra van;
 • túl hosszú orrcsúcs;
 • az orr megvastagodásának jelei vannak;
 • az orrszeptum görbülete az egyik orrcsatorna részleges vagy teljes lezárásával;
 • az orr túl terjedelmes szövetei, amelyek rendellenesen nagyok, sértik az arclemez egyéb részeivel fennálló arányos viszonyt.

A túl terjedelmes vagy hosszú orrú lányok orrplasztikájának indikációit közvetlenül a plasztikai sebész határozza meg egy külső vizsgálat eredményei és az instrumentális diagnosztikai módszerek alapján.

Ellenjavallatok

A lány nagy orra nem kritikus hiba a megjelenésében. Az ilyen típusú műtéti terápia alkalmazásához relatív és abszolút ellenjavallatok vannak.

Relatív

Az orrplasztikai eljárás során a különböző korú betegek megtagadhatók, ha a következő relatív ellenjavallatok vannak:

 • vírusos, bakteriális és gombás betegségek a tanfolyam akut vagy krónikus formájában (ebben az esetben gyógyszeres terápián kell részt vennie, amelynek célja a test normál funkcióinak helyreállítása, és csak ezután folyamodik az orrplasztika módszeréhez);
 • a test helyreállításának időszaka súlyos sérülések és a hám, a csont vagy a kötőszövet egyéb károsodása után;
 • vitaminhiány és az immunrendszer védelmi funkcióinak szezonális gyengülése.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Az orrplasztika relatív ellenjavallatainak megkülönböztető jellemzője, hogy a lány visszatérhet az orr térfogatának műtéti csökkentésének kérdéséhez a fenti tényezők kiküszöbölése után.

Abszolút

Az orrplasztika elvégzésének abszolút ellenjavallatai azokra a lányokra vonatkoznak, akik a következő egészségügyi problémákkal küzdenek:

 • a véralvadás fiziológiai folyamatának megsértésével járó hematológiai betegségek;
 • 1. vagy 2. típusú diabetes mellitus;
 • daganatos daganatok, függetlenül azok helyétől az emberi testben.

A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Az orr méretének műtéti csökkentését 18 évesnél fiatalabb betegeknél nem végezzük. Az orrplasztika ellenjavallatainak be nem tartása súlyos szövődmények kialakulásához, valamint a műtött szövetek elhúzódó gyógyulásához vezethet.

Melyek a kockázatok és mikor igazolhatók?

Az arcszöveteken végzett műtéti beavatkozás nagy felelősséggel tartozik az orvos számára, aki ezeket a manipulációkat elvégzi, valamint a lányért, aki az orr hosszának vagy térfogatának plasztikus korrekciójáról döntött.

Az orrplasztika a következő lehetséges kockázatokat vonja maga után a beteg megjelenésére és egészségi állapotára:

 • szövődmények előfordulása a műtéti művelet vagy a már műtött szövetek gyógyulásának szakaszában;
 • plasztikai sebész hibája;A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
 • nem érte el azt az eredményt, amire a lány eredetileg számított;
 • az orr és a test többi része közötti kapcsolat arányos egyensúlyának megsértése.

Mielőtt az orrplasztika mellett döntene, minden lánynak meg kell értenie azokat a lehetséges kockázatokat, amelyek a műtéti kezelés és a posztoperatív szöveti gyógyulás szakaszában várhatnak rá.

Meglévő módszerek az orr méretének korrigálására

Az alábbi táblázat részletesen leírja azokat a fő műtéti korrekciós technikákat, amelyek célja a túlméretes orr méretének csökkentése:

Orrplasztikai módszerekA műtéti kezelés jellemzője
SeptoplasztikaA septoplasztika az egyik műtéti korrekciós módszer, amelyben az orrszeptum igazodik. Például, ha egy lány orra túl nagynak és esztétikailag nem vonzónak tűnik egy korábbi sérülés vagy fertőző betegség után.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
Zárt orrplasztikaA zárt típusú orrplasztika megköveteli, hogy a sebész több bemetszést hajtson végre az orrjáratokon belül. Ezt követően a bőr elválik a beteg csontjától és a porcszövetétől. Ezzel a technikával a plasztikai sebész hozzáférést kap a csupasz orrkerethez. Egy bizonyos porc- és hámszövet eltávolításával az orvos eléri céljait, hogy megteremtse az orr alakját, amely kielégíti a lányt.
Nyílt orrplasztikaAz orrplasztika ezen technikájának megkülönböztető jellemzője, hogy a műtéti művelet egyszerre érinti a porcos, hám- és csontszövetet. Az orr minden szegmenséhez való hozzáférés érdekében a sebész bemetszéseket végez az orrcsatornák belsejében, és a lágyrészeket is boncolja a columella területén. Az orrlyukakat a bőr függőleges hajtása választja el. Ezt követően intézkedéseket hoznak az orr kívánt alakjának létrehozására.

A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Szövődmények vagy a műtéti beavatkozás eredetileg kitűzött céljainak hiánya esetén lehetőség van másodlagos orrplasztika elvégzésére. Ez a terápiás módszer azon kisebb hiányosságok kijavítására irányul, amelyeket a kezelés első szakaszának végén nem sikerült megszüntetni.

Óvintézkedések

Az orrplasztika alapvető óvintézkedéseinek betartása a túl nagy orr csökkentése érdekében a következő szabályok és ajánlások betartását jelenti:

 • A teljes test átfogó vizsgálatának kell alávetni a műtéti beavatkozás abszolút vagy relatív ellenjavallatainak lehetséges jelenlétét.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
 • Tartsa be a művelet előkészítésének szabályait.
 • Vegyünk egy kúrát a belső szervek krónikus betegségei ellen, valamint megszüntessük a krónikus fertőzés gócait a szervezetben.
 • Ne sértse a posztoperatív rehabilitáció szabályait.
 • Kövesse a kezelőorvos összes utasítását, függetlenül attól, hogy a kezelés melyik szakaszában lépnek be.

A szövődmények elkerülése, a szövetek gyógyulási folyamatának felgyorsítása érdekében ajánlott figyelemmel kísérni testének általános egészségi állapotát, megelőzni az arcszövetek hipotermiáját, a fizikai és szellemi fáradtságot.

Az orrplasztika előkészítésének szakaszai

A lány nagy orra műtéttel korrigálható, de csak akkor, ha a felkészülés minden szakaszát betartják.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

A test preoperatív vizsgálata

A felkészülés ezen szakaszában a lánynak a következő típusú laboratóriumi és hardver diagnosztikát kell elvégeznie:

 • a kapilláris vér elemzése általános mutatókra;
 • a véralvadási sebesség időindexe;
 • általános vizeletvizsgálat;
 • a vénás vér elemzése biokémiai célokra;
 • vércukorszint;
 • fluorográfia a tuberkulózis látens formájának kizárására;
 • a vénás vér immunológiai vizsgálata vírusos mikroorganizmus-törzsek (HIV, hepatitis stb.) szempontjából;
 • Az arccsontok MRI-je;
 • a protrombin index, hogy biztos legyen a jó véralvadásban;
 • Szív EKG és vérnyomásmérés.

A betegnek az orrplasztikára való felkészülés ezen szakaszának átadása lehetővé teszi, hogy a sebész és az aneszteziológus átfogó információkat kapjon a lány egészségi állapotáról, és minimalizálja a szövődmények kockázatát is.

A műtét előtti életmódváltás

Az orrplasztikára való felkészülés ezen szakaszában a lánynak a következő műveleteket kell végrehajtania:

 • állítson le minden fizikai tevékenységet 2-3 nappal a tervezett műtét előtt;
 • tartózkodjon az arc bőrfelületét érintő kozmetikai eljárásoktól;
 • hagyja abba a gyógyszerek szedését, amelyek farmakológiai tulajdonságai befolyásolják a véralvadást, a szövetek fájdalomérzékenységét;
 • hagyja abba az alkoholos italok fogyasztását és a dohányzást;
 • teljesen zárja ki az étrendből a kémiai etiológiájú élelmiszer-adalékanyagokat;
 • hagyja abba a szintetikus hormonokon alapuló gyógyszerek, köztük az orális fogamzásgátlók szedését.

A műtét tervezett időpontja előtt egy héttel a lánynak egyensúlyba kell hoznia étrendjét. Szigorúan tilos a diétákkal visszaélni, a testét állati eredetű fehérjéket és zsírokat tartalmazó ételekben korlátozni.

Hogyan halad a művelet

A túlméretes orr csökkentésére szolgáló műveletet a megfelelő készségű plasztikai sebész hajtja végre, a következő algoritmus szerint:

 1. A beteg átmegy a műtéti helyiség steril állapotába, majd lefekszik a műtőasztal felületére.
 2. Az aneszteziológus olyan gyógyszert ad be a lánynak, amely általános érzéstelenítő hatását biztosítja.
 3. A plasztikai sebész szikével és egyéb eszközökkel lágyrészmetszéseket végez az orrcsatornákon belül, valamint az arc ezen részének külső oldalán.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
 4. Attól függően, hogy a beteg milyen eredményt akar elérni, az orvos bizonyos mértékű porc-, csont- vagy hámszövet kivágására irányuló intézkedéseket hajt végre.
 5. Ezeknek a manipulációknak a befejezése után varratanyagot és rögzítő kötést alkalmaznak, hogy biztosítsák a kompressziós nyomás hatását az arc működtetett területein.

Az orvos összes fenti intézkedése a beteg orrának térfogatának csökkentésére irányul. Ebben az esetben ezzel a módszerrel korrigálható a légzőrendszer ezen szervének hossza és szélessége.

Rehabilitációs időszak

A posztoperatív rehabilitáció megfelelő szervezett periódusa lehetővé teszi a műtött szövetek lehető leggyorsabb gyógyulását.valamint minimalizálja a szövődmények kockázatát.

Hegápolás

A test működtetett területeinek gondozása magában foglalja a személyes higiénia szabályainak betartását és a sebfelületek rendszeres antiszeptikus kezelését. Ehhez naponta legalább 2 alkalommal meg kell törölni a működési varratokat hidrogén-peroxiddal.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Szükség esetén a kezelőorvos előírhat gyulladáscsökkentő kenőcs alkalmazását antibakteriális összetevők alapján. Az orrplasztika hegkezelési eljárásokat annak a klinikának a szakembereinek kell elvégezniük, ahol a műtétet elvégezték. Ezenkívül ezeket a szolgáltatásokat a varratok eltávolításáig nyújtják.

Mi tilos?

A posztoperatív rehabilitáció szakaszában szigorúan tilos a következő műveleteket végrehajtani:

 • használjon kozmetikumokat a kezelt területek felületén;
 • lehetővé teszi az arc bőrének hipotermiáját;
 • mossa meg arcát túl forró vízzel;
 • lehetővé teszi az orr bőrének szennyeződését;
 • kapcsolatba lépni olyan emberekkel, akiknek SARS jelei vannak;
 • viseljen szemüveget, vagy valamilyen más nyomó hatást gyakoroljon az orr szöveteire.

A műtét összetettségétől függően orvosa más szabályokat és korlátozásokat javasolhat az orr egészségének megőrzéséhez.

Mennyi ideig tart a teljes felépülés?

Azoknál a betegeknél, akiknél az orrplasztika során csak lágy szövetek sérültek, legalább 1 hétre van szükség a teljes felépüléshez.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Azok a lányok, akiknek az orrkorrekciós folyamat során a porc vagy a csontszövet egy részét eltávolítják, 2-3 hétig rehabilitáción esnek át.

Komplikációk és mellékhatások

A túl nagy orr orrplasztikája alatt és után a következő szövődmények és negatív következmények nem zárhatók ki:

 • allergiás reakció egy érzéstelenítőként alkalmazott gyógyszerre;
 • orrlégzés nehézsége a kiterjedt szöveti ödéma miatt;
 • hematómák terjedése a szemüreg területére;A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után
 • a felső ajak kerületén elhelyezkedő szövetek csökkent érzékenysége;
 • a személy operált területének fertőzése;
 • mély hegek kialakulása;
 • a szaglás megsértése.

Az orrplasztika egyik legveszélyesebb szövődménye az orrszeptum csontszövetének perforációja, valamint az atrófiás folyamatok progresszív fejlődése a porcos ízületek helyének területén.

Orrplasztika árak

Az orrplasztika átlagos költsége 90 000 és 200 000 rubel között mozog.

Az orr műtét nélküli csökkentésének módjai. A módszerek hatékonyságának összehasonlítása

Számos nem műtéti technika létezik, amelyek célja az orr korrekciója. Ugyanakkor nem teszik lehetővé ugyanolyan hatás elérését, mint a szalagsebészeti műtét elvégzése.

Botulinum terápia

A botulinum rhinoplasztika magában foglalja a Botox készítmények alkalmazását.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Az orrkorrekció elve ezzel a módszerrel a botulinum-toxin injekcióinak végrehajtása, amely rögzíti bizonyos arcizmokat, megváltoztatja azok alakját és megjelenését. Ez az eszköz azonban nem képes csökkenteni az orr térfogatát.

Töltőinjekciók ("műtét nélküli orrplasztika")

Injekciós töltőanyagok segítségével el lehet érni a sarkok simításának hatását az orr szárnyainak területén, a hegyét kevésbé lehet élessé tenni, és helyre lehet állítani a szimmetriát az arclemez egyéb elemeihez képest.

A lipolitikumok alkalmazása

A lipolitikus gyógyszerek alkalmazása az orr alakjának megváltoztatására irányul annak szabálytalanságainak és kidudorodásainak megszüntetésével.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Ennek a csoportnak a kozmetikai injekcióit injektálják az orrhegy, a szárnyak és a szupratipp régiójába.

Filament technológia

Az Aptos korrekciós varratokkal végzett orrplasztika lehetővé teszi az orr hegyének és oldalainak megemelésének hatását... Ebben az esetben maga az izzószál bevezetése speciális szúrásokkal történik, amelyeket orvos végez.

Ez a technika nem túl népszerű a szövődmények és a szövetek hegesedésének magas kockázata miatt.A lánynak nagy orra van. Képek az orrplasztika előtt és után

Azoknak a lányoknak, akik úgy vélik, hogy az orruk túl nagy, és formájuk műtéti korrekciójára vágynak, tisztában kell lenniük a szövődmények jelentős kockázatával. Az orrplasztika egy olyan terápiás eljárás, amely az orr porcának, hámjának és csontszövetének traumáját vonja maga után.

A légzőrendszer ezen szervének térfogatának csökkenése következik be az orrszeptum egy részének kivágása miatt a varratanyag további bevezetésével.

Minden műtéti beavatkozást általános érzéstelenítésben végeznek.A posztoperatív rehabilitáció időszaka antiszeptikus ellátást igényel a korrekción átesett arc területén. Az orrszövetek teljes helyreállításának ideje 1-3 hét, feltéve, hogy nincsenek komplikációk fertőző vagy gyulladásos folyamat formájában.

Orrcsökkentő videó

Hogyan lehet zsugorítani az orrát műtét nélkül:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj