Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatok

A nyár a vakáció, a könnyű nyitott ruhák és a tengerparti nyaralás ideje. Gyakran az év ezen időszakában akar minden nő megváltoztatni a megjelenését. ÉS a modern kozmetológia rengeteg technikát kínál a bőrfiatalításra, ránctalanító, a megjelenés általános javulása.

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatok
A biorevitalizáció elvégezhető nyáron? Megtudjuk az orvosok és kozmetikusok válaszait.

Az egyik olyan eljárás, amely mind hazánkban, mind külföldön egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a biorevitalizáció

Mint tudják, sok szalonkezelés tilos az ultraibolya sugarak hőhatása és a bőrrel való aktív érintkezés során. Tehát lehetséges-e biorevitalizációt végezni nyáron?

Miért nem javasolják a kozmetikusok néhány kozmetikai beavatkozást nyáron

Nem titok, hogy nyáron az ultraibolya sugárzás intenzitása drámaian megnő.

A nap nemcsak teljes szép barnulást kölcsönöz nekünk, segít megerősíteni az immunitást és a D-vitamin termelését, amely annyira szükséges a testünk számára, hanem szárítja a bőrt, provokálja az égési sérülések és az öregedési foltok megjelenését, és idő előtti öregedést okoz.

A meleg során fokozódik az izzadás, a pórusok kitágulnak. Por és piszok halmozódik fel bennük. Mindezek a folyamatok csökkentik az epidermisz védő funkcióit és provokálják a gyulladásos folyamatok kialakulását.

A bőr terhelése nő. ebből adódóan nyáron a népszerű kozmetikai eljárások többsége vagy szigorúan tilos, vagy számos korlátozással rendelkezik azok végrehajtására.

Mindenekelőtt ez olyan technikákra vonatkozik, amelyek akár jelentéktelen mértékben is, de a bőr integritásának megsértéséhez vezetnek (például az arc és a test bármilyen agresszív tisztításához).

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatokEzenkívül a szakértők javasolják, hogy tartózkodjanak az olyan korrekciós eljárásoktól, mint a lézer és fotoepiláció, injekciók. Bár ez utóbbira nincsenek kategorikus ellenjavallatok.

Mindenesetre az ilyen eljárások után ajánlott elkerülni a hosszan tartó napsugárzást az égési sérülések és az öregedési foltok megjelenésének elkerülése érdekében.

Általában a kozmetológiában a következő irányokat különböztetjük meg, amelyek nyáron nem kívánatosak:

 • bármilyen mély arctisztítás (mind mechanikus, mind kémiai);
 • savas hámlasztás;
 • anyajegyek és daganatok, pókvénák eltávolítása;
 • fehérítő maszkok;
 • lézeres és fényképes epilálás;
 • botox injekciók;
 • zsírleszívás;

Olyan eljárások, amelyeket nyáron lehet és kell elvégezni

Annak ellenére, hogy sokaktól a nyári kozmetológiai eljárásokat el kell hagyni, a szépségipar számos más módot kínál a megjelenés gondozására.

A kozmetikusok azt javasolják, hogy összpontosítsanak a táplálkozásra és a bőr hidratálására (különösen hajlamosak a szárazságra), a vérkeringés általános javulására és a nyirokelvezetésre.

Az arc és a test bőrápolásához masszázs (mind kézi, mind hardveres), különféle típusú csomagolások, myostimuláció, nyomásterápia, mikrovezetékek lesznek megfelelőek.

Általában a következő irányok relevánsak nyáron:

 • mezoterápia;
 • ultrahangos és porszívó savak nélkül;
 • test- és arcmasszázs;
 • nyirokelvezetési eljárások;
 • hidroterápia;

A biorevitalizáció az egyik ajánlott technika a bőr táplálkozásának és hidratálásának javítására. De vannak-e korlátozások a nyár megvalósításában? Először derítsük ki, mi a biorevitalizáció hatásmechanizmusa.

Biorevitalizáció - mi az eljárás lényege?

A biorevitalizáció olyan eljárás, amely magában foglalja a hialuronsav bevezetését a bőr alá, amely testünk egyik legfontosabb összetevője. Különösen a hialuronsav a bőr része, biztosítja annak nedvességét és rugalmasságát, valamint elősegíti a szövetek regenerálódását.

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatokÚgy gondolják, hogy 25-28 év után a hialuronsav mennyisége csökken a szervezetben. A biorevitalizáció pótolja a bőr hiányosságait.

Ennek megfelelően ettől a kortól az eljárás mind profilaxisként, mind a meglévő problémák megoldására megmutatható. A technika a következő esetekben ajánlott:

 • száraz bőr, hámlás;
 • az arc ráncainak megjelenése, a bőr rugalmasságának csökkenése;
 • egészségtelen, egyenetlen arcszín, duzzanat;
 • öregségi foltok, pattanások, hegek stb. jelenléte;

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatokA biorevitalizáció után a bőr rugalmassá és hidratálttá válik, a finom ráncok eltűnnek, a szín pedig javul.

A biorevitalizációnak két fő iránya van: injekció és nem injekció.

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatokAz injekciós biorevitalizáció intradermális injekció. A nem injekciózás feltételezi, hogy az epidermisz hialuronsavval telített. A lebonyolítás módszerei ebben az esetben a lézersugárzás, az oxigénterápia, az iontoforézis és számos más.

A nem injekciós eljárás előnyei a következők:

 • a lehető legkényelmesebb, nem okoz fájdalmas érzéseket;
 • gyakorlatilag nem sérti meg a bőrt, ezért a szövődmények nem valószínűek;

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatokSzakértők szerint azonban az injekciós biorevitalizációnak kifejezettebb hatása van, mivel ebben az esetben a hialuronsavat injektálják az epidermisz mély rétegeibe.

A biorevitalizáció hatékonysága és előnyei nyáron

Mivel a bőrnek nyáron gyakran további nedvességre van szüksége, a biorevitalizáció csak az a technika, amellyel megoldhatja a túlzott szárazság problémáját, megvédheti magát az ultraibolya sugárzástól és megadhatja a bőrnek a szükséges mértékű hidratáltságot.

Az eljárás előnyei a következők:

 1. a testünk számára természetes hidratáló krém használata, amely általában nem okoz allergiát;
 1. a hialuronsav antioxidáns tulajdonságai, amelyek miatt a melanociták termelése gátolt (és ennek következtében a bőr hiperpigmentációja csökken a napfény hatására);
 2. hosszú távú és tartós eredmény, az első eljárás után gyakran látható;
 1. viszonylag gyors gyógyulási időszak;

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatokA kozmetikusok véleménye szerint ez a terápia nyáron csökkenti a faggyúmirigyek aktivitását, ezért megakadályozza a pórusok eltömődését, csökkentve a pattanások megjelenését.

A biorevitalizáció ezen előnyei lehetővé teszik a beteg számára, hogy a nyári vakáció előestéjén gyorsan elérje a bőr fiatalításának és táplálásának kívánt hatását, és forró körülmények között maximálisan megvédje a bőrt.

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatokÍgy nincs tilalom a biorevitalizációra az év legmelegebb évszakában. Sőt, sok kozmetikus egyetért abban, hogy az eljárás nemcsak lehetséges, hanem nyáron is szükséges. De vajon minden ilyen egyszerű?

Érdemes-e aggódni: lehetséges mellékhatások

Mint sok kozmetikai eljárás, a biorevitalizáció minden előnye ellenére felépülési időszakot jelent.

A tanfolyam után tilos:

 • használjon bármilyen kozmetikumot (dekoratív és ápolószereket egyaránt);
 • megérinti a bőrt a kezével;
 • alkoholfogyasztás és dohányzás;
 • látogassa meg a szoláriumot, a szaunát, a fürdőt.
 • aktív sportot folytatni, beleértve az edzőtermet is;
 • napozzon, és elvileg sokáig tartózkodjon a napon;
 • más kozmetikai eljárásoknak kell alávetni;

A beteget a szalonban tájékoztatni kell ezekről a korlátozásokról. A gyógyulás időzítése egyedi lehet, ezért szakembernek kell kineveznie őket.

Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatok
Biorevitalizációs tanfolyam az arc számára

Lehetséges-e nyáron biorevitalizációt végezni, figyelembe véve a rehabilitációs időszak szabályait? Az eljárás valamennyi módszerére vonatkoznak?

A szépségszalonok véleménye eltér arról, hogy a korlátozások csak az injekciós terápiára vonatkoznak, vagy a nem injekciós típusokra vonatkoznak. Egyes források azt állítják, hogy a lézeres biorevitalizáció után nincs szükség gyógyulási időszakra.

Más szakértők azon a véleményen vannak, hogy még ha nem is injekciós eljárásról van szó, a sejtszinten a bőr mély folyamatai még mindig érintettek, ezért ajánlatos legalább néhány napig betartani a fenti ajánlásokat.

Mindenesetre fontos tudni, hogy ha bizonyos megsértéseket követtek el az eljárás során, vagy a beteg figyelmen kívül hagyta a magatartási szabályokat a gyógyulási időszak alatt, akkor a biorevitalizáció eredménye nemcsak kellemetlen, de siralmas is lehet.

Bizonyos esetekben szakképzett orvosi ellátásra lehet szüksége. És a várva várt nyári vakáció tönkremegy.

A komplikációk a következők:

 • hiperémia;Biorevitalizáció nyáron - lehetséges? Szabályok és ellenjavallatok
 • a puffadás jelenléte, amely nem csökken néhány nappal az eljárás után;
 • allergia;
 • bőrfertőzés fertőzésekkel;
 • gyulladásos folyamatok kialakulása;
 • az úgynevezett papulák - pecsétek megjelenése a bőr alatt (jelenlétük az eljárás után a szokásos, de ha sokáig nem múlnak el, akkor ez eltérés);
 • hegképződés stb.

De leggyakrabban a bőr hialuronsavval való telítettsége rendkívül pozitív következményekkel jár. A biorevitalizáció elvégezhető nyáron?

A legtöbb kozmetikus egyetért abban a véleményben, hogy ezt az eljárást tavasszal vagy legalább két héttel nyaralás előtt célszerű elvégezni (akkor ez nagyszerű módja lesz a bőr felkészítésére a napsütésre).

Ezenkívül a biorevitalizációs tanfolyam jó megelőzést jelent a leégés és a fotózás után 2 hét múlva a vakáció után.

És hogy ne legyenek kellemetlen következmények, és az eredmény sokáig örüljön, tanácsos az eljárást évszaktól függetlenül csak tapasztalt szakemberek bevált szépségszalonokban végezni.

Vigyázzon magára és legyen egészséges, kedves nők!

Hasznos videók a nyári kozmetikai kezelésekről

A nyári biorevitalizációról egy kozmetikustól:

Nyár a kozmetikusnál.

Szalonos arckezelések nyáron:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

Arc

Lábak

Haj