Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyaggal, gyógyszerekkel. Fotók előtt és után, ár

Az orrplasztika az a képesség, hogy kívánt esetben megváltoztathatja az orrcsúcs alakját és annak más részeit. Azok számára, akik félnek a műtéti beavatkozásoktól, léteznek modern, nem műtéti módszerek egy ilyen eljáráshoz.

Az eljárás lényege a nem műtéti orrplasztika

Az ilyen orrplasztika módszerei csak kisebb korrekciókra alkalmasak, például a csúcs csökkentésére vagy szűkítésére, felemelésére, az aszimmetria és a bifurkáció kiküszöbölésére. Drogok befecskendezésével, a szövetek fonalakkal történő meghúzásával vagy sín segítségével hajtják végre.

Az ilyen eljárásokat pszichológiailag könnyebb elviselni, mint egy teljes értékű műveletet, és a gyógyulási időszak sokkal rövidebb. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a művelet elengedhetetlen a súlyos sérülés vagy súlyos hiba következményeinek kiküszöbölésénél.

Nem műtéti orrplasztika technikák: előnyök és hátrányok

Mindegyik technika különböző esetekben alkalmas, ezért az orvos egyénileg választ egy adott módszert, a beteg adatai és kívánságai alapján. A nem műtéti eljárások fő hátránya az eredmény törékenysége: néhány év után korrekciót kell végrehajtani.

Ugyanakkor nem ajánlott próba-orrplasztikát végezni töltőanyagokkal vagy cérnákkal azok számára, akik a jövőben orrműtétet terveznek. A korábbi beavatkozás bonyolítja a műveletek prognózisát, és ellenjavallattá válhat. A szakembernek azonnal ki kell választania a megjelenés korrigálására a legjobb lehetőséget.

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyaggal, gyógyszerekkel. Fotók előtt és után, ár

A módszerek előnyei:

 • Nincsenek hegek, hosszan tartó duzzanat és véraláfutás.
 • Alacsony költség a műtéthez képest.
 • Felépülés és néhány nap múlva visszatér a normális életbe.
 • A hatás megfordítható, ellentétben a művelettel.
 • Az általános érzéstelenítésnek és más erős gyógyszereknek nincs hatása.
 • Egyszerű előkészítés és gyors eljárás.

Mínuszok:

 • Ideiglenes eredmény, az orrplasztikát periodikusan meg kell ismételni.
 • A súlyos hibákat műtét nélkül lehetetlen kijavítani.
 • Az eljárások mellékhatásait, ha a módszert helytelenül választják, tapasztalatlan orvosok végzik.

Töltőanyagok

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyagok segítségével kisimíthatja az egyenetlenségeket, megváltoztathatja az orr kontúrjait, de nem teheti nagyobbá vagy kisebbé a területeit. Az eljárás során egy szakember olyan anyagokat injektál, amelyek kitöltik a bőr alatti teret.

Jelzések

A töltőanyag-injekciókat lehetőleg 26 éves kor után kell alkalmazni, amikor a test szövetei már nem nőnek vagy fejlődnek.

Az eljárás alkalmas:

 • emelje fel az orra lelógó hegyét;
 • lágyítsa az éles, kampós alakot;
 • sima gödrök, dudorok.

Ellenjavallatok

Az eljárást nem a következő feltételek mellett hajtják végre:

 • hormonális rendellenességek;
 • onkológiai betegségek;
 • alacsony véralvadás;
 • allergia a felhasznált anyagokra;
 • immunrendellenességek.

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyaggal, gyógyszerekkel. Fotók előtt és után, ár

A korrekciót megakadályozó időbeli korlátok:

 • a krónikus betegségek súlyosbodása;
 • vírusos betegségek;
 • terhesség, szoptatás;
 • menstruáció;
 • a bőr helyreállítása más eljárások után.

A nem műtéti orrplasztika töltőanyagainak típusai

Különböző anyagokat különböztetnek meg tulajdonságaik szerint:

 • Biológiailag lebontható. Növényi fehérjék analógjából készül, biztonságos és hipoallergén. A hialuronsav és a kollagén töltőanyagai nagyon népszerűek e faj körében. Gyorsan kiválasztódik a szervezetből: a hatás 6-12 hónapig tart.
 • Szintetikus. A szervezet az ilyen anyagokat idegennek érzékeli, annak ellenére, hogy biztonságos és nem allergiás. A megvastagodás és a bőr alatti csomók mellékhatásai gyakoriak, ezért nem lebomló töltőanyagokat ritkán alkalmaznak.
 • A legdrágább és tökéletes típusú töltőanyag emberi szövetből készült. Ehhez szubkután zsírt vesznek a betegtől. A belőle származó gyógyszert a szervezet nem utasítja el, és sokáig, néha hosszú évekig megőrzi a hatást.

Kiképzés

Az eljárás előtt meg kell látogatnia egy dermatológust és terapeutát az ellenjavallatok kizárása érdekében. Az orvosok tanulmányozzák a beteg adatait, szükség esetén teszteket és vizsgálatokat írnak elő. A plasztikai sebész kiválasztja a töltőanyag típusát, a javítás után szimulálja az ügyfél megjelenését a számítógépen.

Az eljárás előrehaladása

Helyi érzéstelenítést alkalmaznak, az asszisztensek gyógyszerrel kezelik a bőrt, és zsibbadásra várnak. Az orvos az anyag tervezett adagjait a megcélzott területekre fecskendezi közönséges vagy speciális rugalmas tűk segítségével. A fájdalomcsillapítás megszűnése után az ügyfél hazamehet. A teljes művelet akár 40 percet is igénybe vehet.

Felépülés

Néhány nappal később egy második találkozót ütemeznek. Rajta az orvos értékeli az eljárás eredményét, szükség esetén további korrekciókat hajt végre. Átlagosan 7 nap elteltével az arc nyomai teljesen eltűnnek. A gyógyulás felgyorsítása érdekében megengedett jég felvitele az eljárás helyére.

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyaggal, gyógyszerekkel. Fotók előtt és után, ár

Közvetlenül az orrplasztika után a töltőanyagok nem:

 • masszírozza vagy hámozza meg az orr területét;
 • látogasson el egy fürdőbe, szaunába, hirtelen hőmérséklet-csökkenésű helyiségekbe;
 • mossa nagyon forró vízzel;
 • köhögés, tüsszögés, orrfújás;
 • látogasson el a szoláriumba.

Lehetséges következmények

Az injekciók után egy ideig nyomok, duzzanatok, zúzódások maradnak az arcon.

Ezenkívül lehetséges:

 • gyulladás az injekció beadásának helyén, amely hamarosan eltűnik;
 • fájdalom és allergiás reakció túlérzékenységgel;
 • rövid eszméletvesztés érzékenységgel az érzéstelenítőre vagy a rossz adagra;
 • a töltőanyag kidudorodása a bőr alatt, mozgása helytelenül behelyezve.

Az orr vérkeringésének kis területe miatt vérrög alakulhat ki a gyógyszer beadásakor.

Ebben az esetben az eltömődés tünetei jelentkeznek: érrendszeri felszabadulás a bőrön. Ha ez megtörténik, az eljárást leállítják, és az orvos gyógyszereket használ, hogy megakadályozza a veszélyes állapot kialakulását. A negatív következmények valószínűségének csökkentése érdekében gondosan ki kell választania egy klinikát és egy szakembert az eljáráshoz.

Orrplasztika utáni ápolás

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyagokkal a jövőben nem igényel különösebb gondozást. Fontos elkerülni az orr ütéseit és sérüléseit, ez a töltőanyag elmozdulásához, az erek károsodásához és az eljárás hatásának eltűnéséhez vezethet.

Orrplasztika költsége

Moszkvában és Szentpéterváron az eljárás átlagosan 15-30 ezer rubelbe kerül. A töltőanyag típusától, a korrekciótól és a klinikától függ.

Orrplasztika kozmetikai fonalakkal

A különféle anyagokból származó szálak használata a fiatalító kozmetológiából más területekre is elterjedt. Az eljárás során kis szúrásokon keresztül speciális szálakat helyeznek a bőrbe az orr alakjának korrigálása és megtartása érdekében. A szálak meghúzási hatást adnak, így felemelhetik a hegyét, csökkenthetik az orr hosszát.

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyaggal, gyógyszerekkel. Fotók előtt és után, ár

Az ilyen típusú orrplasztika előnyei közé tartozik a kis számú szúrás, gyors eredmény és kevés szövet.

Bizonyos típusú szálak idővel feloldódnak és korrekciót igényelnek, mások nem lebonthatók, de magas a mellékhatások kockázata. A korrekció nem ajánlott nagyon világos bőrű emberek számára. Az eljárás nem annyira népszerű, mint a töltőanyagok, és nem minden klinikán hajtják végre, ezért egy tapasztalt orvos megtalálása időbe telhet.

Kiképzés

Az orvos értékeli, hogy az eljárás mennyire alkalmas minden esetben. Tanulmányozza a beteg adatait, és kizárja az ellenjavallatokat. Az eljárást nem krónikus betegségek súlyosbodása, terhes és szoptató nők számára végzik.

Az eljárás előrehaladása

Az orvos a szükséges helyeken pontokkal és vonalakkal jelzi a bőrt. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak.

 1. Az orvos egy rugalmas tű segítségével illeszti a szálakat a megfelelő helyekre.
 2. A szakember eltávolítja a tűt és szükség szerint rögzíti a fonalat.
 3. A szálak végei levágódnak.

A fonalat speciális rovátkákkal rögzítik, amelyek korrigálják a megjelenést és felfelé feszítik a bőrt.

Felépülés

2-3 nap elteltével az eljárás nyomai eltűnnek, és normális életet élhet. A szövődmények kockázatának csökkentése érdekében az operációt követően azonnal be kell tartani az ajánlásokat.

Lehetséges következmények

Vannak mellékhatások.

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyaggal, gyógyszerekkel. Fotók előtt és után, ár
Az ábrák azt mutatják, hogyan korrigálják az orrhegyet a nem műtéti orrplasztikában.

Az orvos téves cselekedetei vagy az eljárás utáni egyéni intolerancia miatt előfordulhat:

 • Hegek az injekció beadásának helyén.
 • A szálak vizuális kiemelése a bőr alatt.
 • Törött szálak.

Orrplasztika utáni ápolás

A szálkorrekció utáni gyors helyreállítás nem igényel különösebb gondozást. Az eljárás után 2-3 napig nem végezhet masszázst és hámlasztást, meglátogathatja a szoláriumot, a szaunát és a fürdőt.

Az eljárás ára Moszkvában, Szentpéterváron

A végső ár az egyes szálak, az érzéstelenítés és maga a korrekció költségéből áll. Átlagosan az összeg 35-50 ezer rubel között változik.

Langette

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája akár otthon is lehetséges. A Langetka az egyetlen korrekciós módszer, amelyet maga is használhat. Ezzel az eljárással kissé megemelheti a hegyét, csökkentheti a hosszát és méretét. A bilincsek kiváló minőségű hipoallergén műanyagból készülnek.

Sok modell szilikon rögzítéssel rendelkezik, hogy a fogszabályozó jobban illeszkedjen a bőrhöz.

Kiképzés

A nyelveket nem árulják a gyógyszertárakban, mivel nem orvosi berendezések. A bilincs számos online áruházból megvásárolható. Szükséges, hogy az eladó minőségi tanúsítványt tudjon felmutatni a termékre, és az oldalnak lehetősége van az árut visszaküldeni.

Az eljárás előrehaladása

Az orr hegyének műtét nélküli orrplasztikája esetén a kapcsot 15-30 percig kell viselni. Naponta 1-2 alkalommal. Helytelen viselési mód mellett a langette megszoríthatja az ereket és megnehezítheti a légzést, ezért gondosan tanulmányoznia kell az utasításokat és meg kell néznie a videót az interneten.

Felépülés

Az orr hegyének apró változásai 2-6 hónapos használat után észrevehetővé válhatnak. Sok szakértő szkeptikus a langette effektussal kapcsolatban éppen a gyenge korrekció miatt. Vannak, akik azt tapasztalják, hogy a klipet használók idővel egyszerűen elkezdenek megjelenést és orrformát ölteni.

Lehetséges következmények

A mellékhatások helytelen viseléssel vagy rossz minőségű bilinccsel járnak. A sínt nem lehet hosszabb ideig használni, mint kellene, elfogadhatatlan éjszaka viselni. Ha duzzanat, allergiás reakció vagy kellemetlenség jelenik meg a bilincsen, akkor a műanyag rossz minőségű.

Orrplasztika utáni ápolás

Nincs szükség különös gondosságra, a lényeg az alkalmazás szabályainak betartása. Ne használjon kapcsot orrfolyás, megfázás vagy bármely betegség súlyosbodása során.

Orrplasztika költsége

Az ár a különböző webhelyeken 300 és 1690 rubel között mozog. A túl olcsó langettek nem megfelelőek és veszélyesek lehetnek, és a legjobb elkerülni őket.

Hormonális gyógyszerek

A hormon tartalmú gyógyszerek injekcióinak segítségével eltávolíthatja a szabálytalanságokat, csökkentheti az orr hegyét és kecsesebbé teheti. A gyógyszerek hatása a zsírszövet és a porc lebontására irányul, aminek következtében a térfogat csökken. Használat előtt a szakembernek meg kell vizsgálnia a páciens testének hormonszintjét, kiszámítja az injekció beadásának helyét és adagolását.

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyaggal, gyógyszerekkel. Fotó előtte és utána, ár

A módszer időtartama rövid - 9 és 12 hónap között.

Gyógyszerfajták, ár

A leggyakrabban használt Diprospan és Kenalog. Egy injekció ára egy szalonban vagy klinikán 1200 és 3000 rubel között mozoghat.

Hormonterápiás tanfolyam, rend

Az eljárás során az orvos egyénileg választja ki az injekciók és a befogadások számát. Minden látogatáskor egy szakember értékeli a hatást és elvégzi a korrekciót.

Lehetséges következmények

A hormonterápiát ritkán használják orrplasztikaként. Ennek oka a gyógyszer olykor kiszámíthatatlan hatása. Nehéz ellenőrizni a gyógyszer bevitelét a kívánt területeken, emiatt a szövetek és a porcok túl intenzív felszívódása következhet be. Az éles, természetellenes orr és a vékony, sérült bőr mellékhatás lehet.

Melyik módszer a leghatékonyabb

A módszerek összehasonlításakor figyelembe kell venni az orr hegyének melyik hibáját kell kijavítani. A korrekció típusának kiválasztásához jobb, ha azonnal elmegy a klinikára, ahol az orvosok elvégezhetik a szükséges vizsgálatot és teszteket gyűjthetnek. A töltőanyagokat és a szálakat a legnépszerűbb és leghatékonyabb módszernek tekintik. A táblázat a nem műtéti korrekció különféle típusainak összehasonlítását mutatja.

Az orr hegyének nem műtéti orrplasztikája töltőanyaggal, gyógyszerekkel. Fotók előtt és után, ár

NévA lényegHatás időtartamaJellemzők:
TöltőanyagokA szövetek injekcióval történő megtöltése anyagokkalLegfeljebb 1 évÁltalános és megfizethető módszer
SzálakKozmetikai szálak bemutatása és rögzítése1-3 évModern és hatékony lehetőség, de nem mindenhol elérhető
Hormonális gyógyszerekHatások a porcra és a lágy szövetekre hormonokkal9-12 hónapKiszámíthatatlan eredményeket adhat
LangetteOrrkapocs viselése otthonNincs pontosan telepítveBiztonságos, kíméletes módszer, de nem bizonyítottan hatékony

Az orrhegy nem esztétikus formájával frusztráló és bizonytalan lehet. De ez nem azt jelenti, hogy drága műveletet kell végrehajtania, és hosszú időbe telik a gyógyulás. A nem műtéti orrplasztika módszerek egyszerű rövid eljárások után tartós hatást nyújtanak.

Szerző: Sakovich Viktória

Videó a nem műtéti orrplasztikáról, annak hatékonyságáról és szabályairól

Nem műtéti orrplasztika:

10 kérdés a nem műtéti orrplasztikával kapcsolatban:

Értékeld a cikket
Kozmetológia és plasztikai sebészet nőknek. A megjelenés javítása. Az arc és az arc javításának módjai, módszerei, eljárásai
Hozzászólni

 1. Ksenia

  Nagyon szerettem volna kicsit korrigálni az orrom alakját, de abszolút nem akartam a kés alá menni. Ezután a kozmetikus azt tanácsolta, hogy figyeljek a töltőanyag-injekciókra, amelyek segítettek elsimítani az orr látható hibáit. Most 1 komplexumom van a megjelenésemmel kapcsolatban

  Válaszolni

Arc

Lábak

Haj